Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Zaro каза:

Да попитам, че май съм пропуснал. При положение, че няма изисквания за документи, какво се прави с падащото меню за Upload covid document?

Нищо, пропускаш го. Избираш опцията за по-късно добаване и го игнорираш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

"Райънеър" отменя 420 полета в петък, 80 000 пътници са засегнати. 

Нискотарифният авиопревозвач "Райънеър" (Ryanair) ще бъде принуден да отмени 420 полета за утре, петък, заради стачката на френските авиодиспечери, съобщава специализираното издание Boursier.com.

Около 80 000 пътници са засегнати от стачните действия, допълва БТА.

Клиентите на ирландската авиокомпания бяха предупредени тази сутрин и информирани за различните алтернативни възможности.

Във вторник френската Главна дирекция на гражданската авиация (DGAC) поиска авиокомпаниите да намалят с 50 процента полетите по разписание за петък, 16 септември, заради стачка на авиодиспечерите, които настояват за увеличение на заплатите.

Въпреки въвеждането на минимално обслужване и превантивното съкращаване на трафика, се предвижда отмяна на полети и значителни закъснения в цяла Франция и отвъдморските територии, предупреждава ведомството. То призовава пътниците, които могат да отложат пътуването си, да се информират от съответната авиокомпания за статута на полета.

Стачката на авиодиспечерите във Франция може да се отрази на целия европейски въздушен трафик.

"Райънеър" заяви, че ЕС би трябвало да се намеси в подобен случай, за да се избегнат нарушения във въздушния транспорт.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Първо си купих билет за Мароко и чак после видях ,че искали бустер,та преди малко си сложих.И ако не ми погледнат сертификата жалко,че и 5 лв платих. А в Мароко не минавали мобилни бордни карти и трябваше да си купя място за 6 евро да се чекирам 30 дни по-рано с Раян,защото там ще съм само за нощ на летище Агадир. Преди седмица на летище Билунд видях гише за принтиране на билети,ако примерно нямаш смартфон и трябва да се чекираш ден по-рано с Раян.Защо и в София ,и другаде няма такива удобства.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

... А в Мароко не минавали мобилни бордни карти и трябваше да си купя място за 6 евро да се чекирам 30 дни по-рано с Раян,защото там ще съм само за нощ на летище Агадир. Преди седмица на летище Билунд видях гише за принтиране на билети,ако примерно нямаш смартфон и трябва да се чекираш ден по-рано с Раян.Защо и в София ,и другаде няма такива удобства.

Доколкото знам на всяко едно летище и на всяко едно check-in гише могат да ти отпечатат бордната карта безплатно (ако вече си се чекирал). Неудобство е, че ще трябва да се редиш на опашка вместо да минеш директно през зоната за сигурност, ако си без чекиран багаж.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, vorbis каза:

Доколкото знам на всяко едно летище и на всяко едно check-in гише могат да ти отпечатат бордната карта безплатно (ако вече си се чекирал). Неудобство е, че ще трябва да се редиш на опашка вместо да минеш директно през зоната за сигурност, ако си без чекиран багаж.

При лоу костите не е така и ще ти праснат страхотна глоба...Принтираха ги като се ходеше за проверка на документи за ковид, но се съмнявам, че в момента е така.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Jorro каза:

При лоу костите не е така и ще ти праснат страхотна глоба...Принтираха ги като се ходеше за проверка на документи за ковид, но се съмнявам, че в момента е така.

И аз това гледам в сайта на Раян.При мен чекирането за полета ми от Мароко почва 2:15 часа преди полета ми София-Малага и в София щеше да е хубаво да мога да си разпечатам билета  на летището,а не да си купувам място и да си го принтирам в къщи 30 дни по-рано.

Screenshot 2022-09-26 at 17-17-47 Тарифи.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Някой може ли да ми изпрати линк към формата за искане на рефънд за отменен полет от тяхна страна за резервации през ОТА, т.к в сайта са се постарали да го скрият, ако не са го и махнали вече. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
6 hours ago, kakadu said:

https://trip.dir.bg/novini/aviokompaniya-rayanear-planira-poskapvane-na-samoletnite-bileti

40-50E нагоре ако станат билетите, мани....

До 4-5 години я камилата , я камиларя.

Според мен цените на самолетните билети са сред много малкото неща ,които се запазиха без промяна при зверската инфлация в почти всички останали сектори.

Това разбира се едва ли ще продължи вечно ,но в момента да летиш е най-малкия разход от почти всяко едно пътуване.

• Харесвам 22
Връзка към коментар
преди 6 часа, Jorro каза:

Явно не съм бил достатъчно ясен, затова да уточня: 

Ако предварително пътникът се е чекирал и летището не приема мобилни бордни карти, тогава на чекин гишетата ще ви разпечатат безплатно бордната карта. Досега винаги така съм правил, когато съм бил чужбина и съответно не съм имал достъп до принтер, и никога не са ми искали такса за принтирането.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 13 минути , vorbis каза:

Явно не съм бил достатъчно ясен, затова да уточня: 

Ако предварително пътникът се е чекирал и летището не приема мобилни бордни карти, тогава на чекин гишетата ще ви разпечатат безплатно бордната карта. Досега винаги така съм правил, когато съм бил чужбина и съответно не съм имал достъп до принтер, и никога не са ми искали такса за принтирането.

Това е друго, така съм съгласен

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добро утро, имам следният въпрос. Майка ми ще пътува със самолет до Лондон. Има операция на ръката и шина с пирони. Трябва ли и някакъв документ да показвата като минава проверката.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Силвия каза:

Добро утро, имам следният въпрос. Майка ми ще пътува със самолет до Лондон. Има операция на ръката и шина с пирони. Трябва ли и някакъв документ да показвата като минава проверката.

Със сигурност ще звъни на секюрити контрола. Аз съм с изкуствени стави и това се случва всеки път. Обяснявам им всеки път, че вероятно нещо метално е ползвано при поставянето им. Само в София. На другите летища не звъня, включително и на Лутън. Но съм решила като тръгна към САЩ да нося рентгенова снимка.

Връзка към коментар
На 29.09.2022 г. в 8:39, Силвия каза:

Болницата може да издаде документ за това - еди кога си е извършена еди каква си операция и има поставяни метални пирони или други резервни части.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 6.10.2022 г. в 17:07, Ivko каза:

Кога пускат лятното за догодина още нищо няма.

Никой не е казвал, че Ryanair ще продължат да летят от София след 31.03.2023 г. За някои дестинации отдавна излязоха летните разписания. Даже от Букурещ има 5-6 още от август. Така или иначе, ако решат да продължат да използват София като база, вероятно силно ще орежат дестинации и честоти.

• Харесвам 2
  • Замислям се 4
Връзка към коментар
преди 21 минути , IvanNavi каза:

Никой не е казвал, че Ryanair ще продължат да летят от София след 31.03.2023 г. За някои дестинации отдавна излязоха летните разписания. Даже от Букурещ има 5-6 още от август. Така или иначе, ако решат да продължат да използват София като база, вероятно силно ще орежат дестинации и честоти.

Има ли причина да смяташ, че това може да се случи? 

Връзка към коментар
преди 11 минути , iMari каза:

Има ли причина да смяташ, че това може да се случи? 

Повишените цени на керосина (авиокомпаниите обикновено хеджират разходите си за една година напред за да могат да планират) и най-вече нарастването на лихвените проценти увеличи в пъти лизинга на самолетите. Дори напоследък лизинга изглежда като по-големия проблем. Повишените разходи със сигурност ще доведат до трайно нарастване на цените и намаляване на търсенето най-вече на по-слабите пазари. България е на опашката във всяко едно отношение и е логично да има сериозно съкращаване на бизнеса, освен ако някой не мисли, че е по-добре да глътнат съществени загуби. Но в настоящата среда това звучи невероятно.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз пък искам да дигнат цените и да не ме изкушават да купувам тонове билети за кратък период и после да не мога да издържа физически да ги летя.

За 2 месеца имам 57 полета в 13 екскурзии.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Браво 6
  • Смея се 13
Връзка към коментар

Ъф корс 🙂

Sarajevo Airport in talks with Ryanair

Sarajevo Airport is in discussions with Ryanair and several other carriers to replace Wizz Air, which has announced the closure of its base in Bosnia and Herzegovina’s capital from November. 

https://www.exyuaviation.com/2022/10/sarajevo-airport-in-talks-with-ryanair.html?m=1

Тази новина дава някаква надежда, че щом имат интерес да пускат маршрути от Босна едва ли да имат интерес нас да ни отрежат. 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 8.10.2022 г. в 10:45, IvanNavi каза:

От Италия също изключиха наскоро полетите след края на Март / началото на Април. Специално за Малпенза проверявах. Полетите са спряни фактически за празниците за Католическия Великден нататък.

Връзка към коментар

Може ли някой с платен акаунт във Flightradar да удари едно рамо?

С @master_of_germs ни интересува с колко закъснение е кацнал полет FR5835 Милано - Люксембург, излетял на 25.06.2022 г.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.