Прескочи до съдържание

Галапагос - Еквадор - Колумбия февруари 2019

stefanrusev

Препоръчани мнения

преди 13 часа, stefanrusev каза:

Освен ако не е с преспиване точно в  Las Lajas или Пасто и от там със самолет към Меделин, цената с Авианка скача с 20$.....   Аз също все повече се навивам да търсим вариант Кито- Меделин по въздух , но засега не откривам нещо подходящо....  Пусни линк към този блог. 

Каква ти е идеята-с автобус до Las Lajas или Пасто и оттам самолет до Меделин?

https://www.livingthedreamrtw.com/2017/07/travel-from-quito-to-bogota.html

Връзка към коментар
преди 16 часа, Emil Chakalov каза:

Само заради Las Lajas Sanctuary ли ще ходите до там?

Коментирахме с другите евентуално Кито-Богота с автобус.Четох в някакъв блог подробно описан бюджетен вариант за пътуване с няколко автобуса и доста снимки от пътя,но друго интересно освен Las Lajas Sanctuary не видях.Все пак аз не бих бил толкова път.Естествено лично мнение.

Да, заради Лас Лахас. И аз, като @slujitel

си имам отколешна мечта, за някои неща по света и тази църква е едно от тях.

В Колумбия искам да видя няколко неща:

Лас Лахас

Сипакира

Гуатавита

Гуатапе

Ел Пеньон

Музеят на златото

Богота

Меделин

Връзка към коментар

И това ми е достатъчно.

Намерила съм си руски гидове навсякъде, да ни чакат, да ни развеждат, за да не се губи време.

Пътьом ще видим и Пасто, и Ипиалес.

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Някой летял ли е с Wingo air ?

Дали са читави?

П.П. Отговарям си сама - изглежда, че не са . Изчетох по разни форуми, имали само 4 самолета, много закъснения, несигурност и лошо обслужване, невъзможна връзка при проблеми и т.н.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ахаааа, оказа се, че ще сме в баааааш сезона на Каньо Кристиалес. Ще се Фърка и до там.:)))))

Някой да даде мнение?

По -скоро, ме интересува, дали може сами. Аз го планирам с гид, но още не е платено.

Връзка към коментар
преди 36 минути , AlexandraKo каза:

Ахаааа, оказа се, че ще сме в баааааш сезона на Каньо Кристиалес. Ще се Фърка и до там.:)))))

Някой да даде мнение?

По -скоро, ме интересува, дали може сами. Аз го планирам с гид, но още не е платено.

Оф, вече нямам търпение да започне това пътуване и разказа за него. Кога точно е?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, slujitel каза:

Оф, вече нямам търпение да започне това пътуване и разказа за него. Кога точно е?

Споко, скоро. На 1октомври започва.:)))

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@AlexandraKo

Доколкото съм мяркала инфо в нета, може да се организира самостоятелно, но посещението на реката трябва да е с гид и трябва да се извади предварително разрешително за посещение. Не знам дали някой от форума е ходил, за да даде повече информация. Четох, че не давали да се ползват репеленти и слънцезащитни средства, ако ще се влиза във водата и трябва ваксина за жълта треска.

Най-добре е да се свържеш с някоя местна агенция и да разпиташ за вариантите.

И аз ще чакам отзиви и снимчици от пътуването с нетърпение 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Carrie каза:

@AlexandraKo

Доколкото съм мяркала инфо в нета, може да се организира самостоятелно, но посещението на реката трябва да е с гид и трябва да се извади предварително разрешително за посещение. Не знам дали някой от форума е ходил, за да даде повече информация. Четох, че не давали да се ползват репеленти и слънцезащитни средства, ако ще се влиза във водата и трябва ваксина за жълта треска.

Най-добре е да се свържеш с някоя местна агенция и да разпиташ за вариантите.

И аз ще чакам отзиви и снимчици от пътуването с нетърпение 🙂

Благодаря ти, свързала съм се.:)))

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Инфото ми е от преди три години:

- искат сертификат за жълта треска

- за посещението трябва предварително разрешително

- като цяло самостоятелното ходене е доста сложно и най-добре е организирано

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, AlexandraKo каза:

Някой да даде мнение?

@Tedy отиват главно за това

Връзка към коментар
преди 3 часа, Worldismine каза:

Записвам се в темата, Колумбия ми е един от вариантите за 7-17 октомври. Как ще стигнете от Богота до цветната река? 

Самостоятелно не може. Само с местна туристическа фирма. Аз съм си намерила едни руснаци и съм възложила организацията на тях. Оказва се, че там е строго охраняван, военен район и вече не може да се отиде за 1 нощувка. Задължително - 3 дни с 2 нощувки в националния парк.

Ще пътуваме първо с кола от Богота до Вилявисенсио /Villavicencio,  не знам как точно се произнася /, после - оттам с мъничък самолет до Макарена, после с лодка, джип, пеш.

На връщане - полет от Макарена до Богота. Но цялата работа е леееко несигурна - ако властите затворят парка, всичко пропада. И не ти връщат парите. Които хич не са малко.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Самостоятелно не може. Само с местна туристическа фирма. Аз съм си намерила едни руснаци и съм възложила организацията на тях. Оказва се, че там е строго охраняван, военен район и вече не може да се отиде за 1 нощувка. Задължително - 3 дни с 2 нощувки в националния парк.

Ще пътуваме първо с кола от Богота до Вилявисенсио /Villavicencio,  не знам как точно се произнася /, после - оттам с мъничък самолет до Макарена, после с лодка, джип, пеш.

На връщане - полет от Макарена до Богота. Но цялата работа е леееко несигурна - ако властите затворят парка, всичко пропада. И не ти връщат парите. Които хич не са малко.

Би ли споделила колко струва?

Връзка към коментар
преди 1 час, slujitel каза:

Би ли споделила колко струва?

За три дни с две нощувки цената, с организация още от Богота, се движи в рамките 1100 - 1500 американски долара на човек. Може да се лети и директно Богота - Ла Макарена, но не всеки ден имало полети.

Може да се намали, като се иде самостоятелно с автобус от Богота до Виля-нам си какво беше, 70 км - за 4 часа,  там да си купиш билет за малките самолетчета, ако има. Ако не - чакаш, докато заима. Разрешен багаж - само 10 кг. Ако си намериш място за полета до Ла Макарена, там проблем с настаняването няма. Във всяка къща можело да се спи.

Има и хотел - по-скъпо е. Организираното е в хотела.

И там вече, щеш , не щеш, си трябва да се наеме местен гид, който да те присъедини към някоя група. Или, да те води само теб, на съответната цена.

Единият ден има някакъв инструктаж от военните, това, там било военна зона.

Предупредиха, да няма никакви маскировъчни облекла по нас, дори, елементи, напомнящи, нещо подобно. Сряда - почивен ден и не работят.

Никакви пластмасови еднократни шишета за вода, никакви репеленти, спрейове, масла и пр. Като се ходи по реката.

За ваксината за тетанус - не е задължителна, чакам да кажат за жълтата треска. Ако е задължителна, трябва документът, дето го носиш, да е с дата, поне 10 дни преди посещението там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

За три дни с две нощувки цената, с организация още от Богота, се движи в рамките 1100 - 1500 американски долара на човек. Може да се лети и директно Богота - Ла Макарена, но не всеки ден имало полети.

Може да се намали, като се иде самостоятелно с автобус от Богота до Виля-нам си какво беше, 70 км - за 4 часа,  там да си купиш билет за малките самолетчета, ако има. Ако не - чакаш, докато заима. Разрешен багаж - само 10 кг. Ако си намериш място за полета до Ла Макарена, там проблем с настаняването няма. Във всяка къща можело да се спи.

Има и хотел - по-скъпо е. Организираното е в хотела.

И там вече, щеш , не щеш, си трябва да се наеме местен гид, който да те присъедини към някоя група. Или, да те води само теб, на съответната цена.

Единият ден има някакъв инструктаж от военните, това, там било военна зона.

Предупредиха, да няма никакви маскировъчни облекла по нас, дори, елементи, напомнящи, нещо подобно. Сряда - почивен ден и не работят.

Никакви пластмасови еднократни шишета за вода, никакви репеленти, спрейове, масла и пр. Като се ходи по реката.

За ваксината за тетанус - не е задължителна, чакам да кажат за жълтата треска. Ако е задължителна, трябва документът, дето го носиш, да е с дата, поне 10 дни преди посещението там.

Уау, то цяло чудо. Дано успеете.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 минути , slujitel каза:

Уау, то цяло чудо. Дано успеете.

Да, нещо подобно на Улуру е. С такива ограничения и подобни цени.

Ако не затворят парка или не вали три дена, се надявам да я видим пустата му река.:wild:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, AlexandraKo каза:

ако властите затворят парка, всичко пропада. И не ти връщат парите. Които хич не са малко

Това много зле звучи.  Няма да ходя

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 часа, neuromancer каза:

Това много зле звучи.  Няма да ходя

Еее, нека да мислим позитивно. Надявам се, да няма политически проблеми тая година.

Догодина може, че вече ще сме ходили,:))))))

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, нищо не се е променило от времето, когато ние се опитвахме да отидем. Накрая се отказахме, дано при вас всичко е наред! За военните не се притеснявайте, ситуацията е спокойна. Преди няма две години правителството сключи примирие с Фарк, та нещата се поуталожиха и успокоиха. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Виждам, че има интерес към реката в Колумбия, затова да напиша реалните цени за хора, които пътуват самоорганизирано. 

Полет Богота - Макарена - Богота 255 лв. Хотел настаняване в двойна стая с климатик, 2 нощувки със закуска 72лв. през букинг. Цената на тура до реката с всичко включено в нашия хотел е 70 Е. Целият пакет за самолетни билети, нощувки, тур излиза грубо 230Е на човек. Директните полетите не са всеки ден и трябва като правите маршрут да си проверите дните. Като бонус нацелваме в деня на пристигането и някакъв празник в Макарена.

Алекс, 1100 - 1500 $ за мен е прекалено висока цена за стандарта на Колумбия. 

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 10
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Tedy каза:

Виждам, че има интерес към реката в Колумбия, затова да напиша реалните цени за хора, които пътуват самоорганизирано. 

Полет Богота - Макарена - Богота 255 лв. Хотел настаняване в двойна стая с климатик, 2 нощувки със закуска 72лв. през букинг. Цената на тура до реката с всичко включено в нашия хотел е 70 Е. Целият пакет за самолетни билети, нощувки, тур излиза грубо 230Е на човек. Директните полетите не са всеки ден и трябва като правите маршрут да си проверите дните. Като бонус нацелваме в деня на пристигането и някакъв празник в Макарена.

Чудесно, щом можеш да постигнеш тази цена. Но си предвиди повече. Трябва ти транспорт от летището до селището, че било 2-3 км и неудобно за пеш. Има и такса за вход в парка, за инструктажа не се сещам, дали се плащаше.

Това,  което аз обмислям става по-сложно. Турът по реката е два дни - по левия и десния ръкав. Макар че, водя преговори за една нощувка. Ще се помотам още малко.:)))

Аз нищо не съм платила, още го мисля. Satena airlines не са ми удобни, че имам фиксирани дати.

Има и едни други, дето летят от Богота, но те, също не са всеки ден. Трябва да летим с малките частни самолетчета от Виявисенсио /може да не го написах правилно/, а те са по-скъпи. Но с течение на времето, цената стана доста по -прилична. Онова беше първата пакетна цена, която получих. Но, след това, имам още няколко.

Аз държа да ми е организирано всичко, че нямаме време. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Tedy каза:

A искат ли ваксина за жълта треска?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.