Прескочи до съдържание

Световно първенство в Русия 2018г + игра

П.Кръстев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, tch каза:

С 2 точни удара за цял мач и 33% притежание на топката щеше да е най-незаслужената победа.

Аха да го напиша и колегата отдолу ти отговори. Аз бих добавил и мача им с Мароко на португалците.

преди 20 минути , stormbringer каза:

Те Португалия така спечелиха Европейското, не е много справедливо да обвиняваш Иран, че са играли португалски срещу тях.

• Харесвам 1
Публикувано:

Общо взето до момента единственият отбор, който показва стойностна игра е Уругвай. Тръгнаха малко тромаво, но в крайна сметка взеха 3 победи. Защитата им е бетон (още не са допуснали гол), а в нападение разполагат с двама играчи от световна класа. Според мен ще отстранят португалците, освен ако Роналдо няма ден да им вкара някой смешен гол. С вчерашната си игра, отпадат на 90%. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, ACM каза:

Общо взето до момента единственият отбор, който показва стойностна игра е Уругвай. Тръгнаха малко тромаво, но в крайна сметка взеха 3 победи. Защитата им е бетон (още не са допуснали гол), а в нападение разполагат с двама играчи от световна класа. Според мен ще отстранят португалците, освен ако Роналдо няма ден да им вкара някой смешен гол. С вчерашната си игра, отпадат на 90%. 

Чак единствения.... ами Хърватия ?

• Харесвам 2
Публикувано:

Струва ми се, че за някаква сравнително обективна оценка на представянето на някой отбор трябва да минат поне трите мача в групите и осминафинал.

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, П.Кръстев каза:

Ами Аржентина?

Като единици са най-стойностния отбор според мен. В последния мач половината футболисти (и най-вече Меси) откровено бойкотираха треньора. След мача поискаха оставката му, но май нищо не се случи. Ако все пак са стигнали до някакво споразумение, Нигерия отиват на разлика (без да ги подценявам). Ако не са - пак на разлика, но в обратна посока. Дано не е второто, че жалко за това уникално поколение!

p.s. Ще изчакам до последно да видя с какъв състав ще излязат и тогава ще реша какъв резултат да запиша, ако все още е възможно де...

Редактирано от Petkan
преди 58 минути , Petkan каза:

Ами Аржентина?

Като единици са най-стойностния отбор според мен. В последния мач половината футболисти (и най-вече Меси) откровено бойкотираха треньора. След мача поискаха оставката му, но май нищо не се случи. Ако все пак са стигнали до някакво споразумение, Нигерия отиват на разлика (без да ги подценявам). Ако не са - пак на разлика, но в обратна посока. Дано не е второто, че жалко за това уникално поколение!

p.s. Ще изчакам до последно да видя с какъв състав ще излязат и тогава ще реша какъв резултат да запиша, ако все още е възможно де...

Ключовото е "като единици".

Не мисля, че загубата им от Хърватия беше заради бойкот на треньора. Пък и да е... техен проблем, надявам се да не продължат изобщо и да ходят да си оправят отношенията с треньора 🙂 

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, П.Кръстев каза:

Фичо отдолу е казал до голяма степен и моето мнение. Хърватите от край време са ми любимци и винаги ги подкрепям, а те винаги ме разочароват. Не смея да ги похваля 😄

преди 2 часа, Petkan каза:

Ами Аржентина?

Как ще са най-стойностните отбор като сред титулярите имат анимационни герои като Кабайеро, Меса, Таляфико и Перес, които никога не са били играчи от най-висок калибър. Да не кажа, че са откровени слаби, ама айде не съм го казал.
Нападението им на хартия е чудовищно, но на терена друго се получава. Дибала си чеше орехите, докато Меса бяга като муха без глава по фланга. С подобен псевдо треньор и робуването на примадоната Меси няма да им се получи. Ако днес оцелеят, ще се нанижат на франсетата, които въпреки тромавата си игра имат невероятно много качество във всяка линия на терена. Нещо, което и най-заблуденият аржентинец не може да твърди за своя отбор.
Та те едва се класираха за Световното изобщо, какво остава да ги нареждаме сред най-добрите. Да припомня, че в последния кръг бразилците победиха Чили, което даде възможност на Аржентина да ги изпревари. Направиха го след обрат срещу Еквадор. 

Редактирано от ACM
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , ACM каза:

Как ще са най-стойностните отбор като сред титулярите имат анимационни герои като Кабайеро, Меса, Таляфико и Перес, които никога не са били играчи от най-висок калибър. Да не кажа, че са откровени слаби, ама айде не съм го казал.
Нападението им на хартия е чудовищно, но на терена друго се получава. Дибала си чеше орехите, докато Меса бяга като муха без глава по фланга. С подобен псевдо треньор и робуването на примадоната Меси няма да им се получи. Ако днес оцелеят, ще се нанижат на франсетата, които въпреки тромавата си игра имат невероятно много качество във всяка линия на терена. Нещо, което и най-заблуденият аржентинец не може да твърди за своя отбор.
Та те едва се класираха за Световното изобщо, какво остава да ги нареждаме сред най-добрите. Да припомня, че в последния кръг бразилците победиха Чили, което даде възможност на Аржентина да ги изпревари. Направиха го след обрат срещу Еквадор. 

Все едно аз съм го писал това. Благодаря, че покри мързела ми😉

Сега замени по-горните имена с Дибала, Ди Мариа, Игуаин, нареди ги както си искаш и да видим резултата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това няма абсолютно никакво значение. Важното е какво се случва на терена, а не какво може да се случи, ако не знам си какво.
Няма как едновременно на терена да са Меси, Агуеро, Дибала, Ди Мария, Игуаин и Павон (огромен талант). Каква ще е схемата? 2-2-6? 
Халфовата линия, защитата и вратарския пост след контузията на Ромеро са ужасяващо слаби. Преди няколко дни казах, че това е най-слабата Аржентина, която някога съм виждал и си стоя зад думите. Пожелавам им късмет, понеже имам един сериозен залог свързан с тях, но отборът им в момента е откровено слаб. Да ми се чуди човек защо им заложих пари. Имах някакво усещане, че Меси ще избухне. Избухна човека... изпусна дузпа 😄

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 часа, ACM каза:

Да ти кажа само, че португалците отстраняват Уругвай на осминафинала. Бас на по бира?

• Харесвам 1
  • Смея се 1
преди 9 минути , Petkan каза:

Болшой театър се е преместил на Лужники.

Горчиво!

Мъка!!!

Смешно е когато големи отбори като Франция и Дания играят ганкеното и ощетяват безапелационно хилядите по трибуните и милионите пред екраните фенове. Но кое е това животно фена и за какво се бори?

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Sun4o каза:

Да ти кажа само, че португалците отстраняват Уругвай на осминафинала. Бас на по бира?

И аз приемам баса, но трябва да смениш датата на сбирката за след Световното. Или да дойдеш на софийската! 😀

Публикувано:
Преди 1 час, Petkan каза:

Болшой театър се е преместил на Лужники.

Горчиво!

Ето такива мачове, ме направиха от върл футболен фен, в човек гледащ мачове от време на време. 😒

Публикувано:
преди 31 минути , Костов каза:

Ето такива мачове, ме направиха от върл футболен фен, в човек гледащ мачове от време на време. 😒

Е, то това си е открай време. Два мача се отличават в това отношение- ФРГ - Австрия,  1982 г., за да изхвърлят Алжир,  които бяха изненадали маншафта с 2:1, и Холандия - Ейре 0:0 в Палермо на световното в Италия 1990, който мач стана причина да се промени правилото при връщане на топката на вратаря и той да не може да я хваща.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Е, то това си е открай време. Два мача се отличават в това отношение- ФРГ - Австрия,  1982 г., за да изхвърлят Алжир,  които бяха изненадали маншафта с 2:1, и Холандия - Ейре 0:0 в Палермо на световното в Италия 1990, който мач стана причина да се промени правилото при връщане на топката на вратаря и той да не може да я хваща.

@Zaro, точно за мача ФРГ - Австрия се сетих като писах мнението си. 

Не знам кой точно Меси е примадона, а другите аржентици му робуват, ама те 2 паса не правят, без да гледат той къде е и да го търсят, което говори за друго - нямат вяра на себе си и на другите си съотборници. Днес най-после играха Ди Мария, Рохо и Банега като титуляри, единия тормози защитата на Нигерия докато не го смениха, другите се отчетоха с асистенция и гол. Осъзнавам, колко е смешно това с гола на Рохо, но е факт. Пържолаки, пардон - Игуаин, изпусна двете най-чисти положения за Аржентина и пак показа, че може добре да пречи, на и без това слабите "гаучоци". Срещу Франция ще е интересно, защото и французите още нищо не са показали. Що се отнася до Португалия - при първото единоборство ще изгонят Суарез, а Роналдо ще вкара дузпа за разрошване на косата 🙂 
Утре ни чакат 2 групи, които още не са решени,  а там има 2 "фаворита", които може да стегнат куфарите 😉 

Редактирано от stormbringer
  • Харесвам 1
Публикувано:

Безобразно съдийство. Всички мои по-млади версии биха били потресени, ако някога викам срещу  Аржентина за някой друг освен за България или Германия, но сега май ще се наложи да подкрепям франсетата. 😕 Това беше брутална съдийска гавра с нигерийците. Първото полувреме трябваше да се свири непряк свободен удар в наказателното поле на Aржентина и да има картон за опасна игра заради оня каратистки вдигнат крак. А второто полувреме - очевадна дузпа 😕 

Но - майната му на подпирането. Тоя съдия не знам си колко пъти погледна право в окървавеното лице на Масчерано и не го изпрати навън при докторите. Това вече е престъпно. Остави го да играе с кървяща рана в продължение на половин час 😮 

Публикувано:

Никакво подпиране не видях (определено не подкрепям Аржентина). Една "мека" дузпа даде на Нигерия, една ситуация, в стил "да си отрежа ръката ли?" прецени, че не е дузпа. Да не говорим, че Игало си игра "авантажа" и изобщо не беше разбрал за ръката. Ами ако беше вкарал? Все пак ситуацията се преразгледа, и решението беше обратното на онова от снощи, заради което 1/2 свят твърди, че ВАР е абсурден, а тези, които имат идея, че всъщност съдията взема решението, че той е идиот и дузпа за Иран не трябвало да има. Ама не може единия ден - защо се свири такава дузпа, съдията е идиот, другия ден - защо не се свири такава дузпа, съдията подпира. Последно?
Що се отнася до Масчерано - поне за трети път кървящ играч си играе, без да му кажат нищо. Имам усещането, че са променили правилата по въпроса, без да съм разбрал. 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Вчера Португалия-Иран не съм ги гледал, както и около 80% от мачовете на първенството досега. Сега прегледах репортаж.

Няма нищо общо между вчерашното положение за Иран и днешното за Нигерия.  Вчерашното е "Да си ортрежа ръката ли?". Днешното е от кръжока "ръцете ми пречат".  По дузпата, която свириха за Нигерия, може да има дебат (признавам си, че я пропуснах, гледайки другия мач по това време). Но отиграването с ръката днес беше потресаващо. Ако някой на квартално мачле направи подобно, с години наред ще го скъсват от бъзици 😄 

Явно е, че независимо от ВАР, съдиите продължават да работят по схемата на компенсациите 😕 

преди 4 минути , master_of_germs каза:

Вчера Португалия-Иран не съм ги гледал, както и около 80% от мачовете на първенството досега. Сега прегледах репортаж.

Няма нищо общо между вчерашното положение за Иран и днешното за Нигерия.  Вчерашното е "Да си ортрежа ръката ли?". Днешното е от кръжока "ръцете ми пречат".  По дузпата, която свириха за Нигерия, може да има дебат (признавам си, че я пропуснах, гледайки другия мач по това време). Но отиграването с ръката днес беше потресаващо. Ако някой на квартално мачле направи подобно, с години наред ще го скъсват от бъзици 😄 

Явно е, че независимо от ВАР, съдиите продължават да работят по схемата на компенсациите 😕 

Правиш ли разлика между спиране на топка директно с ръка и рикошет на топката към ръката след като е отиграна с глава? Ако изобщо говорим за едно и също положение

Редактирано от cybersimo
  • Харесвам 2
преди 15 минути , cybersimo каза:

Правиш ли разлика между спиране на топка директно с ръка и рикошет на топката към ръката след като е отиграна с глава? Ако изобщо говорим за едно и също положение

Правя. Спирането директно с ръка може и да е умишлено. Ако е умишлено, заслужава и червен картон. 

А другото е нескопосно. И пак е дузпа, защото в случая не е рикошет, а съвсем съзнателно изчистване с глава след центриране, което не идва нито със сила, нито отблизо... Изчистване в собствената ръка. При десетки свободни квадратни метри наоколо. Противникът не е скочил заедно с него и не му пречи на отиграването с глава. Дузпа отвсякъде. Без картон, разбира се, щото е ясно, че е неумишлено. Но дузпа, понеже за некадърността не трябва да има прошка.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1

Абсурд. 

Освен всичко останало нападателя отигра топката с идея да вкара гол, а не е спорил за дузпа. 

Няма как в такова положение да си отклониш топката умишлено към разперената от отскока ръка

Редактирано от cybersimo

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.