Сосче! Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 Париж-23,07-29,07,2018г. Ето ,че дойде и моето време за лятна отпуска,което реших да изкарам в Париж.Ще помоля за мъничко помощ за някои въпроси,които сама не мога да реша.Планът ми в най-общ вид е следният: Карта за градския транспорт и Мюзеум Пас за 4 дни,нощувките са ми до метростанция Габриел Пери в Аниер сюр Сен-не е топ център ,но поне мисля ,че с логистиката ще се справя. Понеделникът и неделята съм ги оставила за настаняване и непланирани разходки.Това ,което ми се иска е освен четирите дни с Паса в Париж да поразгледам и нещо извън него или по-точно не толкова популярни-Фонтенбло,Живерни и Овер-Сюр-Оаз-едно от трите разбира се ,но кое? Тъй като особено за последното място не намирам много инфо в нета ,ще съм благодарна ако споделите и ме насочите. 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 преди 3 часа, Сосче! каза: нощувките са ми до метростанция Габриел Пери в Аниер сюр Сен Напомням, че това е 3-та зона. За замъците не мога да съм полезна, но се надявам @Роца да се включи. Аз бях планирала тази година Château de Chantilly, но се отлага засега. Достъпа до него е лесен, а замъкът- красив. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 преди 4 часа, Сосче! каза: Фонтенбло,Живерни и Овер-Сюр-Оаз-едно от трите разбира се ,но кое? Живерни и Овер-Сюр-Оаз не съм ги виждала, но Фонтенбло беше последният замък от обиколката ни из Франция през 2015 - замъците по Лоара и после на север към Париж. Определено ми е фаворит от всички (а те не бяха малко) разгледани замъци - много красив и пищен! Препоръчвам ви да го разгледате, както и Версай. За Версай обаче мисля, че понеделник не работи и трябва да го имате предвид. 1 Връзка към коментар
Romana Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 И аз препоръчвам Фонтенбло много богат и не толкова претъпкан с посетители, както Версай. Почивният му ден е вторник, а на Версай - понеделник. 1 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 И аз мисля, че Fontainebleau е най-пищният и впечатляващ дворец от горепосочените три, но от друга страна, ако човек обича изкуството и конкретно Ван Гог и имресионизма, Auvers-sur-Oise си струва. Там е прекрал последните си 70 дни Ван Гог и дворецът има импресионистична колекция. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 юни, 2018 Сподели Публикувано: 26 юни, 2018 В темата за фотозагадките, последната е от едно интересно място в Париж, което препоръчвам. Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 27 юни, 2018 Автор Сподели Публикувано: 27 юни, 2018 Много благодаря!Всички много добре сте разбрали точно какво питам-да без Версай накъде особено след едноименния сериал!!!Ван Гог ми е много любим и може биAuvers-sur-Oise ще посетя.Аааааа -La sainte-chapelle du château de Vincennes-пред такава красота не знам как ще устоя ,но като време не знам как ще се справя,но...да има и за друг път ,нали? Мари,благодаря че ми напомняш за зоните -от Порт Майо съм го намислила да си вземем седмична карта за транспорта и мисля ,че покрива и тази зона. 1 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 27 юни, 2018 Сподели Публикувано: 27 юни, 2018 Габриел Пери, нищо, че е в Аниер, щом е на линия на метрото, се води 1-2 зона 😉 . РЕР-ът е в 3та (като на Дефанс - ако идете с метро, може да ползвате нормален билет, ако идете с РЕР, трябва специален). Но щом ще сте с пас Навиго, няма да имате проблеми. Между другото, пасът Навиго вече е дезониран, тоест, по подразбиране е 1-5 зона, която покрива всичко. Ако, обаче искате да намалите зоните на 2, тогава имате избор 2-3, 3-4 или 4-5, което във вашия случай не важи, понеже имате нужда от първа зона. От изброените места, съм ходила само във Фонтенбло и Живерни, в Овер-сюр-Оаз не съм. Идвам малко късно, понеже видях, че се се насочила именно натам :) , но, за съжаление, не мога да помогна особено. Ако трябва да избирам между другите два, по-скоро бих се насочила към Фонтенбло - една идея по-лесен достъп и повече пространство :) . Живерни е подходящ за посещение през седмицата, понеже през почивните дни е жестока навалица, а алеите в градината са тесни, за двама души. Така се получава, че те носи тълпата и не може да разгледаш като хората. Между другото, ако харесвате импресионизма и Моне, идете в музея Marmottant в Париж - http://www.marmottan.fr/ П.П. Ще се радвам на лични впечатления от разходката на кафе 😉 3 Връзка към коментар
Сосче! Публикувано: 28 юни, 2018 Автор Сподели Публикувано: 28 юни, 2018 Роца,много благодаря за включването-точно така и яз прецених за Живерни и съм планувала музея Marmottan-за през седмицата. Овер-сюр-Оаз -го оставам за съботата и дано не вали!И живот и здраве да е-ще има икафе в Париж и шампанско през август в София. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега