Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 (редактирано) Здравейте! Въобще не съм стъпвала на американския континент.... Поканена съм от съученичка, която живее във Фрорида за около седмица-10-тина дни, да кажем. Дала ми е идеи да търся самолетни билети до Орландо или до Маями, в съответствие с това, което искам да видя. Та почвам с въпросите. На неандерталец, надявам се са простени...Упоменавам, че ще разгледам или района на Маями или района на Орландо. Съученичката ми даде да се разбере, че не може и двете маста. 1. До къде да търся билети - до Орландо или до Маями и защо? Кое място ще наклони везните (аз ще си ги наклоня, но съгласно споделените от вас преимущества и моите интереси)? 1.1 Цени на билетите. 1.2 Удобство на авиокомпаниите, връзките и престоите. 1.3 Интересни забележителности. 2. Какви забележителности има в Маями и района - Там е Кий Уест и Кенеди Спейс Център...Но нищо не зная друго. 3. Какви забележителности има в района на Орландо? Там разбрах е близо Кейп Канаверал.. Благодаря предварително за вашите винаги полезни идеи и съвети! Редактирано 10 юли, 2018 от Balkanka
neuromancer Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Кейп Канаверал и Кенеди Спейс център са едно и също и е по-близо до Орландо. Там са и всички паркове на Дисни, Юнивърсъл и каквото още се сетиш... Маями е по-голям хъб и има повече полети до Европа и Лат. Америка, т.е. повече шанс за по-евтино и по-удобни прекачвания. Търси направо за трите (Маями, Орландо и Форт Лодърдейл FLL)
Дани Магелани Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 В момента съм в Орландо. Преди това бях в Маями. Определено предпочитам Маями. От там можеш да вземеш круиз до Бахамите. Също тур до резервата с алигаторите, до космическия център и до Кий Уест. От Орландо същото, но без Бахами и Кий Уест. Ще пусна координати на харесани от мен фирми и защо, като се върна. Хотелите и туровете са ти основното перо, а не билетите. Аз взех на Иберия Милано-Маями и Ню Йорк-Милано. В Орландо трябва да си с кола. Увеселителни паркове и аутлети - това е. Място за почивка. 1
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 (редактирано) преди 33 минути , neuromancer каза: Кейп Канаверал и Кенеди Спейс център са едно и също и е по-близо до Орландо. преди 33 минути , neuromancer каза: Там са и всички паркове на Дисни, Юнивърсъл и каквото още се сетиш... Маями е по-голям хъб и има повече полети до Европа и Лат. Америка, т.е. повече шанс за по-евтино и по-удобни прекачвания. Търси направо за трите (Маями, Орландо и Форт Лодърдейл FLL) Благодаря. 1. С каква търсачка да търся билети? 2. Кои авиокомпании (обясних, че никога не съм пътувала до континента Сев. Америка)? 3. Там са и всички паркове на Дисни, Юнивърсъл и каквото още се сетиш...Не се сещам :)...........Какво да гледам в тези паркове? Не си падам по атракциони...... 4. Няма ли някакви природни паркове, които да не са на майната си извън градовете (колко часа каране?). Все пак ще ме води друг човек, не мога да прекалявам. преди 8 минути , Дани Магелани каза: В момента съм в Орландо. Преди това бях в Маями. Определено предпочитам Маями. От там можеш да вземеш круиз до Бахамите. Също тур до резервата с алигаторите, до космическия център и до Кий Уест. От Орландо същото, но без Бахами и Кий Уест. Ще пусна координати на харесани от мен фирми и защо, като се върна. Хотелите и туровете са ти основното перо, а не билетите. Аз взех на Иберия Милано-Маями и Ню Йорк-Милано. В Орландо трябва да си с кола. Увеселителни паркове и аутлети - това е. Място за почивка. Благодаря. 1. До Милано с какво летя? Спа ли в Милано? 2. Как стои въпроса с чекирания багаж? Нещо мернах, че в УСА струвал отделни пари. Какви горе-долу пари и къде се плаща? На чекиране ли? Редактирано 10 юли, 2018 от Balkanka
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 Да питам и с какво се разплащате там? Имам дебитна Виза на Уникредит и кредитна Мастър Кард пак от Уникредит.
Дани Магелани Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 преди 7 минути , Balkanka каза: Благодаря. 1. С каква търсачка да търся билети? 2. Кои авиокомпании (обясних, че никога не съм пътувала до континента Сев. Америка)? 3. Там са и всички паркове на Дисни, Юнивърсъл и каквото още се сетиш...Не се сещам :)...........Какво да гледам в тези паркове? Не си падам по атракциони...... 4. Няма ли някакви природни паркове, които да не са на майната си извън градовете (колко часа каране?). Все пак ще ме води друг човек, не мога да прекалявам. Благодаря. 1. До Милано с какво летя? Спа ли в Милано? 2. Как стои въпроса с чекирания багаж? Нещо мернах, че в УСА струвал отделни пари. Какви горе-долу пари и къде се плаща? На чекиране ли? За междуконтиненталните писах. Те са с чекиран багаж за 470 долара. Вътрешният е Орланди- Ню Йорк за 127 $ и май за куфара ще плащам допълнително. преди 4 минути , Balkanka каза: Да питам и с какво се разплащате там? Имам дебитна Виза на Уникредит и кредитна Мастър Кард пак от Уникредит. И с двете. Също и с Дайнерс.
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 Благодаря ти, Дани Магелани! Приятен престой и чакам линкове, като се върнеш и интересни идеи. 1
Дани Магелани Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Спах във вила Малпенса през Букинг.
neuromancer Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Най-лесно за по-начинаещи е с Google flights, но всяка по-голяма става. Всички авиокомпании, така и така от България директни няма, така че каквото намериш в търсачката гледаш цена и дали ти е удобно като време Ако нямаш определени дати и не държиш да купуваш скоро следиш грешки и промоции във форума Парковете в Орландо са атракциони, та явно не е твоето място
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 neuromancer, благодаря! Не, не съм по атракциони. Давам за пример, често ходя в Париж, не съм ходила в Дисниленд и не проявявам интерес, затова пък съм изръчкала всички художествени музеи, че и по няколко пъти. Чак догодина пролетта. Та в тая връзка цена до 500 евро ли е приемлива? П.П. Мога да се придвижа до някое ЕС летище с лоу кост, това съм го правила.
funny Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 преди 14 минути , Balkanka каза: neuromancer, благодаря! Не, не съм по атракциони. Давам за пример, често ходя в Париж, не съм ходила в Дисниленд и не проявявам интерес, затова пък съм изръчкала всички художествени музеи, че и по няколко пъти. Чак догодина пролетта. Та в тая връзка цена до 500 евро ли е приемлива? П.П. Мога да се придвижа до някое ЕС летище с лоу кост, това съм го правила. 1. Относно музеи - не очаквай САЩ да ти предложи същото като Европа 🙂 2. Относно цената - ето един пример за септември и октомври за 309 евро от Милано : https://www.secretflying.com/posts/milan-italy-to-miami-usa-for-only-e375-roundtrip/ До Милано поне варианти много и цените са добри
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 Това за музеите го знам, особено в този край на САЩ. Но пък не ходя и по атракциони, изпитвам необяснимо пренебрежение. Затова бих видяла някоя природна забележителност в района. Ако не, ще вървим до Бахамите, стига на де не струват тия криузи майка си и баща си.
akair Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Аз бих погледнал полети в Kayak, Expedia, Google flights, opodo, edreams, orbitz, Пролетта (преди активния летен туристически сезон) билетите са на (и близо до) номиналните цени от около 450-500 долара. Маями метро ареа има 2 големи летища (MIA и FLL) - и двете предлагат полети до Европа с legacy и LCC авиокомпании - Iberia, Lufthansa, American, Alitalia, Norwegian, Biritish Airways, Swiss,... В Маями има нощен живот (в Брикел), има културни квартали (Малката Хавана, Малкото Пуерто Рико - квартал с много интересни графити,...), има огромен плаж, има яхтено пристанище с опции за вечеря и парти на борда на лодка през нощта, има опции за разходка до Keys (вкл Key West), .... Орландо е място, което местните оценяват доста повече от средностатистическия европеец. Освен Кенеди Спейс Център, който има своите интересни моменти - да влезнете в контролната зала на Аполо11 не е за пренебрегване, останалите места са специфични...
Balkanka Публикувано: 10 юли, 2018 Автор Публикувано: 10 юли, 2018 akair , благодаря. Кога според Вас е добре да купувам билети при пътуване догодина пролетта?
Георги Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Голямата природна забележителност там е националния парк Everglades. Ако имате кола, горе-долу лесно се организира и със сигурност гледай да договориш 1-2 прехода с приятелката ти, да не те държи само в градовете 🙂. Може да помислите и за гмуркане, знам че на западния флоридски бряг е едно от малко места, където може да се плува с морски крави (manatees), но си провери кога точно беше сезона и дали ги има и на изток.
Balkanka Публикувано: 11 юли, 2018 Автор Публикувано: 11 юли, 2018 (редактирано) преди 17 часа, Георги каза: Голямата природна забележителност там е националния парк Everglades. Ако имате кола, горе-долу лесно се организира и със сигурност гледай да договориш 1-2 прехода с приятелката ти, да не те държи само в градовете 🙂. Може да помислите и за гмуркане, знам че на западния флоридски бряг е едно от малко места, където може да се плува с морски крави (manatees), но си провери кога точно беше сезона и дали ги има и на изток. Благодаря за идеите. За гмуркането не става - аз не мога да плувам, какво да говорим пък за гмуркане. Приятелката ми не си пада пък по преходите. Може да се отиде до някакъв парк, но не и цял ден да се ходи. За кола не зная. Тя има кола, но най-вероятно няма да я взима, защото живее в Тампа. Ще се разчита, предполагам, на организирани воаяжи из околността. Тя е по-съгласна да се ходи из островите. Ще си преценя, защото нямам идея какви пари това ще излезе, а тя все още не ми е дала отговор относно бюджета, който да си приготвя. На 10.7.2018 г. в 14:58, akair каза: Добре е, когато цената Ви харесва... Срам не срам, но мен цена от 500 долара дори не ми харесва....така че какво ли трябва да търся изобщо?! 🙂 Редактирано 11 юли, 2018 от Balkanka
akair Публикувано: 11 юли, 2018 Публикувано: 11 юли, 2018 По време на "нисък" сезон, комбинация от билети с LCC може и да свали цената под 500 долара, но това е много вероятно да дойде със сериозни ограничения в багажа и личен дискомфорт - големи престои за прекачване между полетите, ...
Дани Магелани Публикувано: 11 юли, 2018 Публикувано: 11 юли, 2018 преди 4 минути , Balkanka каза: Благодаря за идеите. За гмуркането не става - аз не мога да плувам, какво да говорим пък за гмуркане. Приятелката ми не си пада пък по преходите. Може да се отиде до някакъв парк, но не и цял ден да се ходи. За кола не зная. Тя има кола, но най-вероятно няма да я взима, защото живее в Тампа. Ще се разчита, предполагам, на организирани воаяжи из околността. Тя е по-съгласна да се ходи из островите. Ще си преценя, защото нямам идея какви пари това ще излезе, а тя все още не ми е дала отговор относно бюджета, който да си приготвя. Срам не срам, но мен цена от 500 долара дори не ми харесва....така че какво ли трябва да търся изобщо?! 🙂 В момента на различни страници на fly4free.com дават много добри оферти. Побързай! Аз като търсех , нищо такова не се предлагаше за моя период до Флорида. За Маями можеш да вземеш ваучери от Grupon, но за Орландо не го прави. Не вземат от всички хотели или мястото на тръгване е толкова далеч, че таксито многократно надвишава цената на екскурзията. Имах такъв случай и идея нямам дали и как ще си върна парите.
Георги Публикувано: 12 юли, 2018 Публикувано: 12 юли, 2018 преди 21 часа, Balkanka каза: Тя има кола, но най-вероятно няма да я взима, защото живее в Тампа. Тампа също е чудесна база за разглеждане на Флорида 🙂
Balkanka Публикувано: 16 юли, 2018 Автор Публикувано: 16 юли, 2018 Мерси още веднъж за идеите и препоръките :).
Дани Магелани Публикувано: 16 юли, 2018 Публикувано: 16 юли, 2018 преди 3 часа, Balkanka каза: Мерси още веднъж за идеите и препоръките :). Аз се връщам утре. Ако имаш въпроси, може да ги зададеш спокойно. Успех!
Дани Магелани Публикувано: 19 юли, 2018 Публикувано: 19 юли, 2018 На 10.07.2018 г. в 13:39, Balkanka каза: Благодаря ти, Дани Магелани! Приятен престой и чакам линкове, като се върнеш и интересни идеи. Една идея: В момента Jet Blue през fly4free.com имат много добра промоция за еднопосочни от/до Орландо и Ню Йорк до Кариби и ЛА. Те явно са сериозна компания. На JFK имат собствен терминал. Може да вземете отиване от Флорида, а връщане в Ню Йорк, като общата цена ще е по-малка от вътрешен полет. А ще видите и още красоти. 1
akair Публикувано: 20 юли, 2018 Публикувано: 20 юли, 2018 5 hours ago, Дани Магелани said: Една идея: В момента Jet Blue през fly4free.com имат много добра промоция за еднопосочни от/до Орландо и Ню Йорк до Кариби и ЛА. Те явно са сериозна компания. На JFK имат собствен терминал. Може да вземете отиване от Флорида, а връщане в Ню Йорк, като общата цена ще е по-малка от вътрешен полет. А ще видите и още красоти. JetBlue е една от любимите а/к на американците.
Травеолани Публикувано: 20 юли, 2018 Публикувано: 20 юли, 2018 Бих ви препоръчала Маями пред Орландо. На Флорида магията е в плажовете, природата, океана! Ако трябваше да избирам, бих предпочела да видя Маями и да отида до Кий Уест, отколкото в Орландо и да прекарам времето си в увеселителни паркове. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега