Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 37 минути , елказелка каза:

Здравейте!

След купуване на билет, в имейла с потвърждението имената са на кирилица. Проблем ли е това?

Да, имената трябва да са написани така, както е в л.к. или паспорт. Пишете в чата, за да коригират.

• Харесвам 2
Публикувано:

Мисля, че автоматично ги коригират на латиница в бордната карта. Обаче ако има букви като ю,я,й може да има несъответствия. Малки грешки се допускат.

В смисъл ако ви искат 100 евро за промяната не бързайте да ги давате.

• Харесвам 3
Публикувано:

Отмениха ми полета до Болоня на 26.05 в полунощ. Добре, че уиз имат полет на 25.05 и то за 25лв.,че и Апартаментите бях платил..... 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 10 часа, neuromancer каза:

Мисля, че автоматично ги коригират на латиница в бордната карта. Обаче ако има букви като ю,я,й може да има несъответствия. Малки грешки се допускат.

В смисъл ако ви искат 100 евро за промяната не бързайте да ги давате.

Добре е е в рамките на 24 ч.  да се направи всичко възможно. После следва доплащане за промяна. 

Публикувано:

Летните пътувания ще са по-добри от миналата година, според Ryanair. 

Дано наистина да се подобрят нещата 😊

Авиацията в Европа може да се надява на по-добро лято от миналата година, въпреки че стачките и протестите, особено на наземния контрол, ще се отразят сериозно на сектора, заяви главният изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания Ryanair Майкъл О'Лиъри.

Той призна, че френският наземен контрол е поискал от компанията да отмени 60 от днешните си полети в страната, а същевременно Lufthansa са изтъкнали, че недостигът на авиочасти изправя сектора пред сериозни предизвикателства.

Информацията е взета от този сайт.

• Харесвам 1
Публикувано:

Какви са обичайните цени до Ханя през летния сезон? В момента преобладаващо са между 70 и 80, тук-там 40-50.

Публикувано:
преди 11 минути , Zaro каза:

Какви са обичайните цени до Ханя през летния сезон? В момента преобладаващо са между 70 и 80, тук-там 40-50.

Не мога да кажа какво ще е обичайно тази година, но моят опит от миналото лято – две ходения за по три дни в събота рано сутрин (т.е. винаги по-скъп билет) и ранно връщане във вторник в края на юни 35€ двупосочно и началото на август 30€ двупосочно през оподо. Покупка не повече от два месеца преди полета.
Тази година обаче май няма конкуренция от уиз по линията...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Не мога да кажа какво ще е обичайно тази година, но моят опит от миналото лято – две ходения за по три дни в събота рано сутрин (т.е. винаги по-скъп билет) и ранно връщане във вторник в края на юни 35€ двупосочно и началото на август 30€ двупосочно през оподо. Покупка не повече от два месеца преди полета.
Тази година обаче май няма конкуренция от уиз по линията...

Тази година, наистина са по-височки цените, но както и ти казваш липсва конкуренция от Уизз. Пък знае ли се може да се сетят в последния момент да пуснат линията. Според мен имаше пътници и за двете компании.

Публикувано:
преди 3 часа, agenta каза:

Тази година, наистина са по-височки цените, но както и ти казваш липсва конкуренция от Уизз. Пък знае ли се може да се сетят в последния момент да пуснат линията. Според мен имаше пътници и за двете компании.

Имаше линия и  я отказаха. Бяхме си купили билети за юли с точки и ни сюрпризираха. Такова е положението и с Малта, и с Родос.

Публикувано:

Имам въпрос по-скоро хипотетичен - ако се закупят билети от посреднически сайт, тъй като са доста по-изгодни, но пък багажа е по-скъп, възможно ли е впоследствие да се закупи багажа от официалния сайт на раян ?

Публикувано:

Зависи от багажа според мен. Цената на приорити мисля, че не се променя много, а все пак си е малък куфар. Последно съм добавял от Бергамо януари. Същата цена излиза и сега още при симулиране на резервацията.

Не пречи и цените да са надути де ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, Kristinna каза:

Имам въпрос по-скоро хипотетичен - ако се закупят билети от посреднически сайт, тъй като са доста по-изгодни, но пък багажа е по-скъп, възможно ли е впоследствие да се закупи багажа от официалния сайт на раян ?

Мога да ти дам Корфу  за пример - ако платиш багажа с резервацията е 10.50евро, ако се плати по-късно 20евро. Което обезсмисля купуването на билети от посреднически сайт.

Публикувано:

Здравейте,

колко преди полета трябва да се направи онлайн чек-ин при Раян, за да се получат бордни карти? Трябва ли да очаквам някаква нотификация на мейла си, или да действам?

Публикувано:
преди 5 минути , deian каза:

Здравейте,

колко преди полета трябва да се направи онлайн чек-ин при Раян, за да се получат бордни карти? Трябва ли да очаквам някаква нотификация на мейла си, или да действам?

Ако нямаш закупени места, 24 часа.

Публикувано:
преди 13 минути , deian каза:

Ясно, мерси. Няма нужда от принтирани пасове, нали? Може ли, понеже сме 3-ма, всичкото на един телефон?

Може, но ако се случите пред мен на опашката, и докато скролвате, плъзгате и се борите с екранчето ... хммм ... нищо не гарантирам. :wink:

• Смея се 10
Публикувано:
преди 17 минути , ven62 каза:

Може, но ако се случите пред мен на опашката, и докато скролвате, плъзгате и се борите с екранчето ... хммм ... нищо не гарантирам. :wink:

Ако кацнеш на европейско летище със самолет пълен с грузинци, които дори на граничния полицай му отговарят с въпросително, гърлено "Ъ"? или по-учтивата форма "МЪ"?, недоумявайки защо ги праща на опашката за не EU пътници, ще се научиш на търпение. 😀

• Смея се 11
Публикувано:
преди 50 минути , iMari каза:

Ако кацнеш на европейско летище със самолет пълен с грузинци, които дори на граничния полицай му отговарят с въпросително, гърлено "Ъ"? или по-учтивата форма "МЪ"?, недоумявайки защо ги праща на опашката за не EU пътници, ще се научиш на търпение. 😀

:wink:

Аз на търпение се научих в Лондон:

На една автогара (Викория май се казваше) редим се ние с жена ми на опашката, 7-8 човека, но вървеше бързо. Изведнъж спря. Чакаме 10 минути. По едно време чувам българска реч. Едно момче с нулев английски, ама нулев, се опитва да си купи билет за някакво си село (ягодови полета) и упорито на български повтаря едно и също. Отсреща един едър кореняк лондончанин, умешъл се преди 1-2 поколения с африканци търпеливо се опитва да разбере нещо. Нищо не се получава. Първите от опашката не могат да помогнат. Стоят, слушат трите повтарящи се изречения на български език и ... никой няма полезен ход. Отивам отпред с идеята да помогна. Разбирам как се казва селото и го казвам на гишето. Връщам се при жена ми, но след още 5 минути осъзнавам, че ситуацията не се е променила. Пак отивам отпред. Ролите са разменени - англичанина повтаря едно и също. Нашето момче мига. Оказва се, че трябва да се прекачи на друг автобус на едикоя си междинна автогара и продавача не дава билета преди да се увери, че отреща са го разбрали. След като обясних на българина, продавача подаде билета на младежа и с широка усмивка и цялото спокойствие на света каза "Your bilet, sir."  

т.е. за 15-20 минути, по трудния начин, англичанинът научи поне една българска дума - "билет".

----

А за грузинците да не съм чул лоша дума. Аз руския го говоря с грузински акцент.

Така ми казаха едни рускини преди много години в Турция:

"Ой, какой хороший русский язык. Ты говоришь как грузин".

Било много секси, ама според мен както и да им говориш на рускини, все ще им е секси.

:wink:

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 23
Милена Модева
Публикувано:

Здравейте, имам въпрос, на който вероятно е отговаряно многократно в темата, обаче аз не съм много добра в търсенето и нещо не се справям. Та питането ми е следното: купих билети за 4 човека отиване и връщане, обаче едното човече няма да може да тръгне с нас, а ще дойде два дни по-късно с друг полет и друга авиокомпания, защото Райън еър не летят по същото направление съответния ден. човечето обаче иска да ползва своя билет за обратния полет до София. Въпросът е, ако не е яви лицето и не ползва билета за отиване, може ли да ползва билета за връщане? При големите авиокомпании, това неявяване води до анулиране на билета за връщане също. Това правило важили ли и в този случай с Райън еър ?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , ven62 каза:

След като обясних на българина, продавача подаде билета на младежа и с широка усмивка и цялото спокойствие на света каза "Your bilet, sir."  

т.е. за 15-20 минути, по трудния начин, англичанинът научи поне една българска дума - "билет".

Е то все пак тази дума, с малко по-различни произношения, я има в много езици... Кой знае какъв полиглот е бил 😉

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , Милена Модева каза:

Здравейте, имам въпрос, на който вероятно е отговаряно многократно в темата, обаче аз не съм много добра в търсенето и нещо не се справям. Та питането ми е следното: купих билети за 4 човека отиване и връщане, обаче едното човече няма да може да тръгне с нас, а ще дойде два дни по-късно с друг полет и друга авиокомпания, защото Райън еър не летят по същото направление съответния ден. човечето обаче иска да ползва своя билет за обратния полет до София. Въпросът е, ако не е яви лицето и не ползва билета за отиване, може ли да ползва билета за връщане? При големите авиокомпании, това неявяване води до анулиране на билета за връщане също. Това правило важили ли и в този случай с Райън еър ?

Може. Всеки билет е отделен и връщането не е обвързано с отиването. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Милена Модева каза:

Милена, да,  може да си ползва билета за навръщане.

(Милена, ако не си се усетила, аз съм този Ven62 ... с пълномощното :wink: )

преди 3 минути , searus каза:

Е то все пак тази дума, с малко по-различни произношения, я има в много езици... Кой знае какъв полиглот е бил 😉

:wink: Знам, но произношението му беше типично нашенско. Сигурен съм, че тогава я научи тази дума. :biggrin:

Милена Модева
Публикувано:
преди 6 минути , ven62 каза:

Милена, да,  може да си ползва билета за навръщане.

(Милена, ако не си се усетила, аз съм този Ven62 ... с пълномощното :wink: )

:wink: Знам, но произношението му беше типично нашенско. Сигурен съм, че тогава я научи тази дума. :biggrin:

Венци, много добре съм се усетила 🙂! Благодаря ти за инфото!

• Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.