Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Огромната част от хората не се интересуват целенасочено и наистина не знаят.Такива като въпросната госпожа разчитат точно на това.Като я гледам не е някоя лелка завършила "почивно дело и туризъм " по времето на Цола Драгойчева , а човек който вероятно е добре запознат с новите технологии и тенденции в бизнеса.Все едно слушам Алибегов в рокля.

П.П. Бягам да изкарам поне 4 бона за "екзотична ваканция" , щом това вече е минимума 😞

• Смея се 8
Публикувано:
преди 8 минути , stanimir каза:

Като я гледам не е някоя лелка завършила "почивно дело и туризъм " по времето на Цола Драгойчева 

П.П. Бягам да изкарам поне 4 бона за "екзотична ваканция" , щом това вече е минимума 😞

Ее не така с лошата за "наборките"!

Нещо против лелките ли имаш? И те са хора, и те искат да обикалят света. Дори повече от младите, защото лимитът им от време силно е намалял.

Всички ще порастнете и ще разберете. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Някой има ли опит със свързване на резервации?
От техническата поддръжка на сайта ме карат да си платя за седалки, за да могат да свържат 2 Adult резервации, като едната от тях я сменят от Adult към Child. 

Публикувано:

ами техните правила са - за детето мястото е безплатно, а възрастният плаща задължително. Тоест трябва да платиш при смяната.

Публикувано:

всъщност, оставиха резервациите да са Adult, като ми дадоха безплатно чекиране на летището на едната, за да я променят на място на летището и да дадат място на детето до мен. В този случай се избягва плащането на седалка за 'възрастния', понеже няма резервация на дете, в случая.

Публикувано:

И аз днес си играх цял ден с различни агенти да свържа резервация на възрастен с дете, искаха ми 30 евро понеже едната резервация е направена юни месец а другата днес и трябвало и двете да са били направени днес, но пробвах различни агенти и успях да ми я свържат и само за възрастен да платя седалка искат, притесняваме че трябва децата да се регистрират на летището, било безплатно, не можело в сайта, така ли е наистина? 

Публикувано:

Раян си подобриха рекорда - отмениха ми полет 90 минути след като го купих 🙂

В тази връзка, махнаха полетите до Букурещ от ноември нататък.

Поне добрата новина е, че позволяват да променя безплатно полета както пожелая, включително да сменя летищата/държавите на излитане и кацане (пробвах с тотално различен маршрут Барселона-Маракеш и беше ок). Предния път при аналогична ситуация системата налагаше доста повече ограничения.

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 3 часа, don каза:

И аз днес си играх цял ден с различни агенти да свържа резервация на възрастен с дете, искаха ми 30 евро понеже едната резервация е направена юни месец а другата днес и трябвало и двете да са били направени днес, но пробвах различни агенти и успях да ми я свържат и само за възрастен да платя седалка искат, притесняваме че трябва децата да се регистрират на летището, било безплатно, не можело в сайта, така ли е наистина? 

Преди две седмици имах същия случай. На летището им казах, че издаването на бордна карта е включено безплатно. Провериха. Нямаше проблем.

• Харесвам 7
Публикувано:
На 29.08.2023 г. в 15:04, Георги Матеев каза:

Потвърждавам, написаното е абсолютно вярно! И понеже като индивидуален турист ми писна да гърмя с пари сега ще пиша на г-жа Горанова за да ме свърже с точните туроператори.

П.С. Не знам тези хора на кой свят живеят, но не е в моя 🙂

Е тия туроператори няма ли да фалират, ако нямат стабилен кеш, те Райън и по-често УизЕър връщат пари от 1 до 6 месеца или докато не ги осъдиш?!

Публикувано:

Здравейте!

Купих 3 билета на стойност 875.538 COP от мексиканския jetcost през EDREAMS, но са ми удържали 386 лв. по време на плащането с карта ми даде съобщение , че билетите са се повишили с 5 лв. и ме върна една стъпка , втори път направих плащане, но само веднъж получих потвърждение, имам само една резервация с 3 билета, на детайли на фактура ми излиза 875. 538,

Información de facturación
Contacto principal

Total: COP$ 875.538

но имам съобщение на мейла  от RYAN AIR

На кого да пиша, не знам, а и верификацията не минава, платих за бърза, пуска ме да снимам отпред личната карта, а когато обработва отзад личната карта и после дава грешка

Receipt:

Total paid via Visa Debit / Delta ending in 0082
191.89 EUR
VAT is not applicable on international flights however domestic flights may be subject to local VAT.
Публикувано: (редактирано)
преди 41 минути , natalito78 каза:

Здравейте!

Купих 3 билета на стойност 875.538 COP от мексиканския jetcost, но са ми удържали 386 лв. по време на плащането с карта ми даде съобщение , че билетите са се повишили с 5 лв. и ме върна една стъпка , втори път направих плащане, но само веднъж получих потвърждение, имам само една резервация с 3 билета, на детайли на фактура ми излиза 875. 538,

Contacto principal
.................

но имам съобщение на мейла

Receipt:

191.89 EUR
VAT is not applicable on international flights however domestic flights may be subject to local VAT.

Кой е сайтът от който е направено плащането и закупуването на билетите? 

COP e колумбийско песо и може лесно да се сметне в евро.

Редактирано от neuromancer
махнати лични данни
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 19 минути , natalito78 каза:

Здравейте!

Купих 3 билета на стойност 875.538 COP от мексиканския jetcost, но са ми удържали 386 лв. по време на плащането с карта ми даде съобщение , че билетите са се повишили с 5 лв. и ме върна една стъпка , втори път направих плащане, но само веднъж получих потвърждение, имам само една резервация с 3 билета, на детайли на фактура ми излиза 875. 538,

но имам съобщение на мейла

Receipt:

191.89 EUR

875 538 COP е 196 евро, платила си в колумбийско песо.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , The Doctor каза:

875 538 COP е 196 евро, платила си в колумбийско песо.

Скрий личните си данни - не е добре да бъдат видими.

тоест Total: COP$ 875.538 е 196 евро? аз нещо не съм ги обърнала правилно..в мексикански долари съм ги гледала 😞

и не мога да ги канселирам, оф ужас, като ползвам гугъл преводач 😞

Публикувано:
преди 9 минути , natalito78 каза:

тоест Total: COP$ 875.538 е 196 евро? аз нещо не съм ги обърнала правилно..в мексикански долари съм ги гледала 😞

и не мога да ги канселирам, оф ужас, като ползвам гугъл преводач 😞

875 538 MXN е 91 570 BGN -  добре е, че не си платила в мексикански песос

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 4 минути , The Doctor каза:

875 538 MXN е 91 570 BGN -  добре е, че не са били мексикански песос

Ами не знам вече и аз в какво съм обръщала, ами ги бях докарала 97 лева - ще летя за 386 явно 😞 ако се оправя и с тая верификация. Точката COP$ 875.538 явно нещо ме е заблудила, а за в мексикански песос ако имах наличност, ехееее, хич нямаше да са ми проблем тези 386 лв 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте. Как може да разберем дали една резервация е свързана на дете с възрастен, от чата съм я свързал, но как да разбера в сайта че е свързана? 

Публикувано:
преди 10 минути , don каза:

Здравейте. Как може да разберем дали една резервация е свързана на дете с възрастен, от чата съм я свързал, но как да разбера в сайта че е свързана? 

Не може да се види никъде.

Плати ли да я свържат и ако да - колко на посока.

• Харесвам 2
Публикувано:

ами няма как, трябва да им вярваш, те всъщност не са наистина свързани, само има някакви бележки, които не се виждат

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , natalito78 каза:

Ами не знам вече и аз в какво съм обръщала, ами ги бях докарала 97 лева - ще летя за 386 явно 😞 ако се оправя и с тая верификация. Точката COP$ 875.538 явно нещо ме е заблудила, а за в мексикански песос ако имах наличност, ехееее, хич нямаше да са ми проблем тези 386 лв 🙂

Едно напомняне за всички, които биха попаднали в подобна ситуация - ключът не е в знакът за долар, а в трите букви преди знакът, за които трябва много да се внимава. COP = Colombian peso, MXN = Mexican Peso. По текущия курс:

• 1 Colombian Peso = 0,00022 Euro.
  • 1 Mexican Peso = 0,054 Euro.

Та за съжаление да, явно плащането е за 4 пъти повече от очакваното.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 минути , Djgeorgie каза:

Едно напомняне за всички, които биха попаднали в подобна ситуация - ключът не е в знакът за долар, а в трите букви преди знакът, за които трябва много да се внимава. COP = Colombian peso, MXN = Mexican Peso. По текущия курс:

• 1 Colombian Peso = 0,00022 Euro.
  • 1 Mexican Peso = 0,054 Euro.

Та за съжаление да, явно плащането е за 4 пъти повече от очакваното.

Да, да ми е обица на ухото, като съм новак, а се спускам на "оферти" и не гледам...а някой съвет  за бързата верификация в Райан, 100 пъти снимах личната отпред и  все надпис" нещо се обърка" обърнете се към посредника. Не знам какво следва да направя...

Публикувано:
преди 39 минути , natalito78 каза:

Да, да ми е обица на ухото, като съм новак, а се спускам на "оферти" и не гледам...а някой съвет  за бързата верификация в Райан, 100 пъти снимах личната отпред и  все надпис" нещо се обърка" обърнете се към посредника. Не знам какво следва да направя...

Никога от Ryanне са ми изисквали верификация на лична карта, но съм сигурен, че някой друг ще се включи с информация.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, natalito78 каза:

Снимайте с камерата на лаптопа. И при мен с телефона не стана.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , dimitrov6 каза:

Снимайте с камерата на лаптопа. И при мен с телефона не стана.

Добре, ще пробвам у дома, че служебният компютър няма камера. 🙂 Благодаря, дано да стане, че никак добре не започва това организиране...

Публикувано:
преди 1 час, natalito78 каза:

Пробвай по-късно или утре пак. От време на време се бъгва системата явно. Мен така не ме пускаше, а на следващия ден нямаше никакъв проблем.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.