Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Аз си купих Бергамо-Фуншал за седмица през декември за 13 GBP двупосочно през оподо. И София-Бергамо купих за по-малко даже. Всичко това вчера по нощите, че ме обзе вдъхновение. 🙂 От моя телефон ми дава най-ниска цена през браузър в сравнение с приложение/десктоп браузър.

Остава само реализацията.

Нямам отпуска, но по-добре да се работи гъвкаво на някое интересно място, отколкото тук. 🙂 Имах идея да правя подобно пътуване преди Коледа и до към НГ, но финансово ми е непосилно. Народо полуде....

Благодаря, @Lindt!

Еее, можеше да пием по една понча🙂. Имам билети до Мадейра седмицата Коледа - Нова година с Уиз и Изиджет, които не са на непосилна цена /поне като купувах не бяха/, но пак не е като твоите цифри😄

Букурещ - Лисабон и Лондон - Букурещ са ми подарък от Уиз, а за Лисабон - Фуншал с Изиджет и Фуншал - Лондон с Уиз платих по около 120€ с един малък багаж. Представете си дадох на Уиз еврота😂🙉. Преживях болката, де, нали са ми приятели и изгодно ме возиха тези години. Пак да го правят😉

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 минути , ДиянаВ каза:

Еее, можеше да пием по една понча🙂. Имам билети до Мадейра седмицата Коледа - Нова година с Уиз и Изиджет, които не са на непосилна цена /поне като купувах не бяха/, но пак не е като твоите цифри😄

Букурещ - Лисабон и Лондон - Букурещ са ми подарък от Уиз, а за Лисабон - Фуншал с Изиджет и Фуншал - Лондон с Уиз платих по около 120€ с един малък багаж. Представете си дадох на Уиз еврота😂🙉. Преживях болката, де, нали са ми приятели и изгодно ме возиха тези години. Пак да го правят😉

Ох, успокои ме. Готвя се да дам 180 евро от Лисабон за 4 азорски острова и много се срамувам на фона на цените от по 5-10 евро. Но щом ти си дала 120, се търпи:girl_wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:

Започнаха да зареждат лятното разписание и от София. Засега има до Лондон, Бирмингам, Шарлероа и Варна, но едва ли е окончателно.

• Харесвам 6
Публикувано:

Супер, че Варна остава и то още с началото на лятното разписание за сега. Ако и неделния полет го направят вечерен, вместо сутринта, ще е екстра.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 46 минути , IvanNavi каза:

Започнаха да зареждат лятното разписание и от София. Засега има до Лондон, Бирмингам, Шарлероа и Варна, но едва ли е окончателно.

От италианските са заредили Бергамо, Рим, Тревизо и Бари, но без цени. 

преди 2 минути , IvanNavi каза:

Германските също са заредени всички, които ги има и в момента Берлин, Кьолн, Карлсруе, Меминген и Нюрнберг - също без цени.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, IvanNavi каза:

Германските също са заредени всички, които ги има и в момента Берлин, Кьолн, Карлсруе, Меминген и Нюрнберг - също без цени.

Харесва ми, когато си лош пророк... 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

@IvanNavi  както и    @koliob са винаги прави.  🙂 

Смятам, че в момента също е така по причини:

1. Лятното разписание много закъсня спрямо предходни години включително и ковидните. Сякаш или да го има или не, а това че сега го има не означава нищо освен добра воля към този момент.

2. @adreno  няколко поста напред написа нещо много важно - че се отива на пазари, които се възстановяват бързо. Факт е, че цените по Европейските дестинации бяха високи от много ранна пролет, а и до сега. Още нещо - гледах испанските дестинации - преди седмица имаха полети по 4 евро и под 20 двупосочно. Тук такива промоции няма.

3. Никога /или поне аз не помня/ не е имало толкова високи цени в ноември, а също и в октомври за полетите от/до България.  Първите две седмици цените на декември традиционно бяха ниски, сега не е така. Сякаш опитват пазара в новата ситуация с търсене на сериозна печалба и ако няма търсене или ще остане един полет седмично, или ще отпаднат дестинации. Прекият сблъсък в едни и същи дестинации с УИЗ им е дал достатъчно информация дали ще продължат да се дублират или не.

4. Традиционно от години в този период ползвам Райън за пътувания - тази година купих двупосочен билет за 100 лева след 30 % отстъпка, а никога не съм давал повече от 50, обикновено под 30 лева, нерядко под 15 лева.

@jorocontrola, аз също се радвам, когато някой греши с лоша прогноза, още повече се радвам, когато греша аз. 🙂

Не ми се връща назад  в тази тема, но бях от първите споделили бурна радост от стъпването на Райън на нашия пазар!

Желая им успех, защото ги предпочитам пред розовите геймченджъри, дават мяра на пазара и са реална определяща цените конкуренция.

• Харесвам 10
  • Замислям се 1
Публикувано:

Почти всички досегашни дестинации май са заредени вече. Цените са доста нагоре, но винаги е така от начало. Отсъстват няколко летни - Задар, Корфу, Ханя, но тях често ги зареждат в последния момент, а и може да ни изненадат с нещо ново. 🙂 И Катания я няма засега.

Радвам се, че Майорка остана. За Братислава също, след като Уиз я махнаха окончателно.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз очаквам все още Будапеща, дано пуснат и за летния сезон. Но след като всичко друго е заредено, а Будапеща липсва, това е лош сигнал. Трябва ми за разни прекачвания. Уизеър като спряха Будапеща, сега остава и Раянеър да спрат тази отсечка...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

Аз очаквам все още Будапеща, дано пуснат и за летния сезон. Но след като всичко друго е заредено, а Будапеща липсва, това е лош сигнал. Трябва ми за разни прекачвания. Уизеър като спряха Будапеща, сега остава и Раянеър да спрат тази отсечка...

Щом заредиха дати, скоро и цени ще се появят.

Дайте по-оптимистично 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 55 минути , iMari каза:

Щом заредиха дати, скоро и цени ще се появят.

Дайте по-оптимистично 😉

За Будапеща не са заредили дати. Аз не говорех за цени. Просто няма дати след март

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Hakkâri Spor каза:

За Будапеща не са заредили дати. Аз не говорех за цени. Просто няма дати след март

В приложението има дати, но няма цени все още. 

• Харесвам 3
Публикувано:

По всичко изглежда, че и македонците подготвят почвата за Раян. Изготвят нов план за субсидиране на повече авиокомпании, съответно и нови линии.

https://www.exyuaviation.com/2022/10/macedonia-to-diversify-away-from-wizz.html?m=1

Но коментарите под новината също са интересни.  Особено този:

Anonymous09:28

I'm a bit anxious with the government and subsidy plans. They subsidized GullivAir and it lasted a month.

😃

• Смея се 6
  • Замислям се 1
Публикувано:

Имах проблем снощи с онлайн верификацията - това, за което искат да си платиш 0.35 евро. Качих снимки на лична карта, селфи правих и разните там други щуротии, които искат, но на стъпката, на която трябваше да си платя, не се случи нищо. Просто все едно я прескочи тази стъпка, съответно резервацията ми изчезна и не можех да я добавя отново. Повторен опит за онлайн верификация също беше безуспешен, защото не можели да ми намерят букинга. Само в апп-а ми се появаваше в списъка с всички останали, но не можех да я отворя, имаше съобщение, че трябвало да се свържа с тях.

Е, свързах се тази сутрин и след известни разправии в чата и обяснения какъв точно е проблемът, ми дадоха следния линк, на който си платих и резервацията вече е видима в апп-а и на сайта: https://www.ryanair.com/gb/en/unbalanced-account

Пиша го това, ако някой изпадне в същата ситуация, да не се панира. Този линк явно работи, но не знам защо не го сложат някъде, вместо, примерно, съобщението, че трябвало да се свържа с тях и да губя време да се обяснявам с агенти и те да ме карат да сменям устройства и да чистя кукита.

П.П. След горното упражнение резервацията се асоциира с мейла ми, с който съм регистриран в сайта на Ryanair, а до преди това беше с различен мейл - този, който съм дал на Оподо.

• Харесвам 6
  • Благодаря 3
Публикувано:

Не мога да открия на сайта на “Ryanair” отговор на следния въпрос : Може ли 15 - годишно момиче да лети без да е придружавано от родители , а само от друг член на семейството, да кажем баба или дядо?  Трябва ли някакво специално разрешение ? 

Публикувано:
преди 10 минути , stebal каза:

Не мога да открия на сайта на “Ryanair” отговор на следния въпрос : Може ли 15 - годишно момиче да лети без да е придружавано от родители , а само от друг член на семейството, да кажем баба или дядо?  Трябва ли някакво специално разрешение ? 

Може. За Ryanair изискването е детето да е придружено от възрастен. Необходимо е да има нотариално заверена декларация със съгласие на родителите за извеждане на детето им извън България. Представя се на паспортния контрол, а не на съответната авиокомпания.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, Маги каза:

За Ryanair изискването е детето да е придружено от възрастен

Това правило важи за всяка една авиокомпания. В противен случай  десетки деца  под 15 или 14 години не биха могли да летят с треньорите си на различни международни турнири.  В споменатия от мен пример има други допълнителни условия при различните авиокомпании, например,  че един възрастен може да придружава максимум 10 деца. Ако децата са повече от 10, трябва с отбора да пътува втори възрастен, например един родител или помощник-треньор.

• Харесвам 6
Публикувано:

Сега получих съобщение , че полетът от Рим утре е отменен,а аз трябваше след 3 часа да летя за там от София. За първи път ми се случва такова нещо. Купил съм билетите през Оподо за 46 лв,и сега  първия ще изгори без да го летя,а отменения ако искам обезщетение дали на мен ще го платят и да се обърна ли към посредник.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ryanair доколкото съм чувал си плащат и сами, но обезщетението зависи от причината за отмяната, аз нещо за стачки на летищния персонал в Италия четох тия дни, и ако е това, няма обечщетение. Иначе парите за билета трябва да върнат, ако не летиш.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.