Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Crazy Horse каза:

Вече чакам с нетърпение утрешния полуфинал и се надявам поне другите ми любимци хърватите да достигнат финала.

Като ги гледам как играят, като нищо англичаните да се класират 🙈

Публикувано:

много зор видяха срещу Русия, не ги виждам срещу англичаните. Освен ако и те не рухнат

Публикувано:
В момента, neuromancer каза:

много зор видяха срещу Русия, не ги виждам срещу англичаните. Освен ако и те не рухнат

преди 2 минути , tch каза:

Като ги гледам как играят, като нищо англичаните да се класират 🙈

Дузпи са също възможни, а на дузпи хърватите са фаворити.

Публикувано:
преди 1 минута , Crazy Horse каза:

Дузпи са също възможни, а на дузпи хърватите са фаворити.

Според мен няма да изкарат 3 поредни мача с продължения.

Публикувано:

Значи, честито на французите. Сигурно е смешно, но все се сещам как крякак като изоглава през 1994 г. Никога не мога да забравя тази еуфория. Липсва ми. И никой отбор, никога не би я заменил... И да чуя поредния стоичковизъм, и да ругая бетер каруцар. Много съм добра в това 🙂 Не знам дали някога би се повторило – докато съм жива. Затова сигурно така се радвам на неочакваната победа на англичаните...

Знам, че са мразени. Да не кажа, че в истеричната си омраза приятелка брутално ме нападна наскоро – което леко ме шокира. Ами да, знам ехидните подмятания - от 30 години не са печелили такова място. И какво от това?  

Не познавам отбора. Знам, че са неопитни. Но така им се радвам! Радвам се искрено на еуфорията, която наблюдавам около мен. Оцъклих се при вида на един колега, дошъл със сако с английско знаме - изключително неприемливо за корпоративна обстановка, но всички просто се усмихваха. Обичам усмивките!

Пожелавам искрено успех на англичаните утре. Бих искала да се срещнем с французите на финала. Пък ако загубят – дано поне да е красиво.

Публикувано:
На 7.07.2018 г. в 9:10, Фичо каза:

image.png.fe4e7f6c341bc092f8950f8bcd19cb45.png

На 7.07.2018 г. в 9:43, master_of_germs каза:

Той и преди 4 години беше в същите цветове... Мaлко по-рaзлично подредени 😉

Toва мина пo социалните мрежи още по време на мача

IMG-20180706-WA0001.jpg

Врагът не си е тръгнал.

Само се е маскирал.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Rainy, много интересно ми беше да прочета от теб за емоциите, които предизвиква световното у англичаните. Не съм останал с впечатление, че са толкова мразени, дори имат много фенове по света, а и това, че не обичаш английския футбол, не означава непремено, че мразиш Англия и всичко английско. Аз обожавам английския език, литература и имам двама добри английски приятели, но никога не подкрепям английския национален отбор, примерно.

Между другото, не знам дали сте се заслушвали в хърватския химн, но въпреки националистическите изстъпления в близкото минало в цяла бивша Югославия хърватите са си избрали много инспириращ химн, с текст, който просто внушава любов към родината, без капка омраза към съседите, обиди, земя напоена с кръв на враговете, щикове и други подобни или пък грандомански изявления от сорта - велика наша страна, земен рай, единствена благословена от Бог и други подобни епитети, с които изобилстват не малко химни. Аз анализирам и химни, какво да се прави, професионално изкривяване, и хърватският е един от любимите ми химни заради умерения си тон. Ето го и химнът с превод. Нека това е поздрав за всички хърватски фенове преди днешния мач!

Lijepa naša domovino, Хубава наша родино,
Oj junačka zemljo mila, о, юначна земьо мила,
Stare slave djedovino, старославна татковино,
da bi vazda sretna bila! вечно да си щастлива!
.
Mila kano si nam slavna, Мила, колкото и славна,
Mila si nam ti jedina. мила си ни ти едничка.
Mila kuda si nam ravna, Мила си ни, където си равна,
Mila kuda si planina! Мила си ни, където си планина!
.
Teci Dravo, Savo teci, Течи, Драво, Саво, течи,
Nit ti Dunav silu gubi, нито ти Дунав сила не губи,
Sinje more svijetu reci, Синьо море кажи на света,
Da svoj narod Hrvat ljubi. че хърватинът обича своя народ.
.
Dok mu njive sunce grije, Докато му слънце нивите огрява,
Dok mu hrašće bura vije, докато в дъбрави буря вие,
Dok mu mrtve grobak krije, докато гроб мъртвите покрива,
Dok mu živo srce bije! дакато му живо сърцето бие!

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано: (редактирано)

Ами логичното се случва и отборът, който не убеди, че заслужава да продължи в мачовете с Дания и Русия, вече губи в резултата. Води тактически по-зрелият отбор. Дотук единствената успешна тактика на Хърватия беше да оставят адаша на вратата да лови дузпи. И той го прави добре. 😉 

Честно, от какъв зор строят стена при преки свободни удари - тя само му пречи да види топката навреме и да си я улови, както си знае 😎

Все пак отчитам, че хърватите имат класа като индивидуалности, и се надявам мачът да стане още по-интересен.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Е, колеги, не бързайте, все пак мачът още не е свършил, има цяло полувреме. Това, което не ми хареса е, че хърватите не създадоха много положения пред английската врата, но се надявам, че ще вкарат веднага след почивката. А, англичаните не изневеряват на стила си. Ако имат топката не знаят какво да правят с нея, но има ли статично положение гледат да вкарат. Ако се класират на финала, мисля, че французите ще се справят с тях.

Както вече не веднъж коментирах,проблема на хърватите са двата бека.Върсалко и Стринич не са дупки а цели ями! Връщат топката само назад независимо къде се намират.Може и да имат голова атака те ще върнат на Субашич. Много са зле!

Не мога и да не отчета факта,че англичаните играят много....умно!

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , krasen_denev каза:

Подаде веднъж напред и стана гол!

Саутгейт подходи много умно, като накара хърватите да играят срещу англичани ... само с центрирания.

Голът беше изключение, че стигнаха до топката, а се видя, че беше на кантар за фаул.

• Харесвам 2

Колко високо трябва да е вдигнат един крак, за да бъде свирен за опасна игра?! Но не е първият случай на това световно, когато се вкарва гол с високо вдигнат крак, а съдиите си затварят очите, щото било красиво, нали. То, технически погледнато, и всяка една задна ножица си е игра с високо вдигнат крак, а вместо да се свири фаул, всички се надпреварват да аплодират...

Просто размисли, докато отворя още една бира...

Стигне ли се до дузпи, би трябвало точно Саутгейт да ги е скъсал англичанчетата да бият дузпи по няколко часа дневно. Не бива да падат най-вече заради него. Понеже е най-добрият треньор на това световно, при това с огромна разлика. Но все пак предпочитам да не гледам дузпи на полуфинал, а някой да си вкара редовен гол в продълженията.

Уточнявам, че по никакъв начин не симпатизирам на Англия. И на Франция не симпатизирам, но за тяхната игра лоша дума няма как да се каже. Хърватите уж ги харесвам, ама нещо не ме убеждават, че трябва безрезервно да ги подкрепям.

И последно, една мисъл относно вчерашния мач... Коя "умна глава" преди няколко години наложи тая простотия при корнер да не се слагат защитници при гредите?...

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 3
Публикувано:

БРАВО на братята хървати!!! Каква емоция! И след първия и след втория гол, виках като луд!!! Много, много се радвам за Хърватия и сега бързам да звънна на моите хърватски приятели в Канада!

Казах ви аз да не погребвате хърватите след първото полувреме! Много бързате!!!

НЕВЕРОЯТНО!!! Хърватия е на финал!!!🍻

Англичаните заслужено си отиват с тези дървени изпълнения! Не може само да се разчита на статични положения.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Моят отбор на финал!!! Супер радостен съм! Честито на всички подкрепящи балканците!

@Crazy Horse,супер победа! Само Белгия ни предаде,но все пак...?!?

• Харесвам 9
  • Браво 2

Сами са си виновни англичаните, след 60-та минута ги нямаше на терена. Бях за хърватите, но си мислех, че след 2 мача с продължения няма да им стигнат силите. 

@Rainy не пусна обичайното клипче и виж какво стана 🙄

Редактирано от tch
  • Харесвам 4
Публикувано:

Брекзит 😜   Хърватия е последната присъединила се страна членка на ЕС, съдба

Когато играеха Белгия и Англия в групата и двата отбора бяха с Б отборите си. Казах на мъжа ми, че има голям шанс да играят отново, но този път с А отборите си. Той ми каза да, но не забравяй, че може и да е за третото място, а не на финала. Сега поне аглетата ще се понапънат да бият.

• Харесвам 5
  • Смея се 3

YES!!!! Аз от суеверие вече не смея да се изказвам преди да свърши мача ( щото като се изкажа и моите хора неочаквано паднат) и явно схемата работи 😆

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 7
  • Смея се 2

Мисля, че справедливостта възтържествува тази вечер и сметкаджийските истории на Англия резонно ги отведоха там, откъдето тръгнаха.Надявам се Белгия още веднъж да им покаже, че футбол се играе от сърце и всеки път за победа.

Редактирано от Roberto Baggio
  • Харесвам 10
преди 56 минути , master_of_germs каза:

И последно, една мисъл относно вчерашния мач... Коя "умна глава" преди няколко години наложи тая простотия при корнер да не се слагат защитници при гредите?...

Тази,която научи всички при корнер да се включват в атаката и слагайки човек на гредата губиш човек в наказателното поле или пред него и реално не ти стигат хората за да покриеш противниците.Ако си забелязал доста от отборите оставят само един човек на центъра/обикновено някой бързак/за да може да спрат евентуална контраатака след избита топка.

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.