Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Ами закупеният билет е сключен договор. Не е редно да се променя по такъв начин. Ако аз реша да не пътувам, няма да ми върнат парите, каквато и да е причината. 
Другите авиокомпании променят ли? 

Цената на билета смениха ли? 
Ако днес си купя билет на същата цена, утре ще го променят ли - таксите вече ги знаят?
И такива среднощни размисли.
Това ми е първото пътуване до/от Айндховен, подразних се. 

Връзка към коментар

Парадоксът е, че целта на увеличението е повече хора да пътуват ...с влак, което при по-големи разстояния е неприожимо. Някой канцеларски плъх рак е сътворил недомислица.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
12 minutes ago, Zaro said:

Парадоксът е, че целта на увеличението е повече хора да пътуват ...с влак, което при по-големи разстояния е неприожимо. Някой канцеларски плъх рак е сътворил недомислица.

Парите за влаковите субсидии (мисля че @Duke беше писал за тях) трябва да дойдат отнякъде и очевидно се търсят източници.

Връзка към коментар

Здравейте и весела коледа.

Някой скоро да пускал искане за обезщетение за забавен полет през формата на сайта на раян?

Тям са няколко стъпки и на една от тях иска банкови данни, но в полето за ИБАН не може да се пише. Изобщо не мога да го избера с мишката.

Това на хром и ФФ на компа, както и с опера и хром на телефон.

Много странно.

ПС. пратих искането през друга обща форма (след разговор с тях) и от там ми върнаха общ мейл да го пусна през неработещата форма.

Връзка към коментар
На 25.12.2022 г. в 18:46, era123 каза:

Здравейте и весела коледа.

Някой скоро да пускал искане за обезщетение за забавен полет през формата на сайта на раян?

Тям са няколко стъпки и на една от тях иска банкови данни, но в полето за ИБАН не може да се пише. Изобщо не мога да го избера с мишката.

Това на хром и ФФ на компа, както и с опера и хром на телефон.

Много странно.

ПС. пратих искането през друга обща форма (след разговор с тях) и от там ми върнаха общ мейл да го пусна през неработещата форма.

Направили са още по-странно, ако билета е купен през агенция- само пътника трябва да си направи сам селфи и да прати 35 цента за да му обърнат внимание.

• Шок 1
Връзка към коментар
2 hours ago, vinidj said:

Направили са още по-странно, ако билета е купен през агенция- само пътника трябва да си направи сам селфи и да прати 35 цента за да му обърнат внимание.

Билета е купен директно от тях. При теб формата работи ли коректно при банковите детайли?

Връзка към коментар

Имам отменен полет Бруксел -Тулуза. В сайта не видях никкава опжия за друг полет за следващия ден, а е втори полет. Има ли възможност да се поиска полет София-Лондон-Тукуза?ули да не се хабя и телефона горе, ако имам беПлатни международни в плана плаща ли се? И по тел ли да пробвам или през чат пак от закачените? Мерси

Връзка към коментар

Причината за отмяната вероятно е стачка на персонала на Раян в Белгия и действително няма полети от Шарлероа до тази част на Франция в следващите дни. По принцип е много малко вероятно да направят такава смяна, но предвид ситуацията и че са празници може би си струва да се опита. Никога не съм ползвала телефон за комуникация с тях, само през чата. Може би ще се наложи да почакаш, но не се отказвай като видиш 200 човека на опашката, сравнително бързо върви.Успех!

П.п. Не знам дали въобще Раян имат телефон, но за такива разговори най-добре ползвай Скайп кредит, излиза много евтино.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

С автобус ще е убийствено.Ако не ти намерят полет вариант е с бързия влак до Париж и оттам до Тулуза.Ама се разбери с тях бързо ,защото утре вероятно и влаковете ще са пълни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , EliDion каза:

Ами не пише причина

https://www.aviation24.be/airlines/ryanair/belgian-based-ryanair-crew-announce-strike-during-two-weekends-of-christmas-holidays/

Това, че причината е стачка на персонала не значи, че няма да получите обезщетение. Бях писала май в тази тема, че UK съд отсъди  Раян да плати обезщетения на пътниците, засегнати от стачката на пилотите през 2018г.

Имай предвид, че и в ЖП сектора на Франция има обявени стачки:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Виждам, че Раян имат късен полет Буве- Марсилия на 30.12. Има голям шанс да се съгласят безплатно да заменят вашия с този. От Марсилия има автобуси, макар и скъпички, но Раян би трябвало да поеме и този разход на по-късен етап. А как ще стигнете до Брюксел? Останах с впечатление, че от София пътувате или бъркам? Ако имате полет до там с Раян на 30.12. вероятно и той ще бъде отменен и ще можете евентуално да го смените с такъв до Буве, ако има места. 

Връзка към коментар

Стачката е само на базирания им в Белгия персонал. У нас профсъюзи не вървят !

В краен случай може нощувка в Париж и на 31.12 с влак или вътрешен полет за Тулуза ,щом е съвсем неотложно.

П.П. В линка по-горе пише че французите са се разбрали за заплатите и няма да стачкуват.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Лети от Букурещ с уиз. Вариантите са 1. с бла бла ако и отговорят споделено до Париж и сутринта с влака, ако има влак, пак стачка. 2. До Лил с Флибко и после с Фликс бус през нощта до Тулуза. Това намерихме за сега.

Всъщност какво тряб2а да поиска смяна или възстановяване на парите.... И после обезщетение. Ако поиск авъзстановяване има ли право на друго освен 250те евро. Обърках се. 

Много благодаря на всички. Съсипаха новата година на детето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , stanimir каза:

П.П. В линка по-горе пише че французите са се разбрали за заплатите и няма да стачкуват.

Уф, да, съжалявам. Много искам да помогна, ама още съм сънена.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Има право на хотел в Шарлероа. За обезщетение може и да не дадат щом е стачка, поне аз не поисках такова при стачката в Рим през октомври,а само ми платиха 70 евро за такси. Аз предлагам  с автобус или влак, което е по-евтино. С автобус не е страшно,пътувал съм  от Барселона до Париж,после до Брюксел .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

те влаковете са бая бързи там, би трябвало да мине на сметката на Райън

преди 2 часа, EliDion каза:

Всъщност какво тряб2а да поиска смяна или възстановяване на парите.... И после обезщетение. Ако поиск авъзстановяване има ли право на друго освен 250те евро. Обърках се. 

"Смяна" значи че ще пътува на друга дата или с друг транспорт. Ако поиска възстановяване, сама ще си плаща транспорта. За обезщетение от 250 евро не знам, все пак е стачка

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря хора. Озбрахме най-лесния и незболезнен вариант. Шатъл Флибко до Лил и от там Фликсбус към Тулуза през нощта. Имаче много смени. Поиска възстановяване на парите за билета и сега ще пише и формата за обезщетение, ако имате някакви съвети за там? За първи път ни е. Да прикачи ли чат-а в който и казват, че може да поиска обезщетение и да приложи ли фактурите за билетите за автобуса

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 47 минути , EliDion каза:

Благодаря хора. Озбрахме най-лесния и незболезнен вариант. Шатъл Флибко до Лил и от там Фликсбус към Тулуза през нощта. Имаче много смени. Поиска възстановяване на парите за билета и сега ще пише и формата за обезщетение, ако имате някакви съвети за там? За първи път ни е. Да прикачи ли чат-а в който и казват, че може да поиска обезщетение и да приложи ли фактурите за билетите за автобуса

Мисля,че с парите от билета ще трябва да си покриете разходите за автобус. Те може и да не платят нищо. Компенсация от 250 евро при стачка е много невъзможно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

щом искате връщане на парите, значи вие си плащате транспорта и няма смисъл да прилагате билетите, както писах по-горе

обезщетението си го искайте, може и да стане, ама не разчитайте на него

• Харесвам 3
Връзка към коментар
1 hour ago, EliDion said:

Аз пробвах да я попълня тая форма,  но при въвеждането на банковите детайли в полето не може да се пише. Кажи при теб как е. 

Връзка към коментар

Не е попълнила още формата. 

преди 4 часа, dimitrov6 каза:

Компенсация от 250 евро при стачка е много невъзможно.

Не знам как тълкуват, но стачката си е на техните служители, а не е външна причина, която да ги възпрепятства. Бих разбрала, ако стачкува персонал, който не е техен.

Ако дадат, дадат компенсация. Ние сме длъжни да си поискаме.

Да, стигнаха паричките от билета за автобусите. 

Дано от тук нататък всичко да е ОК.

Благодаря още веднъж на всички.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Разбира се че ще поискаш , а доколкото разбирам написаното тук стачка на персонал на авиокомпанията я освобождава от отговорност с някой изключения.ЕС законодателството в случая не е съвършено :

https://www.flightright.com/your-rights/strikes#is-it-possible-to-get-compensation-for-flight-disruption-caused-by-strikes

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Дори и да е стачка, ако не платят сами се свържи с Аероиск, те ги съдят и понякога печелят, дори и при Райънеър които уж не лъжат като Уиз, винаги има шансове пробвай с най-добрите.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Tani
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.