Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Раян нямат тринадесети ред.Сигурно съм го чел и виждал преди,но вчера го видях и ми направи впечатление.Ами щом са суеверни не трябва и да летят на тринадесето число,а особено на петък тринадесети. Ето снимка от вчера.

IMG_20220825_113501.jpg.970cc5321bfc72018654ed8cd68b11cb.jpg

• Харесвам 8
  • Шок 1
Връзка към коментар

Относно промяна на резервация 

Приятелка двойка имат билети до Букурещ, но трябва да вземат и детето си, като бащата да шофира до Букурещ, а детето (на 4) да лети. Какви са опциите за смяна на името в резервацията и възрастта? Някой пробвал ли е да прави подобно нещо?

Дадох съвет да се звъни директно на Ryanair, но ако някой тук е минал по този път, няма да откажа малко know-how. Билетите са през Opodo

Връзка към коментар

Ми то в сайта си има ценоразпис, някъде към 100 Евро беше смяна на пътник. 100% може и за звъннете, няма да ви върнат.

ПП 115 евро онлайн и 160 през агент е таксата. На отсечка, мисля.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар

Освен смяната на името има и такса за свързване на непълнолетен към възрастен от около 30е. Може би ще излезне по-евтино да се направи нова резервация вместо да се сменя името. Ако се пътува с дете под 12г задължително трябва да се купят и места, като мястото за дете беше с намаление или безплатно, не помня, но възрастния трябва да купи място.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз не бях дочел, че е през оподо.

Ми ако може да си влезе в резервацията в Райън, оттам. Иначе трябва да мине през Оподо, от умрял писмо, вероятно техни такси за обработка и т.н., по-добре отначало.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Бръмбар каза:

Освен смяната на името има и такса за свързване на непълнолетен към възрастен от около 30е. Може би ще излезне по-евтино да се направи нова резервация вместо да се сменя името. Ако се пътува с дете под 12г задължително трябва да се купят и места, като мястото за дете беше с намаление или безплатно, не помня, но възрастния трябва да купи място.

Тази такса за свързване винаги ли се начислява? 

В случая билетите са по 10 евро. Това предполагам значи, че е по-евтино майката да си купи нов билет за нея и 1 за детето. И задължително трябват места, така ли ? 

Много е сложно това с децата ...

П.П. Мястото за деца е безплатно, възрастният обаче трябва да си купи. 

Връзка към коментар

Не съм специалист по Райън, но мисля, че това е такса за промени извън 24те часа гратис. Имам спомен, че не ми го начислиха, но вероятно заради срока, а пък и беше отдавна... Сега, след като ще сменяте и името, вече плащате една такса за промени и не би трябвало още една, но пък може да са много алчни...

Най-добре влезте в резервацията и пробвайте каквото искате и ще видите колко начислява. Иначе само предполагаме.

Или се обадете. Като ви кажат огромна цифра, казвате "не благодаря" и купувате нов билет.

Пп таксата за място ще я платите дори и да купите допълнително билет за детето.

Връзка към коментар
преди 5 часа, Lindt каза:

Тази такса за свързване винаги ли се начислява? 

В случая билетите са по 10 евро. Това предполагам значи, че е по-евтино майката да си купи нов билет за нея и 1 за детето. И задължително трябват места, така ли ? 

Много е сложно това с децата ...

П.П. Мястото за деца е безплатно, възрастният обаче трябва да си купи. 

Не зная. Има и гратисен период, но останах с впечатление, че билетите са купени отдавна, а сега се налага промяната. Както е писал и necromancer, могат да поекпериментират или направо да се обадят и според сумата да решат дали да продължат с промяната. Сложно е с децата, да 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Бръмбар каза:

Не зная. Има и гратисен период, но останах с впечатление, че билетите са купени отдавна, а сега се налага промяната. Както е писал и necromancer, могат да поекпериментират или направо да се обадят и според сумата да решат дали да продължат с промяната. Сложно е с децата, да 🙂

Билетите са купени преди почти месец, да, определено не влизат в графа "гратисен период".

Обаче явно понякога родителите се оказват в ситуация да трябва или да се откажат, или да допълнят с дете пътуването си. И е малко вероятно да имат точно тогава желание и нерви да си четат условия, общуват с роботи, общуват с агенти и експериментират.

Аз лично обичам да си чета, мисля и проверявам, но 2 дни преди тръгване по-скоро бих истерясала.

Връзка към коментар

ясно е това, но не е чак толкова трудно

за добавяне на дете или се обаждате по телефона, или купувате за възрастен и после се обаждате да смените възрастта (до 24 часа). Няма експерименти, всичко е ясно

ако билета сега е много скъп, тогава мислете за смяна на съществуващия, експерименти колко ще струва и т.н. То като си помисля, пак включва смяна на възрастта, така че вероятно няма да стане онлайн, така че пак трябва да говорите с агенти. Очевидно е неизбежно.

Връзка към коментар

Едната дъщеря ще става "ученица" и вече трябва да се съобразявам и с ваканциите 😞

Гледам какви опции има за края на октомври и забелязах, че не искат да се плащат места за детето, което не беше така последно като съм купувал от Ryanair:

image.png.836dbc92d8048308198f220176fd2d97.png

Дава ми да избера места, но остават безплатни до-последно:

image.png.b0b9802bf044761fcc7dc5476d54a1eb.png

Някой да е купувал детски билети с Оподо/Джеткост? Как стоят нещата с детските билети? Евентуално проблеми при чекиране и/или задължително доплащане за децата?

Връзка към коментар

Важно е да избереш точния билет според годините, проблем с чекирането би имало, ако е избран например билет за възрастен, а детето е на 15г.. но това се решава през чата с промяна на типа на билета. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, jorocontrola каза:

image.png.b0b9802bf044761fcc7dc5476d54a1eb.pngНякой да е купувал детски билети с Оподо/Джеткост? Как стоят нещата с детските билети? Евентуално проблеми при чекиране и/или задължително доплащане за децата?

Не съм купувала през Оподо/Джеткост, но ще споделя, без да съм сигурна дали ще е полезно някому, колко приятно бях изненадана от Ryanair. След няколко дни ми предстоят четири полета с тази компания, двама възрастни и две деца. Да, местата на децата са безплатни, плюс на единия възрастен. За два от полетите покупката на места ми струва 4 евро за четиримата на полет, за другите два - по 6 евро за полет. При това учтиво бях запитана дали искам да бъда на този ред, на който съм била на предишния си полет с тях. Местата са ни тройка плюс съседното място (пътека). Вече съм чекирала, никакъв проблем. Децата са на навършени 4 и 6 години. Още при покупката през мобилното им приложение съм обявила децата, билетите са на еднаква стойност за всеки от нас. А сега ми се смейте за: 1) че съм толкова обстоятелствена и 2) че изобщо купувам места, но с внуци човек се притеснява повече отколкото когато пътува с децата си. А и с деца не можеш да го избегнеш.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Едната дъщеря ще става "ученица" и вече трябва да се съобразявам и с ваканциите 😞

Гледам какви опции има за края на октомври и забелязах, че не искат да се плащат места за детето, което не беше така последно като съм купувал от Ryanair:

Някой да е купувал детски билети с Оподо/Джеткост? Как стоят нещата с детските билети? Евентуално проблеми при чекиране и/или задължително доплащане за децата?

Плащаш място за себе си, мястото на детето е до тебе е безплатно ако резервацията е през  сайта на Райън.

През ородо има разлика в годините , но после през чата се оправя. За съжаление не е правило и носи риск от такса 30 евро.

Имаме личен негативен опит за билети купени през сайта на Райън за бебе, което не можеше да бъде чекирано онлайн, а едва по-късно срещу 50 евро на летището.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, The Doctor каза:

Плащаш място за себе си, мястото на детето е до тебе е безплатно ако резервацията е през  сайта на Райън.

За това и писах. Това правило го знам (плащал съм си де). Но вече не е така.

Може да видиш прикаченият скрийншот. Само цената на билетите без такса седалка за възрастен, а места съм си избрал.  Или има промяна в правилата, или бъг ...

Връзка към коментар

По принцип нищо не пречи Оподо да продава от пакетните билети с място. Купувал съм от Оподо билет с Бг еър с включен багаж, а на сайта най-ниската цена беше без багаж. 

Сега, дали Райън няма да измислят нещо не знам. Не може ли след покупката да се влезе в резервацията и да се види какво е включено?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , jorocontrola каза:

За това и писах. Това правило го знам (плащал съм си де). Но вече не е така.

Може да видиш прикаченият скрийншот. Само цената на билетите без такса седалка за възрастен, а места съм си избрал.  Или има промяна в правилата, или бъг ...

Да, разбрах те.

Имах предвид, че Райън може да приемат билета като за възрастен и да се изисква доплащане при смяна. Трябва да платиш през ОПОДО и да рискуваш - или минава, или такса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, jorocontrola каза:

Аз бях купувал нещо, което в крайна сметка не използвах, но помня, че през чата закачих детето за възрастен, като само платих място за възрастния срещу 5 евро. Мястот на детето беше безплатно.

Връзка към коментар
преди 38 минути , muchachote каза:

Полетите на компанията в момента са до 31 март 2023. Кога, горе- долу, излизат разписанията им за след март 2023? 

Написах в търсачката тук и излезе една публикация от 19 септември 2017,че Ryanair отварят нова база в Бургас за лятото и са дадени маршрути.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, Eva eva каза:

Моля да потвърдите, че за излитане от о. Корфу не трябва да се разпечатва бордната карта 🙂 Благодаря предварително. 

Със сигурност, миналото лято, не съм разпечатвала.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.