Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 2 часа, vorbis каза:

Няма нужда да се споменава вътре, че ще има смяна на имената, че да не вдигнат въпросните такси, които и без това в момента не са ниски, но за някой на зор в последния момент са ОК

Успехът с прехвърлянето на билетите до голяма степен зависи от текущата им цена.  Често в нисък  сезон,  като сегашния, могат да се намерят билети по 35-40 евро  дни преди полета, докато смяната е повече.

Връзка към коментар

Добра идея. Мисля, че имаше преди време подобно питане, но винаги има опасност да започнат да се регистрират хора с единствена цел да предложат билети.

Тази година не летяхме около 25 еднопосочни и двупосочни полета за двама. С радост бих подарявал на членове с принос към форума. 

• Харесвам 5
  • Браво 4
Връзка към коментар
На 21.10.2022 г. в 17:00, epetkov каза:

Питай ги: Скузи, пер  ил минибар си деве пагаре  о е гратуито?  После напиши отговора за последващ превод на български.

То в Хилтън Малта дори и да не бях ползвал минибара ми сложиха 70Евро така, че трябва да се внимава с тия барове - не ги платих разбира се и нищо не казаха.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте, бърз въпрос понеже отдавна не съм пътувал от втори терминал. Колко предварително трябва да съм на летището, ако имам разпечатана бордна карта и нямам чекиран багаж, а само ръчен (полета е на Ryan) ?

Връзка към коментар
преди 4 минути , Snail5930 каза:

Здравейте, бърз въпрос понеже отдавна не съм пътувал от втори терминал. Колко предварително трябва да съм на летището, ако имам разпечатана бордна карта и нямам чекиран багаж, а само ръчен (полета е на Ryan) ?

Здравейте, трябва да сте поне един час по-рано на гейта, още час за проверки на багаж и документи ... да кажем около 2 часа, за да сте спокойни, аз поне толкова си предвиждам винаги.

Връзка към коментар

Зависи в какъв времеви интервал пътуваш и колко полета има около твоя. 4-5 за час и нещо се обслужват бързо и спокойно и може да си там час и 20-30 мин по-рано.

П.п. Всъщност това важи ако имате паспорт и минават през машинките, защото понякога има опашки на другите гишета.

Връзка към коментар

Интересна статия за Ryanair и в частност изпълнителния директор Майкъл О'Лири.... - "идеалният клиент е някой с пулс и кредитна карта, който ще следва простите инструкции, за да намали разходите ни до минимум". Тоест, ще пътува само с ръчна чанта, ще стои прав и няма да ходи до тоалетна, но пък ще си купи претоплен сандвич на двойна цена на борда.

https://webcafe.bg/pari/idealniyat-klient-e-nyakoy-s-puls-i-kreditna-karta-i-oshte-ot-golyamata-usta-na-shefa-na-ryanair.html

• Харесвам 4
  • Смея се 8
Връзка към коментар

Имам впечатления, че напоследък waiting time за чат с live agent на Ryan Air през уикендите е доста кратко.

И за пореден път се убедих какво значение има на какъв агент ще попаднеш. Така че пробвайте, докато не попаднете на "човек".

Имах да сменям фамилия на билета си, тъй като наскоро си смених името. Миналият уикенд чатих с два агента един след друг. Упражнението ми отне близо 2 часа и много скъсани нерви. Първият агент ми поиска само брачното свидетелство, от където е видна новата фамилия. След това обаче видя, че билетът е купен през посредник и ме накара да правя 2 верификации - понеже билетът е двупосочен. Верификациите трябва да се правят от телефон, тъй като изискват снимане на личната карта, което с камерата на лаптопа става доста размазано. Накрая верификацията забиваше и не получих съобщение "completed". Реших да си пробвам късмета с втори агент - при него въобще не стигнахме до верификация. Той се запъна за друго. Днес въоръжена с нови нерви, се свързах с нов агент и той единствено поиска  брачното свидетелство, след което за 1 мин. ми смени фамилията на билета и получих потвърждение на мейла. Да живей! 🙂

• Харесвам 24
  • Браво 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Доживяхме да имаме нискотарифна връзка с Полша от София! 🙂

София - Вроцлав от 27.03, 2 пъти седмично.

Също така са добавили Варна - Вилнюс и Бургас - Каунас още от началото на лятното разписание.

• Харесвам 31
  • Шок 4
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 31 минути , yordanov каза:

Доживяхме да имаме нискотарифна връзка с Полша! 🙂

И аз вече не вярвах, че ще се случи.👏 Дано Уиз им отговорят подобаващо. 😊

И морските градове намазват. 🙂

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Извинявам се за многото постове, но са добавили и Катовице от Варна, както и Познан от Бургас.

Малко повече вяра са добили към Варна, дано добавят и още дестинации от там.

• Харесвам 14
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 57 минути , yordanov каза:

Малко повече вяра са добили към Варна, дано

Не е до вярата😉. Просто лятото  там се подвизават повече поляци. То и от Бургас до Полша има няколко линии.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , muchachote каза:

Не е до вярата😉. Просто лятото  там се подвизават повече поляци. То и от Бургас до Полша има няколко линии.

Имах предвид конкретно, че Ryanair летяха от Варна единствено до Виена целогодишно и до София сезонно, та тези две нови линии до Катовице и Вилнюс са си супер новина. Още повече, че са обявени, поне за сега, до самия край на лятното разписание, а не, както други сезонни линии до някой си септември.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Обаче от Варна до Катовице няма посочени дни от седмицата.
Понеже преди време имаше уж заложени полети от Бургас до Рига, но без посочени дни и така си стоеше цяло лято разписанието - така и не разбрах имаше ли полети, нямаше ли - нито веднъж не успях дори да опитам да си купя билет. Та, как да го разбирам, когато няма посочени дни от седмицата и не ти дава възможност да търсиш билет за дестинацията?

Връзка към коментар
преди 2 минути , iaia_mama каза:

Обаче от Варна до Катовице няма посочени дни от седмицата.
Понеже преди време имаше уж заложени полети от Бургас до Рига, но без посочени дни и така си стоеше цяло лято разписанието - така и не разбрах имаше ли полети, нямаше ли - нито веднъж не успях дори да опитам да си купя билет. Та, как да го разбирам, когато няма посочени дни от седмицата и не ти дава възможност да търсиш билет за дестинацията?

По-рано също бяха изчезнали, после се появиха пак. Дайте им малко време, може да ги донаместват.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте!

Понеже за първи път ми се случва да трябва да се пътува с резервация от друг профил(пътуването е служебно), имам си бордните карти още при плащането на резервацията, включително места и чекиран багаж, та въпроса ми е - трябва ли да се прави чекиране онлайн отново 24ч преди полета, или може директно на гишето за багажа 2-3ч преди полета? 

Връзка към коментар
преди 36 минути , Kosta Grudov каза:

Здравейте!

Понеже за първи път ми се случва да трябва да се пътува с резервация от друг профил(пътуването е служебно), имам си бордните карти още при плащането на резервацията, включително места и чекиран багаж, та въпроса ми е - трябва ли да се прави чекиране онлайн отново 24ч преди полета, или може директно на гишето за багажа 2-3ч преди полета? 

Ако имаш бордни карти няма какво да чекираш отново, отиваш с тях на гишето да си оставиш багажа само. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 17.11.2022 г. в 11:32, yordanov каза:

Доживяхме да имаме нискотарифна връзка с Полша от София! 🙂

Също така са добавили Варна - Вилнюс и Бургас - Каунас още от началото на лятното разписание.

тъкмо идвах да питам, онзи ден ми се беше мернала новина, че ще има връзка София - Каунас, а на сайта нищо няма... не съм догледала, било от Бургас 😞

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер новина за Полша.

И аз обмислям балтийските държави от доста време 😉

Днес и от Кипър с нови полети. 

Ryanair’s new routes from/to Paphos, Cyprus Paphos

<–> Athens (Tuesdays, Thursdays, Saturdays, Sundays; from 10 January 2023) Paphos

<–> Bordeaux (Tuesdays, Saturdays; from 10 January 2023) Paphos

<–> Naples (Wednesdays, Sundays; from 11 January 2023) Paphos

<–> Poznan (Thursdays, Saturdays; from 11 January 2023) Paphos

<–> Toulouse (Saturdays; from 14 January 2023)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Много съм доволен от приложението на Раян, защото пращат съобщение за номера на гейта 2 часа преди полета, дори преди да е излязъл на таблото в летището. После друго съобщение за последно повикване преди качването. Ако сменят гейта пак съобщение има.

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.