Прескочи до съдържание

BorderWatcher - опашки на границите


Препоръчани мнения

Бих искал да ви препоръчам едно безплатно унгарско приложение за андроид от което може да видите колко дълго се чака на различните КПП-та цък За момента полезна информация има само за граничните КПП на Унгария със Сърбия, Румъния, Хърватия и Украйна, но като опция са добавени всички КПП-та между България и Сърбия и по принцип държавите в Западните Балкани.

 

Приложението взима информация от два източника: официални данни на гранична полиция (там където има такава) и обратна връзка от пътуващите.

 

На унгарско-сръбската граница има доста КПП-та и там може да ви свърши много полезна работа при избор от къде да минете, но да се надяваме, че рано или късно и на българо-сръбската граница ще има критична маса от юзъри, които да дават полезна информация.

 

В апликацията има и информация различните КПП-та кога са отворени. На унгарско сръбската граница много малки КПП-та са отворени само между 7 и 19 часа.

  • Харесвам 9
  • Браво 4
Връзка към коментар

Малко практически опит какво може да се очаква от подобни приложения. На унгарско-сръбската граница в момента се чака между 15 минути и 4 часа. Това, че някой ползва малко КПП за съжаление не гарантира малкото чакане. Има доста Фейсбук групи, където пътуващите си пращат информация и ако някъде има малка опашка, до 2-3 часа е гарантирано, че ще се образува голяма опашка. На други места където има голяма опашка за няколко часа може да изчезнат чакащите и т.н. Най-добре е максимум 1-2 часа преди да минете границата да изберете КПП.

 

Като общо правило магистралната връзка Horgos-Röszke винаги е по натоварена поради гастарбайтерите.

Връзка към коментар

Аз мога да споделя времето за преминаване през Капитан Андреево от вчера. Сутринта влезнахме в Турция за 52 минути, а вечерта на границата прекарахме 123 минути 😞. Добре, че го имахме в предвид и се запасихме с хапване и напитки 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Сега ми препоръчаха сайт с уеб камери на сръбските граници (включително и ГКПП Градина-Калотина) цък

 

Камерите за съжаление са само от сръбската страна но въпреки това могат да дадат относително добра картина за актуалното положение.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Преди три дни на магистралното КПП между Словения и Хърватия - няма и десет минути; между Хърватия и Сърбия - два часа и малко. Всички информации бяха, че на Градина - Калотина е било над 3 часа, а тъй като идваше петък и уикенд, очакваха се 4-5 часови опашки. Затова спахме в Голубац, разгледахме спокойно придунавската част на Сърбия и влязохме в България през КПП Брегово в  петък следобед. Нямаше нито едно друго МПС на пункта, успяхме да хванем във Видин и крепостта Баба Вида отворена.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.