Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, moli84 каза:

Здравейте,прикачате ли документи /плф,ковид тест,/при полет с райън еър в техния сайт? - Не

Става въпрос за полет до Франция ,попълвате ли този документ?  - Не

https://www.ryanair.com/content/dam/ryanair/comms-2020/Attestation-de-deplacement-vers-la-france-metropolitaine-version-anglaise-(6).pdf 

Връзка към коментар
преди 6 часа, vinidj каза:

Багажът 40 на 20 на 25см само раница ли трябва да е или дамска чанта, защото едни с куфари ги връщаха малки бяха и им вземаха по 50Евро такса?!

Аз пътувам с раница, чиито размери са по-големи от посочените  + дамска раница/чанта, но не натрапчиво голяма. Досега 4-5 години не съм имала проблем. Пак така ще си пътувам, но гаранция- Франция. Мои приятели са пътували със сак + допълнителна чанта. Приятно и спокойно пътуване!

Връзка към коментар
преди 6 часа, vinidj каза:

Багажът 40 на 20 на 25см само раница ли трябва да е или дамска чанта, защото едни с куфари ги връщаха малки бяха и им вземаха по 50Евро такса?!

Куфарите събраха ли се в металната рамка? Аз съм виждала да глобяват само хора с куфари, които не се събират. Дори само колелце да не се събира, са глобявали.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако багажа влиза в съответната клетка, без стърчане на дръжки, колелца и тем подобни,  няма значение каква му е опаковката: раница, сак, куфар, дамска чанта, найлонова торбичка, кашон...няма проблем. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Част от персонала на компанията стачкува./ поне в Испания/  Самолета закъсня с излитане на сутрешен първи полет , поради липса на една стюардеса. След час и намериха заместник. Отделно само показват сейфи инсрукциите и повече не се появяват за нищо. 

• Смея се 3
Връзка към коментар

Здравейте! Имам следният въпрос - решихме да се разходим по женски с дъщеря ми и сестра ми до Бергамо, но видиш ли сестра ми реши да водиме и племенницата ми, която е на 12години. Но нашите билети ги бях платила вече. Това, което разбрах е ,че трябва да взема билет за племенницата ми на отделна резервация и после да се свържа с Раянеър, нали така? По телефон ли ще стане най- лесно и бързо? Освен двата номера на резервациите, някакъв друг документ за 12годишната девойка ще ми трябва ли?

Връзка към коментар

да, така

най-добре да се обадите в срок от 24 часа, иначе може да ви искат такси за промяна на билета

може по телефона, или в чата, както ви е по-удобно

Връзка към коментар

На 02.10 (неделя) ще пътувам от Барселона за София и сериозно се чудя какъв билет да си взема. Раян ми вършат по добра работа, защото тръгват късния следобед и кацат в 17:55 в София (полет FR 6330). Обаче на същата дата са изборите, които не искам да пропусна, за това има опция за по ранен полет на Уиз. 

Има ли някакъв шанс полета на Раян да кацне на време? Някой има ли наблюдения какви дали има закъснения на този полет, че във flightradar го виждам само за последната неделя, в която е закъснял сериозно? 😞 А и другите полети през седмицата, ни един няма на кацнал на време 😞

Връзка към коментар
преди 6 часа, Shlosera каза:

Обаче на същата дата са изборите, които не искам да пропусна

Ако е за да гласуваш, можеш да го направиш във всяка секция в чужбина, без да е нужна предварителна регистрация, срещу декларация, че няма да гласуваш на друго място. Няма как в Барселона да не разкрият секция.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Guinness каза:

Неприятна новина за всички обичащи да летят... 

https://www.bta.bg/bg/news/economy/world/310280-kray-na-biletite-po-1-evro-i-10-evro-v-rayanear-obyavi-gglavniyat-izpalnitele

E, намира се това-онова даже и под €9.99 :smile3::yes:image.png.6845510a0056b1cf2d52e834bead9d82.png

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 3 минути , Lindt каза:

Е, двупосочно се уравновесяват нещата 

Моля не хвърляй сол на последната ми рана. :grin: 
(че и Diners-а пак минава само по веднъж в jetcost-овете :huh: ) 

• Смея се 2
Връзка към коментар

Егати майтапа :smile3:  - три резервации през посредник и потвържденията пристигат веднага на пощата ми и от посредника и от Ryan. Една резервация директно от Ryan и вече няколко часа никакво потвърждение на пощата ... Е, поне в профила ми в Ryan все пак се вижда.

• Харесвам 2
  • Шок 4
Връзка към коментар

Някой с повече наблюдение върху линията София - Будапеща?

Искам да взема за ноември петък - понеделник, когато полетите са 3 пъти през седмицата в тези дни. Въобще цяла зима са 3 пъти през седмицата:

Screenshot_20220813-092142.jpg.35792b441b0bd1354f9812f08f9ea941.jpg

Обаче гледам, че преди ноември са само 2 пъти в седмицата в тези дни:

Screenshot_20220813-092133.jpg.24af965966dd66098659537d92b86e30.jpg

Притеснявам се да не ги разредят през ноември и да се разправям с посредници. Някой знае ли през зимата Ryan намаляват ли честотата?

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Раян започва да набира кабинен екипаж в Словения. Най-вероятно планира стартиране на полети, но може би от Марибор заради високите такси на летището в Любляна.

https://www.exyuaviation.com/2022/08/ryanair-hints-at-ljubljana-base-launch.html?m=1

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Здравейте, за пръв път пиша в този чудесен форум, въпреки че надничам от доста време.

Имам конкретен въпрос относно застраховките, които предлага Раян. Дали някой има представа къде мога да се запозная с условията? Намерих в сайта им само общи приказки и неработещ линк. 

Благодаря! 

Връзка към коментар
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

При чекиране за полет към Сърбия иска паспорт единствено.

Мисля, че Сърбия позволява влизане в страната  само с лични карти  само за българи  и евентуално  македонци.  Това може да е причината. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , epetkov каза:

Мисля, че Сърбия позволява влизане в страната  само с лични карти  само за българи  и евентуално  македонци.  Това може да е причината. 

Позволението е вътрешно правило. За превозвача Сърбия е извън Шенген. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хитрата лисица , О'Лиъри обявява ,че Ryanair ще добавят 1 млн. места към зимното си разписание в отговор на сериозното орязване на полети от Бритиш  :

https://travelfree.info/ryanair-adds-over-1-million-seats-to-its-uk-winter-schedule/

П.П. Wizz също увеличават полетите си от/до UK в опит да отхапят парче от баницата.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.