Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Благодаря, че ме приехте!

Аз съм колекционер на уиски, колички - само Ролс Ройс, значки, химикалки Паркър.

Обичам много пътешествията. Посетил съм доста държави в Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка, Австралия и разбира се Европа.

Планирам да посетя Индия, Китай, Бермудските острови, Полинезия, Микронезия, Меланезия, Египет, Йордания.

Поздрави на всички Магеланци!

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 7 часа, whiskyman каза:

Ако го пиеш не си колекционер!

Просто различна форма на колекционерство.😎

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Добре дошъл! 🙂

Можеш да разпишеш някой маршрут по дестилерии, ако си правил или планираш. Тук информацията за уиски туризма за момента е кът. 

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 43 минути , violeta каза:

Добре дошъл! 🙂

Можеш да разпишеш някой маршрут по дестилерии, ако си правил или планираш. Тук информацията за уиски туризма за момента е кът. 

Всички помнят какво, никой не помни къде и колко 🥃🥃

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 минути , Zaro каза:

Всички помнят какво, никой не помни къде и колко 🥃🥃

Хаха аз за един друг тип туризъм питах 🙂 не за типичния алкохолен 😉 

Публикувано:
Преди 1 час, violeta каза:

Добре дошъл! 🙂

Може да си отворим една тема, аз бях в Deanston и Glengoyne преди 2 седмици. Може да обсъдим варианти и маршрути, но мнението ми е, че няма смисъл да се ходи в 100 различни - процесът почти навсякъде е еднакъв. На третата може сам да водиш тура 😉

• Харесвам 1
Публикувано:

Добре Дошъл!!!

Разби дългогодишната ми логика, че и аз съм колекционер.

Много късмет и нови придобивки към колекциите.

Публикувано:
Преди 1 час, stormbringer каза:

Може да си отворим една тема, аз бях в Deanston и Glengoyne преди 2 седмици. Може да обсъдим варианти и маршрути, но мнението ми е, че няма смисъл да се ходи в 100 различни - процесът почти навсякъде е еднакъв. На третата може сам да водиш тура 😉

Отвори една тема и разкажи за Deanston и Glengoyne - ще бъде много интересно. 

За посещението на 100 различни дестилерии си прав. Според мен ценното е, ако попаднеш на такава, в която можеш да опиташ сампъли от бъчви, които иначе няма къде да срещнеш. И другото е, ако не си с голяма група и покажеш интерес и ти покажат и ти дадат да пробваш неща, които по принцип на повечето туристи не дават. Това обаче е късмет до голяма степен, въпрос на предварителна уговорка и просто трябва да избягваш фестивали и празници, когато дестилериите са фул. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте!

Относно дистилериите, имах удоволствието да посетя само около 130 фабрики в Шотландия, САЩ, Канада, Япония, Южна Африка. Насякъде е различно и имаш възможноста да опитваш директно от бъчвите!!!

Никога не съм бил турист във фабриките. Уискито е мое хоби и се радвам, че успях да го превърна в бизнес. Мога да кажа, че съм щастлив човек!

Бих се радвал, ако има желаещи да посетят фабрики в тези и други страни. Но това, което аз мога да организирам е супер В.И.П. Иначе съм чувал, че доста хора от България са ходили по фабрики, но ...... няма нищо общо! Не го казвам за да се хваля но имах честа да бъда удостоен с Шотландската титла Keeper of the Quaichпреди повече от 10 години, която се дава "only by invitation", за минимум 20 години похарчени от живота ти за популяризирането на уискито!

Същото мога да направя и за тези, които харесват коняк и шампанско, посещение на фабриките в областите Коняк и Шампань.

• Харесвам 7
  • Браво 8
Публикувано:

Добре дошъл! 

Може да ни разкажеш малко повече за по-интересните посещения на дестилерии, снимки ако имаш може да ни покажеш. Имаме си теми за бирата, за виното, защо да си нямаме и за уискито 🙂

Всъщност, как се дегустира уиски?

Публикувано:

аз след последния пост на whiskyman започнах да се чудя дали и колекционираните Ролс Ройс са "колички" тип Matchbox или просто така им вика на галено... 😁

• Смея се 1
Публикувано:

Мила Антеа, количките са Франклин Минт, Корги, Полистил, Бураго, Солидо Лледо, Верем. За ваша радост имам и една две Мачбокс. Българинът си остава винаги Българин.

Публикувано:
преди 50 минути , whiskyman каза:

количките са Франклин Минт, Корги, Полистил, Бураго, Солидо Лледо, Верем.

В магазина на Musée Hergé в Louvain-la-Neuve ми направи впечатление асортимента им от колички http://www.museeherge.com/fr/lib

Може да представлява интерес за теб, освен ако вече не си го посетил.

От колички нищо не разбирам.

Публикувано:

Добре дошъл 🙂

На 29.06.2018 г. в 0:19, whiskyman каза:

130 фабрики в Шотландия, САЩ, Канада, Япония, Южна Африка

Има ли някаква конкретна причина за отсъствието на Ирландия?

Публикувано:

Не, няма, просто не ми е останало време. Е, там има само няколко фабрики, само на пръстите на едната ръка се броят!

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.