Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 час, Stanimir_81 каза:

Благодаря!
Нашата седалка е нещо съвсем обикновено, като това: https://www.amazon.com/Graco-Backless-TurboBooster-Seat-Galaxy/dp/B007UYBOJU/ref=zg_bs_166837011_sccl_1/135-9909595-7524734?psc=1 

(даже по-семпло и обрано)

a, за това не би трябвало да има проблем

мислех от тези големите с гръб и пр.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам проблем с купуването на билет. 

Не съм го правила от доста време.

Всичко върви добре до момента с плащането. 

Кредитна карта  - валидна. 

Иска ми някаква статична парола и динамична такава. (никога преди не ми се е случвало).

Динамичната ясно, получава се като sms

Ама каква е тая статична парола, не ми е ясно. 

И плащането не минава и това е. 

Давайте акъл какво да правя.

Публикувано:
преди 3 минути , Lyubina каза:

Имам проблем с купуването на билет. 

Не съм го правила от доста време.

Всичко върви добре до момента с плащането. 

Кредитна карта  - валидна. 

Иска ми някаква статична парола и динамична такава. (никога преди не ми се е случвало).

Динамичната ясно, получава се като sms

Ама каква е тая статична парола, не ми е ясно. 

И плащането не минава и това е. 

Давайте акъл какво да правя.

Паролата можеш да получиш само от банката. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , Lyubina каза:

Така си и помислих. АМа по това време на денонощието нито една банка /офис на банка не работи.

Коя банка е? Статична парола се получава, по-скоро задава, онлайн, като следваш стъпките на съответната банка.

Редактирано от ДиянаВ
  • Харесвам 2
Публикувано:

ПИБ, доколкото си спомням, започнаха да пращат като СМС статична парола за всяка карта към края на 2020г. Сега виждам, че моят СМС е от октомври 2020г. Ако не си сменяла картата или променила паролата през myfibank и не си сменяла телефон или изтрила СМСа, може и да я откриеш някъде в старите СМСи 🙂

Започва с техният неподръжаем стил : NOVO! Statichna 3D parola...

• Смея се 2
Публикувано:

Не е моята карта, нямам никаква идея какво се случва. Очевидно утре ще трябва да се оправяме. 

ПП: Което предизвика у мен въпрос: как пътуват хилядите неграмотни и малограмотни наши сънародници. Аз днес се почуствах като олигофрен, докато се опитвах да купя билет на съпруга ми. :dash1:

• Смея се 7
Публикувано:
преди 28 минути , Lyubina каза:

Не е моята карта, нямам никаква идея какво се случва. Очевидно утре ще трябва да се оправяме. 

ПП: Което предизвика у мен въпрос: как пътуват хилядите неграмотни и малограмотни наши сънародници. Аз днес се почуствах като олигофрен, докато се опитвах да купя билет на съпруга ми. /cdn-cgi/mirage/625d2011d6b73c3ee06417ae03b6f2277440f3ab08de4d029cec0bfec7ce1a28/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/dash1.gif

Минават през по-умен или агенция 

• Харесвам 7
Публикувано:

При резервация на  3ма възрастни и 1 дете, за  детето ми дава безплатно място и за 1 възрастен също безплатно, но за останалите двама възрастни не ме пуска напред, ако не избера две платени места.  Избирам, че искам да са  случайно избрани местата при чекиране, но не става и не става.  Какво е решението? Има ли решение?

Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

Фибанк може от профила, но през компютър само да си създадете/промените статичната парола, но ако имате приложението вече го направиха с потвръждение през него без да пращат пароли. Поне при мен е така.

Публикувано:

Да нямате предвид 3D парола? При ДСК (и не само)  е задължителна и като плащам с кредитната карта на уизеър, ми  я иска, като първо получавам СМС със самата парола и после я въвеждам. Обаче всичко това се задава и настройва предварително или в офис на банката или по телефона с колцентър.

Публикувано:
преди 4 минути , Hakkâri Spor каза:

Да нямате предвид 3D парола?

Не, при опит за плащане с кредитна карта (защото сайтът на Райн не приема дебитни карти) излиза необходимост от двойно потвърждение: със статична парола и с динамична (3D), която се получава с sms. Това последното става, но статичната очевидно се е изпарила някъде (ако изобщо я е имало). 

Както и да е, собственикът на картата ще се справя утре в офис на банката 🙂

Публикувано:
преди 5 минути , Hakkâri Spor каза:

Да нямате предвид 3D парола? При ДСК (и не само)  е задължителна и като плащам с кредитната карта на уизеър, ми  я иска, като първо получавам СМС със самата парола и после я въвеждам. Обаче всичко това се задава и настройва предварително или в офис на банката или по телефона с колцентър.

Това е динамичната, която е различна всеки път. Статичната "пациентът" сам си я избира.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Lyubina каза:

Не, при опит за плащане с кредитна карта (защото сайтът на Райн не приема дебитни карти)

Е, как така не приема дебитни? Те не ги делят на кредитни и дебитни, а на Виза, Мастеркард, Маестро, Американ Експрес и т.н. Аз съм плащал и с дебитна Мастъркард, и с кредитна Мастъркард

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

Това е динамичната, която е различна всеки път. Статичната "пациентът" сам си я избира.

Моята карта   пристигна със зададена статична парола, която няма как да се смени, според служител в банката. Голям зор да я запомня, тъй като в много сайтове е задължителна, освен тази която получавам като SMS. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Значи различни политики на банките. Моята статична парола си я избирах аз за всичките ми карти на ДСК (Visa, Maestro, Mastercard/W!Zz). 

Пробвайте с различни карти, дано успеете да платите резервацията. Успех.

Публикувано:
преди 6 минути , Hakkâri Spor каза:

Е, как така не приема дебитни?

Това е добър въпрос. Не я прие. Не знам. А не като да е празна 🙂 

Публикувано:

Аз малко ни в клин, ни в ръка да се обадя, че не изчетох всичко, но Ryanair приемат и PayPal, както и Apple Pay през приложението (предполагам и Google Pay за Андроид). Може да опитате да добавите дебитната/кредитната си карта в едно от двете и така би трябвало да я приеме. Дори не би трябвало да искат 3D код за добавяне в Apple/Google Pay.

• Харесвам 1
Публикувано:

Райън приемат и дебитни карти, но там също важат тия изисквания за 3Д и подобни. Освен това мисля, че приемат и Пейпал, аз с Пейпал съм се измъквал много пъти, когато иначе не е ставало

• Харесвам 4
Публикувано:

От кога е това с паролите? До преди месец купувах билети от райън и не ми искаше  ,включително с моята дебитна карта, която по принцип не позволява он лайн плащания, но при райън минава.

Иначе на първата банка  Е и на съпруга ми картата, има токен, просто трябва да потвърди от неговия телефон плащането, вече не пращат смси, но с райън не ми се е случвало никога, там минаваха всички карти без никакви формалности.  Хъм.

Публикувано:

Не знам от кога е това чудо, но през октомври купувах билети на Райън и нямаше никакъв проблем,  със същата карта. 

А дебитната (оказа се), след неуспешната покупка банката директно я блокира. Сега и с това трябва да се разправяме.

• Харесвам 1
Публикувано:

Банките въведоха 3D паролите - статична+динамична,  преди може би две години, а търговците започнаха да ги използват поетапно. Нямам спомен за Раян, но може би чак сега са решили да ги ползват. Все пак, това дава сигурност и на клиента и на търговеца, че някой от другия край на света няма да ти източи картата по среднощ, например.

Имаш 3 или 5 опита, докато картата се блокира. Не става с един опит.

Ако имаш Револют - там ще стане лесно. Потвърждаваш в приложението плащането.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.