Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз от този форум разбирам за термина overbooking, БДЖ е едно, но все си мислех, че авиокомпаниите са нещо различно, че доколкото и чета в нета е нещо съвсем нормално и законно 😮 Някой може ли да каже с колко по-точно трябва да компенсират едни билети от 50евро две посоки примерно, когато са ти прецакали дълго планирана почивка за рожден ден/годишнина/спортно/музикално събитие и т,н.? Изобщо каква е процедурата, извинявам се, ако това е грешната тема.

Публикувано:

По принцип първо се обявява по уредбата, че се търсят желаещи да се качат на по-късен полет и ще им бъде заплатена някаква сума и евентуално хотел при необходимост. Ако пак не стигат местата авиокомпанията избира пътници, на които отказва бординг, получават си обезщетение по регламента, или по принцип по-голяма сума отколкото първия вариант, ако е извън Европа. Това съм го виждал в щатите.

В случай, че става въпрос за Уиз и Райън,  първия етап май се пропуска и направо избират последните чекирани, които остават без места на бордната карта. Пак си важи регламента.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , neuromancer каза:

В случай, че става въпрос за Уиз и Райън,  първия етап май се пропуска и направо избират последните чекирани, които остават без места на бордната карта.

Последните предали багаж на гишето пък може да си го вземат първи. 

https://pochivka.blitz.bg/narachnik/xitro-kak-da-si-polucite-prvi-kufara-sled-kato-samolett-kacne

• Харесвам 1
Публикувано:

Колеги, здравейте, едно питане: имаме полет до Бари с Райън, ще наемаме кола. С две деца сме, едното ще се нуждае (според изискванията) от детско столче, тип седалка (не бебешко). Четох, че е възможно да си качим такова в самолета, ако малкият ще седи на него, без да ни таксуват допълнително (базова опция сме, без багаж, само с малки раници).

Възможно ли е наистина или къде и кого (телефон на Райън?) да питам?

Мерси!

Публикувано:
преди 51 минути , Stanimir_81 каза:

Колеги, здравейте, едно питане: имаме полет до Бари с Райън, ще наемаме кола. С две деца сме, едното ще се нуждае (според изискванията) от детско столче, тип седалка (не бебешко). Четох, че е възможно да си качим такова в самолета, ако малкият ще седи на него, без да ни таксуват допълнително (базова опция сме, без багаж, само с малки раници).

Възможно ли е наистина или къде и кого (телефон на Райън?) да питам?

Мерси!

Колега, може да погледнеш закаченото мнение в темата най-отгоре, в зелено. Там са телефоните и чата на Ryan.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

С оглед прогнозата за времето (период 3-6 февруари) и тъй като резервирахме базови билети (само с по 1 малка чанта) се чудя дали да не добавя една чанта (по-голяма, но не чекирана) само за един от пътниците. Дава ми го (като най-евтина опция) приорити (само за мен, което няма да ползвам) с две чанти - малката, включена в цената, и по-голямата. По 20 евро в посока.

Тази цена, с оглед, че е включено т.нар. приорити, вероятно, с наближаване на полета, ще се покачва, да? Правилно ли ми е разбирането? Тъй като другите опции са само за добавяне на чекиран багаж, което не желая.

Мерси!

Публикувано:
преди 4 часа, Stanimir_81 каза:

Здравейте,

С оглед прогнозата за времето (период 3-6 февруари) и тъй като резервирахме базови билети (само с по 1 малка чанта) се чудя дали да не добавя една чанта (по-голяма, но не чекирана) само за един от пътниците. Дава ми го (като най-евтина опция) приорити (само за мен, което няма да ползвам) с две чанти - малката, включена в цената, и по-голямата. По 20 евро в посока.

Тази цена, с оглед, че е включено т.нар. приорити, вероятно, с наближаване на полета, ще се покачва, да? Правилно ли ми е разбирането? Тъй като другите опции са само за добавяне на чекиран багаж, което не желая.

Мерси!

Към момента при Раян цената на "приорити" по време на закупуване на билета е 20-21€ и включва и избор на място. Тя не се променя с наближаване на полета, но е валидна по време на закупуване на билета. Но не знам дали е различна, ако вземете "приорити" по-късно, след като имате вече билет, тъй като аз винаги го купувам едновременно с билета. Би трябвало да има информация в сайта им.

Публикувано:

При вече купен билет, приорити е 20€ на посока и включва куфарче ръчен багаж и качване сред първите на борда. Цената не се променя и е твърда за повечето им дестинации. При wizz обаче се променя според период и дестинация. Приорити не включва място. 
Купувах базови билети през посредници и после ми се наложи да купувам допълнително куфар ръчен багаж през профила ми в райън, та знам, че е 20€.
Пробвайте да пътувате с раниците само - за три дни е съвсем изпълнимо. Пък и прогнозата може да се промени. Вие бяхте с деца, спокойно можете да вземете четири раници с разрешения размер, пък възрастните да ги носите. Мнозина тук могат да ви разкажат доста полезни неща за подреждането на багажа. :)

Навиване на дрехи на рула, максимално използване на пространството на раницата и себе си и т.н.

• Харесвам 5
Публикувано:

цената след покупка на билет е по-висока отколкото по време на покупка на билета

малко се съмнявам да пада с времето

освен това са ограничен брой и може да свършат

Публикувано:
преди 18 часа, Argentique каза:

При вече купен билет, приорити е 20€ на посока и включва куфарче ръчен багаж и качване сред първите на борда. Цената не се променя и е твърда за повечето им дестинации. При wizz обаче се променя според период и дестинация. Приорити не включва място. 
Купувах базови билети през посредници и после ми се наложи да купувам допълнително куфар ръчен багаж през профила ми в райън, та знам, че е 20€.
Пробвайте да пътувате с раниците само - за три дни е съвсем изпълнимо. Пък и прогнозата може да се промени. Вие бяхте с деца, спокойно можете да вземете четири раници с разрешения размер, пък възрастните да ги носите. Мнозина тук могат да ви разкажат доста полезни неща за подреждането на багажа. 🙂

Навиване на дрехи на рула, максимално използване на пространството на раницата и себе си и т.н.

Благодаря. Именно, защото сме с деца, трябваше да си изберем места, но това не включва приорити.
За раниците, знам че можем да вземем четири (имаме и една чанта, но мисля че е над посочените размер), та се чудех за раниците - тези 40 см височина и тежест - мерят ли ги, защото не знам колко тежка ще стане, или не... То става въпрос за втори чифт обувки 😄 (за децата), но както казвате - ще помислим да оптимизираме съществуващия багаж....

Публикувано:

не ги мерят с метър, а дали влизат в клетката. Раниците са меки и ако не ги пълните до откат се посмачкват и влизат дори да са малко повече по някой размер.

Публикувано:

Не мерят теглото на раниците – това ще забави опашката, а искат да качат всички в самолета максимално бързо. Гледайте да са близо до разрешените размери. 
Вторият чифт обувки, особено детски, заемат малко място. Като нося обувки, чийто размер не се смалява при смачкване (боти туристически), ги пълня с разни неща – чорапи в найлонови пликчета и т.н. Дрехите на рула и в пликче. Разни екстри като джапанки за баня извън летния сезон се пропускат или караме с едни. Моят рекорд е пет дни в междинен сезон с раница, но обикновено отсядаме в апартаменти с перални. 
Допълнителният багаж ми пречи, трябва да мисля къде да го оставя при по-ранно напускане/късно настаняване. Но като сте с кола, един дерт по-малко.

• Харесвам 4
Публикувано:

Ако не се съберете и не искате да плащате допълнително за багаж, може и някоя друга шмекерия. Аз го приемам за предизвикателство - миналата година зимата лелетях до Прага с прекачване и не ми се даваха сумати пари за багаж, но пък за 2 седмици с една раница, не беше особено удобно... та пренесох 8 кг багаж върху себе си 😁 2 чифта дънки, няколко тениски и пуловера, 2 якета и всякакви неща по джобовете 😅 всичко стои в една отделна чанта от фантастико и само като се нареждам за бординг се  обличам и после още в автобуса се събличам пак. И винаги може нещо в някой чанта на ръката и отгоре якето и до сега не са ме карали да показвам има ли нещо по якето.

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 17 минути , jorocontrola каза:

@Argentique, @Pepi Popova - да си признае коя от вас са снимали:

image.png.423a28a2f7bb43a2c5724e8acb1d729e.png

:lol: Ааа, не съм аз. При мен всичко е в една раница, даже често и яке успявам да мушна там. Но моите якета са тънки, защото зимата не ходя на студено. 😁

Лошото е, като се научиш да си подреждаш багажа с максимално използване на пространството, всички други започват да мрънкат да подреждаш и техния... :wild:

• Харесвам 4
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 52 минути , jorocontrola каза:

хахаххах, миии точно нещо подобно изглеждах 😁😁 като Джоуи в един епизод от Приятели.. имам клипчета, ама не са за пред хората 🙈 иначе всичко мина успешно освен да събера няколко странни погледа и лелката във Венеция на последния полет да ми погледне бординг паса и да ми каже 1 pcs only и аз да трябва пред нея да си обличам всичко и за малко да получа топлинен удар докато мина секюрити 😅😅

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:

Да ви върна малко към темата за багажа. Колега беше пуснал пост, че детско седалка за кола (booster) може да се пренася безплатно в райън еър, особено ако детет седне върху нея. Това означава ли обаче, че за детето важи опцията за една раница (базовото, включено в билета) или тази седалка "измества" раницата? Имате ли опит и представа?
Благодаря!

Публикувано:

ами не, седалка/количка се превозва безплатно

сега, нискотарифните малко се скръндзят и може да има особености, като например само едно нещо (или седалка или количка), най-добре питай

за да седне детето на неяв самолета трябва да е с определени характеристики (размер, да се закопчава с двуточков колан), пак най-добре ги провери

аз отдавна се отървах от тия проблеми и съм позабравил

абсолютно препоръчвам такава седалка за по-малко дете, ще си я ползваш с години

BoostapakGreen6_1024x1024.jpg?v=16594536

може да има и други подобни

• Харесвам 2
Публикувано:

Не мога да кажа за Ryan, обаче с Wizz дори не ми дойде наум да попитам дали може с такъв бустер седалка и направо си я натоварихме с нас, детето си седна върху нея и никой нищо не ни каза/пита... Ще се замисля другия път 🤣

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.