Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Румъния са друго нещо,понеже са повече като население и затова успяха с кампанията.А от Бг колко са пътували до щатите? Малък процент късметлии с В1В2 и тук -там със зелени карти.Дори за северозапада 300 лв за виза им е много!А и като знам нашенската черта просто не ми се коментира ако имаше подобна кампания.100% щяха да я политизират от типа на футболна агитка.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Доколкото знам, може пак да кандидатстваш , не знам дали можеш да обжалваш решението на консула за миналата кандидатура , каква е причината за отказа ?

Публикувано:
преди 4 минути , infectedmushroom каза:

Доколкото знам, може пак да кандидатстваш , не знам дали можеш да обжалваш решението на консула за миналата кандидатура , каква е причината за отказа ?

Не съм бил убедителен за тясната си връзка с Бг и съм щял да имигрирам 

Публикувано:

Не знам каква кампания са провели румънците за да им махнат визите , но нещата изглеждат все по-съмнителни и скалъпени :

"Над 4400 румънци, намиращи се в Съединените щати, рискуват да бъдат депортирани всеки момент съгласно новата имиграционна политика на президента Доналд Тръмп, съобщава телевизия Диджи 

На друга карта - на мигрантите, които имат проблеми с правосъдието - фигурират 3640 румънски граждани, които са нарушавали нееднократно американските закони, като или са се върнали в САЩ след депортация, или са бегълци, издирвани за престъпления, извършени в чужбина. Става въпрос за хора, които са осъдени или са в процес на осъждане, и които са нарушили американските закони в областта на имиграцията или са превишили предвидения във визата период на престой. От тях 1910 вече са в ареста, посочва телевизията."

https://www.bta.bg/bg/news/world/news/824347-didzhi-24-nad-4400-rumantsi-v-sasht-riskuvat-da-badat-deportirani-vseki-moment-

On 1/26/2025 at 12:50 PM, danev_80 said:

Отрязаха ме на интервюто за туристическа виза.Какво да правя сега😂

Сменяш дестинацията. След време

ще пробваш пак , дотогава свят широк.

Публикувано:

При положение, че в САЩ с неимигрантска виза (т.е. всичко, което е с цел туризъм, обучение, обмен, бригада) годишно влизат по около 30-40000 български граждани (информацията е публична на сайта на правителствената служба за имиграция), се съмнявам, че този въпрос с визите трябва да се въздига до равнище държавен приоритет. Годишно посолството издава около 10000 неимигрантски визи (инфо - пак от там). Което означава, че се отхвърлят над 1000 кандидати годишно.

Въпросът с нелегалните имигранти стои и с държавите с ЕСТА - има такива, които остават нелегално в САЩ, след като им е изтекъл срокът на разрешен престой.

Такива има от къде ли не, включително от държави, за които не се изисква туристическа виза - Ирландия, Германия, Полша, Израeл и т.н. Нещата са такива за съжаление.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 26.01.2025 г. в 12:50, danev_80 каза:

Отрязаха ме на интервюто за туристическа виза.Какво да правя сега😂

Мисля, че има определен период след който пак може да се явиш. Какви въпроси ти зададоха на интервюто ?

Публикувано:

Няма точен срок на изчакване ,но се препоръчва да минат поне шест месеца и да докажеш съществена промяна в обстоятелствата за да имаш шанс за виза.Ако кандидатстваш със същите данни е възможно просто да загубиш още едни пари 💰 

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visa-denials.html

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, опитвам се да вляза в приложението DS-160, но не ми приема първите 5 букви от фамилията и годината на раждане. В недоумение съм. Вече сам платила таксите за 2 визи с ID номера от тази регистрация. Какво може да се направи? 

Публикувано:

Направете снимка на екрата, на която да се вижда какво сте написали и каква грешка дава и изпратете имейл до посолството.

Междувременно, опитайте се да се впишете от друг браузър или да изтриете кеша на този, от който пробвате сега.

Публикувано:

Май не ми е точно за тук питането, но нека се пробвам.

Някой пътувал ли е от трета страна към САЩ с валидна виза в изтекъл БГ паспорт + нов валиден БГ паспорт? Знам, че е позволено така, пише си го в state.travel.gov сайта, но се замислих.

Конкретно в случая началната точка би била Барселона. Тъй като испанците не се нуждаят като цяло от визи за САЩ, се замислих дали ще знаят и те, че горната ситуация е позволена и дали могат да се очакват евентуални разправии на чекин гишетата. 

• Шок 1
Публикувано:

Винаги е позволена ситуацията, щом ти е изтекъл паспорта, няма значение от къде тръгваш. И да, правил съм го.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, yordanov каза:

Май не ми е точно за тук питането, но нека се пробвам.

Някой пътувал ли е от трета страна към САЩ с валидна виза в изтекъл БГ паспорт + нов валиден БГ паспорт? Знам, че е позволено така, пише си го в state.travel.gov сайта, но се замислих.

Конкретно в случая началната точка би била Барселона. Тъй като испанците не се нуждаят като цяло от визи за САЩ, се замислих дали ще знаят и те, че горната ситуация е позволена и дали могат да се очакват евентуални разправии на чекин гишетата. 

Точно така пътувахме от Амстердам. Няма проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, Aureliano каза:

Точно така пътувахме от Амстердам. Няма проблем.

Така съм пътувала от Милано, без проблеми.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 20 часа, yordanov каза:

Някой пътувал ли е от трета страна към САЩ с валидна виза в изтекъл БГ паспорт + нов валиден БГ паспорт?

Много пъти

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте! Търся съвет относно попълването на DS-160. Искам да пътувам с приятелят ми, с който като не сме женени, но живеем заедно от много години. Има ли някой, който е пътувал в този формат и какво попълнихте на въпроса "relationship with person you are traveling with"? При търсене в Гугъл не открих еднозначно твърдение мога ли да ползвам термина "spouse" в този случай или трябва да е "other" или "other relative". 

Публикувано:

не вярвам да има чак толкова голямо значение, пиши spouse

other звучи като някаква прекалено далечна връзка

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , Deja Vu каза:

Аз бих написала partner. Spouse е съпруг.

Fiancé да пише, това е годеник - годежът не се регистрира никъде и няма да има драма. Че с това партнър малко на платена любов бие 🥳

Публикувано:

В семеен статус е  single , married , divorced , widowed, other.Нали така ? 

Според закона си single , а в пояснения пиши partner или In a relationship.

В консулството не са толкова загубени , ще разберат какво имаш предвид.

Публикувано:

Напишете common law partner. Това е думата, когато не сте женени, но живеете завдно от много години. 

преди 20 минути , new one каза:

Че с това партнър малко на платена любов бие 🥳

Абсолютно няма такова значение! Много хора използват думата partner, дори и да са женени от 25 години. Понякога е просто личен избор (или определени други ситуации) да се изразят “партньорът ми” вместо мъжът ми. 

Публикувано:

Ами то зависи какъв избор има, не помня

Ама не вярвам да има толкова значение. Аз името си бях сбъркал и пак ми дадоха виза.

Публикувано:
Преди 1 час, neuromancer каза:

Ами то зависи какъв избор има, не помня

Ама не вярвам да има толкова значение. Аз името си бях сбъркал и пак ми дадоха виза.

Голям си късметлия - един приятел преди 25 години спечели зелена карта и не го пуснаха, защото майка му подала заявлението вместо него и го разписала с различен подпис. УжасТ някакъв беше

А за партньор е дълга и широка - то нали е само един подпис 🤣 и после рев, ма всеки сам си преценЯ

Публикувано:
7 hours ago, new one said:

Че с това партнър малко на платена любов бие 🥳

Не знам къде и на кой английски бие на това думата partner, но не и в САЩ. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.