МиРеЛи Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 (редактирано) Здравейте, мили хора! Много се радвам, че ви има! Първо моля за извинение, ако темата е многократно обсъждана, но в момента сме на вилата, нямаме много интернет и е трудно да се ровим, та ще ви помоля да ми помогнете с идеи и съвети. С приятелят ми купихме вече билети. 18 август - 9 септември. Знаем, че е най-неподходящото време, но нямаме възможност за толкова дълги отпуски през благоприятното, така че, това е положението! Ще кацнем в Делхи. Не ни вълнуват архитектурни и исторически забележителности толкова, колкото хората и културата им, начина на живот, традициите и общуването с тях. И двамата сме фотографи, така че снимането е от съществено значение за нас. Аз говоря френски, той испански, и двамата сме зле с английския. На съвсем основно ниво ни е. Непретенциозни сме, бюджетът ни е малък, ядем много люто и ще гледаме да поемем максималното от това пътуване. Та, с оглед на информацията, която ви дадох за нас в кратце и сезона, в който се налага да посетим Индия, ще съм изключително благодарна за всеки съвет, идея, информация, които бихте могли да споделите! Благодаря ви! Редактирано 2 юли, 2018 от МиРеЛи Връзка към коментар
chandni Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Добре дошли, @МиРеЛи. Отскоро тук във форума имаме експерт по Индия - @Bandit Queen, така че ще я тагна, за да може да ви съдейства с въпросите, които ви вълнуват 🙂 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Благодаря, писах и преди няколко дни съобщение, но не ми отговори, даже мисля, че не е видяла съобщението ми. Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Здравей, наистина ще ви е голяма жега, ама като нямате друг вариант - търсим максималното при този. От местата, които сме посещавали бихме ви препоръчали да пообходите малко Раджастан, като освен традиционните Агра и Джайпур, може да отидете и до по-малки градове като Пушкар, Биканер и Навалгар, защото там хората са доста по-различни. Няма толкова туристи и чужденците са им много интересни. Друг е въпросът, че ще имате малка езикова бариера, защото всъщност повечето хора, освен родния си език, говорят предимно английски. Ще имате време да отидете и до щата Панджаб - Амритсар със Златният храм са много интересно място, там, ще може да видите и церемонията по затварянето на границата с Пакистан, което също си е вълнуващо преживяване. В този район живеят предимно сикхи и чисто визуално са интересни за фотографиране. От местата, където сме ходили бих ви препоръчал и Шимла в Хималаите, докъдето пък може да стигнете с теснолинейка от Калка - самото придвижване също е много вълнуващо. Там хората са със съвсем различни черти от вътрешността на страната. И последно, страхотни снимки биха станали във Варанаси. Пада ви се малко встрани от северо-западния район, който препоръчвам, но има евтини нискотарифни полети. Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Благодаря за включването. Да, Раджастан и Варанаси са в списъка ни. Панджаб и Шимла ме заинтригуваха. Мислехме с влак да идем иначе до Варанаси, но може би един полет ще е добре дошъл да спести време. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 Аз мога да препоръчам Udaipur който е индийски, но също доста различен от останалата Индия, а също Jaisalmer, защо не и с нощувка в пустинята Тар ? 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 2 юли, 2018 Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 преди 29 минути , МиРеЛи каза: Благодаря за включването. Да, Раджастан и Варанаси са в списъка ни. Панджаб и Шимла ме заинтригуваха. Мислехме с влак да идем иначе до Варанаси, но може би един полет ще е добре дошъл да спести време. А ако имате време може да се придвижите и с влак, то времето бързо минава, хората раздават чай, закуска/обяд, разни лютиви пърженяци безброй 🙂 Въобще половината път минава в ядене. 1 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 2 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 юли, 2018 преди 4 часа, stanimir каза: Аз мога да препоръчам Udaipur който е индийски, но също доста различен от останалата Индия, а също Jaisalmer, защо не и с нощувка в пустинята Тар ? Ще проверя и тази възможност, защото много обичаме пустинята, но дали сезонът е подходящ и за това/ Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 5 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 5 юли, 2018 Здравейте отново, искам да питам нещо запознатите. Ще пътуваме доста с влакове, поне така планираме. Въпросът ми е дали е възможно билет да се купи на деня или трябва да резервираме предварително? Същия въпрос се отнася и за хотелите и местата за настаняване. Искаме да сме гъвкави, но доколко е приложимо? Благодаря и усмихнат ден! Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 5 юли, 2018 Сподели Публикувано: 5 юли, 2018 преди 54 минути , МиРеЛи каза: Здравейте отново, искам да питам нещо запознатите. Ще пътуваме доста с влакове, поне така планираме. Въпросът ми е дали е възможно билет да се купи на деня или трябва да резервираме предварително? Същия въпрос се отнася и за хотелите и местата за настаняване. Искаме да сме гъвкави, но доколко е приложимо? Благодаря и усмихнат ден! Ние си взимахме предварително, защото вагоните са различни класи и както ще сте в разгара на лятото, ще е добре да си вземете билет за вагон с климатик. Иначе сме се возили и в такива без седалки, където хората се возят клекнали или насядали по пода - ние си седяхме върху раниците, но определено за по-дългите пътувания ще е добре да предвидите поне ден предварително за билети. Иначе хотели има много, където и да сте и няма да останете на улицата, така че може спокойно като пристигнете на място да си намерите. 1 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 юли, 2018 Сподели Публикувано: 5 юли, 2018 (редактирано) За хотелите няма проблем, но за влаковете поне по дългите маршрути според мен е почти задължително да имате резервации. Имам предвид за първите три категории, които са климатизирани. Дори има списък на чакащите в случай, че някой се откаже. Не знам типа ви на пътуване, но следващите три категории не бих препоръчал на никого 🙂 За мен влаковете се оказаха изненадващо комфортни. Не знам дали сте си проучили подробно, но тук има цялата информация относно влаковете в Индия : https://www.seat61.com/India.htm Аз бях резервирал всичко през : https://www.cleartrip.com А това е най-пълния ресурс c информация относно Индия, който съм намирал в нета. Вcичко по градове и региони + безценен форум : https://www.indiamike.com/india/ Редактирано 5 юли, 2018 от stanimir 4 1 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 5 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 5 юли, 2018 Много благодаря! Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 7 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 7 юли, 2018 Привет отново! Седим сега и се чудим и маем по въпроса за ваксините. Знаем, че трябва много да внимаваме с хигиената, да пием само бутилирана вода, да проверяваме капачките, да се махем с репеленти и да се пазим много от ухапвания от комари, обаче не знам как ще се справим с това да не ядем от улицата. Защото това е едно от нещата, които не искаме да пропускаме. Та какво ще кажете вие за ваксините, силно наложителни ли са и кои точно? Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 7 юли, 2018 Сподели Публикувано: 7 юли, 2018 преди 33 минути , МиРеЛи каза: Привет отново! Седим сега и се чудим и маем по въпроса за ваксините. Знаем, че трябва много да внимаваме с хигиената, да пием само бутилирана вода, да проверяваме капачките, да се махем с репеленти и да се пазим много от ухапвания от комари, обаче не знам как ще се справим с това да не ядем от улицата. Защото това е едно от нещата, които не искаме да пропускаме. Та какво ще кажете вие за ваксините, силно наложителни ли са и кои точно? Не сме си правили никакви ваксини, внимавахме с уличната храна - предимно плодове сме си взимали от пазарите, иначе вода бутилирана. В началото си миехме и зъбите с минерална вода, ама на втората седмица преценихме, че имаме имунитет и си ги миехме с чешмяна. 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 юли, 2018 Сподели Публикувано: 7 юли, 2018 (редактирано) Проверявайте и капачките на бутилираната вода да са фабрично затворени, че и тия шмекерии пробутват. Ваксини не съм правил и аз, но се хранех само в ресторанти. Има толкова евтини, че не си заслужава да се пести от това. Предлагат всичките там индийски неща. Редактирано 7 юли, 2018 от stanimir 2 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 9 юли, 2018 Сподели Публикувано: 9 юли, 2018 Улична храна твърдо НЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ. И водата гледайте да е запечатана, да. Влаковете с предварителна резервация. За ваксините - аз по принцип съм "за", има хора, които са "против"...Всеки сам да си прецени. Ако пътувате бюджетно и по малки градчета и селца сте изложени на висок риск, преценете добре. Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 15 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 Привет отново, имам пак въпрос. За да получим виза пише, че освен всички останали документи ни трябва резервация за хотел. Това какво значи, за първата вечер ако е само дали ще мине? Струва ми се абсурдно да резервираме хотели отсега за всички места, а и маршрута ни не е готов все още. Благодаря! Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 15 юли, 2018 Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 преди 9 минути , МиРеЛи каза: Привет отново, имам пак въпрос. За да получим виза пише, че освен всички останали документи ни трябва резервация за хотел. Това какво значи, за първата вечер ако е само дали ще мине? Струва ми се абсурдно да резервираме хотели отсега за всички места, а и маршрута ни не е готов все още. Благодаря! Здрасти, не си спомням да е имало такова условие. Никъде не сме изброявали хотели, това със сигурност го помня. Вие от посолството ли ще взимате виза или онлайн ще кандидатствате за Е-виза? Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 15 юли, 2018 Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 Е и ние попълвахме онлайн преди 3 месеца, ама не сме писали хотели. Пропускай това инфо 🙂 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 15 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 Ами ще пробраме, дано не ни отхвърлят 🙂 Благодаря! 1 Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 15 юли, 2018 Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 преди 19 минути , МиРеЛи каза: Ами ще пробраме, дано не ни отхвърлят 🙂 Благодаря! А не съм чувал някого да са отхвърлили 🙂 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 15 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 Я да ви питам: във Варанаси и Раджастан, освен в градовете, ходили ли сте в някое малко селце? На около 20-30 км от големия град. От онези - съвсем самобитните? Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 15 юли, 2018 Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 преди 1 час, МиРеЛи каза: Я да ви питам: във Варанаси и Раджастан, освен в градовете, ходили ли сте в някое малко селце? На около 20-30 км от големия град. От онези - съвсем самобитните? Спирахме из разни села, но не мога да ти цитирам имена. Около Пушкар има интересни катуни, които живеят в пустинята. Някои ни посрещнаха така сякаш не бяха виждали бледолики през живота си, първо бяха стресирани, ама после едни прегръдки, снимки... Нас шофьорът ни водеше из такива места, сами не знам дали може да се оправите. Те са в нищото. Трябва да уговорите някой местен. 1 Връзка към коментар
МиРеЛи Публикувано: 15 юли, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 юли, 2018 преди 5 часа, Здравко Ангел каза: Спирахме из разни села, но не мога да ти цитирам имена. Около Пушкар има интересни катуни, които живеят в пустинята. Някои ни посрещнаха така сякаш не бяха виждали бледолики през живота си, първо бяха стресирани, ама после едни прегръдки, снимки... Нас шофьорът ни водеше из такива места, сами не знам дали може да се оправите. Те са в нищото. Трябва да уговорите някой местен. Мда, и ние така мислим, само да видим как ще се оправим с английския. Вие как го намерихте въпросния шофьор? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега