aleks4600 Публикувано: 4 юли, 2018 Публикувано: 4 юли, 2018 Здравейте. След дълго обмисляне и търсене на перфектната дестинация, с приятеля ми осъзнахме, че ни се иска това лято да разгледаме някои красиви забележителности в България. Оказа се, че знаем малко за собствената си родина и много ми се иска да я опознаем по-добре. Искаме да отидем на някое спокойно, тихо място в планината, което да предлага възможности за разглеждане на забележителности по пътя или наоколо. Още не съм измислила нищо особено- мисля за Рилските езера, тъй като никога не съм била там... но сигурно лятото е пълно с туристи. Все пак вероятно ще се насочим към Рила или Родопи (като малка съм ходила в Широка Лъка...бих повторила) От Варна сме и по пътя ще можем да спрем на много много места, да разгледаме. Не съм планирала за колко време ще е, имаме възможност да не бързаме изобщо. С този пост целя да разбера кои са вашите must-see места, които можем да видим по пътя. (И маршрута ми не е много измислен, тъй като смятам да го нагодя по забележителностите). Интересуват ме исторически паметници, пещери, природни забележителности, малки възрожденски градчета, музеи, красиви гледки... абе всичко, което може да ми остави хубав спомен. Не смятам за 1 ден да стигаме до крайната си дестинация, така че ще имаме време да разгледаме, след това да се спрем, да си починем на планината и после вече да се върнем доволни. Отворена съм за всякакви предложения. Ще сме си с колата. Единствените ни свободни месеци са Юли и Август :(
lesy Публикувано: 4 юли, 2018 Публикувано: 4 юли, 2018 В тази тема има доста идеи. Родопите, Рила или Пирин - надсякъде има какво да се прави. Бих избягвала големи хотели.
Миланка Публикувано: 4 юли, 2018 Публикувано: 4 юли, 2018 Не уточняваш времето с което разполагате, а то е основен фактор. Ако се съсредоточите в Родопите - https://www.google.com/url?q=https://mob.pochivka.bg/zabelezhitelnosti-rodopite-f132&sa=U&ved=0ahUKEwjonseurobcAhXQAewKHemlAHYQFghkMA4&usg=AOvVaw0yMmxE2j2K478neq5DhHoY 1
luba_rizova Публикувано: 5 юли, 2018 Публикувано: 5 юли, 2018 (редактирано) Добре е все пак да кажете накъде ще поемете. КЪМ Рила и околностите има едно за гледане, ИЗТОЧНИ Родопи друго, Западни трето. А нещата по-близо ДО Варна включват ли се - споменатите Плиска, Преслав, Мадарски конник, Овеч, Търново и региона - освен самото Търново, манастира с колелото на ЗАХАРИ зограф в близост, водопада в с. Хотница, много харесвания от мен римски град Никополис ад Иструм. Около Габрово - Етъра, Боженци, Трявна, и там има водопади, после Шипка, Бузлуджа, с. Шипка с прекрасната руска църква със златни кубета, Долината на тракийските царе с косматките, и още и още. КЪМ Смолян - освен Ягодина и двете пещери, Чудните мостове по пътя, Ухловица, Голубовица, Смилян, в Източните Родопи може да се видят пък громно количество старини и крепости, Перперикон и Татул задължително, плюс Каменните гъби, Каменната сватба, и други природни забележителности. В Рила и Пирин пък има водопади, езера, Байкушева мура, Рилски манастир, църквата в Добърско е задължителна, ако се ходи и към Ковачевица става съвсем мазало, защото там пък се отварят други неща за гледане - с. Златоуст с Преподобна Стойна например, абе няма край. Трябва да има опорни точки и коя част на Бг ще се разглежда, за да стане хубаво и не съвсем уморително. Редактирано 5 юли, 2018 от luba_rizova 8
aleks4600 Публикувано: 14 юли, 2018 Автор Публикувано: 14 юли, 2018 Ами вече си уредихме къща в село Гела (на познати е) и смятаме да сме там за около седмица, може и да се застоим.
lamerz1912 Публикувано: 14 юли, 2018 Публикувано: 14 юли, 2018 В темата на Крейзи Хорс писах какво може да се разгледа около Смолян. И вие ще сте в този район, така че ще ги нахвърля пак. - Девин - Екопътека Струилица - Калето (в началото на екопътеката има плувен басейн, така че може да си носете бански) - Ягодинска пещера, Орлово око, Дяволско гърло, Триград (за хапване тук мога да ви препоръчам Аркан хан - ребърца, суджук, домашен хляб, домашна лютеница и т.н. - Борино - Дяволска екопътека - Доспат - язовира - Пампорово - Снежанка, Смолянските езера, лифт (ако работи), екопътека Невястата - Смолян - може да е съчетан с Пампорово, ако ви е интересно може да отскочите до Планетариума - Чудните мостове и Забърдо - Каньонът на водопадите (намира се близо до Смолян) - с. Смилян , пещера Ухловица, крепост с. Кошница, Агушеви конаци - Момчилова крепост - с. Градът - Дяволският мост - Ардино (тук ви се пада далечко, около 2 часа е пътуването). На прима виста това се сещам, ако с още нещо може да помогнем казвай 🙂 ПП. Щом ще пътувате от Варна по пътя Пловдив - Смолян може да се отбиете до Асеновата крепост и Бачковски манастир. По път са също вече споменатите Чудни мостове, както и Пампорово. Ако обичате да вървите, малко след Бачково се намира водопад Сливодолско падало (вървенето в посока е 90 минути) 2 1
aleks4600 Публикувано: 1 август, 2018 Автор Публикувано: 1 август, 2018 (редактирано) На 14.07.2018 г. в 13:58, lamerz1912 каза: В темата на Крейзи Хорс писах какво може да се разгледа около Смолян. И вие ще сте в този район, така че ще ги нахвърля пак. - Девин - Екопътека Струилица - Калето (в началото на екопътеката има плувен басейн, така че може да си носете бански) - Ягодинска пещера, Орлово око, Дяволско гърло, Триград (за хапване тук мога да ви препоръчам Аркан хан - ребърца, суджук, домашен хляб, домашна лютеница и т.н. - Борино - Дяволска екопътека - Доспат - язовира - Пампорово - Снежанка, Смолянските езера, лифт (ако работи), екопътека Невястата - Смолян - може да е съчетан с Пампорово, ако ви е интересно може да отскочите до Планетариума - Чудните мостове и Забърдо - Каньонът на водопадите (намира се близо до Смолян) - с. Смилян , пещера Ухловица, крепост с. Кошница, Агушеви конаци - Момчилова крепост - с. Градът - Дяволският мост - Ардино (тук ви се пада далечко, около 2 часа е пътуването). На прима виста това се сещам, ако с още нещо може да помогнем казвай 🙂 ПП. Щом ще пътувате от Варна по пътя Пловдив - Смолян може да се отбиете до Асеновата крепост и Бачковски манастир. По път са също вече споменатите Чудни мостове, както и Пампорово. Ако обичате да вървите, малко след Бачково се намира водопад Сливодолско падало (вървенето в посока е 90 минути) Много съм благодарна за този коментар. Всичко, което написахте ще бъде отбелязано в to do листа, така че наистина много благодаря! Пожелавам Ви много пътешествия и всичко добро ❤️ Редактирано 1 август, 2018 от aleks4600
aleks4600 Публикувано: 1 август, 2018 Автор Публикувано: 1 август, 2018 На 4.07.2018 г. в 20:30, luba_rizova каза: Добре е все пак да кажете накъде ще поемете. КЪМ Рила и околностите има едно за гледане, ИЗТОЧНИ Родопи друго, Западни трето. А нещата по-близо ДО Варна включват ли се - споменатите Плиска, Преслав, Мадарски конник, Овеч, Търново и региона - освен самото Търново, манастира с колелото на ЗАХАРИ зограф в близост, водопада в с. Хотница, много харесвания от мен римски град Никополис ад Иструм. Около Габрово - Етъра, Боженци, Трявна, и там има водопади, после Шипка, Бузлуджа, с. Шипка с прекрасната руска църква със златни кубета, Долината на тракийските царе с косматките, и още и още. КЪМ Смолян - освен Ягодина и двете пещери, Чудните мостове по пътя, Ухловица, Голубовица, Смилян, в Източните Родопи може да се видят пък громно количество старини и крепости, Перперикон и Татул задължително, плюс Каменните гъби, Каменната сватба, и други природни забележителности. В Рила и Пирин пък има водопади, езера, Байкушева мура, Рилски манастир, църквата в Добърско е задължителна, ако се ходи и към Ковачевица става съвсем мазало, защото там пък се отварят други неща за гледане - с. Златоуст с Преподобна Стойна например, абе няма край. Трябва да има опорни точки и коя част на Бг ще се разглежда, за да стане хубаво и не съвсем уморително. Супер много ми помогнахте, благодаря Ви ! 1
Crazy Horse Публикувано: 3 август, 2018 Публикувано: 3 август, 2018 Много добра идея! На нас много ни хареса Копривщица и Родопите. Спокойствие и чист въздух. Доста работа успях дори да свърша в Родопите. Във Варна внимавайте къде вървите. Общината продължава да нехае за състоянието на дърветата и точно до спирка Родина се стовариха два стабилни клона изневиделица върху жена ми. Отърва се с охлузвания и ранено коляно, слава Богу и добре че нищо не падна върху дъщеря ни, която беше в детска количка и успях инстинктивно да я избутам напред. Всичко се случи за 2-3 секунди. 4
aleks4600 Публикувано: 2 септември, 2018 Автор Публикувано: 2 септември, 2018 На 14.07.2018 г. в 13:58, lamerz1912 каза: В темата на Крейзи Хорс писах какво може да се разгледа около Смолян. И вие ще сте в този район, така че ще ги нахвърля пак. - Девин - Екопътека Струилица - Калето (в началото на екопътеката има плувен басейн, така че може да си носете бански) - Ягодинска пещера, Орлово око, Дяволско гърло, Триград (за хапване тук мога да ви препоръчам Аркан хан - ребърца, суджук, домашен хляб, домашна лютеница и т.н. - Борино - Дяволска екопътека - Доспат - язовира - Пампорово - Снежанка, Смолянските езера, лифт (ако работи), екопътека Невястата - Смолян - може да е съчетан с Пампорово, ако ви е интересно може да отскочите до Планетариума - Чудните мостове и Забърдо - Каньонът на водопадите (намира се близо до Смолян) - с. Смилян , пещера Ухловица, крепост с. Кошница, Агушеви конаци - Момчилова крепост - с. Градът - Дяволският мост - Ардино (тук ви се пада далечко, около 2 часа е пътуването). На прима виста това се сещам, ако с още нещо може да помогнем казвай 🙂 ПП. Щом ще пътувате от Варна по пътя Пловдив - Смолян може да се отбиете до Асеновата крепост и Бачковски манастир. По път са също вече споменатите Чудни мостове, както и Пампорово. Ако обичате да вървите, малко след Бачково се намира водопад Сливодолско падало (вървенето в посока е 90 минути) Ще поставя някакво заключение на тази тема- екскурзията мина добре. Планът беше да обиколим някои от местата, които посочихте в коментара си и тези, които видяхме много ни харесаха. Но какво е едно приключение, ако върви по план- та всичко беше наред докато колата не се счупи и се наложи да остане в сервиз за няколко дни. И тогава стана наистина много интересно- пътувахме на стоп, наложи се да спим в една много отдалечена хижа, защото се забавиха с ремонта и трябваше да освободим предишното място, където спахме... абе- екшън :D. Но беше много забавно и честно казано се радвам, че стана така и ни се поотложи връщането към Варна. Много добре си изкарахме и догодина определено ще се насочим отново към планините. 7 1
Биксбит Публикувано: 16 април, 2021 Публикувано: 16 април, 2021 Някой с актуална информация за състоянието на пътя до Чудните мостове от разклона за Забърдо? Чета отзиви и статии, че бил в окаяно състояние до миналата година.
bobbyfm Публикувано: 24 август Публикувано: 24 август Някой може ли да препоръча някакво семейно хотелче или къща за гости в района на Борино?
Иван Попов Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август преди 21 часа, bobbyfm каза: Някой може ли да препоръча някакво семейно хотелче или къща за гости в района на Борино? Семеен хотел-ресторант "Дейзи" село Борино. Аз съм много доволен от това хотелче, два пъти съм бил и ако имам път, отново ще го посетя. Обаждах им се по телефона и така си направих резервациите, имаше разлики в цените от booking. около 20 или 30 лв., не си спомням точно. Като бях и двата пъти всичко си беше наред с моите резервации. Дори това, което ми направи впечатление, че от първия път когато се обадих и на втория път вече ми имаха номера, а разликата между двете резервации беше около 1 и 6 месеца. Значи си бяха записали и номера ми (Когато им се обадих и те направо, да кажете Иван Попов от Сандански)...... Направо бях много учуден как така си пазят номерата. Препоръчвам го този хотел, много са любезни собствениците на хотела! Дори още преди да пристигна ми се обадиха по телефона, за да ме питат какво искам за вечеря и да ми я приготвят! Ето и инфо за мястото със снимки 5
bobbyfm Публикувано: 31 август Публикувано: 31 август Ние спахме в Еко стил и беше супер. Звънях на 3-4 хотела, включително Дейзи, никой не вдигна и само Еко стил ми върнаха обаждането. Стаята беше с нова мебелировка, имаше тераса и масичка с 2 стола на нея. Идеално беше за 2ма човека, докато вечеряхме на терасата гледахме и падащите отломки от сателит. Цената беше прилична - 50 лв. на вечер за двойна стая. 2
дядо Пепи Публикувано: 1 септември Публикувано: 1 септември На 25.08.2024 г. в 15:16, Иван Попов каза: Семеен хотел-ресторант "Дейзи" село Борино. Подкрепям с две ръце!!! Бай Осман и съпругата му са изключително любезни и учтиви хора. Направиха престоя ни толкова приятен и удобен, че всеки път като стане въпрос за отсядане някъде в района вариант номер едно ни е х-л Дейзи. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега