Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Здравейте! Опитвам се да се чекирам за полет утре, закупен през оподо, но не мога нито през приложението нито през браузъра. Добавям го и го виждам, но когато тръгна да се чекирам дава някаква грешка и ме изхвърля. Помня, че имаше нещо такова, когато билетът е закупен през посредник и преди съм се верифицирала, но сега изобщо не мога да стигна до тази стъпка по никакъв начин. Опитвам да се свържа с Раянеър на чат, но не става. След брекзит, ако имам минути към ЕС и звънна на английския номер, ще ме таксува ли. Моля, за идеи и помощ 😞 Взех малко да се притеснявам...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В момента имам проблем със сайта. Виждам си резервациите, но и ми дава горе бутон за влизане. Много бавно се зарежда всичко. Не е в оподо проблемът.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , Argentique каза:

В момента имам проблем със сайта. Виждам си резервациите, но и ми дава горе бутон за влизане. Много бавно се зарежда всичко. Не е в оподо проблемът.

Аз изобщо не мога да влеза в профила.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Pepi Popova каза:

Здравейте! Опитвам се да се чекирам за полет утре, закупен през оподо, но не мога нито през приложението нито през браузъра. Добавям го и го виждам, но когато тръгна да се чекирам дава някаква грешка и ме изхвърля. Помня, че имаше нещо такова, когато билетът е закупен през посредник и преди съм се верифицирала, но сега изобщо не мога да стигна до тази стъпка по никакъв начин. Опитвам да се свържа с Раянеър на чат, но не става. След брекзит, ако имам минути към ЕС и звънна на английския номер, ще ме таксува ли. Моля, за идеи и помощ 😞 Взех малко да се притеснявам...

Актуализирайте приложението до новата версия.Оня ден и при мен стана така .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, моля за малко помощ. На 15 юли ми отмениха полет заради стачка, върнаха ми парите по резервацията в акаунта. Моля за линк, чрез който да си поискам обезщетение по Регламент 261? Мога ли да поискам обезщетение за хотела, който трябваше да ползвам, както и за полет на следващия ден с Easy Jet по същия маршрут?

Връзка към коментар
преди 3 минути , Leo каза:

Здравейте, моля за малко помощ. На11 юли ми отмениха полет заради стачка, върнаха ми парите по резервацията в акаунта. Моля за линк, чрез който да си поискам обезщетение по Регламент 261? Мога ли да поискам обезщетение за хотела, който трябваше да ползвам, както и за полет на следващия ден с Easy Jet по същия маршрут?

Линк към сайта на Раян за подаване на обещетение по Регламент 261 на ЕС - https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017825538

Можете да подадете искане да ви възстановят всичко като приложети съответните документи, но ако е стачка на летището или наземния персонарл може да откажат, защото това е форсмажорно обстоятелство и е извън обсегът на авиокомпанията. При стачка на кабинния екипаж не е ясно как ще се третира дали отново като форсмажор.

По-добре да пробвате, ако ви откажат директно е хубаво да включите и компетентното ГВА, за да се изясни какви са точно обстоятелствата.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

О'Лиъри: "Дните на тарифите по €9.99 вероятно са към края си" :rolleyes:

Ryanair warns days of cheap fares are coming to an end

(понеже е коментирано и преди във форума за материали на чужд език - да, статията е на английски, но който желае, би могъл да ползва преводни инструменти)

• Харесвам 7
  • Шок 1
Връзка към коментар

О'Лиъри по принцип не говори глупости, но конкретно тези приказки ги слушаме вече повече от две години. Цените се вдигат, но доходите не успяват да догонят инфлацията, ковид кризата е далеч от своя край. Хубаво ще вдигнат билетите, но кой ще им пълни самолетите през зимния сезон, когато домакинствата са със все по-свити бюджети, а вируса пак ще почне да дига вълни и да го ограничават с рестрикции, държава след държава. Като не са по 9,99 евро, ще ги пуснат на 11,99лв или просто ще съкратят бройката на тези от 9,99евро. Някак много им харесаха препълнените самолети с билети от по няколко стотин евро през лятото, но май и Раян и Уиз забравят, че идва една тежка зима, в която пътуванията ще са последна грижа за повечето хора. Е, в дългосрочен план може и да им се получи.

А аз още нямам конкретен план за билетчета по 0,11 евро от Палма до Мадрид в началото на ноември, купени от редовна промоция на Раян само преди няколко месеца. 🙂

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 20 минути , iMari каза:

О'Лиъри по принцип не говори глупости, но конкретно тези приказки ги слушаме вече повече от две години. Цените се вдигат, но доходите не успяват да догонят инфлацията, ковид кризата е далеч от своя край. Хубаво ще вдигнат билетите, но кой ще им пълни самолетите през зимния сезон, когато домакинствата са със все по-свити бюджети, а вируса пак ще почне да дига вълни и да го ограничават с рестрикции, държава след държава. Като не са по 9,99 евро, ще ги пуснат на 11,99лв или просто ще съкратят бройката на тези от 9,99евро. Някак много им харесаха препълнените самолети с билети от по няколко стотин евро през лятото, но май и Раян и Уиз забравят, че идва една тежка зима, в която пътуванията ще са последна грижа за повечето хора.

В нормална ситуация щях да се съглася с теб, но си мисля, че точно този път О'Лиъри може и да се окаже прав. Дано не е така, разбира се 🙂

Между другото мнението му тежи все повече, особено от официалната позиция на вече най-голяма авиокомпания в Европа. Наскоро Ryanair надминаха по брой превозени пътници дори Lufthansa Group.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Далеч не за пръв път цените на петрола достигат 100$ за барел , като през 2008-а гонеха дори 150$ , и неведнъж в последните десетина години се доближаваха до 100$.

О'Лиъри ще трябва да обоснове по-сериозно намеренията си или просто да каже истината.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Имам чуденка-питанка и ще се радвам за вашите отговори :

Музикален инструмент - цигулка в калъф в случая, по какъв начин може да се транспортира на борда на самолета.... предполагам ако се закупи приорити няма да има проблем или....🤔

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, wiliko каза:

Музикален инструмент - цигулка в калъф в случая, по какъв начин може да се транспортира на борда на самолета.... предполагам ако се закупи приорити няма да има проблем или....🤔

Ако не минава габарити 50х40х20 няма проблем. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, wiliko каза:

https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017683877-Музикално-оборудване

Май трябва да симулираш за да видиш какво ще се получи,пише да се избере вида инструмент.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Branko каза:

https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017683877-Музикално-оборудване

Май трябва да симулираш за да видиш какво ще се получи,пише да се избере вида инструмент.

да проиграх го, няма значение какъв е музикалния инструмент... цената е една в случая за дестинацията която ми трябва е 50€ на посока...

Благодаря 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 9 минути , wiliko каза:

да проиграх го, няма значение какъв е музикалния инструмент... цената е една в случая за дестинацията която ми трябва е 50€ на посока...

Благодаря 😉

И все пак - добре, че не се налага да пренасяш контрабас... 🙂

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, wiliko каза:

Благодаря 😉

Сложете в куфар с размерите, които посочих по-горе, купете приорити и проблема е решен

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Играта между Раян и испанските профсъюзи загрубява. Явно АК е уволнила 11 служителя по време на стачките през юли и в отговор на това кабинните екипажи подготвят 5 месечна стачка, от август до януари, всяка седмица от понеделник до четвъртък. 

https://www.euronews.com/travel/2022/07/27/ryanair-strikes-unions-in-spain-call-for-a-five-month-walk-out-starting-in-august

This new action will mainly affect the airports of Madrid-Barajas, Barcelona, Malaga, Alicante, Seville and Palma de Mallorca. Both national and international connections will be disrupted. 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ще видим кой ще е губещ, освен пътниците.

През 2010 след стачките на диспечерите и хиляди анулирани полети в Испания, военните диспечери се качиха в кулите, за да работят и изведнъж всичко приключи ненадейно.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 20 минути , Alexander каза:

През 2010 след стачките на диспечерите и хиляди анулирани полети в Испания, военните диспечери се качиха в кулите, за да работят и изведнъж всичко приключи ненадейно.

Рейгън беше първи в това отношение през 1981 г.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

В случая става въпрос за частна авиокомпания и си е изцяло неин проблем, а не национален, да разреши вътрешните си противоречия. Надявам се скоро да се случи, защото иначе не ми се рискува с полети от/до/из Испания. Въпреки, че Раян твърдят, че само 1% от полетите им са засегнати от стачките през последните 3 месеца.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

След 3 дни трябва да летят трима човека- на една резервация са билетите. Един от тях е с положителен ковид тест. Възможно ли е промяна на полетите или връщане на пари с минимални загуби.

Връзка към коментар
преди 6 часа, Taliana каза:

След 3 дни трябва да летят трима човека- на една резервация са билетите. Един от тях е с положителен ковид тест. Възможно ли е промяна на полетите или връщане на пари с минимални загуби.

Не, освен ако нямате допълнителна застраховка със застраховател. Проверено от личен опит... поради което вече пътуваме с Райън само в краен случай.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,прикачате ли документи /плф,ковид тест,/при полет с райън еър в техния сайт?

Става въпрос за полет до Франция ,попълвате ли този документ?

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/Attestation-de-deplacement-vers-la-france-metropolitaine-version-anglaise-(6).pdf

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.