Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 25.05.2021 г. в 11:22, Hadzhitodorovi каза:

Добавяте, след което махате ненужните - първо трябва да отбележите "Различен от полет за връщане?", след което сменяте на "Само 1 малка чанта | Включено в цената на билета" за съответния полет за тези, които не искат багаж.

Ryan сега имат условие за 10 килограмова чанта да бъде на колелца?!?!

Някой пътувал ли е скоро да сподели опит?

Някой пътувал ли е след 15 този месец до Италия да сподели какви документи се изискват и как стои въпроса с багажа? До Милано.

Връзка към коментар
преди 2 минути , adriano1 каза:

Ryan сега имат условие за 10 килограмова чанта да бъде на колелца?!?!

Някой пътувал ли е скоро да сподели опит?

Къде го срещнахте това условие? Началото на май пътувахме с Раян, не съм забелязала да връщат хора със сакове.

Връзка към коментар

Не искам да бия фалшива аларма, но някой да е чувал нещо за следните дестинации по-долу, които взех от сайта на летище София?

1652185551_Screenshot2021-06-01at14_49_39.png.e0f19963a6eb8c3d4c77ed8a5ddec12b.png

968782050_Screenshot2021-06-01at14_52_11.png.8f24f4ddffd6b16b41fae6d878c04e78.png

892082152_Screenshot2021-06-01at14_57_07.png.276cb199523c9af6b779a7998a5c0741.png

Малта и Неапол също ги има в сайта на летище София... в същите дни като Уиз, разбира се. За тези съм склонен да повярвам. 😄

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , yordanov каза:

Не искам да бия фалшива аларма, но някой да е чувал нещо за следните дестинации по-долу, които взех от сайта на летище София

892082152_Screenshot2021-06-01at14_57_07.png.276cb199523c9af6b779a7998a5c0741.png

Малта и Неапол също ги има в сайта на летище София... в същите дни като Уиз, разбира се. За тези съм склонен да повярвам. 😄

Този Букурещ ми се вижда твърде съмнителен... Знам, че още преди пандемията таром са си отменяли полети заради малък брой пътници, а те летяха с витлов самолет с 50-60 места.

Връзка към коментар
преди 1 час, yordanov каза:

Не искам да бия фалшива аларма, но някой да е чувал нещо за следните дестинации по-долу, които взех от сайта на летище София?

1652185551_Screenshot2021-06-01at14_49_39.png.e0f19963a6eb8c3d4c77ed8a5ddec12b.png

968782050_Screenshot2021-06-01at14_52_11.png.8f24f4ddffd6b16b41fae6d878c04e78.png

Има и полети на WIZZ София-Петербург в дните понеделник, сряда, петък и събота! 

Screenshot_20210601_163330_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , crazyhorse каза:

Има и полети на WIZZ София-Петербург в дните понеделник, сряда, петък и събота! 

Screenshot_20210601_163330_com.android.chrome.jpg

:scratch_one-s_head:    Освен да ги изпълняват в паралелна Вселена, където няма Ковид 19.  @Брани ?!

• Смея се 10
Връзка към коментар
преди 1 минута , Таньо каза:

:scratch_one-s_head:    Освен да ги изпълняват в паралелна Вселена, където няма Ковид 19.  @Брани ?!

Интересното е, че преди да ги махнат, бяха сутрешни и първия полет беше от София, а сега са обедни и първия полет е от Петербург... 

• Замислям се 4
Връзка към коментар
На 27.05.2021 г. в 11:36, JoannaAndonova каза:

Здравейте. 

Търся помощ и съвет за ситуацията, в която сама попаднах.

Реших да започна да пътувам сама. Към момента съм ползвала само услугите на туроператорски фирми, но след толкова пътувания мисля, че в Европа и сам би могъл да се справи човек.

Регистрирах се в сайта на esky и започнах да следя офертите.

Вчера излезе двупосочно София - Шьонефелд. Аз в Берлин не съм била и реших да се възползвам от промоцията. Билетът ми е за 20юни- 23 юни. 

Закупих билета, защото пред очите ми бройката на местата намаляваше и аз избързах, за да не свършат.

След това влязох в сайта на Ryanair, за да завърша регистрацията.

И се ужасих, като прочетох изискваниятя за пътуване до Германия. Ковид не съм прекарвала, нямам и ваксина. Бях готова за ПСР . Но не съм убедена, че за Германия това е достатъчно.

Реших да канселирам полета, но операторът в esky каза, че с нискотарифните компании това е за моя сметка.

И сега не знам как да постъпя. 

Моля за съвет.

Здравей, Йоанна!
В момента заради извънредната ситуация Райънеър позволяват смяна на датите не по-късно от 7 дни преди полета, ако билетът е купен преди 30 юни. Не знам дали Ескай признават това правило, но със сигурност не е вярно, че датата не може да се смени безплатно.
Ако започнеш да купуваш билети директно от авиокомпанията, винаги внимавай какви допълнителни услуги купуваш (или не купуваш). В цената влиза само малко багажче, малко по-голямо от дамска чанта. За да имаш повече багаж, трябва да си вземеш или приоритет, или регистриран багаж до 10 кг. (или по-голям, който е до 23 кг, но пък е доста по-скъп).
С една дума, цената ти осигурява само възможност да пътуваш, нищо повече. Допълнителните услуги включват различни видове багаж, запазено място (което ти позволява да направиш онлайн чек-ин 60 дни преди полета), застраховка (внимавай много, защото при случайно кликване на неправилното място ще я добавят към цената). Най-лесно се купува билет през апликацията на Райън.
Много е важно това, че се чекираш онлайн. Трябва да провериш предварително как и кога става това. Засега правилото е, че се чекираш 2 дни преди полета, ако нямаш запазено място. 
Успех!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 25 минути , Nikolay Ivanov каза:

Ако започнеш да купуваш билети директно от авиокомпанията, винаги внимавай какви допълнителни услуги купуваш (или не купуваш). В цената влиза само малко багажче, малко по-голямо от дамска чанта. За да имаш повече багаж, трябва да си вземеш или приоритет, или регистриран багаж до 10 кг. (или по-голям, който е до 23 кг, но пък е доста по-скъп).

Стандартна раница преди влизаше в ограничението, да не са го намалили пак? 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, stormbringer каза:

Стандартна раница преди влизаше в ограничението, да не са го намалили пак? 

Вярно е, може да се влезе с малка раница. Но хора, които не са пътували с НТ компании имат друга представа какво е раница, затова написах "дамска чанта". 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 1.06.2021 г. в 14:59, yordanov каза:

преди 11 часа, randi каза:

Раян утре следва да обявят Загреб, Букурещ, Варна, Малта и Неапол. Това по предварителна информация.

Някой явно е чувал. 😄

Иначе Загреб и Букурещ се появиха вече в сайта, но за сега без дати и часове.

Редакция: часовете се появиха. Букурещ е с много удобни часове за уикенда. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 24 минути , yordanov каза:

Редакция: часовете се появиха. Букурещ е с много удобни часове за уикенда. 

Абе с този полет на връщане в 6:10 малко...😑 ей така ще съм после 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
Георги Матеев

Еврика, най-сетне нови недублиращи се дестинации. Загреб, дръж се, ида. Мисля да направя 10 дни Хърватска, тъкмо да си уплътня и Croatia Airlines ваучерите с вътрешни полети.

• Харесвам 11
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Еврика, най-сетне нови недублиращи се дестинации. Загреб, дръж се, ида. Мисля да направя 10 дни Хърватска, тъкмо да си уплътня и Croatia Airlines ваучерите с вътрешни полети.

Кога?

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 1 минута , Lindt каза:

Кога?

Много сложен въпрос :biggrin: Юли и август е малко вероятно, но може би септември ще успея да го вмъкна в графика. Вие за кога мислите?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
В момента, Георги Матеев каза:

Много сложен въпрос :biggrin: Юли и август е малко вероятно, но може би септември ще успея да го вмъкна в графика. Вие за кога мислите?

E те от август почват да летят 😄 

Само този късен полет в събота ме дразни, да беше в петък щеше да е супер. Чакам да ги заредят в джеткостовете и почвам 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 минути , Jorro каза:

Само този късен полет в събота ме дразни, да беше в петък щеше да е супер. Чакам да ги заредят в джеткостовете и почвам 🙂 

За мен биха литнали и юли, нали знаеш - Раян ме обичат :biggrin:

Между другото и цените по отсечките са неочаквано приемливи. Изненадах се приятно.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , Jorro каза:

Да щеше да е много добре да е в петък полета за Загреб.  🙂  Но като гледам и двете дестинации ще бъдат само до октомври месец.

Връзка към коментар
преди 33 минути , Георги Матеев каза:

За мен биха литнали и юли, нали знаеш - Раян ме обичат :biggrin:

Между другото и цените по отсечките са неочаквано приемливи. Изненадах се приятно.

Тебе и джеткостовете те обичат, питай ги кога ще качат полетите, че съм на нисък старт... 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Йосиф Милчов
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Това звучи супер, тъкмо се чудех кво да ги правя тея ваучери.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.