Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 7 минути , kali KH каза:

Гледам си сега имейла и Раян ми предлагат някакъв Fast Track,не съм ползвала досега и не знам безплатно ли е,какво е това бързо преминаване? 

В Райън, УИЗ и подобни безплатно е само ходенето до WC. Все още, за натам не се знае. Не е безплатно, разбира се. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , kakadu каза:

В Райън, УИЗ и подобни безплатно е само ходенето до WC. Все още, за натам не се знае. Не е безплатно, разбира се. 

То това ясно,мислех си,че едва ли ще е безплатно,ами поне какво представлява и заслужава ли си това чудо?😀😀

Връзка към коментар
преди 13 минути , kali KH каза:

То това ясно,мислех си,че едва ли ще е безплатно,ами поне какво представлява и заслужава ли си това чудо?😀😀

Аз лично съм го ползвал само веднъж, когато имаше яко задръстване на магистралата Милано - Бергамо и усещах, че закъснявам сериозно. По-скоро е за някакво вътрешно  спокойствие, щото ако закъсняваш стабилно и няколко фаст трака няма да помогнат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има опашка с приоритет за скенерите на летищата, та минаваш оттам. Колко си заслужава е въпрос на късмет според мен... Ако си от тия дето се притесняват да прередят всички, защото закъсняват сигурно има смисъл 😀

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Може би не е за тук, но гледам в горните мнения става въпрос за Fast Track security check, вече има няколко летища в Европа, където с предварителна регистрация може да се вземе безплатeн пас за Fast Track

Едно от тях е Белрин (BER)
https://ber.berlin-airport.de/en/flying/controls/security-control.html#runway
Друго такова летище е Лисабон (LIS)
https://www.ana.pt/en/lis/services-shopping/premium-services/fast-track

имаше и още 4-5, но не ги помня, проверявайте на сайтовете на самите летища, от които летите

В линка по-долу са посочени и останалите летища в Европа:
https://travel-dealz.com/blog/free-time-slot-airport-security/

В щатите също има няколко летища с безплатни бързи ленти на проверките за сигурност (TSA)
https://www.cntraveler.com/story/airports-with-free-fast-lanes-through-security 

Редактирано от chandni
допълване
  • Харесвам 15
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 8.05.2023 г. в 13:29, kali KH каза:

Чела съм това за Svilen и Svetlin 😀

Май ще го оставя,много незабележима е грешката в неговото име,той е чужденец, “c” вместо “к” съм изписала.

Давам отчет за едната сгрешена буква във фамилията на моя познат,на когото купих билет.Вчера летя успешно,никой нито го е питал,нито му е казал нещо.

Той също не знаеше,защото не му казах,ама и бордната си карта толкова е гледал,а там му пише името.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 10 минути , vivo каза:

Хора, чиито билети съм закупил аз през моя акаунт, могат ли сами да се чекират по някакъв начин, а не аз да го правя? Да им пратя мейл, покана или нещо от сорта? 

Би трябвало да могат да си добавят резервациите в профила - име (или мейл) и номер на резервацията.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 24.05.2023 г. в 15:52, kali KH каза:

Давам отчет за едната сгрешена буква във фамилията на моя познат,на когото купих билет.Вчера летя успешно,никой нито го е питал,нито му е казал нещо.

Той също не знаеше,защото не му казах,ама и бордната си карта толкова е гледал,а там му пише името.

Преди 20 дни в София не ми погледнаха личната карта на гейта. Но предишния път я искаха.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, vivo каза:

Хора, чиито билети съм закупил аз през моя акаунт, могат ли сами да се чекират по някакъв начин, а не аз да го правя? Да им пратя мейл, покана или нещо от сорта? 

Ако нямат свой акаунт как ще го направят? А и като си решил да правиш услуга някому - направи я докрай.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не би трябвало да е задължително да си правят акаунт, за да се чекират. От тук: https://www.ryanair.com/bg/bg/lp/check-in вместо "Вход" се избира "Номер на резервация" и така би трябвало да стане.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

ЗА първи път купуваме билет през Opodo. 

Въпросът е как да се чекира пътуващия, ако резервацията му не излезе в сайта на Rayan. Знам, че темата е обсъждана многократно, на да си призния, нямам време и сили да се ровя по темите назад. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да си намериш резервацията с PNR и email. Става като си влезеш в профила на Ryan и на My Bookings търсиш най-долу тоя бутон: image.png.aa3306f3331cdb0ca9634699799a4fd0.png

Понякога посредника ти го запазва с някакъв измислен мейл, който трябва а въведеш и може а го намериш в мейлите от посредника.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , Lyubina каза:

ЗА първи път купуваме билет през Opodo. 

Въпросът е как да се чекира пътуващия, ако резервацията му не излезе в сайта на Rayan. Знам, че темата е обсъждана многократно, на да си призния, нямам време и сили да се ровя по темите назад. 

От lastminute.com, но принципът е съшият:

En su defecto, puedes hacerlo directamente en el sitio web de Ryanair. En la sección “Mis reservas”, haz clic en "Número de reserva", introduce los datos que encontrarás en los puntos 1 y 2 a continuación y Recupera tu reserva. Para completar la facturación online, debes iniciar sesión o crear una cuenta utilizando tu dirección de correo electrónico.

1. Introduce el número de reserva: PNR код

2. Introduce la dirección de correo electrónico: избрано от тях име@attractionsgastouring.com
    (no utilices tu dirección de correo personal)

Recuerda, con Ryanair la facturación online es obligatoria; la compañía aérea te aplica un coste por facturar en el aeropuerto.

image.png.05255369bf141ac893f931efb2b22041.png

"Цлицк" на плюсчето

image.png.6477a4df7fd49d7b0bb6865d39ec2d28.png

PNR + посочения мейл.

И резервацията се появява.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 30.05.2023 г. в 13:24, iaia_mama каза:

Ако нямат свой акаунт как ще го направят? А и като си решил да правиш услуга някому - направи я докрай.

Става проблем това, че хората трябва да ми предоставят лични данни, за да мога да ги чекирам - като номер на лична карта например. В конкректния случай се наложи да купя само 2 билета на познати и се справихме лесно със задачата, но се зачудих какво би станало, ако пазарувам за повече хора и не е удобно да събирам информация за всеки един поотделно. Благодаря на @jorocontrola и @yordanov, не са ми минавали тези варианти през главата. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, vivo каза:

ако пазарувам за повече хора и не е удобно да събирам информация

Добротата (услугата)  си има и своите неудобства   (да се събира и съхранява лична информация).  Никога досега не се е случвало човек да знае, че ще му бъде купен билет и да не иска да си даде личните данни. Все едно да влезе човек в агенция за самолетни билети и да каже:  -Ето ви парите! Ето ви имената, но други данни няма да дам!   Аналогично е при посещение на лекар, нотариус и  други

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Каква поредна футболна полетна драма, драги зрители!  Със специалното участие на светата Инквизиция! :grin:

Кошмар в Кьолн с нашенци в самолет на Ryanair, било е по-лошо от инквизиция ВИДЕО

• Шок 1
  • Смея се 12
Връзка към коментар
преди 24 минути , Фил каза:

Каква поредна футболна полетна драма, драги зрители!  Със специалното участие на светата Инквизиция! :grin:

Кошмар в Кьолн с нашенци в самолет на Ryanair, било е по-лошо от инквизиция ВИДЕО

Струва ми се, че с този нощен ремонт на летище София ще се заформи цяла сапунка с такива епизоди...

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар

Самолетите до Кьолн са на 80% пълни с наши, хм, по-емоционални сънародници, така че не се учудвам.

Може и да са преекспонирани статиите, но много се радвам, че засега не съм попадала чааак в такава ситуация, защото силно не обичам да се крещи близо до ушите ми. 🙂А със сигурност се е крещяло.

Миналата година седяхме час със затворени врати в чакане на слот на това летище и беше зоопарк...

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

Иначе уж до края на май е ремонта...

"Уж" е много правилно казано, като става дума за ремонт в България, па макар и да е на летище.

И са ми много интересни с тия "бунтове" и окупация на самолета...много филми гледат.

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

Така де

Ако не кажат предварително какво става - бунт, ако кажат - скандал.

Иначе уж до края на май е ремонта...

Свърши ремонта. На 01.06 полета от Ереван кацна сутринта в 03.10ч на Т2

• Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар

Чекирах мен и детето.След което забелязах ,че на жена ми съм въвел моята рождена дата.Може ли да се промени датата на раждане на жена ми.Както номер на лична карта и дата на изтичане.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.