Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 16.09.2021 г. в 9:29, Lindt каза:

Тъй като и it.trip.com не ми предоставят пълната информация, тоест генерирания имейл, а само PNR, аз нямам достъп до резервацията си за полет с raynair, бих казала, че не е clickbait, а съобщава за доста неприятна тенденция. 

Сега се предполага да си чакам безплатния автоматичен чекин 24 часа преди полета и да не знам дори да се случи, дали райън ще харесат бордната ми карта. 

Отделно тази покупка явно ми отнема правото за безплатни промени, което в случая не ме притеснява, но e тъпо.

Моля те сподели какво е станало като дойде време за чек ин и каква бордна карта ти издават... 

Връзка към коментар
преди 4 минути , Eva eva каза:

Помощ - този полет до Палма с раян в 20:15 дали ще го бъде? Имаме и билети до София. Освен да се прибираме?

20210919_175057.jpg

Летище? 

Връзка към коментар

Ева, спокойно, не е задължително да го отменят. За всеки случай, може да погледнеш за удобен хотел наблизо. АК трябва да ви осигурят такъв, ако отменят полета, но в патакламата, докато регистрират всеки отделен пътник, може да се загуби много време. Затова може да си платите вие хотел, а после да изискате сумата от АК, стига да е на разумна цена. Задължително фактура от хотела на ваше име.

Засега си пазете касовите бележки за хапване и пийване в периода на закъснението, че и тях трябва да възстановят. Към момента може би е трудно да гледаш положително, но и обезщетение вероятно ще ви изплатят.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ами зависи.

Ако съм сам и нямам проблем със закъснения, спане 3 часа и несигурност ще чакам, ако съм с деца и ще ми мрънкат или ще ги мисля къде и колко ще спим и ядем бих се отказал. Зависи и какво е резервирано в Палма и за колко време, 1 ден гъз път да види или нещо повече...

По принцип все някога ще стигнете, дори полетът да го няма 😀

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В случая, хубавото е, че всеки ден има полети по маршрута, даже утре са два. Дори да отменят този, лесно ще ги пренасочат за някой от утрешните. Но ще трябва да изчакат на гише, за да ги премаршрутират, защото е почти невъзможно да се свържеш с чата на Раян в последната година. Ако някой има опит може да каже дали през Раян профила може да се смени безплатно билет при отменен полет. За мен лично в тази ситуация най-неприятната част  е висенето и блъсканицата на гише, особено при късни полети.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря за отговорите. Полетът до София го отложиха с час и половина. За Палма ми казаха, че няма закъснение, нищо, че на таблото пише друго. Мазало пълно е тук. Всимки полети закъсняват.

Връзка към коментар
преди 3 минути , crazyhorse каза:

Цялата ротация за днес е:Болоня-Бари-Болоня-Букурещ-Болоня-Солун-Болоня-Палма-Болоня!

Засега има 10 минути закъснение!

Бергамо, не Болоня

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Бергамо, не Болоня

Извинявам се!

Ротацията е:Бергамо-Стокхолм-Бергамо-Бари-Бергамо-Палма-Бергамо!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинявам се предварително че нямам време да намеря отговоря в темата, сигурен съм че е коментирано многократно.

Трябва да се чекинна сега за полет с Ryan от София до Малта. Накрая излиза едно поле за ъплоуд на документи. Имам сертификат за ваксина и PLF. Само че моя PLF е ваден от https://app.euplf.eu/, докато този до който води линка на Райън е като бланка за попълване на ръка https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/07/Combined-plf-hdf-1.7.21.pdf.

ОК ли е да ъплоудна моя + сертификата за ваксина?

Връзка към коментар
преди 49 минути , digitalpr каза:

Извинявам се предварително че нямам време да намеря отговоря в темата, сигурен съм че е коментирано многократно.

Трябва да се чекинна сега за полет с Ryan от София до Малта. Накрая излиза едно поле за ъплоуд на документи. Имам сертификат за ваксина и PLF. Само че моя PLF е ваден от https://app.euplf.eu/, докато този до който води линка на Райън е като бланка за попълване на ръка https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/07/Combined-plf-hdf-1.7.21.pdf.

ОК ли е да ъплоудна моя + сертификата за ваксина?

да, твоя е официалния, дори да не качиш нищо все тая, ще може да се чекираш. При всички положения ще трябва да ги покажеш после на летището.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Извинете ако вече е питано, но моля за отговор на следния въпрос:

Ако в сайта на райън решиш да купиш билет за дете, системата автоматично задължава възрастен да си купи място и детето автоматично се настанява до него.

Та: Мога ли при покупката да се "разсеям" и да купя и за детето билет като за възрастен, без плащане на никакви места на борда, и в последствие през чата да поискам промяна на възрастния билет в детски?

Връзка към коментар

можеш, разбира се, но тогава пак ще трябва да си платиш за място, за да седнете заедно

същото нещо става, когато купиш билетите поотделно и решиш да конвертираш билета за възрастен в детски

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Мда, това лято Уиз без купени места задължително слагаха децата до единия възрастен. Райън обаче разхвърлят всички из самолета възможно най-далеч, така че едва ли ще избегнеш купуване на място.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , jul каза:

Мда, това лято Уиз без купени места задължително слагаха децата до единия възрастен. Райън обаче разхвърлят всички из самолета възможно най-далеч, така че едва ли ще избегнеш купуване на място.

При уиз е така, без никакви купени места детето задължително е д оединия възрастен. Дтугите от групата по диагонал на самолета 🙂

преди 8 минути , neuromancer каза:

можеш, разбира се, но тогава пак ще трябва да си платиш за място, за да седнете заедно

същото нещо става, когато купиш билетите поотделно и решиш да конвертираш билета за възрастен в детски

Това беше въпроса ще ме карат да доплатя за мястото или минава метър?

Връзка към коментар
преди 2 минути , jul каза:

Ти метър ще минеш вероятно, но едва ли ще оставиш детето да седи през 15 реда и ще си платиш сам.

Аааа това въобще не го дискутираме. Целта е минаване метър и детето до мен 🙂

Връзка към коментар
преди 10 часа, КолЮ каза:

Аааа това въобще не го дискутираме. Целта е минаване метър и детето до мен 🙂

процедурата се прави от човек, така че трябва да разчиташ на волен или неволен пропуск от негова страна

Връзка към коментар
преди 15 минути , yordanov каза:

Заложили са по два полета София-Варна в четвъртиците на 14.10, 21.10 и 28.10 - сутринта и вечерта.🤔

Сигурно им трябва машината за някоя ротация от Варна... 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.