Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, randi каза:

Засега има някакви проблеми с полетите до Варна..... 

Сетили са се, че щом два пъти Уиз не успяха няма какво да пробват и те, тъй като самолети с по 190 места са голеими за тази дестинация?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, tch каза:

Сетили са се, че щом два пъти Уиз не успяха няма какво да пробват и те, тъй като самолети с по 190 места са голеими за тази дестинация?

Уиз не успяха не заради големи самолети, а поради съвсем други причини, досещай се сам за какво става въпрос....

• Харесвам 13
Връзка към коментар
преди 20 минути , randi каза:

Уиз не успяха не заради големи самолети, а поради съвсем други причини, досещай се сам за какво става въпрос....

Да не би причината, поради която не пусната Варна да е същата, поради която Уиз спряха дестинацията ............? Има ли някаква надежда за Варна с Раян или по-скоро не, предвид монополиста по линията?

Връзка към коментар
Преди 1 час, randi каза:

Ако бяха изгонени първият път нямаше да пробват изобщо повторно. 

А това, че зимата търкаляха дори а321 по някои от ротациите сигурно пак мутрягите са ги накарали.

Връзка към коментар
преди 35 минути , tch каза:

А това, че зимата търкаляха дори а321 по някои от ротациите сигурно пак мутрягите са ги накарали.

Понякога въпреки и празен самолет е по рентабилно да лети такъв от колкото по-малък защото има по малък-разход на гориво. Такъв самолет е летял и с 10 човека 😄

Връзка към коментар
преди 2 часа, agenta каза:

Да не би причината, поради която не пусната Варна да е същата, поради която Уиз спряха дестинацията ............? Има ли някаква надежда за Варна с Раян или по-скоро не, предвид монополиста по линията?

Дори и ТИМ да пречат на тази линия,по другите линии на Бг еър има голяма конкуренция с Уиз и Райян.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Успешно закупени 2 билета София-Загреб-София за 28 евро тотал, в екстаз съм. Засега ще скокна само до Дубровник за 3 дни през август, но мисля септември да направя второ по-дълго хърватско кръгче.

Между другото не е нужно да се чака джеткостовете да захапят новия маршрут. От немския джеткост с голяма отстъпка се взимат произволни Раян билети (аз ползвах SOF-CIA с по двама човека накуп на резервация), които официално трябва да бъдат със същата цена като на желаните полети, и след покупка веднага се сменят безплатно. Раян в момента не начислява такса за промяна на дата/маршрут. @Jorro, ти си на ход 🙂

П.С. По темата полети до Варна, ТИМ и "изгонените" Уиз - според мен това са градски легенди. Просто линията няма достатъчно голям пътникопоток - особено извън юни/юли/август. Често съм бил на полу-празни полети от/до Варна - и с Уиз и с Bulgaria Air.

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Успешно закупени 2 билета София-Загреб-София за 28 евро тотал, в екстаз съм. Засега ще скокна само до Дубровник за 3 дни през август, но мисля септември да направя второ по-дълго хърватско кръгче.

А Загреб - Дубровник как?  Знаеш ли нещо за с самолет, че 10-11 часа с автобус не е най-добрата оферта....

Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, kakadu каза:

А Загреб - Дубровник как?  Знаеш ли нещо за с самолет, че 10-11 часа с автобус не е най-добрата оферта....

Croatia Airlines оперира по 4-5 полета на ден между двата града, виж разписанието на https://www.croatiaairlines.com/. Принципно не са скъпи, а като се мине през търсачките и падат почти наполовина.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

От доста време, безуспешно се опитвам да сменя дестинацията на закупен билет. Билета е SOF -CIA закупен на 08.03. Единствено ми дава право да сменя дата. Ако е от значение пробвам през приложението. 

Между другото SOF-ZAG излиза в JETCOST, но единствено в датския има минимална отстъпка при плащане с VISA DEBIT

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , Костов каза:

От доста време, безуспешно се опитвам да сменя дестинацията на закупен билет. Билета е SOF -CIA закупен на 08.03. Единствено ми дава право да сменя дата. Ако е от значение пробвам през приложението. 

Аз също сменях полети и знам, че само дата може да се сменя, но не и дестинация или поне не ми дава нито от приложението нито от уеб

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Костов каза:

Между другото SOF-ZAG излиза в JETCOST, но единствено в датския има минимална отстъпка при плащане с VISA DEBIT

И аз нещо не успявам да докарам по-сериoзно намаление за Загреб. Lastminute, който попринцип май дава най-големи намаления, изобщо не ми излиза при тези полети.

Връзка към коментар
преди 7 часа, tch каза:

Ако бяха изгонени първият път нямаше да пробват изобщо повторно

А като не върви и трошат празни самолети, що пак пробват?

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

. По темата полети до Варна, ТИМ

Чудесно е, че вярвате в свободния пазар в България, но само до там... То няма какво да ви убеждавам, но случайни работи много много няма в Бг авиацията. Предполагам точите зъби и за директните до Ню Йорк.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Георги Матеев
Преди 1 час, Костов каза:

преди 48 минути , Ivko каза:

Аз също сменях полети и знам, че само дата може да се сменя, но не и дестинация или поне не ми дава нито от приложението нито от уеб

преди 22 минути , Aureliano каза:

И аз нещо не успявам да докарам по-сериoзно намаление за Загреб. Lastminute, който попринцип май дава най-големи намаления, изобщо не ми излиза при тези полети.

Преди няколко часа успешно и безплатно смених маршрут / дата през Раян сайта - от SOF-CIA стана SOF-ZAG. Нямам идея какво точно не работи при вас, за всеки случай прочетете условията за "no change fee", може да не отговаряте на някое от тях.

Относно jetcost и конкретно lastminute - обикновено отнема 1-2 дни докато сървърите кешират новите маршрути и почнат да ги продават с отстъпки. Точно понеже не ми се чакаше минах през варианта SOF-CIA.

преди 12 минути , randi каза:

Чудесно е, че вярвате в свободния пазар в България, но само до там... То няма какво да ви убеждавам, но случайни работи много много няма в Бг авиацията. Предполагам точите зъби и за директните до Ню Йорк.

Не вярвам в свободния пазар в България, дори обратното, но същевременно прекалено много пъти съм виждал полу-празни полети от/до Варна. По мое впечатление тази линия е просто нерентабилна, особено пък целогодишно. Апропо, по пътя на логиката ако ТИМ можеха щяха изцяло да изхвърлят Wizz/Ryan от БГ за да не им се бъркат въобще в бизнеса - то само Варна да им беше проблема.

Директните до Ню Йорк лично за мен са безсмислени, тъй като този щат не ми е особено интересен и така или иначе бих летял до друга точка в САЩ. Та дали ще е София - Франкфурт (примерно) - Синсинати или София - Ню Йорк - Синсинати е все тая.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Георги Матеев каза:

Между другото не е нужно да се чака джеткостовете да захапят новия маршрут. От немския джеткост с голяма отстъпка се взимат произволни Раян билети (аз ползвах SOF-CIA с по двама човека накуп на резервация), които официално трябва да бъдат със същата цена като на желаните полети, и след покупка веднага се сменят безплатно. Раян в момента не начислява такса за промяна на дата/маршрут. @Jorro, ти си на ход 🙂

П.С. По темата полети до Варна, ТИМ и "изгонените" Уиз - според мен това са градски легенди. Просто линията няма достатъчно голям пътникопоток - особено извън юни/юли/август. Често съм бил на полу-празни полети от/до Варна - и с Уиз и с Bulgaria Air.

Благодаря за идеята, цял ден рефрешвам да видя дали са ги качили, но за сега излизат само скъпи опции през seat24 и други.  Т. е в момента намирам произволен билет, който е на такава цена като отсечката, която искам (в сайта на раян разбира се) и после само си я сменям през сайта и ако е по-евтин ще трябва да доплатя, т,е нещо като при флекса на уизз. 

Междудругото има ли как да си използвам 1 ваучер от бравофлай, който са ми издали за канселирани билети на уизз? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Преди няколко часа успешно и безплатно смених маршрут / дата през Раян сайта - от SOF-CIA стана SOF-ZAG. Нямам идея какво точно не работи при вас, за всеки случай прочетете условията за "no change fee", може да не отговаряте на някое от тях.

Относно jetcost и конкретно lastminute - обикновено отнема 1-2 дни докато сървърите кешират новите маршрути и почнат да ги продават с отстъпки. Точно понеже не ми се чакаше минах през варианта SOF-CIA.

Офертите са само Дайнърски, нали? 

Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Директните до Ню Йорк лично за мен са безсмислени, тъй като този щат не ми е особено интересен

То честно казано надали някой го интересува особено, конкретно на един пътник какво му е интересно. Съвсем друго визирах с горното изказване.... Иначе като цяло Варна е печеливша линия. Имам над 170 полета по отсечката София - Варна - София и смея да твърдя, че полетите винаги са пълни, като имаше малки изключения по време на най - лошите моменти от пандемията.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 47 минути , randi каза:

То честно казано надали някой го интересува особено, конкретно на един пътник какво му е интересно. Съвсем друго визирах с горното изказване.... Иначе като цяло Варна е печеливша линия. Имам над 170 полета по отсечката София - Варна - София и смея да твърдя, че полетите винаги са пълни, като имаше малки изключения по време на най - лошите моменти от пандемията.

Просто споделих личното си мнение за Ню Йорк - иначе е ясно какво визираше 🙂

В някои отношения определено имаш в пъти по-широк поглед от мен и предполагам си прав. Все пак ми стана интересен намека за изхвърлянето на Wizz Air от Варна, но явно дори собственикът на Bulgaria Air не е всесилен - в противен случай никога нямаше да допусне дублаж на международните линии. Каквото и да говорим Wizz / Ryan очевидно бъркат сериозно бизнеса на FB.

Преди 1 час, Jorro каза:

Т. е в момента намирам произволен билет, който е на такава цена като отсечката, която искам (в сайта на раян разбира се) и после само си я сменям през сайта и ако е по-евтин ще трябва да доплатя, т,е нещо като при флекса на уизз. 

Междудругото има ли как да си използвам 1 ваучер от бравофлай, който са ми издали за канселирани билети на уизз? 

Да, нещо подобно. Бравофлай ваучери можеш да ползваш само когато отвориш сайта директно (т.е. без да ползваш отстъпки) - ако минеш първо през джеткост не се показва полето за ваучер.

@stormbringer да, основно с Дайнърс е играта с големите намаления. Последният месец тая карта ми спести 2 торби пари.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 58 минути , randi каза:

А като не върви и трошат празни самолети, що пак пробват?

Първият път почнаха полетите малко преди да се разрази предишната криза 2008-ма. Нормално е като има рязка промяна в конюнктурата да се преустановят някои линии. Много години след това отвориха база във Варна, от която бяха доволни и решиха да я разширят с тоя полет до София.

Ако властта на Тим беше толкова всеобхватна колкото я изкарваш изобщо нямаше да ги допуснат да летят по тази отсечка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 часа, Aureliano каза:

преди 2 часа, Jorro каза:

Благодаря за идеята, цял ден рефрешвам да видя дали са ги качили, но за сега излизат само скъпи опции през seat24 и други.  Т. е в момента намирам произволен билет, който е на такава цена като отсечката, която искам (в сайта на раян разбира се) и после само си я сменям през сайта и ако е по-евтин ще трябва да доплатя, т,е нещо като при флекса на уизз. 

През полския Jetcost излизат цени по 50 злоти(за трима), 51 злоти(за четирима) и 52 злоти(за двама) - всичко еднопосочно! Това е пример за 10.08!

Screenshot_20210604_221055_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Просто споделих личното си мнение за Ню Йорк - иначе е ясно какво визираше 🙂

В някои отношения определено имаш в пъти по-широк поглед от мен и предполагам си прав. Все пак ми стана интересен намека за изхвърлянето на Wizz Air от Варна, но явно дори собственикът на Bulgaria Air не е всесилен - в противен случай никога нямаше да допусне дублаж на международните линии. Каквото и да говорим Wizz / Ryan очевидно бъркат сериозно бизнеса на FB.

Да, нещо подобно. Бравофлай ваучери можеш да ползваш само когато отвориш сайта директно (т.е. без да ползваш отстъпки) - ако минеш първо през джеткост не се показва полето за ваучер.

@stormbringer да, основно с Дайнърс е играта с големите намаления. Последният месец тая карта ми спести 2 торби пари.

Купих билети по тази схема, но теслата дойде с приоритито. Забравих да видя колко струваше преди да сменя полета, но сега ми го продава по 20 евро на човек в посока, при стандартна цена 6 евро при покупка с билета. Реално изяжда цялата отстъпка. Иначе купих билет до Чампино за 32 евро за 16 и го смених след това безплатно. 

Сега се чудя за другата посока дали да не го взема от сайта. @Георги Матеев ти обърна ли внимание колко струва приоритито при София-Чампино след покупка защото се чудя дали другата посока да не си я купя направо от сайта по стандартни цени май ще излезе по-евтино предвид, че отстъпката ще е по-малка заради по-евтиния билет. 

ПП. Не знам дали е писано, но вече след добавяне на билет купен от посредник в сайта на Раян няма опция за смяна на имейл адреса, само на телефонния номер. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 4.06.2021 г. в 17:31, Костов каза:

От доста време, безуспешно се опитвам да сменя дестинацията на закупен билет. Билета е SOF -CIA закупен на 08.03. ...

Да се самоцитирам, и да кажа, че през декстоп версията на Ryan  успях да сменя дестинацията и сега имам билет до Загреб за началото на октомври. 

• Харесвам 8
  • Браво 3
Връзка към коментар
На 1.06.2021 г. в 18:20, Nikolay Ivanov каза:

Здравей, Йоанна!
В момента заради извънредната ситуация Райънеър позволяват смяна на датите не по-късно от 7 дни преди полета, ако билетът е купен преди 30 юни. Не знам дали Ескай признават това правило, но със сигурност не е вярно, че датата не може да се смени безплатно.
Ако започнеш да купуваш билети директно от авиокомпанията, винаги внимавай какви допълнителни услуги купуваш (или не купуваш). В цената влиза само малко багажче, малко по-голямо от дамска чанта. За да имаш повече багаж, трябва да си вземеш или приоритет, или регистриран багаж до 10 кг. (или по-голям, който е до 23 кг, но пък е доста по-скъп).
С една дума, цената ти осигурява само възможност да пътуваш, нищо повече. Допълнителните услуги включват различни видове багаж, запазено място (което ти позволява да направиш онлайн чек-ин 60 дни преди полета), застраховка (внимавай много, защото при случайно кликване на неправилното място ще я добавят към цената). Най-лесно се купува билет през апликацията на Райън.
Много е важно това, че се чекираш онлайн. Трябва да провериш предварително как и кога става това. Засега правилото е, че се чекираш 2 дни преди полета, ако нямаш запазено място. 
Успех!

Привет и огромно благадаря за информацията. Веднага се възползвах и промених датата с една седмица. Директно през приложението. И въпрос : Това достатъчно ли е, за да е валиден билета или трябва да информирам esky ? 

Screenshot_20210605-221526.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не съм купувала през Esky, но щом всичко е ОК в приложението, предполагам няма защо да ги уведомяваш. 

От любопитство - на някой друг излизат ли му тези зелени краски в приложението. При мен всичко е в синьо. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.