Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 10 минути , Яничка каза:

Може ли някой с платен акаунт във Flightradar да удари едно рамо?

С @master_of_germs ни интересува с колко закъснение е кацнал полет FR5835 Милано - Люксембург, излетял на 25.06.2022 г.

Заповядайте

8E518E8D-1849-4479-B840-04A3BB95DC39.png.3a351ef482d08c7fe0d6498cf3f74eb9.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Здравейте,

През Opodo резервирах един билет за мен и в отделна резервация един билет за сестра ми (13-годишна). В Opodo обаче я приемат като възрастен, а в RyanAir - като дете. Съответно трябва да свържа двете резервации, за да мога да чекирам сестра ми като дете, а не като възрастен. Писах на Ryan и прикачвам снимка на отговора им. За пръв път ми се случва това и ми е странно защо аз трябва да се чекирам онлайн, да имам избрана седалка, а сестра ми трябва чак на летището да я чекираме - ами, ако няма свободна до мен седалка за нея, как ще пътуваме заедно след като детето трябва да седи до възрастния? И с каква цел искат да я чекираме на летището, а не онлайн? 

Благодаря предварително за разяснението на отзовалите се! 🙂

310710461_5535081863193780_7417753064687640596_n.jpg

Връзка към коментар
преди 56 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте,

През Opodo резервирах един билет за мен и в отделна резервация един билет за сестра ми (13-годишна). В Opodo обаче я приемат като възрастен, а в RyanAir - като дете. Съответно трябва да свържа двете резервации, за да мога да чекирам сестра ми като дете, а не като възрастен. Писах на Ryan и прикачвам снимка на отговора им. За пръв път ми се случва това и ми е странно защо аз трябва да се чекирам онлайн, да имам избрана седалка, а сестра ми трябва чак на летището да я чекираме - ами, ако няма свободна до мен седалка за нея, как ще пътуваме заедно след като детето трябва да седи до възрастния? И с каква цел искат да я чекираме на летището, а не онлайн? 

Благодаря предварително за разяснението на отзовалите се! 🙂

310710461_5535081863193780_7417753064687640596_n.jpg

В случая ти отговарят, че чекирането на детето е безплатно и на летището, а не че искат да е така. Не знам каква е сега възрастовата граница, но преди време бях купувал така билет за сина ми на отделна резервация и той също беше на 13. След чат с оператор връзват двете резервации, мястото на детето е безплатно, а възрастният си купува и са в пакет. Ако ти си купиш място, ще можеш да се чекираш по-рано, а по време на този процес ще видиш дали можеш да запазиш място и за детето.

Като гледам нивото на английски на служителя, и домати на пазара не може да обясни как се купуват като хората. За да си спокоен, опитай по-късно пак да провериш как да нещата.

Връзка към коментар

седалка по принцип може да се избере предварително, не един ден преди полета, ако се плати

при детски билет, детето има право на безплатен избор на място,  а възрастният, който е с него задължително плаща за избор. Може да се направи предварително. Ако не сте - направете го, само че верятно няма да може онлайн, защото билетите са купени отделно. 

А чекирането  на летището е пак заради смяната на типа на билета и трябва а се прави ръчно.

Както казах в другата тема (за Уиз), ако купиш билет за дете отделно се подлагаш на дълги и неразбрани телефонни разговори и се налага да питаш във форумите за нещо, което иначе става за 10 сек.

Връзка към коментар

След чата проверих детайлно резервациите и установих, че е правена промяна в резервацията на сестра ми (пише "последна редакция" и датата с часа на промяна), но все още е зададена като възрастен и не мога да я чекирам сега, тъй като не мога да въведа годината и на раждане. И все още имам два отделни номера на резервациите ни, тоест май не са слети двете резервации?

Когато стартирам чат с Ryan, ми изписва:

It's not possible to add a child under 16 to an existing flight reservation, however, you can make a separate booking as an Adult fare and then contact our Customer Services team and link the bookings. Before contacting us, please have the details of the child and passport number ready. A link fee of €/£30 is required to link the bookings. The child will need to check-in at the airport accompanied by the adult they have been linked to in order to collect the boarding pass. The Airport Check-in fee will be waived, however, adults are required to check-in online as normal. Click below to chat with an agent to link your booking.

В този случай (удебеленото) - явно всичко е наред? Има ли някой, който е изпадал в подобна ситуация, за да каже дали и при него процедурата е била същата?

Връзка към коментар

те никога няма да се слеят така или иначе, това не може да се прави

връзката е "невидима", и неавтоматична, тоест не очаквай просто да се случват нещата без да правиш нищо.

не знам как изглежда при Райън правилният резултат, но може да пробваш нов чат, за да видиш дали всичко е наред (най-вече да ви дадат места заедно).

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз съм била в същата ситуация.  След  разговор в  чата  промениха  дъщеря ми от възрастен на дете  и е чекирах от прожението.. А на летището  съм  чекирала дете, когото съм купувала билет за дете като възрастен и през чата отново присъединяват към родителите.

Връзка към коментар
На 8.10.2022 г. в 13:48, iMari каза:

Ъф корс 🙂

Sarajevo Airport in talks with Ryanair

Sarajevo Airport is in discussions with Ryanair and several other carriers to replace Wizz Air, which has announced the closure of its base in Bosnia and Herzegovina’s capital from November. 

https://www.exyuaviation.com/2022/10/sarajevo-airport-in-talks-with-ryanair.html?m=1

Тази новина дава някаква надежда, че щом имат интерес да пускат маршрути от Босна едва ли да имат интерес нас да ни отрежат. 🙂

Всъщност не Раян, а летището в Сараево има интерес от маршрутите, понеже реално Сараево остава без такива, след като Уиз си затваря базата...  Дано не се окажем и ние в същата ситуация, НО в Германия примерно доста бази на Раян ги няма вече. София по принцип е VFR (гастарбайтерски) пазар, а Раян си разчита на летищни субсидии...така че остава да видим.

Връзка към коментар
На 8.10.2022 г. в 11:45, IvanNavi каза:

Никой не е казвал, че Ryanair ще продължат да летят от София след 31.03.2023 г. За някои дестинации отдавна излязоха летните разписания. Даже от Букурещ има 5-6 още от август. Така или иначе, ако решат да продължат да използват София като база, вероятно силно ще орежат дестинации и честоти.

Надали е така, защото от Будапеща също не са обявили нищо от март нататък.

При последните ми полети ми прави впечатление нещо - ако в началото на по-масовото пътуване в България хората много-много не си купуваха каквото и да е по-време на полет и авиокомпаниите разчитаха предимно на билетите, сега далеч не е така.

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , Zaro каза:

Силно се надявам и аз да не е така.

Все пак това е 1/4 от пътникопотока:

IMG_20221012_173228.jpg.d249b831d9d42f853e1f40d021726142.jpg

Самият оператор на летището би трябвало да е проактивен и заинтересован да не стане ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Zaro каза:

Будапеща не е показателна и е много особен случай. В нито един момент не са имали значителен брой дестинации, а и си имат периодично подклаждаща се закачка.

https://hungary.postsen.com/local/62223/Ryanair-has-made-its-announcement-–-it-will-not-close-its-Budapest-base.html

Базата в София най-вероятно ще си остане, но в редуциран вид. Просто всички условия, които направиха нискотарифните компании толкова успешни практически изчезнаха напоследък и това изглежда трайна тенденция.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Изключително хубави цени има за ноември и декември до Мадейра. И от Порто/Лисабон, и от Брюксел. 

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/flights-from-belgium-to-madeira/

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/flights-from-portugal-to-madeira/

https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/holiday-in-madeira-from-milan-e204/

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, IvanNavi каза:

Будапеща не е показателна и е много особен случай. В нито един момент не са имали значителен брой дестинации, а и си имат периодично подклаждаща се закачка.

https://hungary.postsen.com/local/62223/Ryanair-has-made-its-announcement-–-it-will-not-close-its-Budapest-base.html

Базата в София най-вероятно ще си остане, но в редуциран вид. Просто всички условия, които направиха нискотарифните компании толкова успешни практически изчезнаха напоследък и това изглежда трайна тенденция.

Е кое е показателно по тази логика? Разписанието е непълно почти навсякъде. Освен това не трябва да се забравя, че броят на пътниците все още е не е достигнал предпандемичните нива и има още мегдан за растеж в обозримо бъдеще, защото на хората им се пътува много.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Е , вероятно ще поорежат някой дестинации ,но няма как да напуснат българския пазар.Явно донагласят летния си сезон.

Wizz малко ли промени правят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryan правят поддръжка на сайта другата седмица от 19.10. в 20.00 часа до 20.10. в 5:00.

Хората с полети в този времеви прозорец трябва да се чекират преди 18:00 на 19-ти.

311008028_422144849875843_5084642387516140111_n.png.abcbfd589dca186ba1d745f176cc23c1.png

https://www.ryanair.com/ie/en/lp/travel-updates/articles/Maintenance-Oct

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 13 часа, Lindt каза:

Изключително хубави цени има за ноември и декември до Мадейра. И от Порто/Лисабон, и от Брюксел. 

Имаш предвид от Шарлероа.  Че от Брюксел (Завентем) освен, че са скъпи полетите, а и дотам само България еър вози, и то на космически цени. До Мадейра вече има директни полети и от Букурещ.  За хората от Русе и североизточна България сякаш е по-удобно, поне няма прекачване.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Hakkâri Spor каза:

Имаш предвид от Шарлероа.  Че от Брюксел (Завентем) освен, че са скъпи полетите, а и дотам само България еър вози, и то на космически цени. До Мадейра вече има директни полети и от Букурещ.  За хората от Русе и североизточна България сякаш е по-удобно, поне няма прекачване.

Директните полити бяха на Блу еър и само за лятото. Бяха и доста скъпи. Както и да е, по-важното е, че в момента Блу еър не продават билети и не изпълняват полети до неизвестна дата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Hakkâri Spor каза:

Ами ти си пътувай от Букурещ, щом ти е удобно и изгодно. Аз определено не съм проучвала тези възможности.  

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз си купих Бергамо-Фуншал за седмица през декември за 13 GBP двупосочно през оподо. И София-Бергамо купих за по-малко даже. Всичко това вчера по нощите, че ме обзе вдъхновение. 🙂 От моя телефон ми дава най-ниска цена през браузър в сравнение с приложение/десктоп браузър.

Остава само реализацията.

Нямам отпуска, но по-добре да се работи гъвкаво на някое интересно място, отколкото тук. 🙂 Имах идея да правя подобно пътуване преди Коледа и до към НГ, но финансово ми е непосилно. Народо полуде....

Благодаря, @Lindt!

• Харесвам 6
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , Lindt каза:

Ами ти си пътувай от Букурещ, щом ти е удобно и изгодно. Аз определено не съм проучвала тези възможности.  

Не съм казал, че ми е удобно и изгодно. Аз съм в София.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.