Прескочи до съдържание

Два Месеца Екзотика?

Препоръчани мнения

Магеланци! 🙂
Пускам тази тема с един малко странен въпрос, но след доста гледане и колебания са ми необходими още мнения.

Казусът е следния: С приятелят ми обмисляме да поживеем извън България за месец-два на тотално различно място. Идеята е, че за сега и двамата можем работим от разстояние, и би било супер ако можем да прекараме някои от най-скучните за БГ месеци някъде другаде - примерно януари и февруари. И вместо мръзнейки по улиците, да сме на някое симпатично Airbnb, или да наемем малка вила около някой плаж примерно... 🙃 Чуденето идва от там, че имаме няколко изисквания (никак не я обичам тази дума) и след доста гадаене вече не съм убедена че такова място съществува..  На кратко:
- да е топло през това време от годината (готин плаж, море и т.н)

- достатъчно комуникативно (трябва ни добър интернет)

- да не е скъпо за живеене (с цени около БГ стандарт или евентуално надолу )

- да не пъплят змии, гущери и тропически комаропаяци навсякъде... - това май е най-трудната част, щом стане дума за "екзотика" 😖

Моля за вашите идеи и предложения, дали изобщо съществува начин това да се направи, някой от вас пробвал ли е по този начин и тн :))
Всякакви мнения и опит ще са ми от полза. Благодаря предварително! ☀️🥂

Редактирано от Fever
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Доста важно е да се каже и какви пари трябва да е билета, понеже може да варира в пъти.

Едно е пътя да е 100евро на човек, друго е  300 - 600 или дори повече.

И другото важно е, колко топло трябва да е. Предполага се, че няма да е зима, но за някои хора топло е 25 градуса, за други 35 поне.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

@Alexander За цената на билета вероятно за някоя далечна дестинация цената ще е по-солена, но за момента е по-важното да изберем и да видим дали изобщо можем да намерим подходящо място, след което ще започнем търсене за ценови оферти за полетите. Ще разгледам и темата за още мнения 🙂
Относно температурите, със сигурност 35 ми се струва много, но е ясно че и това варира, няма как да е идеално, ще се правят компромиси с някои неща 🙂 По-склонна съм дори да ни вали от време на време, от колкото да се пържим на 35 градуса 🙃

Може би за момента Тайланд и района води като впечатления, но там с елемента "змии и гущери" не знам как точно ще се оправя, поне от това което знам за природата там...

@Masmiya Часовата разлика няма да е проблем 🙂

Редактирано от Fever
Връзка към коментар

За едни екзотика е Египет, за други - Полинезия, понятието е твърде субективно.

Ако аз съм в твоята ситуация, дори за повече от два месеца, вероятно бих се спрял на Канарските острови или Мадейра, според това дали харесвам по-сухо или по-влажно - времето никога не е твърде горещо или студено, достатъчно ми е екзотично като усещане, без обаче да се лишавам от европейския стил на обслужване и хранене (и ВИНО!). Цените не са твърде високи. Има какво да се прави в свободното време. И не на последно място, ако ми се наложи по някаква приятна или неприятна причина да се пътувам до България, няма да струва твърде много.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

Тайланд се вписва в твоите критерии, ако направиш компромис със симпатичните гущерчета. Част от чара на страната са, няма да те изядат. 🙂 Дива змия на живо никога не съм виждал в Югоизточна Азия, много рядко паяци, но само в дълбоката джунгла. Животните се страхуват повече от хората. 🙂

Ако не пиете много алкохол или си го купувате от магазина  и се позиционирате на плаж, по-далече от масовия турист, храната и спането са евтини.

Интернетът е много добър на повечето места, включително мобилния, който е добра алтернатива wifi то ако откаже, 4g с доволно добро покритие.

Хубави плажове бол. Януари и февруари е префектното време, не е непоносима жега и е сухият сезон.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.