Прескочи до съдържание

Тотемче Магеланци по света

Препоръчани мнения

Ами българското знаме ми се струва добра идея. Или ако си направим магеланско. Може да снимаш знамето без да се снимаш и да загрозяваш гледката. Компас също е добре - за мен може да си е от полза, защото, ако не объркам със 180 градуса посоката, значи съм я объркала само с 90 градуса.

А какво мислите за комбинация от компас съчетан с малко БГ знаме и ако измислим емблема на форума, която да е на компаса. Заприличва ми на "магнитче", но ако е естетичести издържано може би ще изглегда добре.

Връзка към коментар

Има и декоративни компаси, ключодържатели, джобни...това с флашката също не е лоша идея. А логото горе-вляво става за тая цел :)

Иначе по-добре един предмет, който да се предава...да, ще има засичащи се пътешествия, но по-добре нещото да е обиколило навсякъде, отколкото всеки да си носи...така поне си мисля аз. Хайде ще помислим още малко и ще пусна анкета. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз съм за един предмет! Ако се засичат пътешествията на няколко човека, предметът ще отива там където не е бил  B) , а ако не е бил на никое от местата, ще отива на най-екзотичното  :P !

Връзка към коментар

Аз предлагам лъжица. Първо - защото е сравнително по-необичайно, второ - определено символизира ценностите на обществото (или поне на по-голямата част), трето - защото чисто прагматично погледнато, е полезна вещ, която може да влезе в употреба винаги. А и друго е като нагъваш лучената си супа някъде из Южна Франция, да знаеш, че със същата тая лъжица някой е гребал супа от мъдури в Бирма примерно :) Съответно талисманът може лесно да бъде наречен „Стоте манджи“ :biggrin:

В началото ми хрумна тирбушон и зная, че много от вас биха прегърнали идеята, но мисля, че е проблемна вещ за тези, които пътуват само с ръчен багаж.

:)

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Съответно талисманът може лесно да бъде наречен „Стоте манджи“ :biggrin:

В началото ми хрумна тирбушон и зная, че много от вас биха прегърнали идеята, но мисля, че е проблемна вещ за тези, които пътуват само с ръчен багаж.

:)

А защо не отварачка за бира?

След това спокойно може да бъде наречена не стоте, ами "хилядата бири". :)

Тъкмо ще се обогатява постоянно и темата във форума за бирите по света.  :drinks:

Освен това е някак по-хигиенично, отколкото лъжица, а и не е проблемна за пренасяне в ръчен багаж, и не се влияе от метеорологични, климатични и всякакви други условия. Ако е от неръждаема стомана, на практика ще е вечна.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Теми тип "дайте да започнем да си разменяме лексикони за попълване" взеха да зачестяват, но щом ви влече. Казвам го с добро чувство, разбира се. Основател, не се коркай излишно, моля те, свикни ми най-сетне... :P

Аз съм прагматик и бих предложил малко брандирано тефтерче с много страници. Всяка страница е посветена на отделна дестинация. На самата страница се поставя печат от учреждение, хотел, ж.п. гара, музей и т.н. Така накрая ще имаме "Магеланско околосветско тефтерче" под редакцията на Георги Пенин. Въпроси? :lol:

• Харесвам 5
Връзка към коментар

А защо не отварачка за бира?

След това спокойно може да бъде наречена не стоте, ами "хилядата бири". :)

Тъкмо ще се обогатява постоянно и темата във форума за бирите по света.  :drinks:

Освен това е някак по-хигиенично, отколкото лъжица, а и не е проблемна за пренасяне в ръчен багаж, и не се влияе от метеорологични, климатични и всякакви други условия. Ако е от неръждаема стомана, на практика ще е вечна.

Край! Гласувам за отварячка за бира! :) Ще намерим/направим някоя, която може да се украси с логото на форума. А капачките могат да пристигат в България и да влизат в състава на колекция, която със сигурност ще радва доста магеланци :)

Аз съм прагматик и бих предложил малко брандирано тефтерче с много страници. Всяка страница е посветена на отделна дестинация. На самата страница се поставя печат от учреждение, хотел, ж.п. гара, музей и т.н. Така накрая ще имаме "Магеланско околосветско тефтерче" под редакцията на Георги Пенин. Въпроси? :lol:

И аз мислех нещо такова - като паспорт, където да се поставят печати, но ще се изпокъса сравнително бързо. А и не е устойчиво на намокряне с бира :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Тефтерче с печати става, но не е трайно, ако е от хартия като паспорт по-може. Сещам се за места, като Мачу Пикчу, Великденския остров, където може да си подпечатиш паспорта с интересен печат, но паспорта изтича и се сменя в общия случай.

Връзка към коментар

Нали затова написах "брандирано тефтерче с много страници". Не сметнах за необходимо да уточнявам, че става дума за специално изработено за целта с дебели корици и т.н...

Връзка към коментар

Аз съм прагматик и бих предложил малко брандирано тефтерче с много страници. 

А може би и блиндирано...или в най-лекия случай ламинирано, иначе след една година ще е паяжина. :)

А капачките могат да пристигат в България и да влизат в състава на колекция, която със сигурност ще радва доста магеланци :)

В един трилитров буркан за зимнина може да ги събираме. То може и на шперплат да ги зачукваме, но трябва да е доста гомямо парче, или няколко малки, защото само на едно ходене някой може да изпие 10 различни вида бира. Освен в такива случаи да се избира само една - най-интересната и типична за града/държавата.

Връзка към коментар

Wilks, на мен точно същотото (отворачка за бира) ми дойде на ума като прочетох за лъжицата и със същите съображения, ама после реших да не се обаждам, че цялата идея ми леко мътна, щото много не си представям как точно се предава от ръка на ръка какъвто и да е предмет, а пък бирите ако са в кен или наливни или в заведение, как ще се процедира?   :lol:

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тефтерчето с печати не е лоша идея, аз всъщност търсих нещо подобно вчера, но се оказа че слагането на печати не става току така, поне на гранични такива. 

Като регистрации наближаваме 700, естествено значителен процент от тях са неактивни. 

Връзка към коментар

Wilks, на мен точно същотото (отворачка за бира) ми дойде на ума като прочетох за лъжицата и със същите съображения, ама после реших да не се обаждам, че цялата идея ми леко мътна, щото много не си представям как точно се предава от ръка на ръка какъвто и да е предмет, а пък бирите ако са в кен или наливни или в заведение, как ще се процедира?   :lol:

Направо цялата идея с това предаване като на теб, и на мен изобщо не ми е ясна. Да го уточнява който е дал предложението. За наливните, и за кенове и аз се сетих, ама след това. :D

Ех, тези египетски папируси, кой знае и те какво са преживели... :lol:

Е ти още малко и за агнешки кожи ще питаш.  :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предаването естествено на ръка, или по пощата...cck може ли да даде малко ноухау да краднем от другия форум? :)

Да на ръка, най лесно по сбирките, но може и чрез лични уговорки. То е за кеф цялото мероприятие, няма задължителен елемент :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Честно казано не бих искала да е един предмет който ще си го менкаме. Ами ако реша от днес за утре или за вчера да пътувам как ще да стане това пре-предаване. Да не говорим и че трябва да си разменяме адреси , писане на пратки, търсене на куриери,  пък ако объркаш адрес - не ми се мисли, абе направо става апокалиптично. Няма ли да е по -добре това тотемче да е чисто магеланско. Ако ще има български елемент тогава и форума става само за българи, а пък аз си мисля, че от както има чичко гугъл транслейт той може да се чете при добро желание и от някой който не разбира чак пък толкоз български език. Предлагам да се измисли символа, а пък всеки от желаещите да си направи каквото прецени че ще му е най удобно да носи. В смисъл,  някой може да иска да си го направи на значка, друг на монета, трети на фланелка, на знаме, на ключодържател ,или чаша и т.н. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бих добавил и неизмеримо по-голямата отговорност, която ще тежи на плещите и съвестта на временния преносител, да не изгуби или повреди ПредметО :)

Връзка към коментар

По повод * гугъл транслейт*  - Разказах на наш приятел, който ни развеждаше из Камбоджа за този форум и той вече често поглежда тук. Ако позволите ще му направя официална регистрация.

По повод тотема - ако е нещо, което се закача по дрехите ще можем да се разпознаваме по летищата :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ясно е, че няма как предмета да е във всички едновременно, пък и ако спешно тръгвате на път. Въпроса е лека полека да го пратим из цялото кълбо, предполагам приоритет за взимането ще имат хора, които пътуват на далечни и екзотични места. Ако имаме конфликт може да го решаваме на база на Атласа ни, колкото по-малко хора са посетили съответното място, толкова по-висок приоритет имат за взимането му :) И да, тежка е отговорността, но не насилваме никой да я поема все пак!

Колкото до символ да се разпознаваме по летищата, нищо не може да победи етикет за куфар, от тези на които си пишеш адреса, ако случайно го загубят, може и на раница да се закача. Това също ще го задвижим, не е голяма философия. 

По повод * гугъл транслейт*  - Разказах на наш приятел, който ни развеждаше из Камбоджа за този форум и той вече често поглежда тук. Ако позволите ще му направя официална регистрация.

Действай, ако има въпроси нека си пише на английски  :)  Всъщност преди време дискутирах с някой да има и място за чужденци, които примерно търсят съвет за България...но има много технически ограничения. Най-малкото, нямате си на идея колко спамери спираме да се регистрират с тоя въпрос при регистрация на български :) Позволява ми да не ползваме captcha и всякакви подобни досади...интерфейса също е на български (макар и да се сменя лесно стига да знае къде да погледне човек), та сме малко неприветливи за чужденци в момента, няма какво да се направи. Но ако му направиш акаунт да си чете и пише на човека няма проблем  :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сигурно ще е много по-впечатляващо един предмет да е обиколил света, но когато е предмет за всеки, ще пътува доста повече, повече хора ще бъдат съпричастни и ще виждаме много повече снимки. :)

...

Редактирано от Mary
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.