Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имам следната чуденка. Искам да взема 2 билета до Брюксел, но искам само единия пътник да е с чекиран багаж. т.е. 2 различни такси. Когато го правя за двата пътника едновременно няма опция да избереш различни такси. Излиза че трябва да купувам билетите на отделни резервации. Има ли вариант да купя без чекиран багаж и двата билета на една резервация а после да купя багаж за единия и дали ще излезе по евтино?

Публикувано:

Взимаш най-евтината опция, а след това можеш да добавяш отделно да всеки пътник багаж, приорити....

Проиграй каква цифра ти дава и ще прецениш дали е ок.

• Благодаря 1
Публикувано:

Стачките в Испания продължават.

Further travel chaos as Ryanair cabin crew in Spain announce 12 new days of strikes in July

Cabin crew will strike on July 12-15, July 18-21 and July 25-28 across the 10 Spanish airports where Ryanair operates, the unions said in a statement.

https://m.independent.ie/life/travel/travel-news/further-travel-chaos-as-ryanair-cabin-crew-in-spain-announce-12-new-days-of-strikes-in-july-41808910.html

• Харесвам 8
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Конкретно за Раян не съм срещала информация за Франция.Доколкото разбрах има обявена стачка на работниците на Шарл де Гол 8-10юли, но Раян нямат полети до това летище. Обаче се подготвя друга стачка на подизпълнителите на френските летища 13-17 юли, но не намирам информация за кои точно летища се отнася.

https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/striking-paris-airport-workers-call-new-walkout-july-8-10-2022-07-02/

• Харесвам 5
Публикувано:

Нищо чудно да видим цени по 300-400€ в посока в Европа това лято.

спед  многото канселирани полети, стачки и др, всеки ще иска някак си да се върне и това са стотици хора.

сега им е паднало  да жънат 

дори да връщат пари и да дават масовите обещетения от 250€, пак ще са на печалба.

даже вече са по толкова airbg от Мадрид вървят 750-950лв за следващите дни до седмица.

с лоу костовете около 300€

от Берлин към 300€, даже Раян е 360€ за утре или повече от бгер

• Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:

Със сигурност са си направили сметката ,че обезщетенията ще им излязат по-евтино от разходите по персонал.

Вярвам всички сме получили протяжни извинителни и обяснителни мейли с общи лафове от СЕО-тата на почти всяка авиокомпания към която сме регистрирани.

• Харесвам 6
Публикувано:

Инсталирал съм приложението и постоянно ми изтегля офлайн бордното списание като файл и излиза съобщение на екрана на телефона.Аз го трия,то пак се изтегля и не мога да го забраня.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 5.07.2022 г. в 20:48, dimitrov6 каза:

Инсталирал съм приложението и постоянно ми изтегля офлайн бордното списание като файл и излиза съобщение на екрана на телефона.Аз го трия,то пак се изтегля и не мога да го забраня.

Изтрий цялото приложение и го инсталирай отново?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:

На някой да му се скача за уикенда до Варна? Раян са пуснали прекрасни промо цени 🙂

Screenshot_20220707-104729.jpg

П.С. В цената не влиза 5* ол инклузив 🙃

• Харесвам 1
  • Шок 10
  • Браво 2
  • Смея се 23
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

На някой да му се скача за уикенда до Варна? Раян са пуснали прекрасни промо цени 🙂

Screenshot_20220707-104729.jpg

П.С. В цената не влиза 5* ол инклузив 🙃

С този полет извозват туристите за Обзор в хотела,който споменах в темата за цените в България.😎

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Публикувано:

Имам полет днес за 14:35 Валенсия-Майорка, който няма да ползвам, но се чекирах и сега ми пращат нов час 15:50. Чудя се дали да ползвам Колибра?! Или те сега работят само с билети купени от тях?!

Публикувано:
преди 45 минути , Ivko каза:

Имам полет днес за 14:35 Валенсия-Майорка, който няма да ползвам, но се чекирах и сега ми пращат нов час 15:50. Чудя се дали да ползвам Колибра?! Или те сега работят само с билети купени от тях?!

Работят вече само с полети закупени от тях. Още миналата година по някое време го установих от собствен опит.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 час, oli_mali каза:

Стискай палци за 3ч+ закъснение.

Ами като не съм на летището и съответно никъде не съм чекирал бордната мога ли пак да искам обещетение при забавяне или то няма общо?

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Ами като не съм на летището и съответно никъде не съм чекирал бордната мога ли пак да искам обещетение при забавяне или то няма общо?

Общо има, но не пречи да пробваш. Имаш си бордна карта все пак ...

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:

Интересна статистика относно броя отменени полети това лято и сравнение между голяма част от европейските авиокомпании.

Така като гледам - на фона на всички останали Ryanair са железни и май ще са ми предпочитана авиокомпания за Европа поне до края на годината.

Между другото те са и единствените, които в момента изплащат без бой компенсации по евро директивата, и то в едва 2-седмичен срок. Многократно проверено и потвърдено. Евала на мениджмънта!

• Харесвам 33
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Георги Матеев ,ако трябва да избираш полет в ден в който и ryan air и wizz air  имат такъв до Париж ,за да празнувате рожден ден на Дисниленд на следващия ден ,на ryan air ли би се доверил.😁😃

Публикувано:
преди 4 минути , moli84 каза:

Георги Матеев ,ако трябва да избираш полет в ден в който и ryan air и wizz air  имат такъв до Париж ,за да празнувате рожден ден на Дисниленд на следващия ден ,на ryan air ли би се доверил.😁😃

Даже и да си наемеш самолет да те закара точно навреме, може да реши да стачкува наземния персонал или някой друг и пак греда. И се чудя защо избирате Wizz или Ryan. "Ми летете с Air France и Bulgaria Air БЕ.. " както казва ПКП.:laugh1:

• Харесвам 4
  • Смея се 7
Георги Матеев
Публикувано:
На 15.07.2022 г. в 9:02, moli84 каза:

В момента 100% Ryanair, да. И то като имаш предвид, че билетите на Wizz са ми безплатни по принцип 🙂 Между другото, завиждам силно за Дисниленд 😇

@traveler тъжен факт е, че това лято всички - включително Air France и Bulgaria Air - отменят в пъти повече полети от Ryanair...

• Харесвам 10
Публикувано:

Имах 7 полета, коите не летях, но нито един не беше отменен. Всички бяха в периода 25 юни... 9 юли. Само един закъсня с 2 часа, друхите под 1 час. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Вчерашния полет от Майорка имаше овърбукинг и се търсиха доброволци да си останат още три дена, но аз нямах възможност иначе….., а полета последната му цена беше 300 евро и два дена преди това вече беше sold out.

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Публикувано:
На 17.07.2022 г. в 12:34, Ivko каза:

Вчерашния полет от Майорка имаше овърбукинг

Тази новина мина някак незабелязано, а тя е доста притеснителна. Раян винаги са твърдели, че не практикуват овърбукинг.

• Харесвам 3
  • Замислям се 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.