Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

На 16.03.2022 г. в 20:37, neuromancer каза:

ако се обадиш до 24ч след резервацията промените (свързването) е безплатно

поне беше допреди година-две

плаща се едно място за възрастния, за детето безплатно

Точно сега се опитвам да чекирам резервация на възрастен с дете, иска ми плащане и на двете места. Свързах се с чата, някакъв младеж, абсолютно неадекватно ми отговаря на 10мин. по едно изречение и казва, че и мястото за детето трябва да се плати. Има ли начин всъщност за  детето мястото да не се плаща?

Връзка към коментар
преди 1 минута , Яни каза:

Точно сега се опитвам да чекирам резервация на възрастен с дете, иска ми плащане и на двете места. Свързах се с чата, някакъв младеж, абсолютно неадекватно ми отговаря на 10мин. по едно изречение и казва, че и мястото за детето трябва да се плати. Има ли начин всъщност за  детето мястото да не се плаща?

А на каква възраст е детето?

Връзка към коментар
преди 2 минути , Яни каза:

7 години

Ми прати му на младежа следното, което е от техния сайт, когато купуваш билети: "

Free seats for kids under 12 (for up to 4 kids on this booking).

If reserved seats are not included in the chosen fare, at least one adult must buy a seat (for a price of between €4 and €6 or local currency equivalent) and children must sit next to adults.

"

Аз поне го разбирам така, че родителят трябва да си плати за избор на място, ама детето не трябва.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 20 минути , ivailo_radev каза:

Аз поне го разбирам така, че родителят трябва да си плати за избор на място, ама детето не трябва.

Да така е плаща се 'такса за място', която е 6 евро и двама седят един до друг. @Яни

462B63F5-9422-4B84-99A6-301DDAF197AD.jpeg.ec7df8d1bc0abda9086f52901da88df3.jpeg

Връзка към коментар

2 часа вече се боря с младежа от чата и скоро мисля да затворя и да започна отново. Не можем да се разберем как да го направи по този начин. Системата ми иска да закупя 2 платени места и това е.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Яни каза:

2 часа вече се боря с младежа от чата и скоро мисля да затворя и да започна отново. Не можем да се разберем как да го направи по този начин. Системата ми иска да закупя 2 платени места и това е.

Няма такова нещо. Лице под 16г. не може да пътува само и съответно се връзва към възрастен, като се плаща една такса само. Не знам какво гледаш/правиш с този човек от чата. Снимката по-горе е точно с дете на 7г. Пробвай с друг агент утре. Ти вързал ли си двата билета?

Връзка към коментар
Аз да ви разказвам в какви разправии се вкарах с агент в чата. Първо да отбележа, че не бяхме ползвали Райън от години, просто трудно ги понасяме тези (а сега още по-малко), но все пак бяха доста изгодни (като за Коледни празници). В едната посока ок, тръгвам да чекирам в другата, с предварително закупени места (то единия възрастен нали си е задължителен, но за втория също купихме), три броя един до друг (28ми ред). Оказва се, че схемата на самолетчето нещо объркана, или (си мислехме) са сменили самолета, и сега на нашите места излизат по два броя седалки, а системата ни чекира двамата възрастни един до друг (вероятно така са били закупени), пък детето никакво го няма, не можем да изберем място за него по никакъв начин, защото трябва да седи до възрастен, а възрастните, вързани към него, са закотвени за тези двечките местенца и няма мърдане. Вие представяте ли си това как се обяснява на агент? И колко време му трябваше да загрее? Това вечерта преди полета, скъсаха ми нервите... Накрая криво-ляво разбра, че ние не можем нищо да направим, чекира го (детето) на съседната седалка (която продължава да излиза с "extra legroom") и вика, готово, да си продължим с чекирането. Да, ама не, колко време още изгубихме да разберем, че трябва да изтрия бисквитки, кеш и т.н., че да зацепи страницата им (всъщност накрая отворих през инкогнито). Мисля, че поне 2 часа отне разговорът...
Пазя си скрийншотчето за спомен:

1407291593_Screenshotfrom2021-12-3017-29-41.png.81b4dbd04bed4024fe42f1f4200a21b9.png

В края на краищата 28ми ред си се оказа "нормален" и си седяхме и тримата един до друг... Сега вече ми е смешно...
Връзка към коментар
преди 1 час, Ivko каза:

Няма такова нещо. Лице под 16г. не може да пътува само и съответно се връзва към възрастен, като се плаща една такса само. Не знам какво гледаш/правиш с този човек от чата. Снимката по-горе е точно с дете на 7г. Пробвай с друг агент утре. Ти вързал ли си двата билета?

Така е вече ти извиват ръцете да плащаш за вътрешни полети трябва да се платят местата аз се прецаках и за полет Мадрид- Фуертевентура го платих . Но миналата седмица ходихме до Сантяго де Компостела и пак ни слага отделно но не съм плащал нищо качихме се в самолета и на отиване и на връщане и стюардесите ги разместиха и седнахме заедно . Иначе през чата пробвах и не и не 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Julian999 каза:

Така е вече ти извиват ръцете да плащаш за вътрешни полети трябва да се платят местата аз се прецаках и за полет Мадрид- Фуертевентура го платих . Но миналата седмица ходихме до Сантяго де Компостела и пак ни слага отделно но не съм плащал нищо качихме се в самолета и на отиване и на връщане и стюардесите ги разместиха и седнахме заедно . Иначе през чата пробвах и не и не 

През посредник ли са билетите?

От Раян не може да вземеш билет без да платиш детето да е до теб, както са писали вече де ...

Връзка към коментар
преди 30 минути , jorocontrola каза:

От Раян не може да вземеш билет без да платиш детето да е до теб, както са писали вече де ...

За вътрешни явно може, защото купувах билети от Майорка до Тенерифе и не ми поиска да купувам места. За същата конфигурация възрастни и деца от София до Майорка купувах 

• Замислям се 3
Връзка към коментар
преди 2 часа, jorocontrola каза:

От оподо но и когато го взема през сайта им  също не дава безплатно за деца . 

Връзка към коментар
преди 12 часа, Яни каза:

Точно сега се опитвам да чекирам резервация на възрастен с дете, иска ми плащане и на двете места.

преди 7 часа, Julian999 каза:

От оподо но и когато го взема през сайта им  също не дава безплатно за деца . 

Не знам за какви места имате на предвид. Плаща се само една такса за място, когато се пътува с дете под 16г. и двамата с родителя стоят заедно и имат две места. Сега тръгнах да купувам билети и това е ситуацията.

276029424_498359231913009_4153581388517034675_n.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Ivko каза:

Не знам за какви места имате на предвид. Плаща се само една такса за място, когато се пътува с дете под 16г. и двамата с родителя стоят заедно и имат две места. Сега тръгнах да купувам билети и това е ситуацията.

276029424_498359231913009_4153581388517034675_n.jpg

Става въпрос за вътрешни полети вече  ако не купиш места и за възрастния и за детето после при чекиране дава различни места   

IMG_20220323_085809.jpg

Връзка към коментар

При промяна/отмяна на полет Валенсия - Палма де Майорка има ли опция да сменя Валения със София или само дата може да се променя? При Вуелинг примерно има възможност да си избираш маршрута важно е крайната дестинация да е същата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 12 минути , Ivko каза:

При промяна/отмяна на полет Валенсия - Палма де Майорка има ли опция да сменя Валения със София или само дата може да се променя? При Вуелинг примерно има възможност да си избираш маршрута важно е крайната дестинация да е същата.

Няма такава опция. Не може да променяш вътрешен полет на международен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Райън искат ли да се минава през гише на летище София за проверка на документи? Последно през декември не искаха... ще съм благодарен някой пътувал наскоро да сподели...

Връзка към коментар
преди 51 минути , lyubo21 каза:

Райън искат ли да се минава през гише на летище София за проверка на документи? Последно през декември не искаха... ще съм благодарен някой пътувал наскоро да сподели...

Не помня да са искали някога. На 9ти март последно не искаха.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, lyubo21 каза:

Нищо не искат, ако нямате багаж за чекиране директно на граничен контрол 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Мерси за инфото. И един забавен въпрос с потенциал да се превърне в проблем... от вчера приложението и сайта са в maintenance, съответно не може да се направи чекиране. Все още не са ги пуснали - пише в нета, че било само на 23.03., ама явно нещо са оплескали. Някой да има идея кога ще ги пуснат, че утре сутринта е полетът 🙂

Връзка към коментар

И аз това се чудя, защото имам да купувам билети, а сега дори в оподо полетите не излизат. По някое време, може би сутринта, приложението като че ли работеше, т.е. изкарваше полети. Профилактика беше предвидена да стартира вчера вечерта, имаше предупреждение, че не е ясно кога ще приключи, но все пак вече 24ч ....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• blackrose1989
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.