Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 24 минути , jul каза:

Ами има заповед на МЗ, може да се покаже на английски, ако се наложи. Там си пише изрично за български граждани какъв е редът.

Малко ЕЖК ми звучи цялата работа. Или е била с друго гражданство, или нещо друго не е било, както трябва.

Писали сме едновременно 🙂

Може да Ви звучи като ЕЖК, но аз споделих какво видях с очите си. Жената беше точно преди мен и с българска лична карта. Стана скандал и тя обесняваше, че не могат да откажат да я качат без сертификат или тест като бълг.гражданин на полет до България, но я изпратиха да си прави тест на летището. Това се случи на летището в Болоня, на изхода проверяваха на всички пътници сертификатите или тестове. Казах това, което видях лично. Може служителите да се престарали, не знам. Големи скандали ставаха и с полета до Тирана, дори извикаха полиция, но това не засяга питането тук. 

Разпечатайте си заповедта на английски, може просто да е бил лош денят, за който разказах. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 55 минути , a6olq каза:

Може да Ви звучи като ЕЖК, но аз споделих какво видях с очите си. Жената беше точно преди мен и с българска лична карта. Стана скандал и тя обесняваше, че не могат да откажат да я качат без сертификат или тест като бълг.гражданин на полет до България, но я изпратиха да си прави тест на летището. Това се случи на летището в Болоня, на изхода проверяваха на всички пътници сертификатите или тестове. Казах това, което видях лично. Може служителите да се престарали, не знам. Големи скандали ставаха и с полета до Тирана, дори извикаха полиция, но това не засяга питането тук. 

Разпечатайте си заповедта на английски, може просто да е бил лош денят, за който разказах. 

Можете да ползвате и това: https://reopen.europa.eu/en/map/BGR/7001.

Иначе заповед 645 е допълнена със заповед 673 от 02.08.2021, също я има на английски.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, a6olq каза:

Ами добре е да се дават малко по-подробни описания какво е станало и как е завършило, иначе наистина не може да се правят изводи.

Грешки винаги стават, както и некомпетентни служители. Ако спокойно се обясни какви са изискванията и се покаже официалният документ резултатът може да бъде много различен отколкото ако директно се направи скандал с викане на полиция.... Така че просто от "една жена я върнаха" не могат да се правят изводи. Ако се обясни всичко спокойно и се покажат изискванията и въпреки това я върнат, тогава вече може да се притесняваме.

Това не е критика към теб, ясно е че като се е случило с друг човек не сме наясно с всички подробности.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Добавили са Варна в ден сряда и през септември и октомври. До скоро само през август беше така. Дано да им върви, наистина.

Но Берлин го няма все още за съжаление. Останал съм с впечатление, че е печеливша линия. Може да е паднал в битката с националния превозвач за летище Варна - 'ние ви даваме Варна, вие ни оставете Берлин'. 😅

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

При пълни самолети и цени 150 евро петък/неделя  според мен са на много добра печалба.

Май не съм срещал цени по 200-250евро за вътрешен полет с Раян до сега и то за 400км

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Alexander каза:

При пълни самолети и цени 150 евро петък/неделя  според мен са на много добра печалба.

Май не съм срещал цени по 200-250евро за вътрешен полет с Раян до сега и то за 400км

Call me a hater, но не мисля, че някой им плаща тия цени. И не, не твърдя, че линията е неуспешна.

Но следващият петък полетът на БГ Ер е един час по-рано струва 3 пъти по-малко и имаш право на 23кг багаж. 

Връзка към коментар
преди 29 минути , tch каза:

Call me a hater, но не мисля, че някой им плаща тия цени. И не, не твърдя, че линията е неуспешна.

Но следващият петък полетът на БГ Ер е един час по-рано струва 3 пъти по-малко и имаш право на 23кг багаж. 

Това го дискутирахме, дори да не плащат по 250евро както имаше, са платили по 150евро

На бгер по същото времен бяха по 450лв, та явно има кой да плаща по едни 200-300лв

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Това го дискутирахме, дори да не плащат по 250евро както имаше, са платили по 150евро

На бгер по същото времен бяха по 450лв, та явно има кой да плаща по едни 200-300лв

Споменатият пример е за следващия петък. Искаш да ми кажеш, че по-рано цените за тази дата са били още по-високи?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може би вече тук е разисквано, но не успях да намеря нищо.Искам да променя два билета на Ryanair, щяхме да пътуваме само с дъщеря ми, а после се оказа, че ще пътува и съпруга ми. Та сега имам две резервации за един и същи полет. Едната за двама, другата за трима човека. Как да постъпя в случая? В чата ли да пробвам или има някакъв вариант да го направя през сайта?

Връзка към коментар

Ако искаш да ти върнат парите за резервацията за двамата с чата става.

Ако съм разбрал правилно, че имаш една резервация за 2ма и една за 3ма човека, като двамата са едни и същи в двете резервации и самите резервации са за един и същ полет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ryanair announces 12 new routes to and from Malta

Ryanair’s new routes from / to Malta:

Malta <-> Tel Aviv
Malta <-> Parma
Malta <-> Lisbon
Malta <-> Lourdes
Malta <-> Milan Malpensa
Malta <-> Zagreb
Malta <-> Bucharest
Malta <-> Kyiv
Malta <-> Eindhoven
Malta <-> Paphos
Malta <-> Tallinn
Malta <-> Warsaw Modlin

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ryanair launches more than 50 new Winter routes across Europe, Morocco and Jordan!

ST_Ryanair_750px.png

New Routes:

Please note that to avoid repetition, we only posted each route once:

From Austria:
Vienna – Amman (2x week)

From Belgium:
Brussels Charleroi – Tetouan (2x week)
Brussels Charleroi – Lourdes  (2x week)

From Bulgaria:
Plodviv – Dublin (2x week)

From Denmark:
Aalborg – Kaunas (2x week)

From Estonia:
Tallin – Barcelona (2x week)

From France:
Grenoble – London Luton (1x week)
Bordeaux -Fuerteventura (1x week)
Perpignan – Agadir (2x week)

From Germany:
Cologne – Fuerteventura (1x week)
Cologne – Paphos (3x week)
Memmingen – Paphos (2x week)
Memmingen – Lamezia (2x Week)
Frankfurt – Fuerteventura (2x week)
Memmingen – Gran Canaria (2x week)
Frankfurt Hahn – Seville (2x week)
Nuremberg – Bologna (2x week)
Baden Baden – Faro (2x week)

From Greece:
Athens – Cologne: (2x week)

From Hungary:
Budapest – Bournemouth (2x week)
Budapest – Krakow (3x week)
Budapest – Cologne (4x week)

From Ireland:
Dublin – Sibiu (2x week)

From Israel:
Tel Aviv – Malta (2x week)

From Italy:
Bologna – Fez (2x week)
Bologna – Zaragoza (2x week)
Venice Treviso – Bucharest (2x week)
Venice Treviso – Lanzarote (1x week)

From Lithuania:
Vilnius – Birmingham (2x week)
Vilnius – Eindhoven (3x week)
Kaunas – Budapest (2x week)
Kaunas – Gothenburg (2x week)
Kaunas – Madrid (2x week)

From Morocco:
Agadir – Pisa (2x week)
Fez – Porto (2x week)

From Poland:
Warsaw Modlin – Aahrus (2x week)
Krakow – Lille (2x week)
Poznan – Brussels Charleroi (2x week)
Wroclaw – Bournemouth (2x week)
Wroclaw – Paphos (3x week)
Wroclaw – Pisa (2x week)

From Romania:
Bucharest – Thessaloniki (2x week)
Bucharest – Birmingham (4x week)
Suceava – Brussels Charleroi (2x week)

From Slovakia:
Bratislava – Lanzarote (1x week)
Bratislava – Copenhagen (2x week)
Kosice – Dublin (4x week)
Kosice – Vienna (2x week)

From Spain:
Malaga – London Gatwick (6x week)
Barcelona – Bristol (4x week)
Barcelona – Palermo (2x week)
Sevilla – Tenerife North (3x week)
Madrid Bristol – Bristol (3x week)
Barcelona – Stockholm (3x week)
Alicante – Marrakesh (2x week)
Barcelona – Oujda (2x week)
Barcelona – Rabat (2x week)
Seville – Oujda (2x week)
Seville – Tetouan (2x week)

• Харесвам 15
Връзка към коментар

Ако някой е буквал през Kiwi, да има предвид следното:

Цитат

Passengers With Fake Kiwi Boarding Passes To Be Refused Boarding

https://corporate.ryanair.com/news/ryanair-passengers-issued-fake-boarding-passes-by-kiwi-com/?market=ie

• Харесвам 6
Връзка към коментар

В Италия проверяват сертификати на бординг за София, поне в Бергамо със сигурност - върви тромаво по тази причина и води до закъснения. Нямам идея дали биха приели някакви обяснения за заповеди на МЗ, но не забелязах да има "върнати" на гейта. Иначе Райън вече сериозно си летят с 737-MAX от/до Италия под бранда Air Malta. Беше интересно преживяване като за първи път с този самолет и си е по-комфортен от предишните генерации - по-малко шум в кабината, по-удобно разположени тоалетни в задната част и т.н. Райън обаче са наблъскали още повече седалки и мястото за краката е по-малко от най-новите им 737-800 NG (тези със слим седалките). След толкова много тестове и проверки все пак ще го бъде MAX и в бъдеще все по-често ще се лети с него...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Ryan са ми пуснали мейл за промяна на единия полет с тръгване 3 ч. 40 мин. по-рано. Става въпрос за връщането, отиването е без промяна. Всичко е на 1 билет.

Дават ми само теза 2 опции, ако не съм съгласна, а аз определенъ не съм ок с тази промана:

- accept the time change or
• move your flight +/-1 day for free.

В чата няма ли шанс за канселиране и рефънд? Има удобни полети с Уиз за сходни дати.

За който си интересува, промяната е за София - Бари 3 - 6 септември. А Бари е известна като препъни камък дестинация...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , Яничка каза:

Ryan са ми пуснали мейл за промяна на единия полет с тръгване 3 ч. 40 мин. по-рано. Става въпрос за връщането, отиването е без промяна. Всичко е на 1 билет.

Дават ми само теза 2 опции, ако не съм съгласна, а аз определенъ не съм ок с тази промана:

- accept the time change or
• move your flight +/-1 day for free.

В чата няма ли шанс за канселиране и рефънд? Има удобни полети с Уиз за сходни дати.

За който си интересува, промяната е за София - Бари 3 - 6 септември. А Бари е известна като препъни камък дестинация...

Интересно ми е защо ти дават +/- само един ден. На мен, за промяна на полет до Загреб, с по-малко от 5 часа ми дават  - или да се съглася с промяната, или да променя безплатно датите се през  чата. Като никъде не е казано, че промяната трябва да бъде +/- 1 ден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 59 минути , Яничка каза:

Ryan са ми пуснали мейл за промяна на единия полет с тръгване 3 ч. 40 мин. по-рано. 

И при мен единият полет го отлагаха на 2 пъти с повече от по 3 часа, а връщането само веднъж го промениха. Също за Бари, но не съм искала отлагане, защото ме е страх от затваряне заради ковида. Най-добре е да не се приема веднага промяната, защото може пак да го променят още 1 - 2 пъти до 3-ти.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• В.Кирилов
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.