Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Някой правил ли е скоро врътката да взима билет на бебе на цената на adult? Четох ви, че 2020 за полети от/в България се правят и плащаш наказателна такса за смяна. Лакомя се за едни полети по 10 евро София-Варна и се чудя какво да правя.

Връзка към коментар
преди 13 минути , neuromancer каза:

Ако им се обадиш за смяна до 24 часа от покупката няма такса за смяна, или поне така беше преди.

Благодаря! Май ще рискувам да взема и за дребоса по инструкциите в закачения пост, най-много да изгоря с едни 10 евро 😁

Връзка към коментар

преди 22 минути , blackrose1989 каза:

Благодаря! Май ще рискувам да взема и за дребоса по инструкциите в закачения пост, най-много да изгоря с едни 10 евро 😁

Резервирай смело. Правих го съвсем наскоро и нямаше никакъв проблем нито да променят резервацията в чата нито после при полета. Имам още две предстоящи такива резервиции. И при тях смяната през чата беше без проблем.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , Aureliano каза:

Резервирай смело. Правих го съвсем наскоро и нямаше никакъв проблем нито да променят резервацията в чата нито после при полета. Имам още две предстоящи такива резервиции. И при тях смяната през чата беше без проблем.

Много благодаря за споделения положителен опит! А още един въпрос - купувам задължително при резервацията две места (на бебето и на единия възрастен), нали така?

П.С. Всъщност бебок може да стои в скута, не на определено място, сега се сетих и препрочетох условията им. Е, значи ще опитам да минем възможно най- тънко 😁

Връзка към коментар

Аз купувам направо три билета за възрастен на една резервация, като при бебето пиша едно "I" преди името както е писал @Таньо.

Директно през сайта на Раян не съм резервирал. През lastminute ме кара да въвеждам и дата на раждане, като там слагам 20 години отгоре (иначе цялата резервация не минава). После в чата казвам истинската дата на раждане и ме питат също към кого от възрастните да прикрепят бебето. Самият билет на бебето го трансформират в extra comfort seat. Ние също държим малката в скута, но така имаме и едно допълнително място.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Вчера видях, че линиите от София  до Варна и Букурещ са тръгнали успешно, даже нямат и закъснения.

Аз до края на месеца ще ги ползвам и двете и ще съм  тръни за смени и др аномалии.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 часа, Alexander каза:

Вчера видях, че линиите от София  до Варна и Букурещ са тръгнали успешно, даже нямат и закъснения.

Аз до края на месеца ще ги ползвам и двете и ще съм  тръни за смени и др аномалии.

Линията до Букурещ е много изкушаваща с уикенд трипа, но часовете в понеделник са убийствени.

То и на двете линии часовете са веднъж де 🙂 Хубавото е, че все пак ги има, пък да видим докога.

Връзка към коментар
преди 1 час, agenta каза:

Линията до Букурещ е много изкушаваща с уикенд трипа, но часовете в понеделник са убийствени.

Ами аз също ще се възползвам от нея; на 13.08 заминавам късно вечерта и се прибирам на 16-и рано сутринта, и от летището директно на работа. Да, убийствено ще е, но за два дни е добър избор без да се налага да си взимам отпуска.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Получих информация за промяна на полет и копирам текста, в който предлагат три опции - приемане, връщане на пари и безплатна промяна, като последната е през чата. Преди ставаше инцидентно и без да е правило при попадане на подходящ служител, но официално оповестено си е добра новина.

Моля споделяйте резултати!

"Моля да имате предвид, че има промяна в часа на Вашия(ите) полет(и) на Ryanair. Вижте новата подробна информация за Вашия полет в края на настоящия имейл.
В резултат от тази промяна на часа ние предлагаме на клиентите три варианта: да приемат промяната в часа, да изберат друг полет безплатно или да приемат пълно възстановяване на сума, равностойна на цената на билета."

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Здравейте, за вътрешни полети в България изисква ли се международен паспорт за бебе на няколко месеца? Приятелка е питала Раян еър и те са казали, че тяхната авиокомпания изисква. Не знак принципно как стоят нещата, само с акт раждане дали е възможно? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, CarpeDiem каза:

Здравейте, за вътрешни полети в България изисква ли се международен паспорт за бебе на няколко месеца? Приятелка е питала Раян еър и те са казали, че тяхната авиокомпания изисква. Не знак принципно как стоят нещата, само с акт раждане дали е възможно? 

За вътрешни полети (на територията на република България), дете може да пътува само с акт за раждане.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Полетите на Раян до Варна от Т2 от партера ли летят както на Бгер?

линията е нова на 5 дни и надали  някой знае, ама реших да питам, че утре ще летя и да знам дали да се презапася с време 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

D1 е на партера за вътрешните ли?

Да, там е, където излитат на България Еър за Варна и Бургас, защото само там не минаваш паспортен контрол. Като влезеш в самото летище най в ДЯСНО 🙂 се намира отстрани на всички чек-ин гишета.

Връзка към коментар
На 4.08.2021 г. в 10:02, Таньо каза:

"Моля да имате предвид, че има промяна в часа на Вашия(ите) полет(и) на Ryanair. Вижте новата подробна информация за Вашия полет в края на настоящия имейл.
В резултат от тази промяна на часа ние предлагаме на клиентите три варианта: да приемат промяната в часа, да изберат друг полет безплатно или да приемат пълно възстановяване на сума, равностойна на цената на билета."

Смяната става лесно през чата. Променят полета +/- един ден от първоначалния или до първия най-близък.

Това работеше и преди по този начин, а аз силно се надявах да имитират УИЗ, защото със сигурност биха повишили конкурентноспособността си.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryanair launches 22 new routes from Lisbon! 

Доста връзки ще има и от/до Португалия 😊

ST_Ryanair_750px.png

New Routes:
Lisbon – Agadir – Lisbon (4x week)
Lisbon – Barcelona – Lisbon (4x week)
Lisbon – Madrid – Lisbon (4x week)
Lisboa – Alicante – Lisbon (3x week)
Lisbon – Tenerife – Lisbon (3x week)
Lisbon – Lanzarote – Lisbon (3x week)
Lisbon – Billund – Lisbon (2x week)
Lisbon – Karlsruhe-Baden-Baden – Lisbon (2x week)
Lisbon – Oujda – Lisbon (2x week)
Lisbon – Perpignan – Lisbon (2x week)
Lisbon – Brest – Lisbon (2x week)
Lisbon – Palermo – Lisbon (2x week)
Lisbon – Marrakech – Lisbon (2x week)
Lisbon – Birmingham – Lisbon (2x week)
Lisbon – Alghero – Lisbon (2x week)
Lisbon – Bournemouth – Lisbon (2x week)
Lisbon – Fez – Lisbon (2x week)
Lisbon – Bari – Lisbon (2x week)
Lisbon – Cologne – Lisbon (2x week)
Lisbon – Wroclaw – Lisbon (2x week)
Lisbon – Tours – Lisbon (2x week)
Lisbon – Malta – Lisbon (2x week)

И нова база в Нюкасъл. 

Ryanair Announces Newcastle Base with 12 New Routes

image.png.f3458203811b817bd91583295f3d3943.png

D96I0442-2.jpg?ssl=1

Редактирано от Иван Попов
Добавяне на информация
  • Харесвам 9
Връзка към коментар

Не случайно цените са по 100-200евро с Раян и бгер.

днес самолета беше както каза капитана full completed.

Не знам дали не е имало и овърбукинг, но е на макс затоварването.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Alexander каза:

Не случайно цените са по 100-200евро с Раян и бгер.

днес самолета беше както каза капитана full completed.

Не знам дали не е имало и овърбукинг, но е на макс затоварването.

За кой маршрут говориш? 

Връзка към коментар
преди 2 часа, bad kid каза:

Варна?

E 200 евро до Варна цена не съм видял още, 200лв да, ама в евро.... 

За пътуващите до Букурещ с Раян, не е нужно да се минава през гише. На изхода сканираха само бордни карти, не искаха друго. Аз попълних някаква форма, която в сайта на раян фигурираше с QR код, тук не го искаха, ще видя после в Букурещ дали ще го искат. Самолета е пълен на около 50% само млади хора, предполагам като нас тръгнали за уикенда 🙂

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.