Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 13 минути , ESK каза:

. Някой запознат - писмо на пощата ли пращат като е пусната резервацията? Има ли възможност да не те верифицират и да нямаш достъп до резервацията си до края, че почвам да се шашкам?

Карат ги по ред, като по-близките дати са с предимство. Имах една резервация за след седмица, безплатната верификация отне ден.
Имам друга за след месеци - отне поне пет дни.

Какво значи „писмо на пощата ли пращат като е пусната резервацията“? За успешно завършена верификация пращат мейл.
За необходимост от такава също.
Аз добавих резервация на друг човек в моя профил в райън и от там го верифицирах.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Argentique каза:

Карат ги по ред, като по-близките дати са с предимство. Имах една резервация за след седмица, безплатната верификация отне ден.
Имам друга за след месеци - отне поне пет дни.

Какво значи „писмо на пощата ли пращат като е пусната резервацията“? За успешно завършена верификация пращат мейл.
За необходимост от такава също.
Аз добавих резервация на друг човек в моя профил в райън и от там го верифицирах.

Това имах предвид с писмото на пощата - когато е успешно завършена верификацията и можеш да управляваш резервацията (не мога да обяснявам и това е).

Резервациите са за средата на октомври, явно ще почакам, не са им спешни, а новите бели коси в главата ми заради тях са си моя грижа, не тяхна ☺️

Много полезна информация, че може и от моя профил за други хора. Благодаря! 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , ESK каза:

Това имах предвид с писмото на пощата - когато е успешно завършена верификацията и можеш да управляваш резервацията (не мога да обяснявам и това е).

Резервациите са за средата на октомври, явно ще почакам, не са им спешни, а новите бели коси в главата ми заради тях са си моя грижа, не тяхна ☺️

Много полезна информация, че може и от моя профил за други хора. Благодаря! 

Ама защо се шашкате за октомври чак... :smile3: И аз пет дни чаках за октомврийски полет – то дотогава я камилата... И dimitrov6 плаши хората с 50€ такса чекиране. Недей така с лошото веднага, де, @dimitrov6:biggrin:

А иначе е неблагодарна работа да резервираш за други хора, дето не знаят или не могат – хем го знам, хем си го правя редовно. Ако има фал, ти го отнасяш. :smile3:
Така веднъж купих нов билет на приятелка за 60€. Тя си смени фамилията месец преди полета и аз го знаех много добре. Но пък като знаеш някой от 20 години с друга фамилия и си пътувал с него, и си му попълвал имената много пъти, и става автоматично. Та като дойде чекирането, видях паспорта, теглих си една на глупавата глава и вместо 5€ билет ѝ купих още един за 60. Хич не съм ѝ казвала. :biggrin:

• Благодаря 1
  • Смея се 2
Публикувано:

5 часа преди полет направих верификацията на едни забраванковци и след 10мин я одобриха, така че наистина приоритетно най-новите одобряват.

Не е автоматично - някой все пак гледа снимките си мисля.

Публикувано:
12 hours ago, iMari said:

Доста смело звучи.

"Нискотарифната авиокомпания Ryanair може да възобнови някои полети до Украйна преди края на текущата година. „Обмисляме два плана: единият, когато войната приключи и всичко се отвори в рамките на един до два дни. И вторият – най-вероятният, според който можем да планираме малък брой полети в края на тази година", каза Майкъл О'Лиъри, изпълнителен директор на авиокомпанията, в интервю за Интерфакс-Украйна.

Той направи аналогия с Израел, която непрекъснато е под заплаха от ракети, но авиацията работи. „Самолети кацат всеки ден в Тел Авив, който е само на 10 минути от Западния бряг, откъдето се изстрелват ракетите. Беше определено, че е безопасно да се лети и те (бел. ред. местните власти - УНИАН) ще могат да защитят гражданските полети. Затова не виждам причина да не можем да върнем полетите до Украйна", обясни изпълнителният диретор на Ryanair."

https://fakti.bg/biznes/802245-aviokompania-moje-da-vazobnovi-poletite-do-ukraina-do-kraa-na-godinata

Бъзика се както обичайно , привличайки медийно внимание с провокативни изказвания.Това си му е стил през цялата кариера.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

'Digital rights group NOYB filed a complaint against Ryanair, alleging that it is violating customers' rights to data protection by using facial recognition to verify their identity when booking through online travel agents '

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 19 часа, noshtna_ptica каза:

Ееригикация само за билети през посредник ли искат?

Да, за потвърждаване на самоличността. А с каква цел, те си знаят. Това пишат поне:

Цитат

Verification is necessary for the following reasons:

1. Safety and Security: Many third-party travel agents offer a service where they will check-in our passengers for them. If they do this, we don’t know if our passengers have been notified of our essential safety and security protocols. It’s absolutely essential that all Ryanair passengers check in personally, or with the assistance of someone who has personal knowledge of the passenger and their luggage. which cannot be done when third parties offer automatic check in services. Now that you have verified, you will be able to complete check-in yourself and comply with all safety requirements.

2. Contact Details: These third party companies often don’t provide Ryanair with the correct passenger contact details which means we are unable to contact you with important information regarding your booking. We’ve had cases where we were unable to contact our passengers with important flight information as the travel agent received this update instead and did not pass it on.

3. Payment Details: When you book through a third-party travel agent, they often pay for your Ryanair booking using their own payment details. Therefore, in the unlikely event your flight is disrupted, we would not be able to get your refund directly to you. When third party travel agents use their own payment details, they create the risk that we send the refund directly to them instead of you, and we have no confirmation that they pass this back to you. It’s not worth taking this risk.

When booking in future please ensure you only book Ryanair flights and services directly on Ryanair.com or on the Ryanair app. You will always find the lowest price for Ryanair flights and products and the best service when you book directly with Ryanair.

• Благодаря 1
Публикувано:

Има ли как на една резервация да запазя места само за някои от пътниците? Че сякаш иска или за всички, или за никой...

Публикувано:
преди 1 час, Victoria каза:

Има ли как на една резервация да запазя места само за някои от пътниците? Че сякаш иска или за всички, или за никой...

Купи на две различни резервации, или сега на една, а после чекирай тези, които искат места по-рано - когато задължително трябва да се изберат.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Victoria каза:

Каква ти е целта? На етап чекиране, можеш да чекираш всички на случайни места, след което да преместиш само единия по-близо до другия. Късмет е дали ще може да бъде точно до друг или през едно място. Понякога съм го правил.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Zaro каза:

Каква ти е целта? На етап чекиране, можеш да чекираш всички на случайни места, след което да преместиш само единия по-близо до другия. Късмет е дали ще може да бъде точно до друг или през едно място. Понякога съм го правил.

Пътуваме трима и искаме двама поне да заедно. Може би схемата ти не е лош вариант, дори да е с лек риск. Благодаря.

Публикувано:

Ами правиш нещо от рода на чекираш един и гледаш къде е сложен и има ли място около него и плащаш едно място точно там.

• Харесвам 5
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, neuromancer каза:

Ами правиш нещо от рода на чекираш един и гледаш къде е сложен и има ли място около него и плащаш едно място точно там.

Това е и моята добра практика.

• Харесвам 2
Публикувано:

Купихме билети през посредник и сега Ryanair искат верификация. Успешно я завърших, излезе ми потвърдително съобщение и т.н., но сега като вляза в резервацията пак иска да правя верификация.

Някой имал ли е такъв случай?

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , Gentleman Basta каза:

Купихме билети през посредник и сега Ryanair искат верификация. Успешно я завърших, излезе ми потвърдително съобщение и т.н., но сега като вляза в резервацията пак иска да правя верификация.

Някой имал ли е такъв случай?

Трябва да ви дойде на пощата писмо (тази която сте посочили в процеса на веритификация), че е веритифицирана (до 7 дни, ако не сте правили платената) и чак след това може да я управлявате. Получихте ли такова писмо? При мен за полет октомври дойде на 7-мия ден. Както коментирахме преди няколко дни тук - първо веритифицират по-близките по дата полети. След като дойде писмото вече можете да си вкарате резервацията и в друг профил даже, не само в този от който е веритифицирана - това установих аз.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 минути , ESK каза:

Трябва да ви дойде на пощата писмо (тази която сте посочили в процеса на веритификация), че е веритифицирана (до 7 дни, ако не сте правили платената) и чак след това може да я управлявате. Получихте ли такова писмо? При мен за полет октомври дойде на 7-мия ден. Както коментирахме преди няколко дни тук - първо веритифицират по-близките по дата полети. След като дойде писмото вече можете да си вкарате резервацията и в друг профил даже, не само в този от който е веритифицирана - това установих аз.

Безплатната опция е. Видях, че ще е след 7 дни (полетът е след 9). Просто ми се стори странно, че пак ми излиза да правя верификация, а не, че се чака одобрение

Публикувано:
преди 9 минути , Gentleman Basta каза:

Безплатната опция е. Видях, че ще е след 7 дни (полетът е след 9). Просто ми се стори странно, че пак ми излиза да правя верификация, а не, че се чака одобрение

Така излизаше и при мен - глупава работа, но после си дойде писмо.

Най-вероятно до ден-два ще ви я веритифицират.

Виж тук сме коментирали: 

https://magelanci.com/forums/topic/1269-ryanair-мини-новини-и-въпроси/?do=findComment&comment=605680

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 час, Stryper каза:

2-ри

Както и всичките им други полети:

image.png.980e3a4f6bf44a9fdf39c7f5528e8c29.png

Въпросът е защо питаме за неща, които може лесно да проверим и сами. Просто отваряме сайта на летището ...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 4 минути , jorocontrola каза:

Както и всичките им други полети:

image.png.980e3a4f6bf44a9fdf39c7f5528e8c29.png

Въпросът е защо питаме за неща, които може лесно да проверим и сами. Просто отваряме сайта на летището ...

Е, нищо де. 

@alienad прави отлични снимки. Глобяваме я с 10-20 от Крит (Елафониси, Балос, Шейтан Лимани, например). :biggrin:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , ven62 каза:

Е, нищо де. 

@alienad прави отлични снимки. Глобяваме я с 10-20 от Крит (Елафониси, Балос, Шейтан Лимани, например). :biggrin:

Дано си толкова великодушен и с дебелите, плешиви чичковци 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.