stanimir Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май 11 minutes ago, Двуцветко said: https://webcafe.bg/svyat/uspya-li-tramp-da-otvrati-chuzhdite-turisti-ot-amerika.html Последните два абзаца зачеркват почти всичко изписано в предходните ...журналисти, Сър !
infectedmushroom Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май преди 20 минути , Двуцветко каза: https://webcafe.bg/svyat/uspya-li-tramp-da-otvrati-chuzhdite-turisti-ot-amerika.html тази статия е ridiculous. миналата седмица мога да ти кажа, че си беше бъкано с туристи както винаги когато съм ходил.
antea Публикувано: 3 май Публикувано: 3 май ами те данните ги има на на сайта на официалната американска администрация по въпроса, в екселски файлове, за март регионите от света, които имат положителен ръст на пристигащи в САЩ са Близкия изток и Източна Европа, другите са силно надолу https://www.trade.gov/i-94-arrivals-program?anchor=content-node-t14-field-lp-region-1-1 1
Aleksis Публикувано: 13 май Публикувано: 13 май Здравейте! С приятелят ми кандидатстваме за Б1/Б2 визи , избрали сме Лас Вегас като дестинация за меден месец. Ситуацията е следната : ще сключим брак на 23.08 , искаме да заминем на 01.09. Имаме дете което ще навържи 2 скоро, то остава в бг , аз съм по майчинство ( имам си валиден трудов договор) , а той си има собствен бизнес (на минимални се осигурява) , също и разни имоти на негово име. Важна подробност е че аз имам вече 2 изтекли J1 визи,като съм пребивавала само веднъж в САЩ (4 месеца). С два нови паспорти сме от март (изтичаше им срока). Много се чудех в ДС-160 дали да пиша domesetic partnership ,но по лк сме с различни адреси и избрах other-engaged. Имам нужда от кураж ,за взимането (и на двамата ни е мечта да бъдем заедно там).Според вас дали ще имаме някакви пречки с одобрението? 1
П.Кръстев Публикувано: 13 май Публикувано: 13 май Магическата топка каза, че нещата изглеждат добре. (линк) 6
MayaS Публикувано: 14 май Публикувано: 14 май преди 15 часа, Aleksis каза: Здравейте! С приятелят ми кандидатстваме за Б1/Б2 визи , избрали сме Лас Вегас като дестинация за меден месец. Ситуацията е следната : ще сключим брак на 23.08 , искаме да заминем на 01.09. Имаме дете което ще навържи 2 скоро, то остава в бг , аз съм по майчинство ( имам си валиден трудов договор) , а той си има собствен бизнес (на минимални се осигурява) , също и разни имоти на негово име. Важна подробност е че аз имам вече 2 изтекли J1 визи,като съм пребивавала само веднъж в САЩ (4 месеца). С два нови паспорти сме от март (изтичаше им срока). Много се чудех в ДС-160 дали да пиша domesetic partnership ,но по лк сме с различни адреси и избрах other-engaged. Имам нужда от кураж ,за взимането (и на двамата ни е мечта да бъдем заедно там).Според вас дали ще имаме някакви пречки с одобрението? Не мисля. Действайте спокойно. 1
stanimir Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май (редактирано) На 3.05.2025 г. в 11:57, stanimir каза: Последните два абзаца зачеркват почти всичко изписано в предходните ...журналисти, Сър ! Луфтханза също излязоха с опровержение : https://travel-dealz.com/news/us-entry-denials/ Редактирано 19 май от Георги 4
Двуцветко Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май На 18.05.2025 г. в 17:31, stanimir каза: Луфтханза също излязоха с опровержение : https://travel-dealz.com/news/us-entry-denials/ Нормално, големите авиокомпании искат либерално да си продават билетите. Не знам на тяхната стъкмистика или на собствения си опит да вярвам. Буквално пред няколко седмици имах доста неприветливо влизане най- меко казано. Имиграционната не искаше да повярва, че някой може да влиза в САЩ само за няколко дни като турист с ръчен багаж и разсъждения в подобен дух. Стигна се до запомнящо преживяване със съпровод и отвеждане в стаичка с друг имиграционен и то не бяха въпроси, то не бе чудо. Отговори от типа, че пътувам по света, за да гледам културно-историческо наследство бяха посрещани крайно недоверчиво. Багажът ми претарашен като на Калотина през 90-те (да ме прощават Y и Z поколенията, че нямат идея какво е това), дори се гледаше с едно око във водата в шишето ми, бях си взел пясък в контейнерче от едно далечно място и беше щателно изследван и всякакви такива чудеса. По едно време ми идваше чистосърдечно да им кажа, че май вече не ми се влиза след такова посрещане. 3 (три) часа излизане от летище Не знам, доста тягостно преживяване, не искам пак такова, с облекчение си тръгнах след няколко дни, не съм сигурен дали пак скоро, ако въобще бих си го причинил, при условие, че светът е достатъчно широк. 6 8
stanimir Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май Ами не знам , вярвам ти разбира се ,но на мен ми зададе точно един въпрос - по работа или ваканция.Нямаше дори въпрос за адрес на хотел или друго.Времето беше под две минути може би една , буквално колкото да сканира паспорта и да погледна в камерата.На други летища с електронните машинки ми е отнемало повече време да въвеждам данните , тук нищо. За 40-45 минути оправиха цял самолет индийци плюс половината от нашия полет ...вероятно около 500 човека, при 30 работещи гишета , като немалко вадеха разни листи с документи и прочие .Аз също само с раничка , нито са питали, нито са проверявали за нещо.Все едно влизане в ЕС допреди да ни приемат в Шенген.Летище Сан Франциско.Може пък да правят напук, приемайки безконтролно куцо и сакато.Те нали с това са известни точно тук. 3
Дани Магелани Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 4 часа, stanimir каза: Ами не знам , вярвам ти разбира се ,но на мен ми зададе точно един въпрос - по работа или ваканция.Нямаше дори въпрос за адрес на хотел или друго.Времето беше под две минути може би една , буквално колкото да сканира паспорта и да погледна в камерата.На други летища с електронните машинки ми е отнемало повече време да въвеждам данните , тук нищо. За 40-45 минути оправиха цял самолет индийци плюс половината от нашия полет ...вероятно около 500 човека, при 30 работещи гишета , като немалко вадеха разни листи с документи и прочие .Аз също само с раничка , нито са питали, нито са проверявали за нещо.Все едно влизане в ЕС допреди да ни приемат в Шенген.Летище Сан Франциско.Може пък да правят напук, приемайки безконтролно куцо и сакато.Те нали с това са известни точно тук. Може би има някакво значение с коя АК пътуваш и от къде идваш. Това може би е полезно да се знае. Ще споделите ли, ако не е проблем? 1
домосед Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 5 часа, stanimir каза: Летище Сан Франциско.Може пък да правят напук, приемайки безконтролно куцо и сакато.Те нали с това са известни точно тук. Точно там миналата година: имигрантският ми взе паспорта, прекара през пръсти страниците, даже не погледна визата, погледна по-внимателно корицата, зададе риторичен въпрос: Нали ще се прибереш после в Беларус? и без да чака отговор продължи: Хайде, влизай! 1 10
Duke Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май С имиграционните шега не бива! Сигурно съм разказвал за първото ни влизане в САЩ със съпругата през 2002 г., точно година след събитията. След като прегледа паспортите с визити, имиграционният се обърна към мен с въпрос дали носим със себе си някакво животно. Без да се замислям му отговорих, че не водя никого друг освен съпругата си... Излезе пич и се разминахме само с шеги и закачки, но почти моментално съжалих, че отговорих импулсивно - хем още тогава много добре си знаех, че с имиграционноти шега не бива - справка, първото ми влизане в UK десет години по-рано... 1
Дани Магелани Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май Да кажа и аз за СФ. Пътувах с търкиш от София. Винаги си нося папка с билет за изходящ полет, хотелски резервации, турове. Този път имах 3 нощувки в СФ и от там летях за Фиджи. Попитаха ме за цел на пътуването и колко време ще съм в САЩ. Казах им. Изненадаха се, помислиха, че не сме се разбрали. Показах билета до Нади и Окланд. Документите за круиза от НЗ до СФ. Пожелаха ми хубава ваканция с усмивка. Дано и тази година е така спокойно и ведро посрещането! 1
stanimir Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май 13 hours ago, Дани Магелани said: Може би има някакво значение с коя АК пътуваш и от къде идваш. Това може би е полезно да се знае. Ще споделите ли, ако не е проблем? С Level от Испания. 1
Брани Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 7 часа, stanimir каза: С Level от Испания. Вдигнал си левъла! 1 2
Mamas Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май Неи знам до колко ще е полезно, но: В неделя се върнахме от Лос Анджелис. Пътувахме със съпруга ми, дъщерята с дете на 4 години, без зета, който остана по служебни причин в БГ и свесърва ми на 84 г. Нашите визи и5 на децата ги взехме в края на 2024 г. без никакви проблеми. На имигрейшъна минахме на 5 минути - Къде отивате - на сватба, колко време време ще останете - 2 седмици и последващо "Приятно изкарване". Другото интересно е, че самолетът на Австрийците от Виена до ЛА на 03.05. бе полупразен - всеки от нас имаше 3-ка или 4-ка за спане. Според нашите хора има бойкот на европейците. На връщане беше почти пълен. 4
stanimir Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май 15 minutes ago, Брани said: Вдигнал си левъла! По-скоро съм го свалил.Там Iberia пращат старите си A330 и вероятно екипажи за наказание. 5 minutes ago, Mamas said: Според нашите хора има бойкот на европейците. На връщане беше почти пълен. В моя нямаше къде игла да падне.Не можах да се докопам до пътека.Абсолютно пълна машина 😞 1 1
Alexander Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 24 минути , stanimir каза: По-скоро съм го свалил.Там Iberia пращат старите си A330 и вероятно екипажи за наказание. В моя нямаше къде игла да падне.Не можах да се докопам до пътека.Абсолютно пълна машина 😞 Май се уцелил единственият им стар на 18 години, ама той не лети като гледам. Иначе без него, 2 броя са на 12-13 години и другите 4 броя са на 6-7 години. средна им възраст е 13 години 2
stanimir Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май 21 hours ago, домосед said: Точно там миналата година: имигрантският ми взе паспорта, прекара през пръсти страниците, даже не погледна визата, погледна по-внимателно корицата, зададе риторичен въпрос: Нали ще се прибереш после в Беларус? и без да чака отговор продължи: Хайде, влизай! Нали го сканира , там на екрана вижда всичките предишни посещения в страната.Предполагам светва аларма и ако човек някога е сгазил лука във Великобритания, Канада , Австралия и Нова Зеландия.Щом човек може дори сам да си провери какво остава за граничните офицери.Отнема секунди , ако не видят нещо странно за което да се заядат : https://i94.cbp.dhs.gov/search/history-search 2
Венелин Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май На 18.05.2025 г. в 22:41, Двуцветко каза: Нормално, големите авиокомпании искат либерално да си продават билетите. Не знам на тяхната стъкмистика или на собствения си опит да вярвам. Буквално пред няколко седмици имах доста неприветливо влизане най- меко казано. Имиграционната не искаше да повярва, че някой може да влиза в САЩ само за няколко дни като турист с ръчен багаж и разсъждения в подобен дух. Стигна се до запомнящо преживяване със съпровод и отвеждане в стаичка с друг имиграционен и то не бяха въпроси, то не бе чудо. Отговори от типа, че пътувам по света, за да гледам културно-историческо наследство бяха посрещани крайно недоверчиво. Багажът ми претарашен като на Калотина през 90-те (да ме прощават Y и Z поколенията, че нямат идея какво е това), дори се гледаше с едно око във водата в шишето ми, бях си взел пясък в контейнерче от едно далечно място и беше щателно изследван и всякакви такива чудеса. По едно време ми идваше чистосърдечно да им кажа, че май вече не ми се влиза след такова посрещане. 3 (три) часа излизане от летище Не знам, доста тягостно преживяване, не искам пак такова, с облекчение си тръгнах след няколко дни, не съм сигурен дали пак скоро, ако въобще бих си го причинил, при условие, че светът е достатъчно широк. Когато ходим в Израел знаем, че се правят на интересни за какво ли не и че вършат профилиране и определени туристи се обясняват като пред следовател. Не виждам защо от идентично полицейска държава очакваме нещо различно? Отиваме в Щатите въоръжени с търпение за 2 часа глупости, пък ако минем лесно, супер. И без това не е място, където отиваш през 2 месеца като турист, че да ти дойде в повече. 2
neuromancer Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май От 4-5 пъти никога не са се правили на интересни, съвсем нормално отношение е имало, влизаме от Лат. Америка (това преди новия Тръмп, всъщност и по време на предния мандат на Тръмп). Аз естествено също гледам да не се правя на интересен. Не знам това полезно ли е да се знае и колко помага... 1
Alexander Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май Бях писал назад, може и да е било в друга тема де, как минах от Канада в САЩ преди няколко месеца, като целта беше да остана 5-6 часа в САЩ. Учудиха се, като минах и през втора цедка, но за около 2 минути, качах поне 15 да ме извикат. Казах му, че искам да си купя хубави уискита, да ям едни специални донъти и да посетя TJ maxx. Пита ме, дали нямаме в България TJ maxx, отговорих не и ме пуснаха. Сега, като чета се чудя, как са ме пуснали изобщо, с уговорка, че влизам за няколко часа. 2 1
neuromancer Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май идеалното според мен, и за взимане на виза, е да покажеш истински интерес към нещо американско, отношението ще е супер и обратното 1 1
Двуцветко Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 3 часа, Венелин каза: Когато ходим в Израел знаем, че се правят на интересни за какво ли не и че вършат профилиране и определени туристи се обясняват като пред следовател. Не виждам защо от идентично полицейска държава очакваме нещо различно? Отиваме в Щатите въоръжени с търпение за 2 часа глупости, пък ако минем лесно, супер. И без това не е място, където отиваш през 2 месеца като турист, че да ти дойде в повече. Точно върху този феномен разсъждавам, какво ни кара да ходим по такива места, където се очаква да те профилират като потенциално съмнителен субект и очакваш да се обясняваш, че ни си такъв, при условие, че показваш и доказваш, че отиваш с най-добри намерения. Разпитваха ме за планове, разказах им буквално по часове какво и къде ще правя с истински и неподправен интерес към американското и със сигурност знаех неща за региона им повече отколкото местните като всеки истински подготвен турист, показвах резервации за хотели/полети, отговарях на легендарни въпроси защо жена ти не е с теб, а детето къде е, ама като си идвал преди пак си бил за кратък период, що така, ама как идваш от едно място пък летиш за друго после, ама много напред назад според паспорта, що тъй. Сан Франсиско беше, само за протокола. Хубав регион откъм природа, спор няма, ама човешкото куца в много направления, за десерт Алкатрас те гледа отвсякъде непрекъснато, тук поне по тези региони тези зловещи места са ги крили по о-ви (Белене) или Сибир .. та с две думи някак не се чувствах добре дошъл през повечето време. За разлика от други места където имиграционния като ти удари печата ти пожелава добре дошъл и ти подарява бутилка вино (да, факт, Грузия) или ти се радва на интересни печати в паспорта и те пита дали може снима някои от тях (пак някъде по тези региони беше), имам и други подобни положителни примери. Ясно ми е, че в живеем турбулентни времена и всяка държава има правото да си определя режима на влизане, но май вече предпочитам да ходя по места, където въпреки целия световен комерс искрено се радват на чужденец, най-малкото поради факта, че някой се е дръпнал на хиляди километри да дойде по техните места и проявяват неподправен интерес към теб. Та защо да повтарям/ ходя за н-ти път по места, където някой има правото да те профилира, да те слага в помещения с някакви отрепки, които дори и в трамвая не искаш да стоиш с тях и да се обясняваш като ученичка кой си/какво си/за какво се бориш. Свят широк, все са останали места, където като отидеш ще ти се зарадват. 6 1
infectedmushroom Публикувано: 20 май Публикувано: 20 май преди 2 часа, Двуцветко каза: да те слага в помещения с някакви отрепки, които дори и в трамвая не искаш да стоиш с тях Ти как ги профилира че са отрепки ? Ами ако са същите като теб - с искрен интерес към Америка за няколко дни? 2 3
Препоръчани мнения
Публикувано от stanimir,
Официален сайт
Препоръчано от Mary
0 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега