stanimir Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 Румънците купиха две батареи "Пейтриът" , освен другите многомилиардни покупки и там ще е най-голямата база на НАТО в югозточна Европа ...процентите са алабализми и решението е изцяло политическо.За секунди най-корумпирани държави се превръщат в демократични , бивши ислямисти на Ал-Кайда в приятели и т.н. 10 1
Djgeorgie Публикувано: 30 декември, 2024 Публикувано: 30 декември, 2024 Румънците направиха страхотна кампания, като решиха да се фокусират над детайлът, че отказите няма да паднат от новоиздадени, а от подновени визи, та за това цялата им кампания беше насочена към това да се опитат да накарат възможно най-много хора с изтичащи визи да отидат и да си ги подновят. Брилянтен ход от тяхна страна. Дано и в България се получи, макар, че аз лично се съмнявам отказите да паднат от текущите нива на под 3 %, при положение, че до тази година, те се движеха между 10-12 % средно и така беше горе-долу за последните 10-тина години. Плюс това има и други критерии в процеса, включително и каква е икономическата ситуация в страната, колко хора остават нелегално в щатите отивайки с туристическа виза и т.н. Дано все пак до няколко години успеем да влезем във VWP, ако междувременно Тръмп не реши да я бастиса, както му идваха идеи да прави с H1B работните визи. 3
iliana_t Публикувано: 31 декември, 2024 Публикувано: 31 декември, 2024 Има си план график и нещата са в печката вече. Въпрос на няколко месеца е 😉 1
luba_rizova Публикувано: Сряда в 06:20 Публикувано: Сряда в 06:20 Решението за визите е политическо. Ако ББ беше с топки и заинтересован,визите трябваше да паднат още с плащането на чертежите зя Ф16. Или вдигането на ветото за Македония. Изпуснахме шанса и при Байдън, сега при новата администрация на Тръмп, за мен ще е много слабо вероятно. Така и така, дават на повечето хора, няма място за притеснение. 4
Роми Публикувано: Сряда в 07:09 Публикувано: Сряда в 07:09 Съгласна съм, че е политическо решение. Само вижте Хърватия. Визите паднаха като отчетоха спад под 3% на отказите. Тънката подробност-преброха отказите от годината на вируса. То вярно, че тогава нямаха никакви откази, но и визи нито една издадени. Впрочем същия процент тогава и в БГ и в Румъния беше. Пълна нула и на двете. При липса изобщо на достъп какво да бъде. Просто си е жива лъжа критерия. А ще видим как ще е при Тръмп. Сега може поне да има ясен критерий, че на Байдън нещо .... 3
Alexander Публикувано: Сряда в 08:17 Публикувано: Сряда в 08:17 Ситуацията показва къде сме ние и колко струваме, това е. Уж сме дори в Шенген вече, ама визи има, аз не знам да има друга страна в Шенген и да имат визи за САЩ, ама ние ще сме така. Не е дали дават или не дават работата, а и няма гаранция никога, веднага се сещам за магеланката Александра, която я бяха отрязали на времето.. 1
П.Кръстев Публикувано: преди 21 часа Публикувано: преди 21 часа На 30.12.2024 г. в 22:44, iliana_t каза: Румънците са били с малко над 8% откази миналата година и благодарение на тази кампания са свалили на под 3% тази година, затова вратите за тях се отварят в началото на 2025г. Ние тази година сме на 6% и ако тази инициатива върви добре, като нищо през 2026 да ни се усмихне късмета. 🤞 Не е точно "тази" кампания. Тук се набляга по-скоро на това да се стимулират кора, които нямат визи да кандидатстват - разясняване на целия процес, необходими документи, информация и т.н. При руменъците по-скоро кампанията е била насочена към хора с изтекли визи, да поднояват масово за да свалят процента. (Т.к. подновяването е и с доста по-висок % на успеваемост). Като цяло е доста жалко, че се правят някакви кампании за да се удовлетворят конкретни изисквания, a ЕС тотално игнорираха механизмът за реципрочност, който уж същестува. Преди време темата се повдигна леко, прокрадна се идеята, че би трябвало да се наложат визи за целия ЕС за всички американски граждани, но естествено заради България, Румъния и Кипър това няма как да стане...това е друга тема обаче. Както се каза и по-нагоре, това решение е изцяло политическо. Процентът е само нагаждане на данните за да се придаде един измислено-обективен вид. 🙂 П.С. Аз също съм от "отрязаните" без никакво обяснение преди почти 10 години вече, след като бях посещавал страната 😄 5
neuromancer Публикувано: преди 21 часа Публикувано: преди 21 часа Ама процента откази не води автоматично до отпадането. След като падне процента откази, трябва да се задействат българските дипломати и да издействат каквото трябва. А това в сегашното положение надали ще се случи.
iliana_t Публикувано: преди 17 часа Публикувано: преди 17 часа Политическо или не, както казах вече процесът е на финалната права и за България. Рано или късно ще отпаднат, а който има желание, силно препоръчвам да посети. 1
Роми Публикувано: преди 3 часа Публикувано: преди 3 часа преди 14 часа, iliana_t каза: Политическо или не, както казах вече процесът е на финалната права и за България. Рано или късно ще отпаднат, а който има желание, силно препоръчвам да посети. Ами мисля, че повечето магеланци са посещавали САЩ и имат действащи визи. Някои от нас многократно. Това да казваш, че нещо е формално изискване, а се търси друго, е различно от това да смяташ, че държавата не е супер да се посети.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега