Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, kali KH каза:

досега не ми се беше случвало,какво да правя? 

Нищо неправи и не го мисли. Една объркана буква от името или фамилията не са проблем. Преди точно месец безпроблемно излетя Svilen, а по лична карта е Svetlin.  А за една объркана буква не го мисли изобщо.  Няколко пъти съм писал, че  умишлено  съм правил грешка с една буква в името.  Случаят със Светлин не е такъв. Там си беше неволна, тоест груба моя грешка.

• Харесвам 2
Публикувано:

Чела съм това за Svilen и Svetlin 😀

Май ще го оставя,много незабележима е грешката в неговото име,той е чужденец, “c” вместо “к” съм изписала.

Публикувано:
преди 3 минути , kali KH каза:

чужденец, “c” вместо “к” съм изписала.

Щом не си сложила буква от японската, корейската или китайската азбука, дишай спокойно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, tch каза:

Има ли сте случаи да не пратят емайл за промяна на забравена парола? Трябва в такъв случай да им се моля по чата ли?

И още един тъп въпрос, как според тях 19,86+15,60=36,66? Първото е цената на билета, второто на приоритета

image.png.d15cca44e90c6134cac9fddefb8c8291.png

Аз лично не съм имал проблем със забравена парола, но не би трябвало да не изпращат мейл. Опитайте с тривиалните неща, ако все още не сте - спам папката, втори опит и т.н.

Предполагам, че крайната цена е една идея по-висока, защото Ryanair имат такса за обработване на транзакциите в някои от случаите, когато плащате с карта. Тя зависи главно от това кой, къде, как и в каква валута обработва плащането. Повече информация за таксите им, можете да намерите тук и тук.

image.png.e702e623f2b19ac96bb6fd793ec0a2f4.png

Публикувано:
На 6.05.2023 г. в 15:45, yordanov каза:

Интересно. Букурещ и Малага присъстват и в зимното разписание. Загреб и Катания, обаче, липсват, а през изминалата зима, мисля, и двете се изпълняваха.

Друга дестинация, която липсва за София, а се изпълняваше през зимното разписание миналата година е Акаба. Все още няма никакви заредени полети нито от/до Аман, нито от/до Акаба. Дано това да е просто забавяне конкретно за Йордания, а не прекратяване на дейността им в тази държава.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 49 минути , Фил каза:

Сириозна поръчка, доста смело!

Ryanair signs $40bn deal for 300 Boeing aircraft

Ако правилно интерпретирам статията с "твърдите" поръчки ще обновяват флотата. С другата половина евентуално ще я разширят, но тя е опционална.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 8.05.2023 г. в 12:17, kali KH каза:

В някакви стари мнения от 2017 г прочетох,че до 3 сгрешени букви не е проблем,обаче сега дали е така? 

Не е проблем, може да се сменят до 3 букви до 3 часа преди излитането.

• Харесвам 1
Публикувано:

Какви са впечатленията за падането на цената на билети на Ryan по новата действителност? Преди и при Wizz, и при Ryan беше 2 месеца преди датана на пътуване, сега при Wizz е 7-10 дни преди датата на пътуване. А при Ryan как е?

От месеци следя една европейска дестинация и още не съм я купила в едната посока - през няколко дни и по няколко пъти на ден цената играе в диапазона 80-140 Евро.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Яничка каза:

От месеци следя една европейска дестинация и още не съм я купила в едната посока - през няколко дни и по няколко пъти на ден цената играе в диапазона 80-140 Евро.

И при мен е така и следя конкретна дата през юли Мадрид-София и беше 100 евро преди време и ми се видя скъпо, а сега под 150 не пада.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:

Според ме от сега нататък за полети през лятото няма как да падат цени, особено пък ако се гонят по-конкретни дати.

Предните години беше по-различно заради Ковида.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 43 минути , Яничка каза:

Какви са впечатленията за падането на цената на билети на Ryan по новата действителност?

Аз следя от около 20 април Братислава-Бургас за 15 юли. Беше тогава  към 110 евро, за няколко дена се срина до 68 евро. После се качи до  118 евро и започна плавно да пада. Днес е 94 евро. Но едва ли ще купя реално, защото ми е алтернатива на вече купения с Флекс Виена -Бургас за същата дата. Уизовския от 102 евро (20 април) скочи за два дена до 109 и го купих с Флекс 5 евро. После като тръгна стигна за дни до 139 евро и дълго се задържа. Преди дни падна на 129 и преди два дена на 109 за колкото го бях купил. Сигурен съм, обаче, че до 15 -18 дена ще падне  значително и тогава ще задействам флекса. Особено интересен е Бургас-Виена на Уиз за 18 юли. От 230 евро на 20ти април, днес е едва  40 евро. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 15 минути , epetkov каза:

Особено интересен е Бургас-Виена на Уиз за 18 юли. От 230 евро на 20ти април, днес е едва  40 евро. 

Специално Уиз полетите от/до Бургас играят много. Наблюдавах няколко месеца Люблин - Бургас на 31 август, който в пика си стигна €350, а допреди 2-3 седмици упорито не падаше под €250. Е, вчера го купих за едва €20.

При Раян не съм забелязал някаква по-специфична закономерност. Като цяло вече почна да ми убягва всякаква логика при ниско-тарифните (ако въобще има такава), просто ежедневно проверявам нужните ми полети и когато видя ОК цена купувам без да го умувам повече.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Люблин - Бургас на 31 август, който в пика си стигна €350

Това по принцип е била абсурдна цена, Защото в края на август пътникопотокът е от морски южноевропейски курорти към северна Европа за началото на учебната година. Малко са тези, които пътуват в края на август към морски дестинации (студенти, пенсионери). Логично цената се е сринала до 20 евро. Било е въпрос на време...и ти си го дочакал(проверявал). 

А за моя полет се учудвам, защото все пак е активния летен сезон - 18 юли.Но както ти каза- вече трудно се хваща логиката.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 54 минути , Георги Матеев каза:

При Раян не съм забелязал някаква по-специфична закономерност. Като цяло вече почна да ми убягва всякаква логика при ниско-тарифните (ако въобще има такава), просто ежедневно проверявам нужните ми полети и когато видя ОК цена купувам без да го умувам повече.

Съгласна съм - и аз ежедневно проверявам, но за еднопосочен Барселона - София по-ниско от 80 Е за 04.06 не съм виждала, от както го следя, а това е от много месеци, което хич не ми се вижда ОК цена... Не очаквам да се върнат цените от 20 лв. в посока, но това ми се вижда много 😞

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.05.2023 г. в 13:30, epetkov каза:

Сигурен съм, обаче, че до 15 -18 дена ще падне  значително и тогава ще задействам флекса.

Update- днес вече е 90 евро Виена-Бургас (Wizz Air), 69 евро е Братислава-Бургас ryanair.

Публикувано:
преди 1 час, Цвете каза:

Мога ли да канселиран закупен преди 30 мин. полет? Ако да, как се прави? Благодаря!

Не, мисля, че не можеш. Но до 48ч. може да го преместиш в рамките на месец(доплащаш разликата, ако има такава), включително и да смениш посоката. Промени в имената на пътниците също са възможни, но мисля, че беше допустимо само няколко букви в име. Всичко описано може да направиш сама през профила си,не е необходимо да се свързваш с Раян.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

При Райънеър е според търсенето и купените места, ако нямат много натовареност 1-2 дни преди полета дори свалят яко цените, може долу горе да се ориентира човек по местата като цъкне, но пак няма гаранция дали и кога ще паднат, докато УизЕър с тия ботове са малко по предвидими.

Публикувано:
преди 5 часа, iMari каза:

Не, мисля, че не можеш. Но до 48ч. може да го преместиш в рамките на месец(доплащаш разликата, ако има такава), включително и да смениш посоката. Промени в имената на пътниците също са възможни, но мисля, че беше допустимо само няколко букви в име. Всичко описано може да направиш сама през профила си,не е необходимо да се свързваш с Раян.

Опитах се да намеря в общите условия срокът, в който мога да сменя полета, но не намирам това да е 48ч. Ще съм благодарна да  имам линк. Сгреших датата, но пък в момента цената за желаната дата е висока. 

Публикувано:
преди 10 минути , Цвете каза:

Опитах се да намеря в общите условия срокът, в който мога да сменя полета, но не намирам това да е 48ч. Ще съм благодарна да  имам линк. Сгреших датата, но пък в момента цената за желаната дата е висока. 

24 часа е срокът, в който няма такса за смяна на датата или обръщане на посоката: https://helpcentre.ryanair.com/hc/en-ie/categories/9606679980433-Booking-Changes

Под Change Flight Fees го пише. 

П.п и аз имам спомен, че беше 48 часа преди. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Чакане си е работата и вяра 😄😁 защото полет, който първоначално ми трябваше барселона-софия за юни падна на 63 евро /както се коментира за 2-3 седмици преди датата, че се поавяват добри цени /а цената му последните два месеца под 100 не падна, като за определен период се движише в границите 180-200.

• Харесвам 11
Публикувано:

Гледам си сега имейла и Раян ми предлагат някакъв Fast Track,не съм ползвала досега и не знам безплатно ли е,какво е това бързо преминаване? 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.