Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 7 часа, neuromancer каза:

Сума хора се чекират с паспорт, а показват лична карта на гейта.

Благодаря, за съветите, днес през чата на Раян успях да поправя грешката. Вече се качваме в самолета. Без твоята подкрепа, денят ми щеше да е изпълнен с напрежение. Благодаря!

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Интересно и леко притеснително от Ryanair - отказват бординг на пътници, които през пандемията са искали чарджбек по картите си..., освен, ако не върнат парите. Не че е нечувано, но е кофти като се случва часове преди полета, както разказват в статията: 

https://www.theguardian.com/business/2021/oct/12/ryanair-bans-covid-refund-passengers-from-boarding-new-flights

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Опитвам се безуспешно от час да направя чекиране on line за полет на Райън. Имам чувството, че имат някакъв проблем, защото не успявам нито от компютър, нито от приложението. Някой да знае нещо? Как да процедирам в този случай? За първи път ми се случва, а полетът ми е след по-малко от 4 часа.

Връзка към коментар

Нашите приятели достигат нови висоти на идиотизъм.

Преди седмица си купих билети за следващият месец София-Болоня-София за една събота и неделя на отделни билети.

Днес получих мейл, че полета Болоня-София е променен и стандартните 3 опции съгласие, връщане на пари или смяна.

Оказа се, че са сменили датата и сега имам Болоня-София и след това София-Болоня всичко в събота.

Чаках на опашка 80 човека и след справка ми се обясни, че не можели да ми сменят билета за следващата неделя-хем за моя сметка щях да сменям отиването.

Според чатещата имали вътрешни правила, които не ми показа и може ли да сменят билети само с +-1 ден, а дори в моя случай ми даде от нея цели +2 дни или за вторник. Казах ѝ, че не ми върши работа и че искам следващата неделя, точно 1 седмица, но отказа 2-3 пъти и с това приключихме.

Никъде в мейла не пише нищо, а и винаги са сменяли за +30 дни. Някой чувал ли е за вътрешните им глупости или лъжат най-нагло?

Сега чакам на друг чат, пак 80 човека в друга страна, да видим какво ще ми кажат те

Връзка към коментар
преди 40 минути , Alexander каза:

Нашите приятели достигат нови висоти на идиотизъм.

Преди седмица си купих билети за следващият месец София-Болоня-София за една събота и неделя на отделни билети.

Днес получих мейл, че полета Болоня-София е променен и стандартните 3 опции съгласие, връщане на пари или смяна.

Оказа се, че са сменили датата и сега имам Болоня-София и след това София-Болоня всичко в събота.

Чаках на опашка 80 човека и след справка ми се обясни, че не можели да ми сменят билета за следващата неделя-хем за моя сметка щях да сменям отиването.

Според чатещата имали вътрешни правила, които не ми показа и може ли да сменят билети само с +-1 ден, а дори в моя случай ми даде от нея цели +2 дни или за вторник. Казах ѝ, че не ми върши работа и че искам следващата неделя, точно 1 седмица, но отказа 2-3 пъти и с това приключихме.

Никъде в мейла не пише нищо, а и винаги са сменяли за +30 дни. Някой чувал ли е за вътрешните им глупости или лъжат най-нагло?

Сега чакам на друг чат, пак 80 човека в друга страна, да видим какво ще ми кажат те

Не е невъзможно да се пребориш, но е по-вероятно да си загубиш времето. От около две седмици наистина имат нови правила. За полетите, които те решават, че са само с променено разписание, максимално можеш да ги убедиш за няколко дена напред-назад (не знам колко точно, но се съгласиха за 3 дена за една резервация). а за тези, които според тях са канселирани пишат в писмата това (но не съм пробвал дали дават повече):

We are allowing customers to change their cancelled flight to another date or time on the original route or to any other route within our network. You can move your flight to any date within 14 days before or after your cancelled flight. There are no flight change fees and you do not have to pay any fare difference.

Това е от писмо от вчера.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Да, ще имам предвид занапред, просто е абсурдно. В мейла пише на български, че е променен часа, а можело и датата да е променена.

В крайна сметка изгоряха и двата билета, този път поне ми показа какво точно пишело в правилата им.

At first I would like to express words of apology for the disruption of the schedule that occurred on your flight. Most of the hour changes we make are essential to maintain the profitability of the route. To continue offering the best prices for flights in Europe, due to the change in your flight schedule, our airline offers a free change only for a previous/posterior flight available (or -1 / + 1 day).

You can also request a refund for the modified route or for the entire reservation. avatar we can speak English I can only offer a flight change for a previous/posterior flight available  (airport change to nearby airport is also possible), or refund.

Демек или вторник или нищо-веднага предлагат връщане на пари, което е нищо в случая..

Абсолютно в краен случай ще летя с тях занапред.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , iva 80 каза:

Някой ще пътува ли скоро до Йордания с Ryanair.

Мои състуденти от Скопие ще летят София-Акаба на 14ти ноември за дайвинг и почивка с децата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

След като бяха разкарали Корфу от разписанието от София, днес отново са го добавили. Полетите стартират от 2.06.2022 и са в продажба вече. Два пъти седмично - за сравнение, тази година бяха веднъж седмично.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ryanair launches many new routes across Europe!

ST_Ryanair_750px.png

Ryanair just announced many new routes between Sweden, France, Italy, Greece, Spain, Poland, Croatia, Denmark & the UK with operations starting in March 2022!

New Routes:
Stockholm Arlanda – Brindisi
Stockholm Arlanda – Beziers
Stockholm Arlanda – Corfu
Stockholm Arlanda – Chania
Stockholm Arlanda – Rome
Stockholm Arlanda – Lulea
Stockholm Arlanda – Palma de Mallorca
Stockholm Arlanda – Poznan
Stockholm Arlanda – Visby
Stockholm Arlanda – Wroclaw
Stockholm Arlanda – Zadar
Billund – Alghero
Billund – Bari
Billund – Ibiza
Billund – Madrid
Billund – Porto
Billund – Trapani
Billund – Turin
Malaga – Turin
Agadir – Valencia
Orebro – London Stansted

Baggage policy:
Priority Boarding passengers: 2 free carry-on bags (1 cabin bag 55 × 40 × 20 cm, up to 10 kg plus 1 small bag (40 x 20 x 25 cm)
Non-priority passengers: 1 small carry-on bag (40 x 20 x 25 cm)

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 7.10.2021 г. в 17:58, Мирослав Василев каза:

Като стана въпрос за Boeing 737-Max, летях с него за първи път преди няколко дена.

Полета беше от Римини до Краков и беше изпълнен от Buzz (или бившите Ryanair Sun), самолета беше пуснат преди месец (интересното е че, за последният месец това е вторият път в който имам късмета да съм на чисто нов самолет, предният път самолета на Уиз беше пуснат преди 2 месеца 😄) определено доста ми допадна като самолет. По-тих и по-някакъв късмет мястото ми беше 2А, а пред него няма седалка. Първият ред са само средна седалка и до пътеката, това ми допадна доста, защото хем можеш да се опънеш, хем няма кой да минава точно пред тебе.

За съжаление, при избирането на място в системата на Ryan не показа, че ще бъде с Boeing 737-Max, но следващият път, ако разбера ще бъда отново със същия модел ще избера да седна някъде по-назад да видя и как е мястото за краката при по-задните редове.

Аз летях от Бургас до Краков с Макс преди две седмици. На последния ред си беше комфортно. ☺️

IMG_20211023_100937.jpg

IMG_20211023_093105.jpg

IMG_20211023_092715.jpg

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Доста нови маршрути от Швеция и Мароко. 😊

Ryanair opens new bases and launches 41 new routes from/to Denmark & Sweden.

Ryanair’s new WINTER  21 routes from/to Stockholm Arlanda:

Stockholm Arlanda <-> Aalborg
Stockholm Arlanda <-> Alicante
Stockholm Arlanda <-> Baden-Baden
Stockholm Arlanda <-> Banja Luka
Stockholm Arlanda <-> Barcelona
Stockholm Arlanda <-> Bologna
Stockholm Arlanda <-> Brussels Charleroi
Stockholm Arlanda <-> Gdansk
Stockholm Arlanda <-> Kaunas
Stockholm Arlanda <-> Gothenburg
Stockholm Arlanda <-> Krakow
Stockholm Arlanda <-> Liverpool
Stockholm Arlanda <-> London Stansted
Stockholm Arlanda <-> Malaga
Stockholm Arlanda <-> Malmo
Stockholm Arlanda <-> Milan Bergamo
Stockholm Arlanda <-> Nis
Stockholm Arlanda <-> Riga
Stockholm Arlanda <-> Skellefteå
Stockholm Arlanda <-> Tallinn
Stockholm Arlanda <-> Thessaloniki
Stockholm Arlanda <-> Vienna
Stockholm Arlanda <-> Warsaw Modlin

Ryanair’s new SUMMER 22 routes from/to Stockholm Arlanda:

Stockholm Arlanda <-> Beziers
Stockholm Arlanda <-> Chania (Crete)
Stockholm Arlanda <-> Brindisi
Stockholm Arlanda <-> Corfu
Stockholm Arlanda <-> Luleå
Stockholm Arlanda <-> Palma
Stockholm Arlanda <-> Poznan
Stockholm Arlanda <-> Rome Fiumicino
Stockholm Arlanda <-> Venice
Stockholm Arlanda <-> Visby
Stockholm Arlanda <-> Wroclaw
Stockholm Arlanda <-> Zadar

Ryanair’s new SUMMER 22 routes from/to Billund:

Billund <-> Bari
Billund <-> Ibiza
Billund <-> Madrid
Billund <-> Porto
Billund <-> Trapani
Billund <-> Turin

И от Мароко нови маршрути. 

Ryanair’s new Winter 2021 routes from/to Agadir:

Agadir <-> Alicante
Agadir <-> Baden-Baden
Agadir <-> Barcelona
Agadir <-> Bologna
Agadir <-> Dublin
Agadir <-> Krakow
Agadir <-> Lisbon
Agadir <-> Madrid
Agadir <-> Malaga
Agadir <-> Naples
Agadir <-> Nantes
Agadir <-> Paris Beauvais
Agadir <-> Perpignan
Agadir <-> Pisa
Agadir <-> Porto
Agadir <-> Seville
Agadir <-> Tenerife
Agadir <-> Toulouse

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Tani каза:

как беше на с Ryanair стандартно, до 24 часа може да смениш безплатно име и полет, ако си сбъркал например, важи ли сега?

Преди около деве седмици един познат си взе грешна отсечка и се свърза веднага на чата, и я оправиха, но дали е било изключение не мога да кажа.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Точнно ги гледам с е чудя каква комбинация да направя,за да използвам никулденската ваканция на децата.Wizz air  нямат обратен полет на 6.12 полет .

Някой пътувал ли е от Милано до Ла специя?Ще мога ли да се вместя в един ден с пътя  да разгледаме  Чинкуе тере?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С автомобил или с обществен транспорт? Защото ако е с влак за един ден  е само отиване и връщане и 2 max часа там. Освен това зимата Чинкуе тере дали е добре, може евентуално да случите и на хубаво време. По-добре заложете на градски туризъм. Другото е г@# път да види.

Връзка към коментар
преди 7 часа, vladimira74 каза:

Точнно ги гледам с е чудя каква комбинация да направя,за да използвам никулденската ваканция на децата.Wizz air  нямат обратен полет на 6.12 полет .

Някой пътувал ли е от Милано до Ла специя?Ще мога ли да се вместя в един ден с пътя  да разгледаме  Чинкуе тере?

Ако ще летите до Бергамо вземете автобус или влак до Brescia. Изненадващо красиво не толкова туристическо градче с хубава храна и хотели на приятни цени. 

Ние направихме уикенд миналия месец и беше супер дори за кратко. Ако сте по-дълго от там можете лесно и бързо да стигнете до езерото Гарда 🙂

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• rosmari345
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.