Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , Jorro каза:

При покупка на билет за дете като възрастен през посредник, раян още ли закачат резервацията към възрастен безплатно до 24ч? 

През посредник не зная как е в момента, но преди седмица за да не рискувам с верификация на дете купих от сайта им и смениха безплатно в тези 24 часа. Излизаха съобщения, че работят по подобряване на софтуера и това действие да става без свързане в чата с live agent. 

Публикувано:

Сега последно има ли проблем с купуването на билети на Ryan през посредник (за възрастни говоря)? Минава ли успешно верификацията?

Публикувано:
На 9.07.2023 г. в 12:57, Яничка каза:

Сега последно има ли проблем с купуването на билети на Ryan през посредник (за възрастни говоря)? Минава ли успешно верификацията?

Минава - имаш 4 опита, понякога не харесва светлосянката на снимката и т.н, връща я 1-2 пъти снимаш пак и става.

Но е много леко рисковано, ако случайно си изхабиш 4те опита за верификация и на летището е 50-55Евро таксата за чекиране.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, vinidj каза:

Минава - имаш 4 опита, понякога не харесва светлосянката на снимката и т.н, връща я 1-2 пъти снимаш пак и става.

Но е много леко рисковано, ако случайно си изхабиш 4те опита за верификация и на летището е 50-55Евро таксата за чекиране.

Преди нямаше ли и опция за безплатна верификация на летището?

Публикувано:

Ryanair са пуснали сумата за един отменен полет директно към посредника, въпреки, че си дадох моите данни и натиснах НЕ във верификацията.

Какво правим сега, те посредниците си имаха някаква такса там 40Евро май 😞 

Екранна снимка 2023-07-12 105129.png

Публикувано:

Не знам да има посредник, който да взима такса при отменен от авиокомпанията полет. Писмото, което са ти изпратили много те улеснява. Препрати го към посредника, като може да пускаш по някой друг напомнящ мейл.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 12.07.2023 г. в 11:04, iMari каза:

Не знам да има посредник, който да взима такса при отменен от авиокомпанията полет. Писмото, което са ти изпратили много те улеснява. Препрати го към посредника, като може да пускаш по някой друг напомнящ мейл.

Да така било върнаха колкото трябва. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , vinidj каза:

Да така било върнаха колкото трябва. 

Би ли дал малко повече информация? Кой е посредника, кога отмениха полета и колко време им отне на Раян да задействат рифънда, както и след колко време ОТА възстанови парите. Това е полезна информация. Прави впечатление, че и авиокомпании и посредници действат доста бързо при обезщетения и рифънд напоследък, може би защото се стремят да чистят име и да изкупуват грехове натрупани по ковидно време.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 13.07.2023 г. в 17:15, iMari каза:

Би ли дал малко повече информация? Кой е посредника, кога отмениха полета и колко време им отне на Раян да задействат рифънда, както и след колко време ОТА възстанови парите. Това е полезна информация. Прави впечатление, че и авиокомпании и посредници действат доста бързо при обезщетения и рифънд напоследък, може би защото се стремят да чистят име и да изкупуват грехове натрупани по ковидно време.

MyTrip.De, от 28.03 - отне им 3 месеца и половина, ОТАТА възстанови за 1 ден парите.

Бях обърка фамилията и затова може би се забавиха нещата с Райън.

• Харесвам 2
Публикувано:

Една от най-хубавите дестинции на Раян от София май отива на кино 
Ryanair has finalised its 2023/24 winter season schedule for Croatia, with the carrier putting over 404.000 seats on sale to and from its Zagreb base from the end of October 2023 until the end of March 2024. Based on its published schedule, the budget carrier will discontinue operations from Zagreb to Podgorica, Sofia and Manchester.

• Харесвам 1
  • Шок 4
  • Замислям се 2
Публикувано:

За зимния сезон има логика да спрат полетите до Хърватия. Същите самолети явно ги пренасочват за дестинации, подходящи са сезона ноември-март, примерно Йордания.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

За зимния сезон има логика да спрат полетите до Хърватия. Същите самолети явно ги пренасочват за дестинации, подходящи са сезона ноември-март, примерно Йордания.

Реално спират полетите до БГ, не до Хърватия. Като цяло не я виждам тази дестинация и аз. Дано я пуснат пак де ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте,  имам следния казус имам закупени билети от Брюксел до Роаваниеми с ryanair  на 19.01.2024, сега влизам в профила си да видя как вървят нещата въпреки че нямам никакъв имейл и гледам сменена ми е датата на полета на 18? Никой нищо не ми е изпращал в раян си стои сякаш всичко е нормално просто са си сменили датата пичовете  нямам опции да ми върнат парите или да потвърдя.....Някой имал ли е такава ситуация и как се процедира? Защото тази дата изобщо  не ми пасва..вече не знам колко пъти съжалих, че взех с тях...връщащия ми полет  е с easyjet

Публикувано:

Хубаво е да ви уведомят за промяната ,но не са длъжни до 14 дни преди полета.След това вече ще ви дължат и обезщетение , но със сигурност много по-рано ще ви пратят мейл.До януари има толкова време ...ще имате избор да ви върнат парите , или да потвърдите новите дати и часове.

Ако искате да ускорите нещата се свържете по чата.

• Харесвам 2
Публикувано:

просто не уведомяват автоматично веднага при промяната, а по някое време по-нататък. Уцелили сте междинния период.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , lyube каза:

Някаква идея защо FR4962 е кацнал снощи в Бургас, вместо София?

Снощи към 11:30 имаше много силни пориви на вятъра, вероятно заради това.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , lyube каза:

Имаше буря снощи, предполагам, заради това.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 12 минути , lyube каза:

Заради бурята. Направи 1 опит за кацане и после две кръгчета около София и пое към Бургас. Лошото е, че 5 минути след като тръгна за Бургас, кацнаха 2 самолета на Уиз Еър. Но всичко зависи от екипажа, колко са обучени, как преценяват ситуацията и т.н.

• Харесвам 5
Публикувано:

Rayan, практикуват ли овърбукинг ? Във вторник самолетът за Майорка е с 2/3 заети места. Чудя се да купувам ли и аз, че сме 5 чиляка на 2 резервации :(. Хем не му се дават по  8 Е в посока, хем не искам да прецакам почивката - сърби, боли, драго ми е. :(

Публикувано:

Не мисля, че има авиокомпания, която не използва стратегията overbooking, но би трябвало 24 часа преди полета да има свободни места.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 24 минути , bibi каза:

Rayan, практикуват ли овърбукинг ? Във вторник самолетът за Майорка е с 2/3 заети места. Чудя се да купувам ли и аз, че сме 5 чиляка на 2 резервации :(. Хем не му се дават по  8 Е в посока, хем не искам да прецакам почивката - сърби, боли, драго ми е. :(

Уж имат официална политика да не го практикуват.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , tch каза:

Уж имат официална политика да не го практикуват.

И моите наблюдения са такива (за разлика от Уиз), и румънските колеги ме убеждават в същото, ама... ще го мисля още малко. Ще се спусна веднага след като отвори чек ин.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.