Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 32 минути , dimitrov6 каза:

Сега получих съобщение , че полетът от Рим утре е отменен,а аз трябваше след 3 часа да летя за там от София. За първи път ми се случва такова нещо. Купил съм билетите през Оподо за 46 лв,и сега  първия ще изгори без да го летя,а отменения ако искам обезщетение дали на мен ще го платят и да се обърна ли към посредник.

Билетът е закупен от Оподо с техни банкови данни, та вероятно към тях трябва да се обръща човек в случая.

И аз имам такъв казус, но с уиз за Миконос за догодина и чакам да видя как ще се задейства Оподо, защото от уиз мейли получих, но в профила на уиз не е активно връщането на сума, което е обяснимо. Засега не бързам да се разправям, може пък сами да се сетят оподовци. 🙂
Стачките в Италия се обявяват отрано и е хубаво да се следят: http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi 
Веднъж страдах така заради отменени влакове за целия ден. Е, не много де. 🙂

Забранено е да се стачкува:
- от 18 декември до 7 януари;
- от 24 април до 2 май;
- от 27 юни до 4 юли;
- от 27 юли до 5 септември;
- от 30 октомври до 5 ноември;
- от четвъртък преди до четвъртък след Великден;
- преди и след избори
важи за самолетен и ж.п. транспорт, а не за градски транспорт.
Гарантирани часове при стачка за самолетите са: 7-10ч и 18-21ч, а за влаковете - 06-09ч и 18-21ч.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 32 минути , neuromancer каза:

Ryanair доколкото съм чувал си плащат и сами, но обезщетението зависи от причината за отмяната, аз нещо за стачки на летищния персонал в Италия четох тия дни, и ако е това, няма обечщетение. Иначе парите за билета трябва да върнат, ако не летиш.

Сега видях,че утре има стачка,значи няма обезщетение. Успях да си променя връщането да е в събота,ще пътувам все пак.

• Харесвам 3
Публикувано:

А дали имам право на хотел за вечерта след отменения полет,след като сам си избрах нов на следващия ден през приложението.

И да пазя ли касови бележки за възстановяване на разходите. И да отида ли на летището в часа на отменения полет да помогнат на място служителите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 38 минути , dimitrov6 каза:

А дали имам право на хотел за вечерта след отменения полет,след като сам си избрах нов на следващия ден през приложението.

И да пазя ли касови бележки за възстановяване на разходите. И да отида ли на летището в часа на отменения полет да помогнат на място служителите.

Ако причината е стачка нямаш право. Понякога дори нискотарифните предлагат настаняване като жест на добра воля, но при късни полети отменени в последния момент. Не знам какво да те посъветвам, защото не ми се е случвало да ми отменят полет след ден и то купуван през посредник. Пази касовите бележки, винаги може да се пробваш за обезщетение. Или пък питай през чата предлагат ли настаняване.

п.п. Преди време имаше гише на Раян на Барахас, където препращаха пътници с проблемни полети. Може да има нещо такова и на Чиампино. Нали сега кацащ там - разпитай. Успех!

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Ако причината е стачка нямаш право. Понякога дори нискотарифните предлагат настаняване като жест на добра воля, но при късни полети отменени в последния момент. Не знам какво да те посъветвам, защото не ми се е случвало да ми отменят полет след ден и то купуван през посредник. Пази касовите бележки, винаги може да се пробваш за обезщетение. Или пък питай през чата предлагат ли настаняване.

п.п. Преди време имаше гише на Раян на Барахас, където препращаха пътници с проблемни полети. Може да има нещо такова и на Чиампино. Нали сега кацащ там - разпитай. Успех!

Благодаря. Получих този мейл .

Screenshot_2022-10-20-15-13-05-299_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-10-20-15-13-18-227_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-10-20-15-13-25-788_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:

не ми се търси, тоест не мога да дам доказателство, но хотел и храна се полага винаги при отлагане независимо от правото на компенсация.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

И за Тревизо утре е отменен. 😭😭😭

Щерката и гаджето й трябваше да летят утре. Почвам да се моля на хотелиера, да пиша мейли на Венеция уника и т.н

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, neuromancer каза:

не ми се търси, тоест не мога да дам доказателство, но хотел и храна се полага винаги при отлагане независимо от правото на компенсация.

Май си прав. На сайта на ГВА в съкратен вид са описани възможните опции за обезщетение и поемане на разходи при закъснение/отмяна на полет:

https://www.caa.bg/bg/category/282/2801

Може би е добре да се закачат най-отгоре в някоя от темите по въпроса за да не се бъркаме. А и контактите на ГВА да са винаги под ръка.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте, имам спешно питане: Раян ми дават опция за връщане на парите или промяна на дати. Отмененият полет е днес. До кога трябва да реагирам ? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, bibi каза:

Здравейте, имам спешно питане: Раян ми дават опция за връщане на парите или промяна на дати. Отмененият полет е днес. До кога трябва да реагирам ? 

Мисля,че промяната трябва да е до 3 часа преди полета,а парите все ще ги върнат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, bibi каза:

Биби, а може ли да летят до Милано или Болоня и да вземат влак? Не е идеално, но поне да не губят нощувките и ваканцията си 🙂

Публикувано:

Сложиха ме в стая за 170 евро на вечер безплатно. Но не знам сутринта кога ще дойде автобуса и кой ще ми каже. Хотела е на 31 км от летището и близо до морето. И странно не ми дава да се чекирам онлайн, сутринта ще го направя на летището безплатно.

IMG_20221021_120405.jpg

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Сложиха ме в стая за 170 евро на вечер безплатно

Е браво браво 😊

Публикувано:
преди 6 минути , Иван Попов каза:

Е браво браво 😊

В минибара в стаята има разни вкусотии. Те дали са безплатни. Обяда беше супер,а вечерята е платена.

IMG_20221021_142516.jpg

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

В минибара в стаята има разни вкусотии. Те дали са безплатни.

Питай ги, на мен примерно сега последно в Париж в хотела ми казаха, че всичко е безплатно от хладилника. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, dimitrov6 каза:

Те дали са безплатни.

Питай ги: Скузи, пер  ил минибар си деве пагаре  о е гратуито?  После напиши отговора за последващ превод на български.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Не знам в коя тема е най-подходящо да пусна това съобщение, та избрах тази. Ако не е тук мястото, моля да бъде преместена.

Имам два билета на Раян София-Дъблин на 27.10 и Дъблин-София на 30.10. Билетите са с приорити, т.е. +ръчен багаж и макла чанта и с допълнителни места на аварийните изходи. Има вероятност да не пътуваме, а едва ли ще отменят полета. Ако някой спешно му трябват билети за тези дати срещу 45 евро на билет мога да ги сменя имената.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 20 часа, dimitrov6 каза:

Но не знам сутринта кога ще дойде автобуса и кой ще ми каже. Хотела е на 31 км от летището и близо до морето.

Всеки пътува сам от хотела до летището. Извиках такси трансфер срещу 70 евро. Сега ще си търся парите от Раян или Opodo.uk, защото от тях купих билета. 

В хотела минибара е платен,но сутринта имаше безплатна закуска.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 часа, Captain45 каза:

Не знам в коя тема е най-подходящо да пусна това съобщение, та избрах тази. Ако не е тук мястото, моля да бъде преместена.

Имам два билета на Раян София-Дъблин на 27.10 и Дъблин-София на 30.10. Билетите са с приорити, т.е. +ръчен багаж и макла чанта и с допълнителни места на аварийните изходи. Има вероятност да не пътуваме, а едва ли ще отменят полета. Ако някой спешно му трябват билети за тези дати срещу 45 евро на билет мога да ги сменя имената.

Май нямаме във форума подходяща тема, а вече доста пъти съм засичал хора да споделят, че няма да ползват самолетните си билети. Затова си мисля, че би било добре някой модератор да отдели цитираното мнение и да направи нова тема например "Last minute самолетни билети". Няма нужда да се споменава вътре, че ще има смяна на имената, че да не вдигнат въпросните такси, които и без това в момента не са ниски, но за някой на зор в последния момент са ОК. А потенциалният "купувач" и "продавач" да правят комуникация чрез лични съобщения, а не публично. Представям си, обаче, че и продавачът не би трябвало да иска повече от таксата на авиокомпанията за смяната на имената. Как ви се струва една такава идея, струва ли си?

• Харесвам 2
Публикувано:

В такъв случай той няма да е "продавач" , а ще е подаряващ , както и купувачът няма да е "купувач".

Защо да не си върне поне платената сума за билетите,  в случай че в последния момент са значително по-скъпи и за някого на зор дори така ще са по-изгодни ? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 25 минути , vorbis каза:

Май нямаме във форума подходяща тема, а вече доста пъти съм засичал хора да споделят, че няма да ползват самолетните си билети. Затова си мисля, че би било добре някой модератор да отдели цитираното мнение и да направи нова тема например "Last minute самолетни билети". Няма нужда да се споменава вътре, че ще има смяна на имената, че да не вдигнат въпросните такси, които и без това в момента не са ниски, но за някой на зор в последния момент са ОК. А потенциалният "купувач" и "продавач" да правят комуникация чрез лични съобщения, а не публично. Представям си, обаче, че и продавачът не би трябвало да иска повече от таксата на авиокомпанията за смяната на имената. Как ви се струва една такава идея, струва ли си?

Аз защо имам някакъв спомен, че има такъв сайт. Просто отдавна преди пандемията ми мина през погледа и сега не мога да се сетя за линка. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако се сетиш за този сайт ще е добре да го споделиш. Сега ще потърся и аз също. Но както върви може би ще може да пътуваме, така че май няма да се наложи да търся човек, който да ги ползва. Но ако се направи подобна тема, може би ще е полезна.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.