Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, adreno каза:

Аз редовно имам разправии със сигурността на летището като искам да пътувам със шофьорска книжка за вътрешен полет.

Някъде си бяха написали (ryan), че не може с шофьорска книжка. Ама в случая става дума за дете на 7, нелепо ми се вижда да му вадя паспорт за полет до Варна. Разбрах за случаите на изведени деца, но и това не е релевантно, след като изхода е преди паспортна проверка. 

Публикувано:

И Раян започнаха с бъговете, но този път в наша полза. Пуснах набедените azair да търсят евтини полети от Полша до София и излезе цена 7,80 ево за полет Вроцлав - София. Първоначално реших, че търсачката пак се скапва, проверих в сайта на Раян - цената беше доста по-висока.  Все пак поразрових още малко като зададох ей такова търсене:

image.png.ffdb8f48492432f2d56a99dd9b84a837.png

Проверих този полет на сайта на Раян:

image.png.3871d7b663970cd5d604261e0f8ee09f.png

При двупосочно търсене Пескара - Краков и цени на билетите в евро излиза това.

image.png.c35d0dbe8473dc4df64371719bb7fc41.png

Но при обръщане на посоката и цени в полски злоти, за същия полет показва тази цена.

image.png.65889d91cbd0f933874a5a383571906b.png

• Харесвам 15
  • Браво 3
Публикувано:

И при мен се наложи верификация,защото купих през агенция. Но,накрая ме пита дали това е номера на картата с която съм платил.Това беше номер на карта от агенцията и като написах ,че не е моя и не мина проверката,а ми взе парите.

Иначе Раян позволява,ако си объркал часа на полета,примерно аз вместо сутрешния съм избрал вечерния полет.Уж ми разреши да сменя на сутрешния за същия ден,а после изписа,че е на другата сутрин. Наложи се да купя нов билет.

• Харесвам 2
Публикувано:

Взех билети на Райън през Bravofly AU - отделни резервации, няколко човека... респективно за всички ми иска верификация. Въпросът е, че на последната стъпка ми иска да потвърдя дали кредитната карта, с която са купени е моя, а тя е American Express на Bravofly. Пробвах няколко пъти и двата варианта - "да" и "не" (снимката). Но не става и ме изхвърля със съобщение, че верификацията не може да бъде завършена - възможно е да просто бъг, надявам се 🙂 Някой да е имал подобен случай досега.

Screenshot_2023-06-29-17-28-14-829_com.android.chrome.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 38 минути , lyubo21 каза:

Взех билети на Райън през Bravofly AU - отделни резервации, няколко човека... респективно за всички ми иска верификация. Въпросът е, че на последната стъпка ми иска да потвърдя дали кредитната карта, с която са купени е моя, а тя е American Express на Bravofly. Пробвах няколко пъти и двата варианта - "да" и "не" (снимката). Но не става и ме изхвърля със съобщение, че верификацията не може да бъде завършена - възможно е да просто бъг, надявам се 🙂 Някой да е имал подобен случай досега.

И при мен .Купих втори билет и пак ми иска верификация и натиснах,че това не е моята карта за плащане и не мина. Не успявам да си добавя билета в сайта на Раян заради това.При чекиране как ще стане. Посредника ли ще ме чекира.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , dimitrov6 каза:

И при мен .Купих втори билет и пак ми иска верификация и натиснах,че това не е моята карта за плащане и не мина. Не успявам да си добавя билета в сайта на Раян заради това.При чекиране как ще стане. Посредника ли ще ме чекира.

Ако не се верифицира, единственият вариант е да се плати чек ин на летището, доколкото се ориентирам. Но това е ясно каква греда е - май беше към 30 евро. Ще пробваме пак и в краен случай трябва да се разправяме по чата с Райън и още по-лошо с посредника.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , lyubo21 каза:

Ако не се верифицира, единственият вариант е да се плати чек ин на летището, доколкото се ориентирам. Но това е ясно каква греда е - май беше към 30 евро. Ще пробваме пак и в краен случай трябва да се разправяме по чата с Райън и още по-лошо с посредника.

Има и стандартна безплатна верификация,но била май 7 дни.

Screenshot 2023-06-29 at 18-38-40 Тарифи.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , dimitrov6 каза:

Пробвах и двете - не става. Поне май има някаква история, че си платил таксата за експресна.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, lyubo21 каза:

Пробвах и двете - не става. Поне май има някаква история, че си платил таксата за експресна.

При втори опит за експресна на единия билет не ми взе пари.Само за първия опит.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ъпдейт за верификацията. Явно е било бъг, защото след поредния опит мина. Все пак няма да се изненадам скоро да измислят ново ограничение - кредитната карта, с която е платено да е на пътника или поне този, който е направил резервация за няколко пътника. Тогава ще ограничат почти изцяло посредниците, но за това вече си има регулации, ЕС и т.н... не знам юридически как стоят нещата, но да се надяваме, че няма да мине. Преди време имаше някои авиокомпании, които изискваха билета да е платен с картата на пътуващия... може и още да има такива.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 23 минути , lyubo21 каза:

Ъпдейт за верификацията. Явно е било бъг, защото след поредния опит мина. Все пак няма да се изненадам скоро да измислят ново ограничение - кредитната карта, с която е платено да е на пътника или поне този, който е направил резервация за няколко пътника. Тогава ще ограничат почти изцяло посредниците, но за това вече си има регулации, ЕС и т.н... не знам юридически как стоят нещата, но да се надяваме, че няма да мине. Преди време имаше някои авиокомпании, които изискваха билета да е платен с картата на пътуващия... може и още да има такива.

Аз пък преди малко си купих същия билет ,но направо от сайта на Раян.Сега има 2 билета за един и същи полет,на мое име,единия през посредник.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, lyubo21 каза:

Явно е временен бъг. Аз правих безплатната верификация онзи ден и избрах, че това не е моята кредитна карта. Мина без проблем.

Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Безплатната верификация отне точно 24 часа след пращане на формата и ми "освободиха" резервациите. Според мен процесът е абсолютно автоматизиран. Не виждам причина защо да се прави платената верификация, която отгоре на всичко е още по-досадна с тея селфита.

• Харесвам 6
Публикувано:

И при мен мина верификацията,но стана през лаптопа с неговата лоша камера. През телефон не мина.

До 24 часа след закупуване билетите могат безплатно да се разменят началното и крайното летище,примерно София -Варна да стане полет Варна-София. И безплатно се сменя датата с предишен ден или следващия ден,а при 2 полета на ден може да се избере единия.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 часа, dimitrov6 каза:

Аз пък преди малко си купих същия билет ,но направо от сайта на Раян.Сега има 2 билета за един и същи полет,на мое име,единия през посредник.

Ами пробвай се със съпорта и да ти върнат парите за единия билет. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Добри новини от интервюто на г-жа Войчик-Голебьовска, която отговаря за нашия регион.

Ryanair aiming for at least 50% growth in east, central Europe

"...She said the company was also aiming for a dominant position in countries like Romania, Bulgaria and Hungary...."

• Харесвам 7
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 58 минути , Фил каза:

Добри новини от интервюто на г-жа Войчик-Голебьовска, която отговаря за нашия регион.

"...She said the company was also aiming for a dominant position in countries like Romania, Bulgaria and Hungary...."

50 процента ръст, но за 10 години, което е 4% на година. С други думи не се очаква някаква голяма експанзия.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 29.06.2023 г. в 23:12, boogy83 каза:

Ами пробвай се със съпорта и да ти върнат парите за единия билет. 

Обикновено за втория. Кофти е, че ако е по- евтин, остава първия по - скъп. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 18 минути , aleksandrina каза:

Обикновено за втория. Кофти е, че ако е по- евтин, остава първия по - скъп.

Аз втория го промених безплатно веднага, и си купих и връщане.Така стана едно пътуване с два еднакви полета в съседни дни.И за 10 лв имам резервен,ако ми хрумне да се прибера на първото Шарлероа към София.

София Ница
Марсилия Брюксел Шарлероа
Брюксел Шарлероа Марсилия
Марсилия Брюксел Шарлероа
Брюксел Шарлероа София
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, tch каза:

50 процента ръст, но за 10 години, което е 4% на година. С други думи не се очаква някаква голяма експанзия.

Проста или сложна "лихва"?

преди 3 часа, Фил каза:

Мисля, че ако не за миналата, за тази със сигурност ще имат водеща позиция.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , Zaro каза:

Проста или сложна "лихва"?

Щом си запознат с терминологията, може и да си отговориш на този въпрос 😄 

преди 17 минути , Zaro каза:

Мисля, че ако не за миналата, за тази със сигурност ще имат водеща позиция.

В София може би, в България не. Уиз превозват от Варна, Бугас и Пловдив поне 1,5млн. пътници.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, tch каза:

50 процента ръст, но за 10 години, което е 4% на година.

Някъде около 4.1380% ръст всяка година. :biggrin:
Аз и на това бих бил доволен, както казват комшиите - "берекет версин!" :smile3:
Колко други превозвачи, опериращи на нашия пазар,  биха имали такъв годишен ръст? :rolleyes:  Или колко новопоявили се (дай боже и такива) и за колко време биха достигнали такъв обем полети? А колко превозвачи не само не увеличават, ами намаляват полетите си, или въобще ни отписаха като пазар?

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 1 час, Фил каза:

Някъде около 4.1380% ръст всяка година. :biggrin:
Аз и на това бих бил доволен, както казват комшиите - "берекет версин!" :smile3:
Колко други превозвачи, опериращи на нашия пазар,  биха имали такъв годишен ръст? :rolleyes:  Или колко новопоявили се (дай боже и такива) и за колко време биха достигнали такъв обем полети? А колко превозвачи не само не увеличават, ами намаляват полетите си, или въобще ни отписаха като пазар?

Направих уточнението, защото ако човек прочете само заглавието ще си помисли, че скоро ще стационарат поне още 2-3 самолета, а то не е така.

Пътниците на летище София са на нивата от преди пандемията, а тези по редовни линии от Варна дори са повече от 2019 година, така че не виждам кой ни е отписал като пазар.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 44 минути , tch каза:

така че не виждам кой ни е отписал като пазар

Air France, British с намалени честоти и изместени полети в кофти часове за връзки, Луфтханза с премахнат сутрешен Мюнхен, Катар доскоро не летяха всеки ден, дори не знам започнаха ли всекидневно... 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.06.2023 г. в 20:02, Георги Матеев каза:

Явно е временен бъг. Аз правих безплатната верификация онзи ден и избрах, че това не е моята кредитна карта. Мина без проблем.

Безплатната верификация отне точно 24 часа след пращане на формата и ми "освободиха" резервациите. Според мен процесът е абсолютно автоматизиран. Не виждам причина защо да се прави платената верификация, която отгоре на всичко е още по-досадна с тея селфита.

Явно са го оправили, че и на мен не ми приемаше като избера, че това не е моята карта.

Така има лека опасност, евентуално при обезщетение или отменен полет посредника да вземе парите, а те имат едни високи такси.

• Харесвам 1
Публикувано:

При покупка на билет за дете като възрастен през посредник, раян още ли закачат резервацията към възрастен безплатно до 24ч? 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.