Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Много съм доволен от приложението на Раян, защото пращат съобщение за номера на гейта 2 часа преди полета, дори преди да е излязъл на таблото в летището. После друго съобщение за последно повикване преди качването. Ако сменят гейта пак съобщение има.

Това със смяната на гейта зависи явно, защото на мен ми се е случвало да не го обновят в приложението.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 56 минути , jorrro каза:

Това със смяната на гейта зависи явно, защото на мен ми се е случвало да не го обновят в приложението.

Скоро минах през летище Станстед и точно това коментираха хора от нашия полет. Раян пращат съобщение с обичайния гейт на излитане, но се случва в последния момент да сменят терминала и да трябва да хващаш влакчето. Ако си отишъл на обявения от Раян гейт, това те забавя излишно. Така че за големи и натоварени летища е добре да се изчака излизането на гейта на таблото.

П.П. Кибер седмицата им започна много умряло. 😞

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Новост поне за мен беше изскачащият прозорец по време на чекиране  с подканване да платя само 3 евро, за да не ми даде средно място.

Разбира се, даде средно място след това.

Обаче за първи път от десетки полети ми даде две съседни места 10А и 10Б при едната резервация, а хем е току що е отворил чекинга.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , Alexander каза:

Новост поне за мен беше изскачащият прозорец по време на чекиране  с подканване да платя само 3 евро, за да не ми даде средно място.

Разбира се, даде средно място след това.

Май трябва да изчакаш и да се чекираш като всички са отказали да платят 3евро за избягване на средно място 😄 

Добре, че видях твоя пост, да се сетя, че утре летя и трябва да се чекирам 😄 

На мен не ми даде да плащам 3 евро ... странно. Нито на единия нито на другия полет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ryanair announced its biggest ever Porto winter schedule with 6 new routes!

Ryanair’s Porto Winter’22 schedule will deliver:

• 11 based aircraft, incl. 3 Boeing “Gamechangers”
  • $1.1bn investment in Porto
  • 57 routes, incl. 6 new routes
  • 240 weekly frequencies
  • Supporting over 330 direct jobs

New routes from / to Porto:

Porto <-> Billund
Porto <-> Bergerac
Porto <-> Maastricht
Porto <-> Funchal (Madeira)
Porto <-> Strasbourg
Porto <-> Wroclaw

For detailed information click here.

Where to book?

Visit Ryanair

Baggage policy:

Hand baggage 40 x 20 x 25 cm is included!

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Тия видяха от Уиз, че са заредили полети до март/април 2024 и са започнали да правят същото. Станстед, Дъблин, Бергамо в момента ги има заредени до края на март 2024, вероятно и други ще последват.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , yordanov каза:

Тия видяха от Уиз, че са заредили полети до март/април 2024 и са започнали да правят същото. Станстед, Дъблин, Бергамо в момента ги има заредени до края на март 2024, вероятно и други ще последват.

Кой отказва оборотни пари 😄 без никакъв ангажимент срещу тях.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ryanair adds Iasi to its network and launches 8 new summer routes from/to Romania

ryanair-900x300.jpg

Ryanair’s new summer routes from Romania:

Iasi <-> Brussels Charleroi
Iasi <-> Dublin
Iasi <-> Milan bergamo
Iasi <-> Paris Beauvais
Cluj-Napoca <-> Brussels Charleroi
Cluj-Napoca <-> Dublin
Cluj-Napoca <-> Milan bergamo
Cluj-Napoca <-> Paris Beauvais

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Здравейте,

явно коледната лудницата е започнала по летищата. Снощи полет FR1730 - STN-SOF, трябвало е да излетят в 16:25 часа е бил отменен след няколко часово закъснение и стоене два часа в самолета. Мое близко дете беше на този полет.

В галимацията по среднощите снощи е приело през приложението им премаршрутиране за най-ранна дата 19.12.2022, а днес виждаме, че има билети и се продават такива за 18.12.2022 сутринта. Било е огромна тълпа на гишетата и не е успяло да стигне да говори със служител.

Възможно ли е след разговор по чат с агент да бъде сменена на по-ранния полет?

Дължи ли се обезщетение според регламента?

Моля и някой, ако има платен достъп до Flightradar24 да даде малко повече информация на какво се дължи отмяната на полета, каква причина е посочена и имало ли е издадено съобщение от летището, поради лошо време и има ли други отменени полети, поради тази причина?

Връзка към коментар
преди 7 минути , agenta каза:

Моля и някой, ако има платен достъп до Flightradar24 да даде малко повече информация на какво се дължи отмяната на полета, каква причина е посочена и имало ли е издадено съобщение от летището, поради лошо време и има ли други отменени полети, поради тази причина?

Както е отбелязала @searus, закъсненията (и канселациите) са заради метеорологичните условия. Проблеми имаше на всички лондонски летища през почти целия ден вчера.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , agenta каза:

Здравейте,

явно коледната лудницата е започнала по летищата. Снощи полет FR1730 - STN-SOF, трябвало е да излетят в 16:25 часа е бил отменен след няколко часово закъснение и стоене два часа в самолета. Мое близко дете беше на този полет.

В галимацията по среднощите снощи е приело през приложението им премаршрутиране за най-ранна дата 19.12.2022, а днес виждаме, че има билети и се продават такива за 18.12.2022 сутринта. Било е огромна тълпа на гишетата и не е успяло да стигне да говори със служител.

Възможно ли е след разговор по чат с агент да бъде сменена на по-ранния полет?

Дължи ли се обезщетение според регламента?

Между 15,30ч и 17,30ч всички са заминавали със солидни закъснения, има и доста анулирани след 17,30ч.

11_12.jpg

11_12_2.jpg

Връзка към коментар

Попадна ми тази статия от днес:

https://www.flightglobal.com/airlines/ryanair-to-pay-compensation-for-2018-strikes-after-dropping-appeal/151302.article

С две думи Раян са се отказали да обжалват решението на Върховния съд в UK, че стачките на персонала от 2018г не са извънредни обстоятелства и отменените полети тогава подлежат на компенсация. Т.е би следвало да са готови да платят. Друг е въпросът, че давността на един такъв иск е 3 години, a са минали 4. Освен срока в британското законодателство да е по-дълъг. Или пък се има предвид датата на подаване на иска. Юристите ще кажат.

При всички положения това решение е изключително в полза на нас като пътници - за минали и бъдещи полети.Спомням си, че имаше доста магеланци засегнати от тези стачки - сега могат да потърсят правата си. Това лято също имаше потърпевши от многото стачкуващи бази на Раян.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, yordanov каза:

Както е отбелязала @searus, закъсненията (и канселациите) са заради метеорологичните условия. Проблеми имаше на всички лондонски летища през почти целия ден вчера.

Сега си давам сметка, че съм имал голям късмет със същият полет но на 8-ми декември. Имах прекачване на Станстед с 1 ч. разлика между полетите. Добре, че първият полет не закъсня а кацна на време, макар и на най-далечният гейт и ни превозваха с автобус. Но все пак навреме стигнах за качването на FR1730. И двата полета бяха на Раян. Вече ще знам, че един час за Станстед е на ръба за хващането на следващият полет. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Captain45 каза:

че един час за Станстед е на ръба за хващането на следващият полет

И на всяко едно друго летище с подобен пътникопоток.  За новото летище на Истанбул 3 часа  са  критичният минимум от време за смяна при отделни билети.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да се похваля как кракнах Райънеър така леко. Приятел имаше билет и знаех, че няма да пътува, в последния момент на мен ми се наложи, а нямаше места...та реших да сменя само името с Paint програмата и на летището знаех, сканират само QR кода и не гледат имената..та така и стана минах без проблем. Възможно е да проработи и при другите авиокомпании и да не се плати таксата за смяната, но си е риск все някога някой може да забележи, нямах и багаж да регистрирам.

• Харесвам 6
  • Шок 2
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 12 минути , vinidj каза:

Да се похваля как кракнах Райънеър така леко. Приятел имаше билет и знаех, че няма да пътува, в последния момент на мен ми се наложи, а нямаше места...та реших да сменя само името с Paint програмата и на летището знаех, сканират само QR кода и не гледат имената..та така и стана минах без проблем. Възможно е да проработи и при другите авиокомпании и да не се плати таксата за смяната, но си е риск все някога някой може да забележи, нямах и багаж да регистрирам.

Понякога късмета проработва, доста е рисковано 😉

Връзка към коментар
преди 29 минути , vinidj каза:

В София преди проверка на багаж ,за да идеш към ескалатора на Т2 проверяват QR кода и на техния монитор излиза името , което сравняват с личния документ.

Аз съм сменял буква с  Paint за вътрешен полет в Гърция и минах.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, dimitrov6 каза:

сменял буква

А аз нарочно  съм слагал грешна буква и не е имало проблем. Не веднъж съм писал  в разни теми тук, че една сгрешена буква не е проблем при чекиране.

преди 6 часа, vinidj каза:

как кракнах Райънеър

Не си ги кракнал,  а направо си ги изvindjил! Браво. Всяка система има своите слаби места.  Вероятно от авиокомпанията не допускат , че  в епохата на високите технологии някой ще се опитва да  играе срещу тях с неща от близкото минало като Paint. Твоят ход е поредното доказателство, че успехът е на страната на решителните!

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , epetkov каза:

Твоят ход е поредното доказателство, че успехът е на страната на решителните!

Честно казано, това повече ме тревожи, отколкото ентусиазира. Поставя сериозно въпроса със сигурността и какъв е смисъла да минаваме толкова проверки щом системата може така лесно да се хакне. Отделно, че последствията ако те хванат - часове разпити не ти мърдат, най-малкото.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Не прочетох да става дума за София.

И на Т1 и на Т2 на монитора преди секюрити при сканиране на бордната карта съвсем ясно се визуализира името на пътника.Голям късмет си имал че проверяващия е бил мърляч.Аз съм поглеждал доста пъти какво изкарва на екрана, но явно някой който взима заплата за да гледа  няма място там.

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , iMari каза:

Поставя сериозно въпроса със сигурността и к

А аз виждам и застрахователен въпрос. При инцидент на пътника-фалшификатор дължи ли се обезщетение или само на лицата  от флайт-листата  на авиокомпанията?

• Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.