AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 (редактирано) Ааа, оказа се, че по-близо да Лас Лахас е Пасто, до където се лети с Авианка и оттам вече е близо, на час и половина. Променям планчето и Кито ще отпадне. Оказа се , че от Кито до църквата и обратно,е точно девет дена път с камили през планината и граница, без никаква известност, колко ще се клечи. Имам питане - някой знае ли, колко струва такси от Пасто до Ипиалес и Лас Лахас, съответно? Има автобуси, но ми се ще да наемем едно, да ни закара, да ни чака и да ни върне. Тоест - трябва ни за цял ден. Ориентировъчна цена. Редактирано 27 юли, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Ааа, оказа се, че по-близо да Лас Лахас е Песто, до където се лети с Авианка и оттам вече е близо, на час и половина. Променям планчето и Кито ще отпадне. Оказа се , че от Кито до църквата и обратно,е точно девет дена път с камили през планината и граница, без никаква известност, колко ще се клечи. Имам питане - някой знае ли, колко струва такси от Песто до Ипиалес и Лас Лахас, съответно? Има автобуси, но ми се ще да наемем едно, да ни закара, да ни чака и да ни върне. Тоест - трябва ни за цял ден. Ориентировъчна цена. Песто или Пасто? Ние бяхме с маршрутка. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 1 минута , slujitel каза: Песто или Пасто? Ние бяхме с маршрутка. Пасто, благодаря. Може ли да обясниш какво е това, от къде се взема, от къде билети? Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 1 минута , AlexandraKo каза: Пасто, благодаря. Може ли да обясниш какво е това, от къде се взема, от къде билети? От автогарата, отиваш и там има много кабинки на различните компании, на стъклото пише, или питаш, купуваш си билети и се качваш. Това е Мерцедес спринтер с 8 места, нещо такова беше. Обаче едва ли ще стане за един ден. После ще си проверя записките, ако не съм ги изтрила да видя коя фирма беше. Я го дай този план, Кито също не е за пропускане. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 (редактирано) преди 13 минути , slujitel каза: От автогарата, отиваш и там има много кабинки на различните компании, на стъклото пише, или питаш, купуваш си билети и се качваш. Това е Мерцедес спринтер с 8 места, нещо такова беше. Обаче едва ли ще стане за един ден. После ще си проверя записките, ако не съм ги изтрила да видя коя фирма беше. Я го дай този план, Кито също не е за пропускане. Летим от Богота за Пасто рано сутринта, настаняваме се в хотела и отпрашваме за Лас Лахас. Около обяд да сме там. Моткаме се до вечерта и се връщаме обратно. На другия ден летим обратно за Богота. А до тогава ще сме разгледали Богота, Меделин, езерото, дето е по пътя за Сипакира, самата Сипакира и се връщаме в Пунта Кана. Кито ще остане за другия път.Исках да го съчетая с Лахас, ама не ми се дрънка толкова часове. Аз си намерих едни руснаци, дето го правят този преход, та, като ги разпитах подробно, се отказах от този вариант. Можело да се съкрати времето, като се мине нелегално границата, ама за мен такъв вариант няма. Редактирано 27 юли, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 Това е много далече от мен и не знам как да го коментирам. Аз не бих направила такова нещо. Ако нещо се обърка малко с полетите, а и такси от Пасто до Лас Лахас и обратно. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 34 минути , slujitel каза: Това е много далече от мен и не знам как да го коментирам. Аз не бих направила такова нещо. Ако нещо се обърка малко с полетите, а и такси от Пасто до Лас Лахас и обратно. За границата ли говориш? А, те там така си минавали.Техен си проблем. Какво да се обърка с полетите, не те разбрах. Що, какво му е на таксито? Че ние на много места така правим - уговаряме си цена за цял ден и ни води, където кажем, чака ни и ни връща. Но все пак, искам да имам някаква представа за цената. Горе-долу. Руснаците казват, че е 30-35 долара. Може би, ще пиша на хотела да питам. Всъщност, ще напиша писмо на хотела, ама, дали ще има някой с английски, не е ясно... 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 В момента, AlexandraKo каза: За границата ли говориш? А, те там така си минавали.Техен си проблем. Какво да се обърка с полетите, не те разбрах. Що, какво му е на таксито? Че ние на много места така правим - уговаряме си цена за цял ден и ни води, където кажем, чака ни и ни връща. Но все пак, искам да имам някаква представа за цената. Горе-долу. Руснаците казват, че е 30-35 долара. Може би, ще пиша на хотела да питам. Не за границата, за цялото нещо. Но това, че аз не правя така, не означава, че вие не можете. С цена не мога да помогна, аз обратно, бягам от таксита. Ние си минахме границата съвсем легално, аз не съм чула, нито прочела за нелегално минаване, но това в случая няма значение. Просто вие пътувате по друг начин. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 5 минути , slujitel каза: Не за границата, за цялото нещо. Но това, че аз не правя така, не означава, че вие не можете. С цена не мога да помогна, аз обратно, бягам от таксита. Ние си минахме границата съвсем легално, аз не съм чула, нито прочела за нелегално минаване, но това в случая няма значение. Просто вие пътувате по друг начин. Ми, нали ме питаш за планчето. То е с много полети, надявам се, всичко да върви по план. Нали рекохте, че Авианка са читави. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 27 юли, 2018 Сподели Публикувано: 27 юли, 2018 преди 24 минути , AlexandraKo каза: Ми, нали ме питаш за планчето. То е с много полети, надявам се, всичко да върви по план. Нали рекохте, че Авианка са читави. Да, да питах. 1 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 Авианка са читави. За 4 години проблеми с тях не сме ималеи, дано и при теб е така! Кое е това езеро по пътя за Зипакира? Стана ми интересно. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 Езерото Гуатавита, нали от него тръгва легендата за Елдорадо. 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 28 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 (редактирано) Галапагос - Възможно ли е с еднодневна екскурзия от Пуерто Айора да се разгледа о-в Изабела ? Все още нямаме вътрешен полет и се опитвам да определим колко време да се задържим на островите. "Разходка с лодка" не ми допада - не само заради цените, някои няма да издържат няколко дневно люшкане между островите... п.с. да, открих подобен - Isabela and Tintoreras. Дано Матеев излезе прав за цените Редактирано 28 юли, 2018 от stefanrusev 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 http://www.thelifenomadik.com/blog/2016/12/12/струва-ли-си-галапагос/ @stefanrusev ето ти един линк, ако не си го срещал, има описани екскурзиите на остров Изабела и доста неща за Галапагос. Според моите проучвания, е възможно. Аз съм прегледала разни оферти на тур-оператори, те го правят за един ден -спят на остров Санта Круз, тръгват рано сутринта, два часа пътуват със скоростна лодка до Изабела, разглеждат, обядват и след обяд се връщат, че им остава и време да се разхождат из Пуерто Айора. 3 Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 (редактирано) 3 hours ago, AlexandraKo said: Езерото Гуатавита, нали от него тръгва легендата за Елдорадо. Така е, това е езерото от легендата, но то не е по пътя за Зипакира. Дори са поотдалечени. Просто ми се струва малко сложно да се направят двете в един ден, но ако местна агенция ви го е обещала, тогава е ок. Редактирано 28 юли, 2018 от DaBo Връзка към коментар
patilana Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 преди 12 часа, AlexandraKo каза: Всъщност, ще напиша писмо на хотела, ама, дали ще има някой с английски, не е ясно... Разбира се, че ще има - гугъл преводач! 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 преди 2 минути , DaBo каза: Така е, това е езерото от легендата. Просто ми се струва малко сложно да се направят двете в един ден, но ако местна агенция ви го е обещала, тогава ок. Ами, това е стандартна екскурзия, всички туристически фирми я предлагат. Аз прегледах много програми и навсякъде така го съчетават, Аз съм си намерила една много приятна рускиня, с която съм се договорила да ни чака и развежда . Отговаря бързо на всякакви въпроси, дава съвети и мисля, че с нея ще бъде приятно пътуване. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 Щом местни фирми я предлагат, значи е ок. 👍 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 (редактирано) преди 34 минути , DaBo каза: Щом местни фирми я предлагат, значи е ок. 👍 Не само местни, българските тур-оператори също. Сега го погледнах - Богота-Сипакира/не зная със С или със З/ - Гуатавита, няма 100 км. Колкото и бавно да се пътува, все ще стане в рамките на деня, като рипнем по тъмно, от мерак.:)))) Редактирано 28 юли, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 28 юли, 2018 Сподели Публикувано: 28 юли, 2018 Аз го пиша със З, макар че звукът е м/у "з" и "с" и в Латинска Америка го казват със "с". Принципно е възможно да се направи за 1 ден, макар че точно там за 12 км висяхме малко повече от 2 часа в задръстване. Както казах, киломтерите в Колумбия се измерват във време. Когато питаш местен например: "Колко е от Богота до Меделин?", нормално отговарят: "10-12 часа в зависимост от трафика", но никога в км. Дори за повечето отсечки не знаят разстоянието, а времето, за което се пътува. БГ тур-оператори предлагат, каквото предлагат местните. Не го мисли, щом се предлага, значи се прави! 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 29 юли, 2018 Сподели Публикувано: 29 юли, 2018 На 27.07.2018 г. в 20:53, AlexandraKo каза: Летим от Богота за Пасто рано сутринта, настаняваме се в хотела и отпрашваме за Лас Лахас. Около обяд да сме там. Моткаме се до вечерта и се връщаме обратно. На другия ден летим обратно за Богота. А до тогава ще сме разгледали Богота, Меделин, езерото, дето е по пътя за Сипакира, самата Сипакира и се връщаме в Пунта Кана. Кито ще остане за другия път.Исках да го съчетая с Лахас, ама не ми се дрънка толкова часове. Аз си намерих едни руснаци, дето го правят този преход, та, като ги разпитах подробно, се отказах от този вариант. Можело да се съкрати времето, като се мине нелегално границата, ама за мен такъв вариант няма. Само заради Las Lajas Sanctuary ли ще ходите до там? Коментирахме с другите евентуално Кито-Богота с автобус.Четох в някакъв блог подробно описан бюджетен вариант за пътуване с няколко автобуса и доста снимки от пътя,но друго интересно освен Las Lajas Sanctuary не видях.Все пак аз не бих бил толкова път.Естествено лично мнение. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 29 юли, 2018 Сподели Публикувано: 29 юли, 2018 преди 29 минути , Emil Chakalov каза: Само заради Las Lajas Sanctuary ли ще ходите до там? Коментирахме с другите евентуално Кито-Богота с автобус.Четох в някакъв блог подробно описан бюджетен вариант за пътуване с няколко автобуса и доста снимки от пътя,но друго интересно освен Las Lajas Sanctuary не видях.Все пак аз не бих бил толкова път.Естествено лично мнение. Гуатапе и Кокора не са ли ти интересни, на мен много ми харесаха? Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 29 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 29 юли, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Emil Chakalov каза: Само заради Las Lajas Sanctuary ли ще ходите до там? Коментирахме с другите евентуално Кито-Богота с автобус.Четох в някакъв блог подробно описан бюджетен вариант за пътуване с няколко автобуса и доста снимки от пътя,но друго интересно освен Las Lajas Sanctuary не видях.Все пак аз не бих бил толкова път.Естествено лично мнение. Освен ако не е с преспиване точно в Las Lajas или Пасто и от там със самолет към Меделин, цената с Авианка скача с 20$..... Аз също все повече се навивам да търсим вариант Кито- Меделин по въздух , но засега не откривам нещо подходящо.... Пусни линк към този блог. Редактирано 29 юли, 2018 от stefanrusev Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2018 Сподели Публикувано: 29 юли, 2018 Кито -Меделин има, но със стоп в Богота. Връзка към коментар
ECC Публикувано: 30 юли, 2018 Сподели Публикувано: 30 юли, 2018 Знам,че има,но става дебело като цена. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега