Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 1 час, searus каза:

Е то все пак тази дума, с малко по-различни произношения, я има в много езици... Кой знае какъв полиглот е бил 😉

преди 1 час, ven62 каза:

:wink: Знам, но произношението му беше типично нашенско. Сигурен съм, че тогава я научи тази дума. :biggrin:

Може пък да си е падал по някоя португалка, като героят на Колин Фърт в "Love actually" ...   :rolleyes:
Че то на португалски звучи почти  като някой нашенец от онези части на Татковината, където се говори малко "на меко". :grin:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 7.04.2023 г. в 14:34, Милена Модева каза:

При големите авиокомпании,

Самата Ryanair е една от най-големите авиокоипании.  След  това 'лирическо отклонение'  искам да ви информирам,че днес вместо SVETLAN (по лична карта) безпроблемно излетя SVILEN (по моя грешка, а не нарочно сгрешено)  фамилията беше вярната по лична карта.  Ама беше един от 32та,  за които писах преди време в темата за Wizz.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 8 часа, era123 каза:

Здравейте,

Някой вижда ли полети на райан от където и да било до където и да било за след 30 Окт 2023г?

Зимно разписание ли чакаме?

Станстед и Дъблин обикновено ги зареждат по-рано от останалите. В момента от София има заредени полети до Станстед, Дъблин, Бергамо и Бристол. 

Връзка към коментар
На 16.04.2023 г. в 0:31, era123 каза:

Здравейте,

Някой вижда ли полети на райан от където и да било до където и да било за след 30 Окт 2023г?

Зимно разписание ли чакаме?

И аз това се чудих тези дни, защо няма полети след 30.10.2023г. и дали чакаме зимното разписание?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, имам закупени 6 билета за Сицилия след месец директно от акаунта ми в Раянеър.Днес поглеждам вижда се само една резервация, проблем, че и в мейла ми няма резевационните кодове освен един. Закупени с Револют, защо го упоменавам. Сред кореспонденцията с чата на Раянеър, агента ми иска последните кодовете от извлечениета, тоест това са резервационните кодове. Изпратих им извлеченията но там не се съдържат тези кодове, а някакви други генерирани с повече цифри. Револют обаче не желаят да ми ги предоставят. Искат официален мейл от Раян, цитирам агента на Revolut:

I understand your request, it is why in order to provide you this code and adhere to our internal regulations you will have to request the Ryanair to send you an email where The message includes:
1. clear request for 6-digits authorisation code
2. date and amount of the transaction

And I will gladly share with you the code. 

Писах мейл до Раянеър, обратно ми се върна с някакви тъпи контактни форми. Дайте идея, или някъкъв работещ мейл за връзка с Раянеър?

Връзка към коментар

Точно така, шест отделни резервации, като едната е и моя. Интересното е, че въпросната само която се вижда я направих от аппа на Раян, другото от компа. 

Отделни, защото накуп даваше по-скъпи билети. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да не би в компа да няма логване в сайта на  Райън и затова не излизат купените през  него. Или  да е сгрешен мейла. Ако  няма резервации трябва да върнат парите,а ако има,но не ги виждате може да се чекирате на летището. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Когато ги купувах преди 2 месеца всичко  си беше ок, имам си папка Раян в Gmail но не намирам нищо освен от аппа. Логвам си се успешно от компа. Но както писах само от аппа се вижда. Ще го мъча с друг агент от Револют, дано ми даде истинските извлечения с резервационните кодове. Щото с Раян е жестоко тегаво, да се свържеш по пощата с мейл. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Това излиза като UK номер на Раян: +44 871 246 0002

Ако преди два месеца всичко е било Ок и си получил резервационните кодове за останалите 5 резервации, провери по подробно в пощата си - спам, папки, кошче.

А с тъпите контактни форми Раян иска да удостовери, че ти си правил резервациите, за да не се случи така, че да дадат личните ви данни на неправилния човек.Като цяло ситуацията, която описваш е странна. Раян праща почти веднага след плащане потвърждение с резервеционен код. Възможно е системата да направи грешка и да пропусне веднъж, но цели 5 пъти...

Револют също не е ясно защо поставят такива условия за да ти дадат инфо за плащанията.

Пробвай с друг агент или звънни на посочения номер. все някак ситуацията ще се разреши. Успех!

Връзка към коментар

Благодаря за подкрепата, разбира се, че е меко казано абсурдно даже ситуацията. Неколкократно съм резервирал с Раян директно и с посредници,но е факт нито в спам,папки и т.н нито в Раян системата им, никиде ги няма резервациите от компа. Щом и агентите на Раян не ги намират. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , mig каза:

Благодаря за подкрепата, разбира се, че е меко казано абсурдно даже ситуацията. Неколкократно съм резервирал с Раян директно и с посредници,но е факт нито в спам,папки и т.н нито в Раян системата им, никиде ги няма резервациите от компа. Щом и агентите на Раян не ги намират. 

Ако се чекирате на летището  излиза  май по 55 евро  на човек и полет.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
30 minutes ago, mig said:

Когато ги купувах преди 2 месеца всичко  си беше ок, имам си папка Раян в Gmail но не намирам нищо освен от аппа.

Аз явно нещо не разбирам.Имате ли мейли от Райън или нямате ? 

В даден момент тези резервации виждаха ли се някъде , или след като ги направихте изобщо не сте поглеждали в пощата или акаунта си в Райън за потвърждения ?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Както писах още в увода, имам само един имейл от резервацията направен от апликацията. Другите липсват, а се виждаха преди 2 месеца когато ги купих билетите. Сега единствено ми стоят покупките в Револют на всички билети. 

Връзка към коментар

Райън нямат достъп до пощата ви и веднъж изпратени не могат да ги изтрият , явно нещо в Gmail се е объркало. Потърсете с търсачката да не би да са в изтрити , архив, спам, или друга папка в която неволно може да сте ги преместили.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 9 минути , mig каза:

Другите липсват, а се виждаха преди 2 месеца когато ги купих билетите.

Още тогава е трябвало да копирате PNR кодовете на билетите някъде,примерно на лист или таблица в компютъра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Подозирам, че заради пълна поща може и да не са могли да бъдат доставени в Gmail. Но защо пък и в Раян не се виждат вече. 🤔Ясно е вече за в бъдеще, че ще се правят копия и снимки на резервациите. Въпроса е сега как да се намери изход от абсурда. 😜

Връзка към коментар
преди 28 минути , mig каза:

Както писах още в увода, имам само един имейл от резервацията направен от апликацията. Другите липсват, а се виждаха преди 2 месеца когато ги купих билетите. Сега единствено ми стоят покупките в Револют на всички билети. 

Когато купиш няколко билета един след друг,мейла от раян изглежда така

В случая са 4ри билета,просто всичките мейли са в един

Screenshot 2023-04-29 at 20.07.13.png

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Аз в gmail често получавам мейли от райън в едно писмо и са подредени като низ. Вижте долу... всяко R, оградено в червено, е отделен мейл.

Дали при вас не е така?

20230429_190700.jpg.27ac5efc57b5063f65a41eb422664e54.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
24 minutes ago, Argentique said:

Аз в gmail често получавам мейли от райън в едно писмо и са подредени като низ. Вижте долу... всяко R, оградено в червено, е отделен мейл.

Дали при вас не е така?

20230429_190700.jpg.27ac5efc57b5063f65a41eb422664e54.jpg

Това не е конкретно за Ryan , а зависи от  персоналните настройки на пощата.Може да изберете мейлите да се показват в група или всеки поотделно :

IMG_20230429_202715.jpg

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

И аз да попитам! 

Имах един преместен полет, който беше за 4 човека на 2 резервации (по двама на резервация) . 

По чата поисках да ми възстановят сумите във ваучери, те се съгласиха, но така и не ги получих! С наближаването на полета им писах отново, но ми казаха, че ваучерите са изпратени още на 20.02 на мейла ми в gmail. 

Помолих да ми ги изпратят отново, защото не съм го получил този мейл, съгласи се човека, но един ден преди полета все още не бях получил такъв мейл! 

Свързах се отново с чата, но жената отсреща категорично отказа да ми изпрати имейл с ваучерите,като ми повтори, че мейл е пратен още на 20.02,а ми изпрати един код, който е само за резервацията, в която съм аз, а за другата резервация не признава, че е направена от мен, защото имейла и телефона не съвпадат! Пратих ѝ екранна снимка където фигурират мейле, телефона и името ми, но пак не се съгласи с мен! 

Резервацията е правена през френския Trip. 

Имате ли идея как да се свържа с поддръжката на gmail, за да ми възстановят въпросния мейл? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
В момента, dimitrov6 каза:

Може да са ги пратили на тях. С посредници трудно се връщат парите.

Изрично поисках ваучери, а не да ми върнат парите! Предлагаха ми и тази опция-дали да не се пробвам за другата резервация? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• nino
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.