Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 17 минути , ACM каза:

Като блъснеш човек и му счупиш крака има ли разлика дали е нарочно или случайно? Аз мисля, че има. Пак ще има съдия, който ще отсъди.

Ако си карал пиян и с превишена скорост може и да се смята за нарочно. Но да прекратим дискусията, явно сме на различни мнения 🙂

BTW: Това добавеното време за нищо го нямат. На 50% от вторите полувремена дават 5 минути.

Редактирано от tch
Публикувано:
преди 16 минути , П.Кръстев каза:

Когато скачаш в защита и предотвратяваш гол с ръка на 90 градуса спрямо тялото, за мен това е умишлено.

Да не забравяме и че съдията има само няколко секунди да прецени.

Съгласен съм с второто, просто за мен това не е умишлено действие. В крайна сметка играят хора, а не роботи. Не може винаги да очакваш, че защитниците ще скачат като бастуни с ръце зад гърба и всяко друго действие да квалифицираш като умишлено.

Както и да е. Жалко за колумбийте, които имат страхотни играчи. Сами си направиха живота труден

преди 2 минути , ACM каза:

Както и да е. Жалко за колумбийте, които имат страхотни играчи. Сами си направиха живота труден

Според мен няма да имат проблем да вземат 2 победи в останалите 2 срещи 🙂 Разбира се, ако не направят пак някаква подобна бастунска грешка.

Редактирано от tch
Публикувано:

От 37 души, никой не е дал победа за Япония :D 
Гледам титулярите - "абе, много малко играчи знам", второто полувреме от пейката влизат Хонда, Оказаки, Карлос Бака и Хамес 😁😁

Публикувано:
преди 9 минути , stormbringer каза:

От 37 души, никой не е дал победа за Япония 😄

И с право, видя се с какви мъки биха, при този огромен ранен подарък от страна на колумбийците.

Публикувано:
преди 1 час, ACM каза:

Съгласен съм с второто, просто за мен това не е умишлено действие. В крайна сметка играят хора, а не роботи. Не може винаги да очакваш, че защитниците ще скачат като бастуни с ръце зад гърба и всяко друго действие да квалифицираш като умишлено.

Да определиш това действие като неумишлено си е пристрастено, фенско затваряне на очите. Може и да е инстинктивно, но това не го оправдава да остави отбора си за цял мач с човек по-малко. Жалко за колумбийците наистина. Смятам обаче, че ще прескочат групата. Не е толкова трудна.

преди 7 минути , Roberto Baggio каза:

Пак ли ще кажеш, че е късмет 😋

В общи линии - да 😉 .  И още не мога да те стигна 😁

..............................

Добре де - половината форум ходихте до Страната на изгряващото слънце..., как пък един не се намери да заложи на япончетата 😃, никой не им повярва ... 🤔

Редактирано от Фичо
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 9 минути , Фичо каза:

😁

..............................

Добре де - половината форум ходихте до Страната на изгряващото слънце..., как пък един не се намери да заложи на япончетата 😃, никой не им повярва ... 🤔

Очаквах изненади и в двата мача, но си мислех, че ще са в рамките на равен резултат.

Публикувано:

След първите мачове, като цяло първенството ми е малко скучно. Почти винаги има някой симпатичен, по-малко популярен отбор, който да ти направи добро впечатление с играта си, а в случая май повечето симпатични, по-малко популярни отбори практикуват супер скучен футбол. Швеция - Южна Корея беше някаква мъка за гледане, дори с половин око. От друга страна пък разни уж скрити фаворити съвсем никакви ги няма. 

П.С. Май, май, приятната изненада са Русия на този етап, но те все още не са срещнали истински съперник. 

П.С. Нарочно не споменавам Исландия, да не ги окаръча...ама ето, може би ги окаръчих. 

Вчера не излязоха мачовете 😄 
Искаше ми се Сенегал да бият Полша, ама не повярвах, че ще успеят, бях сложил 2:1 и накрая, преди мача го направих на 1:1, те взеха, че успяха. Руснаците ме изненадват, но може би беше логично - в супер лесна група са, като дори и от нея щяха да отпаднат при здрав Салах. Обаче на 1/8 финал с Испания или Португалия ще им е таван. 

преди 4 часа, Георги каза:

След първите мачове, като цяло първенството ми е малко скучно. Почти винаги има някой симпатичен, по-малко популярен отбор, който да ти направи добро впечатление с играта си, а в случая май повечето симпатични, по-малко популярни отбори практикуват супер скучен футбол. Швеция - Южна Корея беше някаква мъка за гледане, дори с половин око. От друга страна пък разни уж скрити фаворити съвсем никакви ги няма. 

За "симпатичен, по-малко полулярен отбор" рядко се говори след 1 мач. В най-добрия случай - преди  третия мач - "дали ще се класират" или вече в елиминациите, а после ги помним, като "приятната изненада", но не и само след 1 мач.
Първенството е интересно с големия брой дузпи, поради ВАР и забавно, заради многото автоголове - вчера 2 от тях дадоха посока на късните мачове. 

Редактирано от stormbringer
  • Харесвам 1
Публикувано:

Русия са мечтан съперник за следващата фаза. Испания и Португалия ще се надлъгват кой да остане втори за да срещне Русия

преди 17 минути , stormbringer каза:

Руснаците ме изненадват, но може би беше логично - в супер лесна група са, като дори и от нея щяха да отпаднат при здрав Салах. Обаче на 1/8 финал с Испания или Португалия ще им е таван. 

преди 1 минута , cybersimo каза:

Русия са мечтан съперник за следващата фаза. Испания и Португалия ще се надлъгват кой да остане втори за да срещне Русия

Ааа, не се знае 😉 , като им спуснат заповед от Кремъл, че нямат право да отстъпват и трябва победа на всяка цена, като при Сталинград ... 😁

Редактирано от Фичо
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, cybersimo каза:

А, ако Уругвай нагъне руснаците 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , tch каза:

А, ако Уругвай нагъне руснаците 🙂

Какъв е смисъла? 2 отбора с по 6 точки и 2 с по нула. По-добре да си направят един хикс.

Публикувано:
преди 29 минути , cybersimo каза:

Какъв е смисъла? 2 отбора с по 6 точки и 2 с по нула. По-добре да си направят един хикс.

Не бързай, да не ни изненадат Саудитите 😂

Колкото повече мачове минават, толкова повече се чудя - да не би нещо да съм пропуснал и да са променили правилата така, че да  се върви към сближаване с други спортове и например вече да може в и около наказателното поле да се задържа съперника с две ръце или за екипа като на хандбал, а също да се прилагат някои хвърляния от борбата и джудото??? 🤔🙄🤔

Редактирано от Фичо
Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

Колкото повече мачове минават, толкова повече се чудя - да не би нещо да съм пропуснал и да са променили правилата така, че да  се върви към сближаване с други спортове и например вече да може в и около наказателното поле да се задържа съперника с две ръце или за екипа като на хандбал, а също да се прилагат някои хвърляния от борбата и джудото??? 🤔🙄🤔

Не, просто за едни има VAR, а за други не. Същото важи и за симулациите 😂

И все по-зле ще става. Корупция и пристрастност до безкрай

• Харесвам 1
Публикувано:

Бях забравил колко са слаби португалците, започвам да си мисля, че Русия може и 1/4 финал да стигнат. Иначе съм се настроил за 2 разгрома от тук нататък днес

Публикувано:
преди 23 минути , Фичо каза:

Коя ситуация точно визираш? Ако е тази, за която си мисля и двамата щяха да си скъсат взаимно екипите, не виждам поводи за дузпа

преди 1 минута , stormbringer каза:

Бях забравил колко са слаби португалците, започвам да си мисля, че Русия може и 1/4 финал да стигнат. Иначе съм се настроил за 2 разгрома от тук нататък днес

И на европейското не ги брояха за живи 🙂

Публикувано:
преди 6 минути , tch каза:

Коя ситуация точно визираш? 🙂

Много ситуации в много от мачовете. 

Цитат

и двамата щяха да си скъсат взаимно екипите

В такива случаи според мен съдията трябва да направи първо устно предупреждение, а ако продължават - да покаже картони и на двамата. 

Публикувано:
преди 1 минута , Фичо каза:

В такива случаи според мен съдията трябва да направи първо устно предупреждение, а ако продължават - да покаже картони и на двамата.

Как устно? Има си правилник за дърпане на фланелката и той гласи да се покаже жълт картон - докато се толерират такива неща, няма да се научат футболистите.

Както много пъти съм давал пример, правилата много бързо започват да се спазват, ако наказанията са жестоки. Например, ако глобата за неправилно паркиран автомобил не е 20 лв, а например 1000 лв - никой няма да паркира неправилно. Същото важи и за карането в бус-лента, в аварийна лента и т.н.

Дадох пример и за симулациите в началото на темата - да направят 5-10 мача наказание и токава да видим дали ще се превиваш от болка в коляното, ако те погалят по бузата.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , tch каза:

И на европейското не ги брояха за живи 🙂

Там имаше абсурдна схема и всички силни попаднаха в един поток, а на всичко отгоре се класираха третите в групите, иначе Португалия си оставаха с 3 мача 😉 
В това "неполитизирано" световно, ВАР ще заработи за симулациите/ грубостите на Пепе много бързо, ако имат мач с Русия, който да върви равностойно или поне равно 

Публикувано:
преди 39 минути , cybersimo каза:

правилата много бързо започват да се спазват, ако наказанията са жестоки

и ако се налагат тези наказания (важи не само за футбола) 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.