Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 3 минути , iMari каза:

Банките въведоха 3D паролите - статична+динамична,  преди може би две години, а търговците започнаха да ги използват поетапно.

На банков език се нарича "двустепенна верификация" и реално е изискване на ЕС.

Дали са 2 пароли или един код от сайта се въвежда на телефона, за да генерира втори, който да напишеш обратно с сайта (при Булбанк), но се искат 2 стъпки за уж по сигурно. Всяка банка ще стигне рано или късно дотам, въпрос на време е. Ясно някои са се позабавили ...

Връзка към коментар
преди 8 минути , jorocontrola каза:

На банков език се нарича "двустепенна верификация" и реално е изискване на ЕС.

Дали са 2 пароли или един код от сайта се въвежда на телефона, за да генерира втори, който да напишеш обратно с сайта (при Булбанк), но се искат 2 стъпки за уж по сигурно. Всяка банка ще стигне рано или късно дотам, въпрос на време е. Ясно някои са се позабавили ...

Банките не са се забавили. Както писах по-назад ПИБ въведе този начин на плащане още в края на 2020г. Не знам да има банка, която да не го използва.Въпроса е търговеца да го приеме за задължителен. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 20 часа, epetkov каза:

При резервация на  3ма възрастни и 1 дете, за  детето ми дава безплатно място и за 1 възрастен също безплатно, но за останалите двама възрастни не ме пуска напред, ако не избера две платени места.  Избирам, че искам да са  случайно избрани местата при чекиране, но не става и не става.  Какво е решението? Има ли решение?

Опитай да ги купиш отделно - 2 билета за възрастни и 1 възрастен и дете. При двама възрастни и дете са цената е по-висока, отколкото 1 възрастен отделно и 1+1 на друга резервация.

Връзка към коментар

Сигурно е коментирано, но задължителното купуване на запазено място с Ryan не е ли нарушение на правилото, че клиентът трябва да вижда крайната цена още в началото на покупката и да няма допълнителни задължителни такси?

Връзка към коментар
преди 21 минути , vorbis каза:

Сигурно е коментирано, но задължителното купуване на запазено място с Ryan не е ли нарушение на правилото, че клиентът трябва да вижда крайната цена още в началото на покупката и да няма допълнителни задължителни такси?

Крайната цена я пише с платеното място като се цъкне на нея.

Връзка към коментар
преди 30 минути , vinidj каза:

Крайната цена я пише с платеното място като се цъкне на нея.

Ето един пример: В началото на търсенето с малки букви показва, че ще има допълнителни 6 евро, които не са включени в цената на билета от 20.99 евро. И няма как да се купи въпросния билет без да се доплати за място:

image.png.3858114d9021067982fcfa32ea3636dc.png

Мисля, че тази практика беше забранена преди време. По същия начин преди години имаше базова цена на билета и след това на стъпките при покупката се добавяха разни такси (административна, гориво и пр.) Не съм адвокат, но ми се струва, че това е подвеждащо показване на цената.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, The Doctor каза:

Опитай да ги купиш отделно - 2 билета за възрастни и 1 възрастен и дете.

Реално друга стратегия не можех и да избера. Така и направих, но исках да чуя за евентуално  друго решение, което би  съществувало.

Връзка към коментар
преди 2 минути , epetkov каза:

Реално друга стратегия не можех и да избера. Така и направих, но исках да чуя за евентуално  друго решение, което би  съществувало.

Другото решение е билети за 4 възрастни, като един в последствие се сменя през чата. Носи риск от висока такса за промяна/закупуване на място на единия възрастен или многобройни опити да се попадне на чат агент, който да го направи безплатно.

Връзка към коментар
преди 17 минути , The Doctor каза:

Носи риск от висока такса за промяна/закупуване

По-скоро в една от резервациите купих места на другите възрастни, отколкото да си помислям за някакъв риск.  Общо за  32ма  човека ставаше въпрос. 

Преди 1 час, vorbis каза:

Ето един пример

Примерът казва всичко!

Връзка към коментар
На 27.01.2023 г. в 3:23, Alexander каза:

Минават през по-умен или агенция 

Което ми напомня наскоро обяснявах на един, който ще пътува за Дания с прекачване с регулярна АК: "отивате на чек-ин гише и трябва да си чекирате багажа до крайната точка". Той: "Това добре, а как да ми доставят багажа до Дания?"

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 6 часа, Яничка каза:

и трябва да си чекирате багажа до крайната точка". Той: "Това добре, а как да ми доставят багажа до Дания?"

За магеланците Дания, Франция и тн са просто точки. Крайни или междинни, но  не всички са мегеланци на този свят. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , epetkov каза:

За магеланците Дания, Франция и тн са просто точки. Крайни или междинни, но  не всички са мегеланци на този свят. 

Конкретно този форум е за магеланци. 

Връзка към коментар
преди 12 часа, Яничка каза:

и трябва да си чекирате багажа до крайната точка". Той: "Това добре, а как да ми доставят багажа до Дания?"

преди 5 часа, epetkov каза:

За магеланци (или поне хардлайнерите такива), понятия като "чекиран багаж" са слабо, или напълно непознати :biggrin: (чували сме го това словосъчетание, но не намираме смисловото му приложение :laugh: )
Не за друго, а за да не си усложняват живота при безбройните прекачвания през отделните междинни "просто точки" :ph34r:

• Харесвам 6
  • Браво 3
  • Смея се 13
Връзка към коментар
преди 6 часа, wilks каза:

За магеланци (или поне хардлайнерите такива), понятия като "чекиран багаж" са слабо, или напълно непознати :biggrin: (чували сме го това словосъчетание, но не намираме смисловото му приложение :laugh: )
Не за друго, а за да не си усложняват живота при безбройните прекачвания през отделните междинни "просто точки" :ph34r:

Точно щях да питам какво е това "чекиран багаж".....

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 39 минути , Otnesen каза:

Точно щях да питам какво е това "чекиран багаж".....

От моя двукратен личен опит – вместилище за н'амсикаквавълшебна домашна ракия за приятели в чужбина. Десет литра. :grin:

• Шок 1
  • Браво 2
  • Смея се 10
Връзка към коментар

Някой друг да е забелязал, че Райънеър са променили и утежнили доста процедурата при отменен полет ?!

Независимо каква е причината за отмяната в моя случай беше времето - та искат лично пътника да си снима селфи и да плати 35 цента такса, независимо, че съм му купил билета от моя профил с моята карта ме третират като OTA (Online Travel Agent) , също така дават само 1 седмица напред време, ако искаш промяна на датата.

Освен това май вървят по пътя на УизЕър бавят се вече над месец и половина с възстановяване на сумите, преди имам спомен до 14 дни беше. 

Връзка към коментар

Супер новина!!

А някой дали знае като съм платила полет с подаръчен ваучер+малко кеш и полетът е променен, при отказ и искане на рефънд какво се случва? Питам защото в уолета ми виждам остатъка, който платих с пари, но нито следа от ваучера?

Връзка към коментар

И не само Родос, има още 15 нови маршрути на Ryanair. 

Ryanair launches 16 new routes across Europe.

New Routes:
✈️ Dusseldorf Weeze:- Castellon – 2x / week from March 26
✈️ Dusseldorf Weeze: Copenhagen – 3x / week from March 26
✈️ Krakow – Rhodes: 2x / week from March 27
✈️ Catania – Ancona: 3x / week from March 27
✈️ Catania – Bucharest: 3x / week from March 28
✈️ Catania – Pescara: 3x / week from March 28
✈️ London Stansted – Kos: 2x / week from March 28
✈️ Dusseldorf Weeze – Rhodes : 2x / week from March 28
✈️ Edinburgh -Rhodes: 1x / week from April 1
✈️ Dublin – Zakynthos: 1x / week from April 1
✈️ Zagreb -Kos: 2x / week from June 2
✈️ Sofia – Rhodes: 2x / week from June 3
✈️ Zadar – Bologna: 2x / week from June 3
✈️ Krakow – Rimini: 2x / week from June 4
✈️ Seville – Prague: 2x / week from July 1
✈️Seville – Dusseldorf Weeze: 2x / week from July 2

• Харесвам 14
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Кой е препоръчителният период преди датата на полета за покупка на билети при Райън - 6-8 седмици? Планирам едно пътуване с до голяма степен фиксирани дати (не ми се е случвало скоро да планирам толкова напред) след почти 4 месеца, та да знам кога да се ослушвам. Става дума за Ниш/Солун - Стокхолм - на 23 юни, Мидсомър, имам ангажимент на маса - ще пием само до залез слънце.

Възможностите от София не са много удобни от гледна точка на часовете на тръгване и пристигане там, с изключение на Лот, където пък цената не е много удобна. Датите на полетите до Скавста не са ми удобни, особено на отиване.

Връзка към коментар
преди 12 часа, Zaro каза:

Кой е препоръчителният период преди датата на полета за покупка на билети при Райън - 6-8 седмици?

Горе- долу толкова. За юни, за Лондон взех 3 двупосочни билета на 8 февруари (пътуване 16-19 юни) за 148€, с места (Райън са направили местата 8€, а бяха 4€) и без багаж. В момента са 325€. Вероятно около Великден ще има някоя разпродажба...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Надявам се на промо някое, че съм блокиран с конкретна дата барселона-софия 11.06 и билета началото на месеца беше 90 евро и това за мен е супер много уж ама от тогава под 120 евро не е падал и сега е 190. Предната неделя и следващата са по 70 и пак заключвам, че цената е такава заради концерта на Бионсе, който е на 8-ми 🙃🤫
След концерта на 9-ти всеки ще иска да разпусне, а на 10-ти нямат полет нито тези нито онези и остава на 11-ти.

• Смея се 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Nadya
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.