Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Какво означава: If you wish to cancel your reservation and claim a full refund of the unused flight(s) click on the link below and enter your booking details. Refunds will be processed in 7 working days back to the form of payment that was used to pay for the original booking - ще върнат парите по картата (виртуална)/сметката или към акаунта? Според мен по сметката, но не съм сигурна.

Резервацията вече е анулирана от компанията (три дни след поискване), парите не са налични/върнати все още.

Публикувано:

"back to the form of payment" значи както е платен билета, така ще ги върнат (пари, ваучери, каквото там...)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 36 минути , stanimir каза:

Доста странни часове са заложили ,особено полета в полунощ

До септември я камилата, я камиларя ...

Януари полетите са идеални за дейтрип. Точно за тази дата съм заредил. Не с тая цена сутринта де ...

Публикувано:

Аз да се отчета. детето е получило имейл днес, че ще и зплатят обезщетение 250 евро за отменения полет на 30.12. Та значи без бой и със стачка. Сега да видим и кога ще дойдат.

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Ako е обсъждано вече - не съм го прочела 🙂 Въпросът ми е - може ли да закупя на една резервация 2 билета за свързано пътуване, след като превозвачът е един - RYANAIR, и в общите му условия става дума за свързани пътувания, а не виждам опция да резервирам такива. Ползата евентуално е, че така авиокомпанията ще ми осигури коридор и самолетът по второто пътуване няма да излети, докато не се кача. Аз смених посоката и сега имам 4 часа на Бергамо между 2-та полета, но предпочитам свързана обща резервация.

Публикувано:

не може

пусни търсене от А до Б без междинната точка и виж какво ще излезе

ако съвсем случайно излезе, пусни да видим условията

преди време пробваха нещо, но никога от/до България и май вече не се предлага и без друго

ПП

това 

преди 7 минути , Raindrop каза:

самолетът по второто пътуване няма да излети, докато не се кача.

е твърде оптимистично и рядко явление. Най-много да ти предложат място на следващия полет, но не и Райън.

• Харесвам 3
Публикувано:

@neuromancer не разбирам тогава - защо в сайта им има свързана резервация като понятие, а не като опция да направиш такава; иначе ако се купува през сайт на агенция, може на един билет и с общ номер на резервация, това е ясно. Явно ще купувам билетите и ще се надявам да излетим и кацнем навреме.

Публикувано:

къде има, може ли линк? Дори да има, както казах преди се заиграваха с тая възможност, но я изоставиха, може да не са оправили страницата. Дори и през агенция, не може на една резервация, мисля. За нискотарифните говоря. Може агенцията да предлага съпорт ако изпуснеш полета (Киви.ком), но това само агенцията го определя и реализира, и са си отделни билети.

• Харесвам 4
Публикувано:

@neuromancer - eто линк - https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017683157

и част от текста - 

Прекъсвания на полета

Ако сте резервирали свързващ полет с нас (един номер на резервацията) и сте пропуснали вашата връзка, защото първият ви полет е отменен или забавен, ние ще направим всичко възможно да бъдете прехвърлени към следващия ни наличен полет до крайната дестинация. Като алтернатива имате право на полет обратно до първоначалната точка и на възстановяване на парите. Щракнете тук за текста на Регламент № 261/2004, уреждащ вашите права.

Публикувано:
преди 43 минути , Raindrop каза:

Ako е обсъждано вече - не съм го прочела 🙂 Въпросът ми е - може ли да закупя на една резервация 2 билета за свързано пътуване, след като превозвачът е един - RYANAIR, и в общите му условия става дума за свързани пътувания, а не виждам опция да резервирам такива. Ползата евентуално е, че така авиокомпанията ще ми осигури коридор и самолетът по второто пътуване няма да излети, докато не се кача. Аз смених посоката и сега имам 4 часа на Бергамо между 2-та полета, но предпочитам свързана обща резервация.

@Raindrop, преди време Раян предлагаха такава услуга, не съм сигурна дали още я предлагат. Но беше за много малко дестинации. Спомням си, че включваше вътрешни италиански линии. Да речем търся Бари - Лондон, в някои от дните излизаше полет с прекачване в Бергамо. Мисля, че при търсене през сайта такива дестинации се обозначаваха с допълнение (+1). Не знам някога да е имало от/до България. Ако имаше възможност за такава връзка при търсене в сайта на Раян щеше да излиза полет Порто - София  с прекачване в Бергамо.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 51 минути , Raindrop каза:

@neuromancer - eто линк - https://help.ryanair.com/hc/bg/articles/360017683157

и част от текста - 

Прекъсвания на полета

Ако сте резервирали свързващ полет с нас (един номер на резервацията) и сте пропуснали вашата връзка, защото първият ви полет е отменен или забавен, ние ще направим всичко възможно да бъдете прехвърлени към следващия ни наличен полет до крайната дестинация. Като алтернатива имате право на полет обратно до първоначалната точка и на възстановяване на парите. Щракнете тук за текста на Регламент № 261/2004, уреждащ вашите права.

освен да е изостанало отпреди или още да се предлага някъде...

при всички положения трябва да видиш на сайта на Райън въпросната комбинация на едно търсене и тогава може да решаваш. 

ако не, оставяш 3 часа или рискуваш на собствена отговорност...

Публикувано:
преди 21 часа, iMari каза:

време Раян предлагаха такава услуга, не съм сигурна дали още я предлагат. Но беше за много малко дестинации.

Малкият брой дестинации с прекачване на обща резервация се дължи  на  малкия брой летища през  които можеше да правят такива резерваци. Пилотните летища бяха много малко. Само 3-4. Едната възможност  беше   през Бергамо. Но това не означаваше, че всичко що е през Бергамо с по-голяма смяна от 3 часа, може да се прави на обща резервация. Имаше си строго определен брой възможности.

Публикувано:

Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" (Ryanair) затваря своята база на летище Брюксел:

"Райънеър" окончателно затваря базата си на летище Брюксел | Бизнес.dir.bg

Това може и да не е ново, но все пак го слагам.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 12/23/2022 at 8:34 PM, bibi said:

В крайна сметка как се развиха нещата с новите нидерландски такси ? 

Публикувано:

Питане и от мен ако може 🙂

Едни познати пътуват за Венеция в четвъртък в 18:15 часа и нямат закупени места.

Check in ще им позвали 48 часа преди полета, нали така?....

И другото което е на Софийското летище и на летище във Венеция ще могат ли да си минат с QR кода от телефона, без да ги принтират? 

Благодаря предварително! 

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 44 минути , Иван Попов каза:

Едни познати пътуват за Венеция в четвъртък в 18:15 часа и нямат закупени места.

И другото което е на Софийското летище и на летище във Венеция ще могат ли да си минат с QR кода от телефона, без да ги принтират? 

Благодаря предварително! 

Мисля,че е 24 часа по-рано. Може с кода и на двете летища.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 52 минути , Иван Попов каза:

Благодаря предварително! 

24 часа и да, ще могат с телефона. Пътувах с райън за Венеция по Нова година.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 11 часа, dimitrov6 каза:

Мисля,че е 24 часа по-рано. Може с кода и на двете летища.

Благодаря! 😉

преди 11 часа, luba_rizova каза:

24 часа и да, ще могат с телефона. Пътувах с райън за Венеция по Нова година.

Благодаря! 😉

• Харесвам 2
Публикувано:

При Раян дали има овърбукинг, защото техните самолети са с почти еднакъв брой седалки. Докато при Wizz ако сменят самолета в последния момент от А321 Neo на А320 и 15 души остават на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:

overbooking е нещо различно от смяната на самолета с по-малък, нищо че като резултат и в двата случая остават пътници 

доколкото знам правят overbooking

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.