Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 24 минути , master_of_germs каза:

Мисля, че по този въпрос правилникът беше променен. Не се дава и дузпа, и червен картон, ако защитникът играе с намерение да достигне топката (а тоя даже съвсем лекичко я закачи) и не извършва грубост спряма нападателя (а грубо влизане тук нямаше) дори и да е последен в защитата. И аз мисля, че предишното правило беше по-логично, ама...

Нямам такива спомени. При елиминиран вратар, нарушение и празна врата пред теб - би трябвало картона да е червен.

Публикувано:
Преди 1 час, cybersimo каза:

Нямам такива спомени. При елиминиран вратар, нарушение и празна врата пред теб - би трябвало картона да е червен.

Ако защитникът е играл за топката и извърши нарушение и ако влизането му не е с голяма скорост и опасно за нападателя-дава се жълт, а не червен картон. Това е по правилник. Коментаторът също го обясни.

Публикувано:
преди 8 часа, worldwide каза:

Коментаторът също го обясни.

То, ако се вярва на коментаторите.... 

Йери Мина (Yerry) бил кръстен на Джери (Jerry) от Том и Джери

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, cybersimo каза:

Но си е точно така всъщност...

Публикувано:

Ако реша да кръстя детето си на анимационния герой Кристина, мога да я кръстя Христина. 

Страхотна логика

BDFCBF0E-27EC-451D-93BA-E9D967595D0C.jpeg

Публикувано: (редактирано)
преди 8 часа, cybersimo каза:

Дори и на кастилски испански Y не се произнася баш като нашето "Й", а си отива леко към "ДЖ". А в страните от Латинска Америка има всякакви различни произношения. Моят учител беше колумбиец и си го произнасяше откровено "ДЖ". 

Докато J винаги се чете "х". Така че твойто си е откровено заяждане 😉.

То и Родригес всъщност е кръстен на Джеймс Бонд, ама никой в испаноговорящия свят не се е трогнал да си чупи езика и човекът, ще - не ще - е станал Хамес 😄 

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , krasen_denev каза:

Какво се случва...?!?

Гледам и не вярвам. Търкам очи - пак същото... 22 мача без загуба и накрая... Япония?!? Футбола не е това, което беше, ей... 

Публикувано:

Аз пък умирам от кеф. Японците се борят по самурайски и до тук абсолютно заслужено водят. Стискам им палци да издухат прехвалените белгийци.

• Харесвам 2
Публикувано:

Е,все още белгийците са сред фаворитите.😉

Второто полувреме ни спря дъха! Голям мач!

• Харесвам 5

Браво на белгийците за обрата и на японците, че не се дадоха без бой, но все пак по-класният тим продължи. Дано белгийците не са толкова нехайни в защита срещу Бразилия.

И двата утрешни мача са (според мен) непредвидими

Редактирано от tch
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , cybersimo каза:

Евала. Уникален мач. А не като тъпите руснаци 11 човека в защита

Така е, за нас е по-добре да гледаме такъв футбол. За тях обаче вероятно беше по-добре да продължат, па макар и като опълченците на Шипка. Жалко за японците, заслужаваха повече с играта си. Браво и на белгийците. Да се надяваме, че все по-красиви мачове ни чакат! 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , tch каза:

Браво на белгийците за обрата и на японците, че не се дадоха без бой, но все пак по-класният тим продължи. Дано белгийците не са толкова нехайни в защита срещу Бразилия.

Това ако беше мач в България, минава в графата "тото".

• Харесвам 1
  • Смея се 1

На япончетата като че ли им липсваше едно чисто антропологично качество - височина...
Иначе браво, че след като поведоха, не се прибраха отзад и да забъркат бетон, а си продължиха с откритата игра.
Браво и на белгийците, които не се гипсираха след изоставането в резултата, както се случи с други "фаворити" на това световно и успяха да превърнат  превъзходството си в победа.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 минути , tch каза:

То това е нещо което се случва от началото на първенството.

Публикувано:

Днес изпуснах и двата мача. Докато бразилците са громили мексиканците, аз имах обяд по случай края на учебната година, а тъкмо, когато започна мача Япония-Белгия, дъщеря ми реши, че иска да излезем да поиграем, така че няма да коментирам мачовете. Но, едно мога да кажа, радвам се, че продължава Белгия. Дано да отстранят и бразилците на 1/4 финалите!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Crazy Horse каза:

Днес изпуснах и двата мача. Докато бразилците са громили мексиканците, аз имах обяд по случай края на учебната година, а тъкмо, когато започна мача Япония-Белгия, дъщеря ми реши, че иска да излезем да поиграем, така че няма да коментирам мачовете. Но, едно мога да кажа, радвам се, че продължава Белгия. Дано да отстранят и бразилците на 1/4 финалите!

Радваш се, защото не си видял как играха японците. А иначе , явно ръста, самочувствието, опита на белгийците и известна доза късмет си казаха думата, за да обърнат мача.

• Харесвам 2

Някои хора още са под влияние на пътешествията по време на сакура, струва ми се. 😉 

Ама наистина... Чак пък толкова... 😕 

Ако Белгия, дето играе, най-добрия футбол на първенството, били прехвалени, какво да кажем за хърватите, дето се скъсахте да им се подмазвате, пък се видя вчера, когато играят срещу грамотен отбор, как продължиха на магия и не съвсем заслужено.

Аз поне с удоволствие ще викам оттук насетне за Белгия, независимо докъде стигнат! Изключителен отбор с много добър треньор.

И едно голямо АРИГАТО за японците, че направиха мач и надскочиха себе си... С много. Стараха се много, но изобщо не им беше мястото във фазата на преките елиминации. Играта на Япония беше такава днес, че заслужаваха да паднат с повече... Но експлоатираха моментно разсейване и стъписване на белгийците в началото на второто полувреме, а после показаха страхотна тактическа незрялост.

Колкото до мача на Русия (чак днес го изгледах по диагонал на запис)... Ама наистина ли искате да гледате ТАКАВА Испания на четвъртфинал. (Окей, аз съм пристрАстен и лично не бих искал да гледам никоя Испания по никакъв начин. Откакто беше измислено онова извращение с футбола, наречено "тики-така"... Десетилетия трябва да минат, за да ми мине ядът към Испания!). Аз поне предпочитам опълченска Русия, която надскача себе си, при това без мощни съдийски побутвания като за домакини. Трябва да има и поне един такъв отбор напред в турнира.

П.С. @Zaro, ако японците бяха вкарали преди почивката, да го броим за тотаджийски мач, ама при хикс на почивката няма особен коефициент 😄 

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , lyusi каза:

Радваш се, защото не си видял как играха японците. А иначе , явно ръста, самочувствието, опита на белгийците и известна доза късмет си казаха думата, за да обърнат мача.

Играха бойко, но нямат класа. Не самочувствието, а класата си каза думата. Япоците вкараха 2 гола, защото белцийците спяха в защита, особено вторият гол на японците дойде от високомерно отношение в защита от страна на белгийците. Да не забравяме, че и удариха греда, така че заслужено продължават напред. И аз често викам за underdog-a, но нямаше как стане в случая.

А и така на 1/4-финала има по-голям шанс да стане оспорван мач.

преди 8 минути , master_of_germs каза:

П.С. @Zaro, ако японците бяха вкарали преди почивката, да го броим за тотаджийски мач, ама при хикс на почивката няма особен коефициент 😄 

При 2:0 беше 8,5 коефицентът. Мислех да слагам, ама нямах пари в акаунта и се отказах, хаха

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.