whiskyman Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 Здравейте! Благодаря, че ме приехте! Аз съм колекционер на уиски, колички - само Ролс Ройс, значки, химикалки Паркър. Обичам много пътешествията. Посетил съм доста държави в Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Австралия и разбира се Европа. Планирам да посетя Индия, Китай, Бермудските острови, Полинезия, Микронезия, Меланезия, Египет, Йордания. Поздрави на всички Магеланци! 10
Tedy Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 Добре дошъл! 🙂 Само събираш бутилки уиски или го пиеш? 🙂 2
iliana_t Публикувано: 27 юни, 2018 Публикувано: 27 юни, 2018 Добре дошъл! Пожелавам ти да посетиш всички набелязани дестинации, че и отгоре 😉
whiskyman Публикувано: 27 юни, 2018 Автор Публикувано: 27 юни, 2018 Ако го пиеш не си колекционер! 2 1
Tedy Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 3 часа, whiskyman каза: Ако го пиеш не си колекционер! Каква загуба! 😄 1 1 2
Светославов Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 3 часа, Tedy каза: Каква загуба! 😄 Не е загуба, а инвестиция 🙂 1 1
Zaro Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 7 часа, whiskyman каза: Ако го пиеш не си колекционер! Просто различна форма на колекционерство.😎 1 1
Гост Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 Добре дошъл! Явно си човек с много твърда воля 😊
violeta Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 Добре дошъл! 🙂 Можеш да разпишеш някой маршрут по дестилерии, ако си правил или планираш. Тук информацията за уиски туризма за момента е кът. 4 1
Zaro Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 43 минути , violeta каза: Добре дошъл! 🙂 Можеш да разпишеш някой маршрут по дестилерии, ако си правил или планираш. Тук информацията за уиски туризма за момента е кът. Всички помнят какво, никой не помни къде и колко 🥃🥃 2 3
violeta Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 преди 2 минути , Zaro каза: Всички помнят какво, никой не помни къде и колко 🥃🥃 Хаха аз за един друг тип туризъм питах 🙂 не за типичния алкохолен 😉
stormbringer Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 Преди 1 час, violeta каза: Добре дошъл! 🙂 Можеш да разпишеш някой маршрут по дестилерии, ако си правил или планираш. Тук информацията за уиски туризма за момента е кът. Може да си отворим една тема, аз бях в Deanston и Glengoyne преди 2 седмици. Може да обсъдим варианти и маршрути, но мнението ми е, че няма смисъл да се ходи в 100 различни - процесът почти навсякъде е еднакъв. На третата може сам да водиш тура 😉 1
Щастливеца Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 Добре Дошъл!!! Разби дългогодишната ми логика, че и аз съм колекционер. Много късмет и нови придобивки към колекциите.
violeta Публикувано: 28 юни, 2018 Публикувано: 28 юни, 2018 Преди 1 час, stormbringer каза: Може да си отворим една тема, аз бях в Deanston и Glengoyne преди 2 седмици. Може да обсъдим варианти и маршрути, но мнението ми е, че няма смисъл да се ходи в 100 различни - процесът почти навсякъде е еднакъв. На третата може сам да водиш тура 😉 Отвори една тема и разкажи за Deanston и Glengoyne - ще бъде много интересно. За посещението на 100 различни дестилерии си прав. Според мен ценното е, ако попаднеш на такава, в която можеш да опиташ сампъли от бъчви, които иначе няма къде да срещнеш. И другото е, ако не си с голяма група и покажеш интерес и ти покажат и ти дадат да пробваш неща, които по принцип на повечето туристи не дават. Това обаче е късмет до голяма степен, въпрос на предварителна уговорка и просто трябва да избягваш фестивали и празници, когато дестилериите са фул. 2
whiskyman Публикувано: 28 юни, 2018 Автор Публикувано: 28 юни, 2018 Здравейте! Относно дистилериите, имах удоволствието да посетя само около 130 фабрики в Шотландия, САЩ, Канада, Япония, Южна Африка. Насякъде е различно и имаш възможноста да опитваш директно от бъчвите!!! Никога не съм бил турист във фабриките. Уискито е мое хоби и се радвам, че успях да го превърна в бизнес. Мога да кажа, че съм щастлив човек! Бих се радвал, ако има желаещи да посетят фабрики в тези и други страни. Но това, което аз мога да организирам е супер В.И.П. Иначе съм чувал, че доста хора от България са ходили по фабрики, но ...... няма нищо общо! Не го казвам за да се хваля но имах честа да бъда удостоен с Шотландската титла Keeper of the Quaichпреди повече от 10 години, която се дава "only by invitation", за минимум 20 години похарчени от живота ти за популяризирането на уискито! Същото мога да направя и за тези, които харесват коняк и шампанско, посещение на фабриките в областите Коняк и Шампань. 7 8
bulpa Публикувано: 29 юни, 2018 Публикувано: 29 юни, 2018 Добре дошъл! Може да ни разкажеш малко повече за по-интересните посещения на дестилерии, снимки ако имаш може да ни покажеш. Имаме си теми за бирата, за виното, защо да си нямаме и за уискито 🙂 Всъщност, как се дегустира уиски?
antea Публикувано: 29 юни, 2018 Публикувано: 29 юни, 2018 аз след последния пост на whiskyman започнах да се чудя дали и колекционираните Ролс Ройс са "колички" тип Matchbox или просто така им вика на галено... 😁 1
whiskyman Публикувано: 29 юни, 2018 Автор Публикувано: 29 юни, 2018 Мила Антеа, количките са Франклин Минт, Корги, Полистил, Бураго, Солидо Лледо, Верем. За ваша радост имам и една две Мачбокс. Българинът си остава винаги Българин.
zon Публикувано: 29 юни, 2018 Публикувано: 29 юни, 2018 преди 50 минути , whiskyman каза: количките са Франклин Минт, Корги, Полистил, Бураго, Солидо Лледо, Верем. В магазина на Musée Hergé в Louvain-la-Neuve ми направи впечатление асортимента им от колички http://www.museeherge.com/fr/lib Може да представлява интерес за теб, освен ако вече не си го посетил. От колички нищо не разбирам.
whiskyman Публикувано: 29 юни, 2018 Автор Публикувано: 29 юни, 2018 Благодаря Ви! Страхотни са, но аз събирам само Ролс Ройс. 1
Георги Публикувано: 1 юли, 2018 Публикувано: 1 юли, 2018 Добре дошъл 🙂 На 29.06.2018 г. в 0:19, whiskyman каза: 130 фабрики в Шотландия, САЩ, Канада, Япония, Южна Африка Има ли някаква конкретна причина за отсъствието на Ирландия?
whiskyman Публикувано: 1 юли, 2018 Автор Публикувано: 1 юли, 2018 Не, няма, просто не ми е останало време. Е, там има само няколко фабрики, само на пръстите на едната ръка се броят! 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега