Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Говорят си англичанини и французин:
- Ние в сряда ще играем с Хърватска.
- И ние, ама в неделя.

😄

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 7
Публикувано:
Преди 1 час, Crazy Horse каза:

БРАВО на братята хървати!!! Каква емоция! И след първия и след втория гол, виках като луд!!! Много, много се радвам за Хърватия и сега бързам да звънна на моите хърватски приятели в Канада!

Казах ви аз да не погребвате хърватите след първото полувреме! Много бързате!!!

НЕВЕРОЯТНО!!! Хърватия е на финал!!!🍻

Англичаните заслужено си отиват с тези дървени изпълнения! Не може само да се разчита на статични положения.

Някъде да си видял или прочел някой да ги е "погребал". Всички коментиращи симпатизираме повече или по-малко на хърватите, аз може би съм малко по-критичен от останалите и не съм сложил шахматни фенски очила.  Такива емоции като твоите изпитвам само когато гледам волейбол 🙂 

Колкото до "дърварските" изпълнения; ами че те хърватите правеха по-грозните сцени, по-грубите влизания и прочие. Но това е и белег за по-голяма нахъсаност за победа.  Англичаните май го раздаваха прекалено джентълменски. За изравнителния гол няма да си променя мнението, че трябваше да се свири фаул, но оттам насетне особено в продълженията хърватите си заслужиха победата.

Предпочитам отбор, който не е печелил световно досега, да вдигне купата. И ще си подкрепям кротко Хърватия на финала, най-вече заради оня полуфинал преди 20 години, който не трябваше да губят от французите. Сега на пръв поглед финалът изглежда неравностоен. Ама те и португалците не бяха убедителни и така с продълженийца и дузпички се прибутаха до финал на европейското, пък взеха, че биха французите. Значи можело 🙂 Французите са по-силни отпреди две години, но и хърватите са по-добри от португалците.

П.П. Седмица след финала ще имам възможност да мина със Знамето през Хърватия. Дано емоциите още са достатъчно силни, че да станат интересни снимки.

П.П. @krasen_denev Аз все мислех,че е по-скоро заради варианта, ако не последва директно удар, някой от нападателите да се окаже в засада. Но пък с новото правило за засада това се обезсмисли. Съжалявам, ама няма как да стане да ти липсва предимство при корнер. Имаш вратар, който може да играе с ръце. Този, който изпълнява корнера, също е извън ситуацията, както и оня, дето стои в центъра и противниковият вратар. Само човек, който никога не е заставал в рамките на истинска футболна врата, не е наясно, колко огромна е вратата в действителност... нищо общо с това, което изглежда по телевизора. Човекът на гредата е много по-важен от персонален пазач в полето. Все си мисля,че това решение зависи преди всичко от вратаря и неговата самоувереност и треньорът се съобразява с това. Ако вратарят не се чувства свръхуверен във възможностите си, той е длъжен да си извика човек на гредата. И ако след корнер топката влезе във вратата близо до гредата, на която е нямало защитник, вратарят трябва да поеме вината дори повече от този, който си е изпуснал човека.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз пък бях за англичаните. Не чувствам хърватите като братя, някак ми се струва, че и те нас не ни чувстват така. Англичаните имаха достатъчно много положения, хубаво играха, заслужаваха също да победят. Съдийството не ми хареса, не заради несвирения фал (на мнението на Мастър съм), а някак имаше много грешки. Така или иначе в живота единия трябва да победи, поздравления за победителя, а на финал ще викам за французите. Но и хърватите да спечелят, няма да се чувствам съвсем прецакана. 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

Е сега вече имаме европейски отбор ня финала. Къде с балканска подкрепа, къде с ритници ама браво. 

Бий за да те уважават. 

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

На финала се надявам, че хърватите няма да допуснат пак бърз гол и после да им се налага да догонват в резултата, както вече направиха в три поредни мача и ми скосиха нервите. Ракитич трябва да е малко по-концентриран, а Модрич да изостави тики-така тактиката, че понякога прекалява с безсмислените пасове. Врсалько, който толкова критикувахме пък, взе, че спаси гол при ъглов удар на Англия!

Редактирано от Георги
Без политика във форума
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Винаги когато Англия пада съм доволен.  Единствения отбор към който имам вечна неприязън. Радвам се за хърватите. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Високо вдигнат крак е когато крака е вдигнат на нормалното ниво на главата, а не когато някой легне да удари с глава топка на 30 см от земята и друг му я изрита от пред главата.

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 часа, master_of_germs каза:

. Понеже е най-добрият треньор на това световно, при това с огромна разлика. ...

А според мен е най-слабият. То само със статични положения ако ставаше....

Публикувано:
преди 2 минути , Sun4o каза:

А според мен е най-слабият. То само със статични положения ако ставаше....

Ами явно става. То без статичните положения на англичаните максимумът им беше осминафинал и то заради това, че бяха в най-лесната група. 

@cybersimoВисоко вдигнат крак е на нивото на гърдите, не на главата. А опасна игра е винаги, когато с крак посегнеш в посока на главата на противников играч, ако ще и на трийсет сантиметра над тревата да е, а при гола на Хърватия не беше на трийсет, а на метър и трийсет. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Явно говорим за различни ситуации. Аз мислех, че визираш момента, когато играч на Англия легна за да удари топката с глава, а хърватин му я изби от пред лицето с крак

• Харесвам 1
Публикувано:

Логично беше вече да отпаднат. Доста се задържаха, чак им беше странно, че не са си вкъщи за 1/4 финалите.

Цялата им игра се уповава на уникално грозен стил на игра. Атаките им са точно два вида:

1. Рашфорд/Лингард/Стърлинг вземат топката, забият главата в терена и почват да "творят". Трябва да минат поне двама човека, иначе не им се брои. Ако стане някой пробив добре, ако не стане, отнемат пак топката, някой забива главата и тръгва с рогата напред. Магия.
2. Безкрайни центрирания към някоя пръчка в наказателното поле. Отново сработи, трябва да им се отчете, колкото и да ме отвращава този стил на игра. 

Тези пичове са ужасни в защита, не знам как изобщо се стигна до там да играят полуфинал. Докато водиха, долу-горе биваше, след това направо се хванаха се палците. Тотален срив, при който хърватите ги смазаха от положения и само каръка ги спря да запишат разгром. Повече владение, повече удари, повече идея. По-силният отбор победи и заслужено отива на финала. Дано го спечелят. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Значи най ми е било тегаво да гледам финал между два отбора, които не харесвам. За последно ми се случи на европейското с финала между Португалия и Франция, когато за утеха поне Роналдо се контузи.

Гадно е да си пожелавам мачът да завърши с много контузии, затова нека бъде 1:1 в редовното време с по един автогол на двата отбора, а при дузпите нека победи по-добрият. 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Zaro каза:

Значи най ми е било тегаво да гледам финал между два отбора, които не харесвам.

E то гледането не е задължително 😁

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
преди 3 часа, Zaro каза:

Значи най ми е било тегаво да гледам финал между два отбора, които не харесвам. 😉

Превключвай на Уимбълдън или Тур дьо Франс! 😉

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Не, Бразилия '82.

Тук предполагам, че имаш предвид бразилския отбор от 1982. Със Зико, Сократес, Едер,Фалкао.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, Zaro каза:

Значи най ми е било тегаво да гледам финал между два отбора, които не харесвам. За последно ми се случи на европейското с финала между Португалия и Франция, когато за утеха поне Роналдо се контузи.

Гадно е да си пожелавам мачът да завърши с много контузии, затова нека бъде 1:1 в редовното време с по един автогол на двата отбора, а при дузпите нека победи по-добрият. 😉

След като през 2012 успях да изгледам Испания - Италия, вече нищо не може да ме събори 😄 
От там нататък - винаги съм се чудел как може някой отбор (особено национален) да ти е "винаги" противен? На какво основание? Прекалено са добри? Прекалено са слаби, ама бият (Португалия преди 2 години)? Прекалено са груби (то вече няма такива, всички ги наказват)? Разбирам противен клубен отбор - нормално е, ако харесваш някой, да не харесваш противника му, ама национален? 

• Харесвам 1
На 12.07.2018 г. в 10:31, ACM каза:

Логично беше вече да отпаднат. Доста се задържаха, чак им беше странно, че не са си вкъщи за 1/4 финалите.

Цялата им игра се уповава на уникално грозен стил на игра. Атаките им са точно два вида:

1. Рашфорд/Лингард/Стърлинг вземат топката, забият главата в терена и почват да "творят". Трябва да минат поне двама човека, иначе не им се брои. Ако стане някой пробив добре, ако не стане, отнемат пак топката, някой забива главата и тръгва с рогата напред. Магия.
2. Безкрайни центрирания към някоя пръчка в наказателното поле. Отново сработи, трябва да им се отчете, колкото и да ме отвращава този стил на игра. 

Тези пичове са ужасни в защита, не знам как изобщо се стигна до там да играят полуфинал. Докато водиха, долу-горе биваше, след това направо се хванаха се палците. Тотален срив, при който хърватите ги смазаха от положения и само каръка ги спря да запишат разгром. Повече владение, повече удари, повече идея. По-силният отбор победи и заслужено отива на финала. Дано го спечелят. 

Ето защо Саутгейт е добър треньор - взе 20 пръчки и ги закара на полуфинал, макар и с късмет. Други преди него и това не успяха. Последният различен английски треньор беше Боби Робсън, с когото дистигнаха полуфинал през 1990.

На 12.07.2018 г. в 22:46, stormbringer каза:

След като през 2012 успях да изгледам Испания - Италия, вече нищо не може да ме събори 😄 
От там нататък - винаги съм се чудел как може някой отбор (особено национален) да ти е "винаги" противен? На какво основание? Прекалено са добри? Прекалено са слаби, ама бият (Португалия преди 2 години)? Прекалено са груби (то вече няма такива, всички ги наказват)? Разбирам противен клубен отбор - нормално е, ако харесваш някой, да не харесваш противника му, ама национален? 

Противни са ми отбори с надменни играчи (хървати, сърби, франсета), симуланти (португалци убедително на първо място, напоследък бразилците), груби  играчи (Холандия на моменти, макар че има случаи, когато съм за тях).

Не съм изобщо съгласен, че няма груби играчи. Да, може би ги няма грубите фаулове, но пък леките станаха прекалено груби, с постоянно дърпане на фланелки. Това не е моят футбол.

Футболът стана прекалено комерсиален и загива във вида, в който повечето хора са били запленени като деца. Първото ми съзнателно първенство е 1982 година с този отбор, с треньор великият Теле Сантана. Разликата е огромна.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , Zaro каза:

(Холандия на моменти, макар че има случаи, когато съм за тях

@Zaro предполагам нямаш предвид Холандия и настоящото Световно, защото те не се класираха въобще.

Преди три седмици пътуваме към Айндховен по магистралата и на последният мост в Белгия преди границата с Холандия бяха опънали транспарант написано на ръка със спрей: "Тук свършва Световното първенство по футбол" 😆

• Смея се 5
Публикувано:
На 12.07.2018 г. в 15:42, Zaro каза:

😎

Публикувано:

Финалът не беше лош, напротив, но коментаторите на БНТ са просто трагични. Такава очевадна пристрастност, за мен е пълна липса на професионализъм.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , nomad каза:

Финалът не беше лош, напротив, но коментаторите на БНТ са просто трагични. Такава очевадна пристрастност, за мен е пълна липса на професионализъм.

То да бяха само на БНТ пристрастни... отвратително е да слушаш такива коментатори

• Харесвам 2

E, честито на франсетата, жалко за хърватите, можеше и другояче да се развие финалният мач, имат страхотно поколение и играха прекрасно . 

Изчаках до края за да честитя победата в нашата игра на @krasen_denev !!! 👏🏻,  майстор-разбирач! 
Поздрави и за другите спецове на почетната стълбичка - @tch и @Sun4o ! 

Да обърна внимание също на отличното представяне на нежната половина от форума 🙂
Даже ако направим едно виртуално класиране само по резултати от мачовете, без бонусите, ще видим, че @Roberto Baggio  би била на първо място , а други двe дами - @elateq и @Gripping щяха да делят третото място с @tch

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 5
  • Благодаря 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.