Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, Roberto Baggio каза:

Експерти 🙂

По-скоро късметлии 😉, ако бяха големи експерти, нямаше да изостават на 5-6т точки от теб. 😁 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
На 17.06.2018 г. в 0:52, П.Кръстев каза:

Как може да съм толкова смотан, днес забравих да напиша прогноза за Франция - Австралия. Сигурни поне 2 точки....

преди 6 минути , Raybeez каза:

Леле, тия дни бачкам яко и... забравих да дам прогнозите за мачовете и сега - греда 😞

На 16.06.2018 г. в 15:31, ACM каза:

Тц, тц изтървах първите мачове... 

Един съвет от мен, понеже и аз изгорях така на предишната игра - попълнете си с прогнози за всички възможни мачове, впоследствие можете да си променяте предвижданията да началото на съответния мач, но поне няма да останете без прогноза.

Редактирано от Фичо
Публикувано:
преди 7 часа, Фичо каза:

Един съвет от мен, понеже и аз изгорях така на предишната игра - попълнете си с прогнози за всички възможни мачове, впоследствие можете да си променяте предвижданията да началото на съответния мач, но поне няма да останете без прогноза.

То хубаво, ама аз не знаех, че изобщо я има играта. Темата е започната в период, в който бях нямах достъп до нормален интернет. Най-много ме е яд за бонуса, тия 3-4 мача не са чак толкова важни, но ако си спомням правилно от играта за Еврото, бонусите бяха солидни точки. 

Публикувано:
преди 26 минути , ACM каза:

То хубаво, ама аз не знаех, че изобщо я има играта. Темата е започната в период, в който бях нямах достъп до нормален интернет. 

Е, жалко 🙄

Публикувано:

Явно магеланци разбират и от футбол.15 човека са познали мача Белгия-Панама на точен резултат.Вярно,че мачът бе с предизвестен край,но все пак....да се познае на точен резултат си е за комплимент.

• Харесвам 3
Публикувано:

Абе малко е хаотично парчето, ама е мелодично и доста добре хваща руския дух. И не се базикам в случая никак, че обикновено сте свикнали от мен най-вече на това 🙂

• Смея се 1
Публикувано:

@Petkan -а бяхме толкова близо!!!

Не мога да повярвам как тунизиеца вместо да остави топката да излезе в тъч я изкара в ъглов,а след него естествено падна гола.Та това е Англия-отбора обожаващ да играе с глава! Язък за усилието на всички от отбора на Тунис!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 13 часа, Фичо каза:

По-скоро късметлии 😉, ако бяха големи експерти, нямаше да изостават на 5-6т точки от теб. 😁 

Не, че нещо, ама се включих от 5тия мач 😉 

• Браво 1

Не знам дали попадахте на тази статистика: 99,6% от исландците, които са гледали телевизия в събота са гледали Аржентина - Исландия 😲

60% от цялото население са гледали мача по ТВ или около 203 000 души. Отделно малко под 30 000 на стадиона 😁

Argentina draw becomes the most-watched Iceland sporting TV event in history 

Редактирано от П.Кръстев
Публикувано:

Не съм футболен съдия, но това на К. Санчес не трябва ли да е жълт картон? Отчаяно опитва да блокира топката и скача инстинктивно. Тя се удря в ръката му. 100%-ова дузпа, без съмнение, но това не би следвало да е червен картон. Не виждам да блокира нарочно топката с ръка.

Публикувано:
преди 18 минути , ACM каза:

Не съм футболен съдия, но това на К. Санчес не трябва ли да е жълт картон? Отчаяно опитва да блокира топката и скача инстинктивно. Тя се удря в ръката му. 100%-ова дузпа, без съмнение, но това не би следвало да е червен картон. Не виждам да блокира нарочно топката с ръка.

При игра с ръка в наказателното поле, ако бъде отсъдена дузпа следва 100% червен картон

Публикувано:
преди 13 минути , cybersimo каза:

При игра с ръка в наказателното поле, ако бъде отсъдена дузпа следва 100% червен картон

Мога набързо да ти покажа няколко примера, че това твърдение не е вярно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , ACM каза:

Мога набързо да ти покажа няколко примера, че това твърдение не е вярно.

При летяща топка към вратата поне, е вярно

преди 41 минути , ACM каза:

Когато е директна голова ситуация (в случая топката почти сигурно влизаше във вратата) е червен картон. Поне според мен решението на съдията е напълно правилно.

Естествено, при всички други случаи, когато играта с ръка не предотвратява гол, си е жълт картон.

Редактирано от П.Кръстев
Публикувано:

Не ми се търси в официалните правилници, но това намирам за 30 секунди търсене. Причини за получаване на червен картон (умишлено давам само частта, която ни интересува):
Уики - "Denying the opposing team a goal or an obvious goalscoring opportunity by deliberately handling the ball (this does not apply to a goalkeeper within his own penalty area)"

Thefa.com - "Where a player denies the opposing team a goal or an obvious goal-scoring opportunity by a deliberate handball offence the player is sent off wherever the offence occurs."

Ето това е deliberately - 

преди 18 минути , tch каза:

При скока на колумбиеца, ръката му не беше в особено естествена позиция 🙂

Това няма отношение към дискусията. Нарушението е повече от очевидно, но както вече цитирах два източника, директен червен се дава при УМИШЛЕН удар с ръка. Това не е умишлено и смятам, че всеки го вижда. Директен червен е това на Суарес, докато това на Санчес е отчаяна изява в защита, при която топката се удря в ръката му. Разликата е огромна.

П.П. Ако за ФИФА умишлено=инстинктивно, то мога да се съглася

Редактирано от ACM
Публикувано:
преди 4 минути , ACM каза:

Това няма отношение към дискусията. Нарушението е повече от очевидно, но както вече цитирах два източника, директен червен се дава при УМИШЛЕН удар с ръка. Това не е умишлено и смятам, че всеки го вижда. Директен червен е това на Суарес, докато това на Санчес е отчаяна изява в защита, при която топката се удря в ръката му. Разликата е огромна.

Да, ръката му не се движи по посока топката, обаче в момента, в който скочиш с така разперена ръка може да се смята за умисъл. Колко е огромана разликата не знам при положение, че предотвратяваш 100%-тов гол.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , tch каза:

Да, ръката му не се движи по посока топката, обаче в момента, в който скочиш с така разперена ръка може да се смята за умисъл. Колко е огромана разликата не знам при положение, че предотвратяваш 100%-тов гол.

Като блъснеш човек и му счупиш крака има ли разлика дали е нарочно или случайно? Аз мисля, че има. Пак ще има съдия, който ще отсъди.

Когато скачаш в защита и предотвратяваш гол с ръка на 90 градуса спрямо тялото, за мен това е умишлено.

Да не забравяме и че съдията има само няколко секунди да прецени.

Редактирано от П.Кръстев

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.