Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 27 минути , vivo каза:

Утре летя с Раян към Виена, имам бординг паса на телефона, предвид Ковид схемите налага ли се да го принтирам на хартия?

На отиване показах бордната карта на хартия, а на връщане- с телефона. Маските са FPP2, струват около 1 лев- всички са с такива.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, randi каза:

За Виена се изискваха някакви по - специални маски, че има хора, дето са щяли да си изтърват полета, защото нямат подходяща маска и са тичали да търсят. За паса не знам, но не смятам, че ти трябва хартиен.

Не знам какви маски мислиш, че трябва. Поне миналата седмица си минах с моята от плат. Само като се качваш покрий носа. А иначе на летището много толерантно не се правят забележки.

Връзка към коментар

Минах с FFP2 маска, въпреки че никой нямаше да ми направи проблем, половината полет не бяха с такива. Като минавате през гишетата на Раян на софийското летище, може да видите написано с химикал, че точно FFP2 маски са необходими, но никой от другите пътници с обикновени маски не бе спрян от бординг, полетът беше почти пълен. 

Ползвах и принтирана бордна карта, но служител на летището ми каза, че и с телефон няма проблем. 
На някого може да му бъде полезно - до паспортен контрол във Виена има едно бюро с декларации за карантина, които една камара хора се юрнаха да попълват. Не се занимавайте с тях, не ви трябват, ако имате ПСР или сертификат за ваксинация. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Опитвам да сменя дати на полети София - Варна - София, но при всяка възможна дата изписва:

966851831_.png.c32633b9fa5e93084e7baa9104093fd5.png

Някой попадал ли е на това съобщение.

При Райън вътрешен полет не може да се смени на международен, както и обратното.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Таньо каза:

Опитвам да сменя полети София - Варна - София, но при всяка възможна смяна изписва:

966851831_.png.c32633b9fa5e93084e7baa9104093fd5.png

Някой попадал ли е на това съобщение.

Хм най-вероятно защото променяш вътрешен сигурно с такъв извън страната и сега при опцията им за безплатна промяна може да има някакво значение/разлика. Може да искат нещо да доплащаш ако искаш за различна дестинация.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Ivko каза:

Хм най-вероятно защото променяш вътрешен сигурно с такъв извън страната и сега при опцията им за безплатна промяна може да има някакво значение.

Логично е предположението ти, но не излиза опция за смяна на вътрешен с международен, за да има логика споменаването на ДДС.

Не, само дати променям. Странното е, че даже не дава възможност за смяна с доплащане.

Дали причината не е, че полетите все още не са тръгнали? ...

Връзка към коментар

Когато се купува билет с ваучер, ваучерът трябва да е на името на пътника. Обаче ме интересува с един ваучер на името на пътника, може ли да се купят два билета едновременно за една и съща дестинация?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Яничка каза:

Когато се купува билет с ваучер, ваучерът трябва да е на името на пътника. Обаче ме интересува с един ваучер на името на пътника, може ли да се купят два билета едновременно за една и съща дестинация?

Могат, когато се купуват едновременно двата билета

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

На кой чат се свързвате? Този, дето е забоден най-отгоре, вече не работи, а на чата от сайта само ботът ми пише. Поисках live agent, обаче нищо не се случва - не ми изписва вие сте .... на опашката или каквото и да е, стои така отворено от час поне.

Връзка към коментар
преди 2 часа, jul каза:

На кой чат се свързвате? Този, дето е забоден най-отгоре, вече не работи, а на чата от сайта само ботът ми пише. Поисках live agent, обаче нищо не се случва - не ми изписва вие сте .... на опашката или каквото и да е, стои така отворено от час поне.

https://www.ryanair.com/us/en/lp/chat

След като напишеш  Pnr и мейл, пишеш за какво ги търсиш и избираш   Support и вече си на опашката. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

На мен преди няколко дни ми се наложи да се свържа с агент в чата. Вечерта бях на 478-то място в опашката. Бързо минаваха, но все пак отнемаше време в чакане. Накрая им свърши работното време. 

Сутринта точно като отвориха - 10 ч.наше време, 8 английско, се наредих отново и бях на 40-то

място (събота беше). След около 15 минути вече си пишех с Jameel, който много бързо ми оправи проблема.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз преди 10-ина дни колкото пъти се редях на опашка, все почвах от номер 1200 някъде. И накрая, като стигна примерно 500, връзката дропваше. Преди 2 дни пак бях на опашка, бяха пооправили нещата малко, почнах от около 500, но това предното беше безумие! Да не говорим колко е неудобен прозореца да следиш чат хисторито. СлучаЕност...

• Харесвам 4
  • Шок 1
Връзка към коментар

Здравейте, 

Имам едно бързо питане, свързано с рефънд от Ryanair. 

Резервацията бе направена през февруари. Няколко дни след това бе анулиран полета за отиване и прехвърлен за два дни по-късно. Не съм потвърждава промяната и сега, предвид обстановката в Испания, използвах линка за рефънд, за да анулира резервацията. Попълних формата и получих съобщението от снимката. 

Това достатъчно ли е? След колко време реагират с потвърждение? 

Резервацията ми е все още активна.... 

Благодаря ви за отделеното време. 

Screenshot_20210728_094332.jpg

Връзка към коментар
преди 13 минути , jul каза:

@Огнян, вчера при мен даде същото. Нито ми е искало сметка, нито друго. Затова исках да се свържа с чата да разбера кога и какво да очаквам, но днес нямам време.

Вече има развитие и при мен - изпратиха ми мейл с предложение да бъде избрана форма на рефънд - ваучер, валиден една година, или кеш по сметката, от която е направено плащането. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, същото при мен - пристигна и се редактирах.

За протокола, понеже до сега не знаех - полетът беше променен с +/- 5 часа, поради което имам право на възстановяване, приемане или промяна.

В мейла пишеше, че възстановяване не може да се иска след деня на полета, явно до него може. При мен бяха минали 5 дни от съобщението. Това се потвърждава и от опита на Огнян, при който има същото развитие с отменен полет от февруари.

Ваучер издадоха веднага /от вчера за днес/, пари връщат до 7 работни дни - откъдето е направено плащането.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ryanair launches 9 new routes from Malta!

ST_Ryanair_750px.png

New routes:
✈ Malta – Milan Malpensa (Sunday, Thursday, October 31)
✈ Malta – Paphos (Sunday, Sunday, Thursday October 31)
✈ Malta – Bucharest (Monday, Friday, from November 1)
✈ Malta – Warsaw (Tuesday, Thursday, Saturday from November 2)
✈ Malta – Kyiv (Tuesday, Saturday, from November 2)
✈ Malta – Eindhoven (Wednesday and Saturday from November 3)
✈ Malta – Tallin (Thursday, from November 4)
✈ Malta – Zagreb (Tuesday, Saturday, from December 4)
✈ Malta – Lourdes

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Акаба се е зaвърнала в зимното разписание! От 31.10 два пъти седмично до края на март. Дали ще се осъществи в действителност предстои да видим.

Иначе от известно време се чудя какво става с Берлин - няма го в зимното разписание, няма го за сега и в следващото лятно...

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 12 часа, yordanov каза:

Акаба се е зaвърнала в зимното разписание! От 31.10 два пъти седмично до края на март. Дали ще се осъществи в действителност предстои да видим.

Иначе от известно време се чудя какво става с Берлин - няма го в зимното разписание, няма го за сега и в следващото лятно...

И освен всичко е станал най-скъпата дестинация…. Явно заради новото летище. Вече няма никакви полети по 6 евро, а за цял свят имаше онзи ден на Раян. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Най-после добавиха Неапол в разписанието. От 1 ноември, 4 пъти седмично. Дублират се с Уиз в дни понеделник, сряда и петък, но имат и заложена допълнителна честота в събота.

На 26.07.2021 г. в 20:02, Aureliano каза:

В тази посока, някой има ли идея коя линия би могла да не издържи през есента/декември? Целта е да променя някой полет и да взема ваучер. С намаленията през lastminute съм взел малко повече билети отколкото ще мога да ползвам.

Мисля, че можеш да заложиш на тази линия - едва ли ще се запази в този си вид 4 пъти седмично. 😉

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Катя мравката

Райън на 2 пъти ми променят разписанието на полета от Бари с по 4 часа, общо с 8 часа по-рано и ми дават възможност да приема  или да си променя полета. Не си спомням дали първия път съм приела. Имам ли право да искам да ми дадат ваучер, защото сега цените са паднали и  полетът ще ми излезе с 20 евра по-евтино.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryanair launches 16 new routes from / to PARIS! 

Новите маршрути продължават на Ryan. Добри връзки се получават вече и от Париж.

Ryanair’s new summer routes

Paris Beauvais <-> Corfu
Paris Beauvais <-> Ibiza
Paris Beauvais <-> Marseille
Paris Beauvais <-> Naples
Paris Beauvais <-> Zadar
Paris Beauvais <-> Zagreb

Ryanair’s new winter routes

Paris Beauvais <-> Malaga
Paris Beauvais <-> Amman
Paris Beauvais <-> Riga
Paris Beauvais <-> Santander
Paris Beauvais <-> Helsinki
Paris Beauvais <-> Liverpool
Paris Beauvais <-> Agadir
Paris Beauvais <-> Tallinn
Paris Beauvais <-> Gdansk
Paris Beauvais <-> Turin

преди 2 часа, Катя мравката каза:

Райън на 2 пъти ми променят разписанието на полета от Бари с по 4 часа, общо с 8 часа по-рано и ми дават възможност да приема  или да си променя полета. Не си спомням дали първия път съм приела. Имам ли право да искам да ми дадат ваучер, защото сега цените са паднали и  полетът ще ми излезе с 20 евра по-евтино.

Пробвай, мисля, че ще ти се получи.

Защо да не ти дадат отново ваучер, щом ти отменят полета...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Катя мравката
преди 3 минути , Иван Попов каза:

Ryanair launches 16 new routes from / to PARIS! 

Новите маршрути продължават на Ryan. Добри връзки се получават вече и от Париж.

Ryanair’s new summer routes

Paris Beauvais <-> Corfu
Paris Beauvais <-> Ibiza
Paris Beauvais <-> Marseille
Paris Beauvais <-> Naples
Paris Beauvais <-> Zadar
Paris Beauvais <-> Zagreb

Ryanair’s new winter routes

Paris Beauvais <-> Malaga
Paris Beauvais <-> Amman
Paris Beauvais <-> Riga
Paris Beauvais <-> Santander
Paris Beauvais <-> Helsinki
Paris Beauvais <-> Liverpool
Paris Beauvais <-> Agadir
Paris Beauvais <-> Tallinn
Paris Beauvais <-> Gdansk
Paris Beauvais <-> Turin

Пробвай, мисля, че ще ти се получи.

Защо да не ти дадат отново ваучер, щом ти отменят полета...

Благодаря много. Сигурно неясно съм се изразила, полета не го отменят, само го променят на 2 пъти и всеки път на по под 5 часа. Явно човек не трябва да се съгласява при първата промяна, дори да го устройва

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Катя мравката каза:

Благодаря много. Сигурно неясно съм се изразила, полета не го отменят, само го променят на 2 пъти и всеки път на по под 5 часа. Явно човек не трябва да се съгласява при първата промяна, дори да го устройва

Да да, разбрах те още на горното мнение, ня се притеснявай. 😊

Щом ти го променят отново им пиши в чата, за ти върнат парите във ваучер. 

image.png.e6b99152cb563f3f43b010be980c4ad4.png

За повече инфо тук.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.